Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Hop, hop :)! Czy jest decyzja w sprawie pomocy Miłce? I..... jaka? 

Przy takim poparciu decyzja może być tylko jedna - POZYTYWNA kciuk-emotikon-ruchomy-obrazek-0001kciuk-emotikon-ruchomy-obrazek-0001kciuk-emotikon-ruchomy-obrazek-0001

Posted
Dnia 5.03.2019 o 00:56, DONnka napisał:

Wsparcie dla Miłki zostało przyznane kciuk-emotikon-ruchomy-obrazek-0001

Konfirm31, czy mogłabyś dopytać na wątku Miłki, czego jej potrzeba ?
Możemy zamówić worek dobrej karmy lub opłacić jakąś fakturę od weta do kwoty 250 zł, ale musiałaby być wystawiona na SMON

Posted

yahoo.gif I ja przybiegłam, podziękować ,ale suuuper  niespodzianka, Bardzo, bardzo Dziękuję, Konfirm31 za to ,że pomogła Miłeczce i zgłosiła prośbę o pomoc i Wam ,kochani Owczarkarze za przyznanie tej pomocy buzki.gif  przyda się bardzo!  proszę tylko o chwilkę cierpliwości, myślę ,że Ulv najlepiej teraz może zadecydować?   co Miłeczka najbardziej potrzebuję?  chyba te badania ,ponieważ biegunki nawracjają, a pewnie będą trochę kosztować?  jak tylko uda mi się z nią skontaktować ,natychmiast dam znać :)

• Like 1
Posted
Dnia 12.03.2019 o 10:38, anica napisał:

yahoo.gif I ja przybiegłam, podziękować ,ale suuuper  niespodzianka, Bardzo, bardzo Dziękuję, Konfirm31 za to ,że pomogła Miłeczce i zgłosiła prośbę o pomoc i Wam ,kochani Owczarkarze za przyznanie tej pomocy buzki.gif  przyda się bardzo!  proszę tylko o chwilkę cierpliwości, myślę ,że Ulv najlepiej teraz może zadecydować?   co Miłeczka najbardziej potrzebuję?  chyba te badania ,ponieważ biegunki nawracjają, a pewnie będą trochę kosztować?  jak tylko uda mi się z nią skontaktować ,natychmiast dam znać :)

W takim razie czekamy na decyzję Ulv kciuk-emotikon-ruchomy-obrazek-0001

Posted
Dnia 11.03.2019 o 22:04, DONnka napisał:

Wsparcie dla Miłki zostało przyznane kciuk-emotikon-ruchomy-obrazek-0001

Konfirm31, czy mogłabyś dopytać na wątku Miłki, czego jej potrzeba ?
Możemy zamówić worek dobrej karmy lub opłacić jakąś fakturę od weta do kwoty 250 zł, ale musiałaby być wystawiona na SMON

Jeśli mogę się wypowiedzieć w tej kwestii, to Ulv  zaproponowała dla Miłeczki karmę Fitminn - łosoś z ziemniakiem, podobno sunia dobrze na nią reaguje! tak to określiła, Dziękuję kwiatek.gif

Posted
Dnia 13.03.2019 o 22:00, DONnka napisał:

W takim razie czekamy na decyzję Ulv kciuk-emotikon-ruchomy-obrazek-0001

Że się nieśmiało przypomnę ;) Ulv powiedziała ,że może być to karma Fitminn - łosoś z ziemniakiem, czy to Ulv ma sama ,może napisać?

Posted
9 godzin temu, anica napisał:

Że się nieśmiało przypomnę ;) Ulv powiedziała ,że może być to karma Fitminn - łosoś z ziemniakiem, czy to Ulv ma sama ,może napisać?

Czekam tylko na adres do wysyłki :)

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo proszę o pomoc dla Dragona, który już chyba wyczerpał całą ilość " przysługującego" mu pecha i pora, żeby wreszcie  Los się do niego uśmiechnął.

Po wypadku, schronisku, operacji, nieudanej adopcji -  która okrutnie wyniszczyła fizycznie  psa -  kiedy już  się zdawało, że  wreszcie, pod wspaniałą opieką w DT, będzie szczęśliwym psem, zaczęły się i nadal trwają problemy z kiedyś zoperowaną łapą.  Cały czas, toczy się proces zapalny, rozpada się kiedyś wykonane zespolenie kości. W międzyczasie, były problemy z uszami,  guzowata narośl na kończynie przedniej (operacja),   zmiany zwyrodnieniowe miednicy i tylnych łap, wymagające leczenia. Dragon w ciągu roku miał aż 7 zabiegów i operacji w narkozie. Teraz jest po kolejnej - " Dragon ma złamana nogę i czeka go jutro operacja .Kość strzeliła w osłabionej części gdzie były perforacje wynikające z zakażenia. Trzeba nogę ustabilizować tytanowymi płytkami. Dragon musi zostać w Alfavet Przychodnia Weterynaryjna 24h co najmniej do soboty. Koszt na dzień dobry to ok 2 tys zł. Rozważamy opcje pozostawienia go na cały okres zrostu w klinice ale to jest już uzależnione od finansów. Dzień w szpitalu to 50 zł,,

Czy możemy pomóc Dragonowi?

https://www.dogomania.com/forum/topic/340409-dragon-pojechał-do-dt-potrzebna-pomoc-w-leczeniu/

• Like 1
Posted

glupek.gif  przepraszam najmocniej, zapomniałam napisać ,że Miłeczka jeszcze otrzymała w ubiegłym tygodniu, 13kg ,wór karmy Fitmin za który Dziękujemy pięknie 49.gif

• Like 1
Posted
Dnia 5.04.2019 o 21:04, konfirm31 napisał:

Bardzo proszę o pomoc dla Dragona, który już chyba wyczerpał całą ilość " przysługującego" mu pecha i pora, żeby wreszcie  Los się do niego uśmiechnął.

Po wypadku, schronisku, operacji, nieudanej adopcji -  która okrutnie wyniszczyła fizycznie  psa -  kiedy już  się zdawało, że  wreszcie, pod wspaniałą opieką w DT, będzie szczęśliwym psem, zaczęły się i nadal trwają problemy z kiedyś zoperowaną łapą.  Cały czas, toczy się proces zapalny, rozpada się kiedyś wykonane zespolenie kości. W międzyczasie, były problemy z uszami,  guzowata narośl na kończynie przedniej (operacja),   zmiany zwyrodnieniowe miednicy i tylnych łap, wymagające leczenia. Dragon w ciągu roku miał aż 7 zabiegów i operacji w narkozie. Teraz jest po kolejnej - " Dragon ma złamana nogę i czeka go jutro operacja .Kość strzeliła w osłabionej części gdzie były perforacje wynikające z zakażenia. Trzeba nogę ustabilizować tytanowymi płytkami. Dragon musi zostać w Alfavet Przychodnia Weterynaryjna 24h co najmniej do soboty. Koszt na dzień dobry to ok 2 tys zł. Rozważamy opcje pozostawienia go na cały okres zrostu w klinice ale to jest już uzależnione od finansów. Dzień w szpitalu to 50 zł,,

Czy możemy pomóc Dragonowi?

https://www.dogomania.com/forum/topic/340409-dragon-pojechał-do-dt-potrzebna-pomoc-w-leczeniu/

Kochani, wsparcie dla Dragona zostało regulaminowo przegłosowane i przyznane serce-emotikon-ruchomy-obrazek-0005

Jednak zrealizować będziemy je mogli dopiero pod koniec maja, czyli po kolejnym bazarku na FB

To mnie przypada niewdzięczna rola oszacowania, czy i ewentualnie na jak duże wsparcie nas stać w danym miesiącu. Chciałabym pomóc wszystkim potrzebującym, ale tak się nie da. W pierwszej kolejności muszę zabezpieczyć środki dla naszych skarpetowych owczarków. Mamy  aktualnie 11 owczarków pod opieką i na wyłącznym utrzymaniu. W kwietniu mamy trochę extra wydatków na nasze psy m.in. zaplanowaną operację i rehabilitację jednej z naszych suniek - Tessy - oraz diagnostykę ( m.in. MRI kręgosłupa) naszej 4-miesięcznej oneczki Poli, która ma lekki niedowład tylnych łapek. Ostatnio 3 z naszych psów pojechały do domów, ale przyjechały na ich miejsce 4 nowe, którym musimy również na początku zapewnić przeglądy weterynaryjne, badania krwi, pełną profilaktykę etc. etc.
W kwietniu wsparliśmy już 3 potrzebujące owczarki, które nie są naszymi podopiecznymi i więcej nie damy teraz rady :(

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 11.04.2019 o 05:56, konfirm31 napisał:

Wiem, że mamy mało kasy i tym bardziej dziękuję Skarpecie  za przyznaną Dragonowi pomoc, oraz wszystkim, którzy za nim zagłosowali :) 

Ja także bardzo dziękuję :)

A przy okazji. Ponieważ nasza Abusia osiadła na stałe w domu u dobrych ludzi, postanowiłyśmy z Zagrodowy pies polski, że część pozostałego majątku suni w kwocie 400,00 zł otrzyma Owczarkowa skarpeta, z której finansów korzystają najbardziej potrzebujące psiaki.

Skarbnika Owczarkowej skarpety proszę o numer  konta do wpłaty.

Po zameldowaniu się tej kwoty na komcie Skarpety, bardzo proszę o potwierdzenie tego faktu na wątku suni.

<Wątek Abuni>

• Upvote 1
Posted
7 godzin temu, elik napisał:

Ja także bardzo dziękuję :)

A przy okazji. Ponieważ nasza Abusia osiadła na stałe w domu u dobrych ludzi, postanowiłyśmy z Zagrodowy pies polski, że część pozostałego majątku suni w kwocie 400,00 zł otrzyma Owczarkowa skarpeta, z której finansów korzystają najbardziej potrzebujące psiaki.

Skarbnika Owczarkowej skarpety proszę o numer  konta do wpłaty.

Po zameldowaniu się tej kwoty na komcie Skarpety, bardzo proszę o potwierdzenie tego faktu na wątku suni.

<Wątek Abuni>

Wow, a to miła niespodzianka. Serdecznie dziękujemy dziekujacy-emotikon-ruchomy-obrazek-0002

Pełne dane do wpłat:
/ również dla przelewów z zagranicy/

SMON
ul. Chałubińskiego 22/83
80-807 Gdańsk
Numer konta w formacie IBAN :

PL 89 2490 0005 0000 4500 1264 5830
Kod SWIFT:
ALBPPLPW