Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

do Belli też fika a Belka wielka - bardzo też odganiać chce inne psy od człowieka - tu akurat jej się nie dziwię trochę bo długo nie miała człowieka, ale od tego tylko kroczek do awantury

Posted

Safi jest jak Oskar - robi niby za aniolka, lizusa a w gruncie rzeczy to ciagle jatki u mnie z Felixem, to przez Oskara byly. Ja mowilam, ze to cicha woda jest hihi  Hippo to olewa i dlatego im sie uklada. Taka sama sprawa jest w relacjach miedzy ludzkich, jak mu sie za duzo popusici, to strasznie to wykorzystuje, nakreca sie, nie mozna go opanowac, swiruje, pobudza sie na maksa, lata, skacze - jak znowu zaczynasz cos wymagac, to chodzi jak zbity pies. Ciagle w strachu jak przykurcz - wydaje mi sie, ze to Taki jego sposob na zycie i w czesci to jest gra, bo wie ze w wiekszosci taka postawa wlasnie wygra.

Lizania, to nie moglam go bardzo dlugo oduczyc - jeszcze nieraz probuje jak sie zapomni ale u Oskara lizanie, bylo normalnie nie do zniesienia, cos okropnego.

Posted

u Safi jeszcze dochodzi oprócz lizania kłapanie zębami - z miłości wszystko, ale na pierwszym spacerze zniszczyła mi sweter, złapała za nos... to niebezpieczne bo ona jak się nakręci z tej miłości to może zrobić krzywdę; w ogóle nie można jej wylewnie chwalić bo pozamiatane

Posted

Safi jest jak Oskar - robi niby za aniolka, lizusa a w gruncie rzeczy to ciagle jatki u mnie z Felixem, to przez Oskara byly. Ja mowilam, ze to cicha woda jest hihi  Hippo to olewa i dlatego im sie uklada. Taka sama sprawa jest w relacjach miedzy ludzkich, jak mu sie za duzo popusici, to strasznie to wykorzystuje, nakreca sie, nie mozna go opanowac, swiruje, pobudza sie na maksa, lata, skacze - jak znowu zaczynasz cos wymagac, to chodzi jak zbity pies. Ciagle w strachu jak przykurcz - wydaje mi sie, ze to Taki jego sposob na zycie i w czesci to jest gra, bo wie ze w wiekszosci taka postawa wlasnie wygra.

Lizania, to nie moglam go bardzo dlugo oduczyc - jeszcze nieraz probuje jak sie zapomni ale u Oskara lizanie, bylo normalnie nie do zniesienia, cos okropnego.

Jak odzwyczajałaś od lizania?

Posted

Oskar jak przestaje sie go glaskac, to tez probuje zlapac zebami za reke - niby w zabawie tzn. na poczatku lapal dokladnie za reke ale jak sie kapnelam o co chodzi, to dostal prztyczka w nos i teraz lapie sobie powietrze, tak niby "no nic nie robie, nic nie robie".  

WZ, poprostu przestaje sie nim interesowac - glaskac czy wstaje i odchodze jak zaczyna lizac. Na poczatku bylo hardcore, bo on podchodzac juz lizal powietrze - trzeba bylo wstac albo sie odwrocic i ignorowac, jak stracil zainteresowanie i tym samym przestal lizac, to znowu sie nim zainteresowac ale tak zeby w tym zainteresowaniu bylo cos ciekawszego np zabawka, smakos - tak zeby nie skupial sie na moim zainteresowaniu nim, tylko bardziej na czyms innym - zeby mu bylo lzej ale zeby sie kapnal, ze glaskam go, lub inteleruje sie nim tylko wtedy jak nie wystawia jezora, bo jak lize, to dupa blada. A ze robil to na okraglo, to trzeba bylo bez przerwy tracic zainteresowanie :megagrin:

Posted

Pomóżcie znaleźć kogoś na PA dla Yerby (teraz Bell bo zmieniła miejsce na tymczas u Kasi od Silverka i zmienili imię) - Olszyna koło Lubania

i druga być może w Legnicy będzie potrzebna wizyta dla Barusia - help help helpppp

Posted

Pomóżcie znaleźć kogoś na PA dla Yerby (teraz Bell bo zmieniła miejsce na tymczas u Kasi od Silverka i zmienili imię) - Olszyna koło Lubania

i druga być może w Legnicy będzie potrzebna wizyta dla Barusia - help help helpppp

Chyba nie jestem o czymś informowana,jak mam prowadzić zapiski :nonono2:

Posted

to nie ma znaczenia w zapiskach bo stan psów nam się nie zmienił, a to raczej jednorazowa historia i tylko zrobiłabyś bałagan w zapiskach :lol:

ja mam tylko nadzieję, ze to co tu wpisujesz to nie sa całe zapiski tylko masz z każdego miesiąca?

Posted

ja mam tylko nadzieję, ze to co tu wpisujesz to nie sa całe zapiski tylko masz z każdego miesiąca?

Wnioskuję,że rodzeństwo ma imiona ale ja nie wiem jakie,bo nie było podane na czym stanęło.

Jak z każdego miesiąca? Nie wiem o co chodzi?

Mam takie:

wszystko za 2014

Ulka12: Lamia, Dżeki, Silver, Szaman, Bajka,Wera,,RODZEŃSTWO
malawaszka: Absurd, Reszka, Tina,Lays , Mondy, Bryza, Viki,Furia,Duch,Bari, Safiya
Pysia: Cherry, Fryga, Laleczka, Pepsi,Frotka
Brokatka i ania0112: Figa, Tila,Nari
JOAPG: Agent
hotel missieek: Cygan,Roko
marako: Fado
WATACHA: Myszka, Nikita
Małgosia H.: Louis, Tina, Nero, Figa, Efra

DoPi: Carbon

p.Kasia: Ozzy

wyadoptowane:

Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Lays,Lamia ,Szaman,Ozzy,Frotka

odeszły:

Bryza

obecnie u nas:

Ulka12: Silver,RODZEŃSTWO
malawaszka: Viki,,Bari, Safiya
Pysia:
Brokatka i ania0112: Figa,
JOAPG:
hotel missieek: Roko
marako:
WATACHA: Myszka,
Małgosia H.: Efra

wyadoptowane:

Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Lays,Lamia ,Szaman ,Mondy,Ozzy,Frotka

Posted

Wnioskuję,że rodzeństwo ma imiona ale ja nie wiem jakie,bo nie było podane na czym stanęło.

Jak z każdego miesiąca? Nie wiem o co chodzi?

Mam takie:

wszystko za 2014

Ulka12: Lamia, Dżeki, Silver, Szaman, Bajka,Wera,,RODZEŃSTWO
malawaszka: Absurd, Reszka, Tina,Lays , Mondy, Bryza, Viki,Furia,Duch,Bari, Safiya
Pysia: Cherry, Fryga, Laleczka, Pepsi,Frotka
Brokatka i ania0112: Figa, Tila,Nari
JOAPG: Agent
hotel missieek: Cygan,Roko
marako: Fado
WATACHA: Myszka, Nikita
Małgosia H.: Louis, Tina, Nero, Figa, Efra

p.Kasia: Ozzy

wyadoptowane:

Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Lays,Lamia ,Szaman,Ozzy,Frotka

odeszły:

Bryza,Zgredek

obecnie u nas:

Ulka12: Silver,RODZEŃSTWO
Pysia:
JOAPG:
marako:

wyadoptowane:

Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Lays,Lamia ,Szaman ,Mondy,Ozzy,Frotka

były podane imiona były - Pysia nawet pisała, że chrzestną została

no to z miesiącami będę musiała sama sobie poradzić :(

Posted

To ja poproszę te imiona!

O miesiącach nic nie mówiłaś!

Ma być zapis w jakim miesiącu przyszedł i w jaki został wyadoptowany?

wydaje mi się, że zaczynałaś od pisania miesiącami, ale mogę się mylić - tak w jakim przyszedł i w jakim adopcja

Imiona parki - Yerba (Bell) i Ayo

i nie krzycz na mnie :placz:   bo się zamknę w sobie :placz:

aaa no i wilcza - Zgredek nie ma być w tym zestawieniu bo on był mój mój mój :-(

być może będzie potrzebna też wizyta przed adopcyjna dla SAFI w Oświęcimiu, ale zobaczymy czy Pani zadzwoni jeszcze popołudniu - oj trzymajcie kciuki bo byłoby super!

Posted

Nie pisałam miesiącami.

Nie zamykaj się :buzi:

poprawiłam:

Ulka12: Silver,Yerba (Bell) , Ayo
Pysia:
JOAPG:
marako:

wyadoptowane:

Przyszły-wrzesień: Frotka,Yerba (Bell) , Ayo

Adoptowane-wrzesień: Frotka

odeszły:

Bryza

We wrześniu jeszcze coś wpisać??

Posted

Dziewczyny sprawdzajcie pliz, ja nie ogarniam, muszę się skupić na pracy, a co chwilę mam jakieś telefony i w końcu zawalę mega ważną dla mnie pracę, którą zaczynam jutro

wilcza - do tego najlepiej sobie zrób tabelkę - w wordzie, w excelu czy na papierze - gdziekolwiek z podziałem na miesiące i w każdym miesiącu wpisuj jakie psy mamy "na stanie" - to bez tego który pies u kogo, a pod spodem taki wykaz jak masz tutaj

Posted

Dziewczyny sprawdzajcie pliz, ja nie ogarniam, muszę się skupić na pracy, a co chwilę mam jakieś telefony i w końcu zawalę mega ważną dla mnie pracę, którą zaczynam jutro

wilcza - do tego najlepiej sobie zrób tabelkę - w wordzie, w excelu czy na papierze - gdziekolwiek z podziałem na miesiące i w każdym miesiącu wpisuj jakie psy mamy "na stanie" - to bez tego który pies u kogo, a pod spodem taki wykaz jak masz tutaj

OK prezesowa,tak myślałam.

Ania,do pomocy!