leszczuuuu Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 czym karmic psa aby przybral na masie ?!?! moja propozycja dodawac ryzu do mokrej karmy ?! czy to nie pomoze ?! pozdrawiam Quote
gryf80 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 żeby przybrał na masie potzrebny jest trening i odpowiednia dieta(mój pies ćwiczy i jest na takowej ja mam pita)jeśłi bęzieszmu zwiększał tylko kalorie bez ćwiczeń to pies zwyczajnie utyje(zwiększy się tylko ilośc tkanki tłuszczowej) Quote
leszczuuuu Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 cwiczenia = bieganko + .... ?? ;-) Quote
gryf80 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 to także zależy w jakim wieku jest twój pies(do ćwiczeń siłowych nie może być młodszy niż 2letni).mój "uprawia"weight p[ulling Quote
leszczuuuu Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 MHM moj ma obecnie 15 miesiecy ;) i uprawiamy jogging <od czasu do czasu> ;) ale mysle o jakis szelkach specjalnych do ciagniecia opony albo jakis innych rzeczy.. ;) ale musze w takim razie jeszcze troche poczekac l;) pozdro Quote
yamayka Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Swoją drogą - na ryżu z puszką (jaką?) pies daleko nie ujedzie, tym bardziej, jak zacznie intensywnie pracować. Albo dobre suche żarcie, albo przemyslana naturalna dietka (poczytaj o BARFie). A jak gotowane, to zdecydowanie więcej mięsa (puszka to nie mięso, chyba, ze taka za 10 zł ;), plus warzywa, owoce, oleje, jakaś suplementacja. Quote
leszczuuuu Posted August 12, 2012 Author Posted August 12, 2012 No wiec.. puszka to obecnie Pedigre.. wiem wiem ze to kila !! Ale zadnej innej jaka mam dostepna w markecie a jest ich 8 rodzajow nie chce tknac.. a poza granicami PL dobrych puszek nima...;/ a dodatkowo daje mu [url]http://www.royal-canin.pl/produkty,18/dla-psow,20/maxi-adult,4623.html[/url] codziennie ja je canin... ;-) Quote
kasia_1982 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 [quote name='leszczuuuu']a poza granicami PL dobrych puszek nima...;/[/QUOTE] mam rozumiec ze to jakis zart? No chyba ze chodzi ci o dobre puszki w marketach, ale tych nie znajdziesz w zadnym markecie, ani polskim i ani zagranicznym. A RC gdzie kupujesz? Karmy tego pokroju nie kupisz w markecie, wiec dostep do jakiegos zoologa na pewno masz,chocby pets at home, czy do internetowego. A tam jak poszukasz to cos znajdziesz - chocby Animonde GranCarno ktora zawiera 100% miesa i produktow pochodzenia zwierzecego, czy Naturdiet. Swoja droga, RC nie jest jakas super karma, za ta cene mozna kupic cos o wiele lepszego. Quote
leszczuuuu Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 ok GranCarno juz zamowione a jaka sucha bys polecila ??;] Quote
gryf80 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 poczytaj sobie o suchych karmach i wybierz tę którą możesz u siebie dostać.jak pewnie zauważyłeś jest ich sporo.ja czasem kupuję royala(ja gotuję psom+barf prócz jednego który je suche) jest taka dla psów aktywnych [url]http://www.telekarma.pl/p99/royal.canin.energy.4300.15.kg.htm[/url] Quote
bulina Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Myślę,że na intensywne treningi pies ma jeszcze czas. Osobiście zmieniłabym karmę na lepszą. Quote
Ar3k30 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 jest to bardzo proste ... 2 posiłki dziennie co 12 godzin i 2X więcej niż pisze na opakowaniu , jeśli nie zje to wysypać, miska musi być pusta wtedy pies zrozumie że musi jeść bo inaczej będzie głodny. Quote
leszczuuuu Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 [quote name='bulina']Myślę,że na intensywne treningi pies ma jeszcze czas. Osobiście zmieniłabym karmę na lepszą.[/QUOTE] lepsza.. to jest ??!! :) Ogolnie to wiem ze Pedigrre to shit. To wie kazdy chyba;) a Royal bardzo dobra.. jak jest lepsza prosze podac pare przykladow :) Quote
Recommended Posts