Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

żeby przybrał na masie potzrebny jest trening i odpowiednia dieta(mój pies ćwiczy i jest na takowej ja mam pita)jeśłi bęzieszmu zwiększał tylko kalorie bez ćwiczeń to pies zwyczajnie utyje(zwiększy się tylko ilośc tkanki tłuszczowej)

Posted

MHM moj ma obecnie 15 miesiecy ;) i uprawiamy jogging <od czasu do czasu> ;) ale mysle o jakis szelkach specjalnych do ciagniecia opony albo jakis innych rzeczy.. ;) ale musze w takim razie jeszcze troche poczekac l;) pozdro

Posted

Swoją drogą - na ryżu z puszką (jaką?) pies daleko nie ujedzie, tym bardziej, jak zacznie intensywnie pracować. Albo dobre suche żarcie, albo przemyslana naturalna dietka (poczytaj o BARFie). A jak gotowane, to zdecydowanie więcej mięsa (puszka to nie mięso, chyba, ze taka za 10 zł ;), plus warzywa, owoce, oleje, jakaś suplementacja.

Posted

No wiec.. puszka to obecnie Pedigre.. wiem wiem ze to kila !! Ale zadnej innej jaka mam dostepna w markecie a jest ich 8 rodzajow nie chce tknac.. a poza granicami PL dobrych puszek nima...;/ a dodatkowo daje mu [url]http://www.royal-canin.pl/produkty,18/dla-psow,20/maxi-adult,4623.html[/url] codziennie ja je canin... ;-)

Posted

[quote name='leszczuuuu']a poza granicami PL dobrych puszek nima...;/[/QUOTE]

mam rozumiec ze to jakis zart? No chyba ze chodzi ci o dobre puszki w marketach, ale tych nie znajdziesz w zadnym markecie, ani polskim i ani zagranicznym.
A RC gdzie kupujesz? Karmy tego pokroju nie kupisz w markecie, wiec dostep do jakiegos zoologa na pewno masz,chocby pets at home, czy do internetowego. A tam jak poszukasz to cos znajdziesz - chocby Animonde GranCarno ktora zawiera 100% miesa i produktow pochodzenia zwierzecego, czy Naturdiet.

Swoja droga, RC nie jest jakas super karma, za ta cene mozna kupic cos o wiele lepszego.

Posted

poczytaj sobie o suchych karmach i wybierz tę którą możesz u siebie dostać.jak pewnie zauważyłeś jest ich sporo.ja czasem kupuję royala(ja gotuję psom+barf prócz jednego który je suche) jest taka dla psów aktywnych [url]http://www.telekarma.pl/p99/royal.canin.energy.4300.15.kg.htm[/url]

• 2 months later...
Posted

jest to bardzo proste ...

2 posiłki dziennie co 12 godzin i 2X więcej niż pisze na opakowaniu , jeśli nie zje to wysypać, miska musi być pusta wtedy pies zrozumie że musi jeść bo inaczej będzie głodny.

• 1 month later...
Posted

[quote name='bulina']Myślę,że na intensywne treningi pies ma jeszcze czas. Osobiście zmieniłabym karmę na lepszą.[/QUOTE]

lepsza.. to jest ??!! :) Ogolnie to wiem ze Pedigrre to shit. To wie kazdy chyba;) a Royal bardzo dobra.. jak jest lepsza prosze podac pare przykladow :)