mdk8 Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 8 godzin temu, Marycha35 napisał: ZA, cudna wilczyca!!! Że za duża, błagam...... Kocham duże psiaki . 1 Quote
konfirm31 Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Taka wiadomość https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2362477613809214&id=657283190995340 Quote
konfirm31 Posted March 11, 2019 Posted March 11, 2019 Hop, hop :)! Czy jest decyzja w sprawie pomocy Miłce? I..... jaka? Quote
DONnka Posted March 11, 2019 Posted March 11, 2019 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Hop, hop :)! Czy jest decyzja w sprawie pomocy Miłce? I..... jaka? Przy takim poparciu decyzja może być tylko jedna - POZYTYWNA Quote
DONnka Posted March 11, 2019 Posted March 11, 2019 Dnia 5.03.2019 o 00:56, DONnka napisał: Halo, halo !!!! Czy ktoś jeszcze tu zagląda ??? Jesteście ZA wsparciem Miłki ???https://www.dogomania.com/forum/topic/349447-duże-mają-gorzej-los-się-do-niej-uśmiechnął-na-krótko-musi-wracać-do-schroniska-bo-jest-za-duża-miłka-najmilsza-sunia-prosi-o-pomoc/ Wsparcie dla Miłki zostało przyznane Konfirm31, czy mogłabyś dopytać na wątku Miłki, czego jej potrzeba ? Możemy zamówić worek dobrej karmy lub opłacić jakąś fakturę od weta do kwoty 250 zł, ale musiałaby być wystawiona na SMON Quote
konfirm31 Posted March 11, 2019 Posted March 11, 2019 Kochani Owczarkarze :)) Bardzo, bardzo Wam dziękuję :*) Jasne, DONnko, napiszę na wątku dziewczynki i poproszę, żeby Cioteczki się z Tobą skontaktowały :) 1 Quote
anica Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 I ja przybiegłam, podziękować ,ale suuuper niespodzianka, Bardzo, bardzo Dziękuję, Konfirm31 za to ,że pomogła Miłeczce i zgłosiła prośbę o pomoc i Wam ,kochani Owczarkarze za przyznanie tej pomocy przyda się bardzo! proszę tylko o chwilkę cierpliwości, myślę ,że Ulv najlepiej teraz może zadecydować? co Miłeczka najbardziej potrzebuję? chyba te badania ,ponieważ biegunki nawracjają, a pewnie będą trochę kosztować? jak tylko uda mi się z nią skontaktować ,natychmiast dam znać :) 1 Quote
Marycha35 Posted March 13, 2019 Posted March 13, 2019 No i gra i buczy;):) Uściski łapki dla pięknej duuuuuużej Miłki:P Quote
DONnka Posted March 13, 2019 Posted March 13, 2019 Dnia 12.03.2019 o 10:38, anica napisał: I ja przybiegłam, podziękować ,ale suuuper niespodzianka, Bardzo, bardzo Dziękuję, Konfirm31 za to ,że pomogła Miłeczce i zgłosiła prośbę o pomoc i Wam ,kochani Owczarkarze za przyznanie tej pomocy przyda się bardzo! proszę tylko o chwilkę cierpliwości, myślę ,że Ulv najlepiej teraz może zadecydować? co Miłeczka najbardziej potrzebuję? chyba te badania ,ponieważ biegunki nawracjają, a pewnie będą trochę kosztować? jak tylko uda mi się z nią skontaktować ,natychmiast dam znać :) W takim razie czekamy na decyzję Ulv Quote
anica Posted March 18, 2019 Posted March 18, 2019 Dnia 11.03.2019 o 22:04, DONnka napisał: Wsparcie dla Miłki zostało przyznane Konfirm31, czy mogłabyś dopytać na wątku Miłki, czego jej potrzeba ? Możemy zamówić worek dobrej karmy lub opłacić jakąś fakturę od weta do kwoty 250 zł, ale musiałaby być wystawiona na SMON Jeśli mogę się wypowiedzieć w tej kwestii, to Ulv zaproponowała dla Miłeczki karmę Fitminn - łosoś z ziemniakiem, podobno sunia dobrze na nią reaguje! tak to określiła, Dziękuję Quote
anica Posted March 26, 2019 Posted March 26, 2019 Dnia 13.03.2019 o 22:00, DONnka napisał: W takim razie czekamy na decyzję Ulv Że się nieśmiało przypomnę ;) Ulv powiedziała ,że może być to karma Fitminn - łosoś z ziemniakiem, czy to Ulv ma sama ,może napisać? Quote
DONnka Posted March 26, 2019 Posted March 26, 2019 9 godzin temu, anica napisał: Że się nieśmiało przypomnę ;) Ulv powiedziała ,że może być to karma Fitminn - łosoś z ziemniakiem, czy to Ulv ma sama ,może napisać? Czekam tylko na adres do wysyłki :) Quote
konfirm31 Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Bardzo proszę o pomoc dla Dragona, który już chyba wyczerpał całą ilość " przysługującego" mu pecha i pora, żeby wreszcie Los się do niego uśmiechnął. Po wypadku, schronisku, operacji, nieudanej adopcji - która okrutnie wyniszczyła fizycznie psa - kiedy już się zdawało, że wreszcie, pod wspaniałą opieką w DT, będzie szczęśliwym psem, zaczęły się i nadal trwają problemy z kiedyś zoperowaną łapą. Cały czas, toczy się proces zapalny, rozpada się kiedyś wykonane zespolenie kości. W międzyczasie, były problemy z uszami, guzowata narośl na kończynie przedniej (operacja), zmiany zwyrodnieniowe miednicy i tylnych łap, wymagające leczenia. Dragon w ciągu roku miał aż 7 zabiegów i operacji w narkozie. Teraz jest po kolejnej - " Dragon ma złamana nogę i czeka go jutro operacja .Kość strzeliła w osłabionej części gdzie były perforacje wynikające z zakażenia. Trzeba nogę ustabilizować tytanowymi płytkami. Dragon musi zostać w Alfavet Przychodnia Weterynaryjna 24h co najmniej do soboty. Koszt na dzień dobry to ok 2 tys zł. Rozważamy opcje pozostawienia go na cały okres zrostu w klinice ale to jest już uzależnione od finansów. Dzień w szpitalu to 50 zł,, Czy możemy pomóc Dragonowi? https://www.dogomania.com/forum/topic/340409-dragon-pojechał-do-dt-potrzebna-pomoc-w-leczeniu/ 1 Quote
betka Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 Jeśli mamy dość pieniędzy w skarpecie, to jestem za Quote
anica Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 przepraszam najmocniej, zapomniałam napisać ,że Miłeczka jeszcze otrzymała w ubiegłym tygodniu, 13kg ,wór karmy Fitmin za który Dziękujemy pięknie 1 Quote
DONnka Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 Dnia 5.04.2019 o 21:04, konfirm31 napisał: Bardzo proszę o pomoc dla Dragona, który już chyba wyczerpał całą ilość " przysługującego" mu pecha i pora, żeby wreszcie Los się do niego uśmiechnął. Po wypadku, schronisku, operacji, nieudanej adopcji - która okrutnie wyniszczyła fizycznie psa - kiedy już się zdawało, że wreszcie, pod wspaniałą opieką w DT, będzie szczęśliwym psem, zaczęły się i nadal trwają problemy z kiedyś zoperowaną łapą. Cały czas, toczy się proces zapalny, rozpada się kiedyś wykonane zespolenie kości. W międzyczasie, były problemy z uszami, guzowata narośl na kończynie przedniej (operacja), zmiany zwyrodnieniowe miednicy i tylnych łap, wymagające leczenia. Dragon w ciągu roku miał aż 7 zabiegów i operacji w narkozie. Teraz jest po kolejnej - " Dragon ma złamana nogę i czeka go jutro operacja .Kość strzeliła w osłabionej części gdzie były perforacje wynikające z zakażenia. Trzeba nogę ustabilizować tytanowymi płytkami. Dragon musi zostać w Alfavet Przychodnia Weterynaryjna 24h co najmniej do soboty. Koszt na dzień dobry to ok 2 tys zł. Rozważamy opcje pozostawienia go na cały okres zrostu w klinice ale to jest już uzależnione od finansów. Dzień w szpitalu to 50 zł,, Czy możemy pomóc Dragonowi? https://www.dogomania.com/forum/topic/340409-dragon-pojechał-do-dt-potrzebna-pomoc-w-leczeniu/ Kochani, wsparcie dla Dragona zostało regulaminowo przegłosowane i przyznane Jednak zrealizować będziemy je mogli dopiero pod koniec maja, czyli po kolejnym bazarku na FB To mnie przypada niewdzięczna rola oszacowania, czy i ewentualnie na jak duże wsparcie nas stać w danym miesiącu. Chciałabym pomóc wszystkim potrzebującym, ale tak się nie da. W pierwszej kolejności muszę zabezpieczyć środki dla naszych skarpetowych owczarków. Mamy aktualnie 11 owczarków pod opieką i na wyłącznym utrzymaniu. W kwietniu mamy trochę extra wydatków na nasze psy m.in. zaplanowaną operację i rehabilitację jednej z naszych suniek - Tessy - oraz diagnostykę ( m.in. MRI kręgosłupa) naszej 4-miesięcznej oneczki Poli, która ma lekki niedowład tylnych łapek. Ostatnio 3 z naszych psów pojechały do domów, ale przyjechały na ich miejsce 4 nowe, którym musimy również na początku zapewnić przeglądy weterynaryjne, badania krwi, pełną profilaktykę etc. etc. W kwietniu wsparliśmy już 3 potrzebujące owczarki, które nie są naszymi podopiecznymi i więcej nie damy teraz rady :( Quote
konfirm31 Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 Wiem, że mamy mało kasy i tym bardziej dziękuję Skarpecie za przyznaną Dragonowi pomoc, oraz wszystkim, którzy za nim zagłosowali :) Quote
elik Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 Dnia 11.04.2019 o 05:56, konfirm31 napisał: Wiem, że mamy mało kasy i tym bardziej dziękuję Skarpecie za przyznaną Dragonowi pomoc, oraz wszystkim, którzy za nim zagłosowali :) Ja także bardzo dziękuję :) A przy okazji. Ponieważ nasza Abusia osiadła na stałe w domu u dobrych ludzi, postanowiłyśmy z Zagrodowy pies polski, że część pozostałego majątku suni w kwocie 400,00 zł otrzyma Owczarkowa skarpeta, z której finansów korzystają najbardziej potrzebujące psiaki. Skarbnika Owczarkowej skarpety proszę o numer konta do wpłaty. Po zameldowaniu się tej kwoty na komcie Skarpety, bardzo proszę o potwierdzenie tego faktu na wątku suni. <Wątek Abuni> 1 Quote
DONnka Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 7 godzin temu, elik napisał: Ja także bardzo dziękuję :) A przy okazji. Ponieważ nasza Abusia osiadła na stałe w domu u dobrych ludzi, postanowiłyśmy z Zagrodowy pies polski, że część pozostałego majątku suni w kwocie 400,00 zł otrzyma Owczarkowa skarpeta, z której finansów korzystają najbardziej potrzebujące psiaki. Skarbnika Owczarkowej skarpety proszę o numer konta do wpłaty. Po zameldowaniu się tej kwoty na komcie Skarpety, bardzo proszę o potwierdzenie tego faktu na wątku suni. <Wątek Abuni> Wow, a to miła niespodzianka. Serdecznie dziękujemy Pełne dane do wpłat: / również dla przelewów z zagranicy/SMON ul. Chałubińskiego 22/83 80-807 Gdańsk Numer konta w formacie IBAN :PL 89 2490 0005 0000 4500 1264 5830Kod SWIFT: ALBPPLPW Quote
Recommended Posts