Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

To znowu ja, z prośbą o pomoc. U Malagos na BDT, jest młoda owczarka w typie użytka/VEO. Potrzebna karma,  bardzo prosimy 

https://www.dogomania.com/forum/topic/349909-~-już-nie-mam-siły-onkowata-suczka-u-nas-w-bdt/?tab=comments#comment-17471833

Oczywiście, jeśli ktoś z Owczarkarzy jest chętny do adopcji/udostępniania tego cuda na czterech łapach, to prosimy i o to. Z całego serca, bo to obecnie już czwarty tymczas u Malagossów :(

• Upvote 1
Posted
Dnia 13.05.2019 o 09:04, konfirm31 napisał:

To znowu ja, z prośbą o pomoc. U Malagos na BDT, jest młoda owczarka w typie użytka/VEO. Potrzebna karma,  bardzo prosimy 

https://www.dogomania.com/forum/topic/349909-~-już-nie-mam-siły-onkowata-suczka-u-nas-w-bdt/?tab=comments#comment-17471833

Oczywiście, jeśli ktoś z Owczarkarzy jest chętny do adopcji/udostępniania tego cuda na czterech łapach, to prosimy i o to. Z całego serca, bo to obecnie już czwarty tymczas u Malagossów :(

Wsparcie w postaci karmy zostaje przyznane nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0120
Proszę Malagos o info na priva, jaką karmę i na jaki adres mamy zamówić

• Like 2
Posted

Dziękuję bardzo za Skarpetowe wsparcie :)

Od Isiak mam zapas Fitminu, 15 kg, wiec to nam wystarczy na dobry miesiąc. Oprócz suchego podaję też puszki i gotuję.

To jeśli mogę prosić, to o puszki Doliny Noteci lub Rocco czy podobnej. I może o jakieś zabawki, coś do gryzienia, smaczki - Gajka to młoda sunia.

Ale najbardziej proszę o dom tymczasowy, który zajmie się Gajką ...

• 1 month later...
Posted
Dnia 18.05.2019 o 01:20, DONnka napisał:

Wsparcie w postaci karmy zostaje przyznane nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0120
Proszę Malagos o info na priva, jaką karmę i na jaki adres mamy zamówić

Karmy nie zdążyliśmy zamówić, bo dostałam info od malagos, że Gaja znalazła domek milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0400

Posted

Zapraszamy naszych Przyjaciół, którzy mają profil na FB na bazarek, z którego dochód przeznaczymy na utrzymanie, diagnostykę i leczenie naszych 10-ciu podopiecznych: Teddiego, Bemola, Tessy, Yoshiego, Tajgi, Poli, Heleny, Belli, Azy i Inki. Oto oni :) Na kolażu jest 11 psiaków, bo jest zamieszczony jeszcze Varis, który kilka dni temu pojechał do domu :)

dodane na zapodaj.net

KLIK: https://www.facebook.com/groups/340973789998414/

Posted

Przepraszam, że trochę nie w temacie (a może jednak?) bo chciałem Was zapytać czy nie znacie może wątku jakiegoś czarnego bezdomnego ONka? Wiecie, takiego z grubym, długim i gęstym futrem. Mniej więcej tego typu jak poniżej. Chciałbym go komuś przedstawić...

owczarek-niemiecki,-czarny-pies-129386.j

• 4 weeks later...
Posted
Dnia 20.07.2019 o 13:15, Maciek777 napisał:

Przepraszam, że trochę nie w temacie (a może jednak?) bo chciałem Was zapytać czy nie znacie może wątku jakiegoś czarnego bezdomnego ONka? Wiecie, takiego z grubym, długim i gęstym futrem. Mniej więcej tego typu jak poniżej. Chciałbym go komuś przedstawić...

owczarek-niemiecki,-czarny-pies-129386.j

Ja nie kojarzę :( 
Ale rzadko ostatnio bywam na dogo

• Like 1
Posted

dodane na zapodaj.net

Drodzy Członkowie Skarpety Owczarkowej, Przyjaciele oraz Sympatycy :):) 
W związku z napływającymi do nas pytaniami dotyczącymi przyszłości Skarpety Owczarkowej, czujemy się w obowiązku oficjalnie poinformować Was, że wkrótce czekają nas zmiany. Mamy nadzieję, że będą to zmiany na lepsze :) 
Do tej pory Skarpeta Owczarkowa była grupą wsparcia, działającą w łonie Stowarzyszenia Miłośników Owczarka Niemieckiego. Był to rodzaj zgodnej koegzystencji opartej na wspólnym celu, którym zawsze była szeroko rozumiana pomoc owczarkom niemieckim i psom w typie rasy. Działaliśmy ramię w ramię, współpracowaliśmy, wspieraliśmy się nawzajem. Skarpeta ceszyła się przy tym niezależnością, dysponowaliśmy odrębnym kontem bankowym, które założyło dla nas stowarzyszenie i zawsze mogliśmy liczyć na poparcie naszych inicjatyw przez osoby nim zarządzające. Trwało to kilka ładnych lat. W tym czasie rozwinęliśmy skrzydła, przybywało nam podopiecznych i bywało, że doskwierał nam brak osobowości prawnej i konieczność każdorazowego angażowania stowarzyszenia w sprawy formalne dotyczące naszych, skarpetowych psów. Długo nie byliśmy jednak gotowi na samodzielność. Baliśmy się, że nie podołamy, że sytuacja nas przerośnie. Teraz w pewnym sensie los zadecydował za nas. Zostaliśmy postawieni w sytuacji, w której musieliśmy podjąć jakieś decyzje. Sukces ostatniego bazarku uświadomił nam, że cieszymy się zaufaniem wielu ludzi i mamy na kogo liczyć. Ta świadomość dodała nam skrzydeł i postanowiliśmy pójść o krok dalej. Zamierzamy się zreorganizować i usamodzielnić. Poza tym nic się nie zmieni. Nadal będziemy starali się robić to, co teraz robimy. O postępach w sprawie będziemy Was informować na bieżąco  :) Trzymajcie kciuki !!!

• 1 month later...
Posted

Proszę pomóżcie mi znależć dom dla tego ON-ka Rexa

IMG_20190910_185120.jpg.425ef10f9d6171d8a9c7b9cfdbe4e6a7.jpg

z tego domu zabrałam we wtorek do Murki suczkę,również z łańcucha

nawet gdyby u Murki było dla niego miejsce/a nie ma/ nie udzwignę finansowo

od dawna go ogłaszam,ale z takimi zdjęciami psiak nie znajdzie domu

pasibrzuch,u którego jest powiedział,że jak go nie zabiorę to go uśpi/Murka była świadkiem tej rozmowy/

bo on potrzebuje na podwórku groznego psa amstafa

Rex ma ok. 7-8 lat,futerko skołtunione

sama juz nie wiem jak mu pomóc:(

• 2 weeks later...
Posted

Halo, halo :)

DONko, ja w sprawie ONka o którym pisała wyżej Dora. Dziewczyny szukają dla niego hoteliku. U Murki i w Psiej Chacie, nie ma miejsc. Napisz proszę, jakie dobre hoteliki przyjmują duże psy i to po cenach dogomaniackich?

Tu wątek Rexa na dogomanii

https://www.dogomania.com/forum/topic/350700-rex-starszy-on-ek-na-łańcuchuczy-doczeka-pomocy-czy-ma-szansę-na-normalny-domnadzieja-umiera-ostatnia/

Posted
Dnia 10.10.2019 o 09:59, DORA1020 napisał:

Proszę pomóżcie mi znależć dom dla tego ON-ka Rexa

IMG_20190910_185120.jpg.425ef10f9d6171d8a9c7b9cfdbe4e6a7.jpg

z tego domu zabrałam we wtorek do Murki suczkę,również z łańcucha

nawet gdyby u Murki było dla niego miejsce/a nie ma/ nie udzwignę finansowo

od dawna go ogłaszam,ale z takimi zdjęciami psiak nie znajdzie domu

pasibrzuch,u którego jest powiedział,że jak go nie zabiorę to go uśpi/Murka była świadkiem tej rozmowy/

bo on potrzebuje na podwórku groznego psa amstafa

Rex ma ok. 7-8 lat,futerko skołtunione

sama juz nie wiem jak mu pomóc:(

Widziałam chyba tego biedaka na FB :( 
Udostępniamy apel, ale takie psy rzadko znajdują dom "od ręki"  :( 
Fajnie, że zrobiłyście Rexowi wątek i szukacie ratunku :)

Posted
Dnia 23.10.2019 o 11:54, konfirm31 napisał:

Halo, halo :)

DONko, ja w sprawie ONka o którym pisała wyżej Dora. Dziewczyny szukają dla niego hoteliku. U Murki i w Psiej Chacie, nie ma miejsc. Napisz proszę, jakie dobre hoteliki przyjmują duże psy i to po cenach dogomaniackich?

Tu wątek Rexa na dogomanii

https://www.dogomania.com/forum/topic/350700-rex-starszy-on-ek-na-łańcuchuczy-doczeka-pomocy-czy-ma-szansę-na-normalny-domnadzieja-umiera-ostatnia/

Cena hotelu proponowanego przez Tyś(kę) jest bezkonkurencyjna
A karmę możemy mu kupować w miarę naszych możliwości finansowych :)

• Like 1
Posted

Bardzo proszę o pomoc dla wiejskiego owczarka,wynędzniałego, karmionego śrutą, którego po odczepieniu z łańcucha i zdjęciu mu obroży (no, bo szkoda), przyprowadził na zaciśniętym sznurku do Malagos jego dotychczasowy właściciel. Bo ma za dużo psów - co akurat jest prawdą, bo tam nie powinno być żadnego psa..... 

Tu wątek Szarika, no bo "wilczur", musi się nazywać Szarik..... 

https://www.dogomania.com/forum/topic/350740-~smutna-historia-smutnego-owczarka-ale-dopiszemy-szczęśliwe-zakończenie/

Posted
8 godzin temu, konfirm31 napisał:

Bardzo proszę o pomoc dla wiejskiego owczarka,wynędzniałego, karmionego śrutą, którego po odczepieniu z łańcucha i zdjęciu mu obroży (no, bo szkoda), przyprowadził na zaciśniętym sznurku do Malagos jego dotychczasowy właściciel. Bo ma za dużo psów - co akurat jest prawdą, bo tam nie powinno być żadnego psa..... 

Tu wątek Szarika, no bo "wilczur", musi się nazywać Szarik..... 

https://www.dogomania.com/forum/topic/350740-~smutna-historia-smutnego-owczarka-ale-dopiszemy-szczęśliwe-zakończenie/

Skarpeta chwilowo (mam nadzieję smutny-emotikon-ruchomy-obrazek-0029 ) jest pod kreską. Mieliśmy ostatnio spore wydatki w związku z hospitalizacją i leczeniem naszego Teddiego, rehabilitacją niepełnosprawnej Poli i leczeniem Shakira. Do tego dochodzą koszty hoteli dla naszych 11 psów, karmy, planowych zabiegów sterylizacji/kastracji itd. itd
Ale trwa na FB expressowy bazarek, więc jest szansa, że uzbieramy nie tylko na rachunki za naszą jedenastkę, ale starczy także dla innych wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0004