konfirm31 Posted May 13, 2019 Posted May 13, 2019 To znowu ja, z prośbą o pomoc. U Malagos na BDT, jest młoda owczarka w typie użytka/VEO. Potrzebna karma, bardzo prosimy https://www.dogomania.com/forum/topic/349909-~-już-nie-mam-siły-onkowata-suczka-u-nas-w-bdt/?tab=comments#comment-17471833 Oczywiście, jeśli ktoś z Owczarkarzy jest chętny do adopcji/udostępniania tego cuda na czterech łapach, to prosimy i o to. Z całego serca, bo to obecnie już czwarty tymczas u Malagossów :( 1 Quote
Marycha35 Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 Jestem ZA, przelałam stałą za maj, ściskam :) Za kwiecień wcześniej luchnęłam ;) Quote
DONnka Posted May 17, 2019 Posted May 17, 2019 Dnia 13.05.2019 o 09:04, konfirm31 napisał: To znowu ja, z prośbą o pomoc. U Malagos na BDT, jest młoda owczarka w typie użytka/VEO. Potrzebna karma, bardzo prosimy https://www.dogomania.com/forum/topic/349909-~-już-nie-mam-siły-onkowata-suczka-u-nas-w-bdt/?tab=comments#comment-17471833 Oczywiście, jeśli ktoś z Owczarkarzy jest chętny do adopcji/udostępniania tego cuda na czterech łapach, to prosimy i o to. Z całego serca, bo to obecnie już czwarty tymczas u Malagossów :( Wsparcie w postaci karmy zostaje przyznane Proszę Malagos o info na priva, jaką karmę i na jaki adres mamy zamówić 2 Quote
konfirm31 Posted May 19, 2019 Posted May 19, 2019 Dzięki, kochani Owczarkarze, za przyznanie wsparcia Gajce :*) . Lecę zawiadomić Malagos :) 2 Quote
malagos Posted May 19, 2019 Posted May 19, 2019 Dziękuję bardzo za Skarpetowe wsparcie :) Od Isiak mam zapas Fitminu, 15 kg, wiec to nam wystarczy na dobry miesiąc. Oprócz suchego podaję też puszki i gotuję. To jeśli mogę prosić, to o puszki Doliny Noteci lub Rocco czy podobnej. I może o jakieś zabawki, coś do gryzienia, smaczki - Gajka to młoda sunia. Ale najbardziej proszę o dom tymczasowy, który zajmie się Gajką ... Quote
Marycha35 Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 Za czerwiec i lipiec stała przelana:) Pozdrawiam wakacyjnie ludków i psowate:) Quote
DONnka Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 Dnia 18.05.2019 o 01:20, DONnka napisał: Wsparcie w postaci karmy zostaje przyznane Proszę Malagos o info na priva, jaką karmę i na jaki adres mamy zamówić Karmy nie zdążyliśmy zamówić, bo dostałam info od malagos, że Gaja znalazła domek Quote
DONnka Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 6 godzin temu, Marycha35 napisał: Za czerwiec i lipiec stała przelana:) Pozdrawiam wakacyjnie ludków i psowate:) Quote
DONnka Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 Zapraszamy naszych Przyjaciół, którzy mają profil na FB na bazarek, z którego dochód przeznaczymy na utrzymanie, diagnostykę i leczenie naszych 10-ciu podopiecznych: Teddiego, Bemola, Tessy, Yoshiego, Tajgi, Poli, Heleny, Belli, Azy i Inki. Oto oni :) Na kolażu jest 11 psiaków, bo jest zamieszczony jeszcze Varis, który kilka dni temu pojechał do domu :) KLIK: https://www.facebook.com/groups/340973789998414/ Quote
Marycha35 Posted July 20, 2019 Posted July 20, 2019 Fajocha, że znalazł domek:) Idę lookać w bazarooooo.... :) Quote
Maciek777 Posted July 20, 2019 Posted July 20, 2019 Przepraszam, że trochę nie w temacie (a może jednak?) bo chciałem Was zapytać czy nie znacie może wątku jakiegoś czarnego bezdomnego ONka? Wiecie, takiego z grubym, długim i gęstym futrem. Mniej więcej tego typu jak poniżej. Chciałbym go komuś przedstawić... Quote
DONnka Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Dnia 20.07.2019 o 13:15, Maciek777 napisał: Przepraszam, że trochę nie w temacie (a może jednak?) bo chciałem Was zapytać czy nie znacie może wątku jakiegoś czarnego bezdomnego ONka? Wiecie, takiego z grubym, długim i gęstym futrem. Mniej więcej tego typu jak poniżej. Chciałbym go komuś przedstawić... Ja nie kojarzę :( Ale rzadko ostatnio bywam na dogo 1 Quote
DONnka Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Drodzy Członkowie Skarpety Owczarkowej, Przyjaciele oraz Sympatycy :):) W związku z napływającymi do nas pytaniami dotyczącymi przyszłości Skarpety Owczarkowej, czujemy się w obowiązku oficjalnie poinformować Was, że wkrótce czekają nas zmiany. Mamy nadzieję, że będą to zmiany na lepsze :) Do tej pory Skarpeta Owczarkowa była grupą wsparcia, działającą w łonie Stowarzyszenia Miłośników Owczarka Niemieckiego. Był to rodzaj zgodnej koegzystencji opartej na wspólnym celu, którym zawsze była szeroko rozumiana pomoc owczarkom niemieckim i psom w typie rasy. Działaliśmy ramię w ramię, współpracowaliśmy, wspieraliśmy się nawzajem. Skarpeta ceszyła się przy tym niezależnością, dysponowaliśmy odrębnym kontem bankowym, które założyło dla nas stowarzyszenie i zawsze mogliśmy liczyć na poparcie naszych inicjatyw przez osoby nim zarządzające. Trwało to kilka ładnych lat. W tym czasie rozwinęliśmy skrzydła, przybywało nam podopiecznych i bywało, że doskwierał nam brak osobowości prawnej i konieczność każdorazowego angażowania stowarzyszenia w sprawy formalne dotyczące naszych, skarpetowych psów. Długo nie byliśmy jednak gotowi na samodzielność. Baliśmy się, że nie podołamy, że sytuacja nas przerośnie. Teraz w pewnym sensie los zadecydował za nas. Zostaliśmy postawieni w sytuacji, w której musieliśmy podjąć jakieś decyzje. Sukces ostatniego bazarku uświadomił nam, że cieszymy się zaufaniem wielu ludzi i mamy na kogo liczyć. Ta świadomość dodała nam skrzydeł i postanowiliśmy pójść o krok dalej. Zamierzamy się zreorganizować i usamodzielnić. Poza tym nic się nie zmieni. Nadal będziemy starali się robić to, co teraz robimy. O postępach w sprawie będziemy Was informować na bieżąco :) Trzymajcie kciuki !!! Quote
Marycha35 Posted August 12, 2019 Posted August 12, 2019 Juuuupi, fajocha!!! Zostaje z Wami. Kciukam za powodzenie wybicia się na niepodległość! ;) P.S. Luchnęłam stałą za sierpień:) Quote
DORA1020 Posted October 10, 2019 Posted October 10, 2019 Proszę pomóżcie mi znależć dom dla tego ON-ka Rexa z tego domu zabrałam we wtorek do Murki suczkę,również z łańcucha nawet gdyby u Murki było dla niego miejsce/a nie ma/ nie udzwignę finansowo od dawna go ogłaszam,ale z takimi zdjęciami psiak nie znajdzie domu pasibrzuch,u którego jest powiedział,że jak go nie zabiorę to go uśpi/Murka była świadkiem tej rozmowy/ bo on potrzebuje na podwórku groznego psa amstafa Rex ma ok. 7-8 lat,futerko skołtunione sama juz nie wiem jak mu pomóc:( Quote
Marycha35 Posted October 10, 2019 Posted October 10, 2019 Przelałam stałą za wrzesień i październik. Niech się samouśpi ten, kto odgrażał się uśpieniem Rexa!!!!!!!!! Quote
konfirm31 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Halo, halo :) DONko, ja w sprawie ONka o którym pisała wyżej Dora. Dziewczyny szukają dla niego hoteliku. U Murki i w Psiej Chacie, nie ma miejsc. Napisz proszę, jakie dobre hoteliki przyjmują duże psy i to po cenach dogomaniackich? Tu wątek Rexa na dogomanii https://www.dogomania.com/forum/topic/350700-rex-starszy-on-ek-na-łańcuchuczy-doczeka-pomocy-czy-ma-szansę-na-normalny-domnadzieja-umiera-ostatnia/ Quote
DONnka Posted October 24, 2019 Posted October 24, 2019 Dnia 10.10.2019 o 09:59, DORA1020 napisał: Proszę pomóżcie mi znależć dom dla tego ON-ka Rexa z tego domu zabrałam we wtorek do Murki suczkę,również z łańcucha nawet gdyby u Murki było dla niego miejsce/a nie ma/ nie udzwignę finansowo od dawna go ogłaszam,ale z takimi zdjęciami psiak nie znajdzie domu pasibrzuch,u którego jest powiedział,że jak go nie zabiorę to go uśpi/Murka była świadkiem tej rozmowy/ bo on potrzebuje na podwórku groznego psa amstafa Rex ma ok. 7-8 lat,futerko skołtunione sama juz nie wiem jak mu pomóc:( Widziałam chyba tego biedaka na FB :( Udostępniamy apel, ale takie psy rzadko znajdują dom "od ręki" :( Fajnie, że zrobiłyście Rexowi wątek i szukacie ratunku :) Quote
DONnka Posted October 24, 2019 Posted October 24, 2019 Dnia 23.10.2019 o 11:54, konfirm31 napisał: Halo, halo :) DONko, ja w sprawie ONka o którym pisała wyżej Dora. Dziewczyny szukają dla niego hoteliku. U Murki i w Psiej Chacie, nie ma miejsc. Napisz proszę, jakie dobre hoteliki przyjmują duże psy i to po cenach dogomaniackich? Tu wątek Rexa na dogomanii https://www.dogomania.com/forum/topic/350700-rex-starszy-on-ek-na-łańcuchuczy-doczeka-pomocy-czy-ma-szansę-na-normalny-domnadzieja-umiera-ostatnia/ Cena hotelu proponowanego przez Tyś(kę) jest bezkonkurencyjna A karmę możemy mu kupować w miarę naszych możliwości finansowych :) 1 Quote
konfirm31 Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 7 godzin temu, DONnka napisał: Cena hotelu proponowanego przez Tyś(kę) jest bezkonkurencyjna A karmę możemy mu kupować w miarę naszych możliwości finansowych :) Dzięki :) Quote
konfirm31 Posted October 28, 2019 Posted October 28, 2019 Bardzo proszę o pomoc dla wiejskiego owczarka,wynędzniałego, karmionego śrutą, którego po odczepieniu z łańcucha i zdjęciu mu obroży (no, bo szkoda), przyprowadził na zaciśniętym sznurku do Malagos jego dotychczasowy właściciel. Bo ma za dużo psów - co akurat jest prawdą, bo tam nie powinno być żadnego psa..... Tu wątek Szarika, no bo "wilczur", musi się nazywać Szarik..... https://www.dogomania.com/forum/topic/350740-~smutna-historia-smutnego-owczarka-ale-dopiszemy-szczęśliwe-zakończenie/ Quote
DONnka Posted October 29, 2019 Posted October 29, 2019 8 godzin temu, konfirm31 napisał: Bardzo proszę o pomoc dla wiejskiego owczarka,wynędzniałego, karmionego śrutą, którego po odczepieniu z łańcucha i zdjęciu mu obroży (no, bo szkoda), przyprowadził na zaciśniętym sznurku do Malagos jego dotychczasowy właściciel. Bo ma za dużo psów - co akurat jest prawdą, bo tam nie powinno być żadnego psa..... Tu wątek Szarika, no bo "wilczur", musi się nazywać Szarik..... https://www.dogomania.com/forum/topic/350740-~smutna-historia-smutnego-owczarka-ale-dopiszemy-szczęśliwe-zakończenie/ Skarpeta chwilowo (mam nadzieję ) jest pod kreską. Mieliśmy ostatnio spore wydatki w związku z hospitalizacją i leczeniem naszego Teddiego, rehabilitacją niepełnosprawnej Poli i leczeniem Shakira. Do tego dochodzą koszty hoteli dla naszych 11 psów, karmy, planowych zabiegów sterylizacji/kastracji itd. itd Ale trwa na FB expressowy bazarek, więc jest szansa, że uzbieramy nie tylko na rachunki za naszą jedenastkę, ale starczy także dla innych Quote
Recommended Posts