betka Posted November 12, 2017 Posted November 12, 2017 Tu watek Borysa Wiem co oznacza opieka nad kilkunastoletnim dużym ONkiem :( Jestem za Quote
egradska Posted November 24, 2017 Author Posted November 24, 2017 Bezdomny Solo zachorowal na ropowice. Walczy o zycie w klinice Todorowskich w Orzeszu - Potrzebne wsparcie na leczenie. To jego historia: " Quote
betka Posted November 25, 2017 Posted November 25, 2017 Zapraszamy na bazarek na Skarpetę Owczarkową . Można tam kupić przepiękne kartki świąteczne z ONkami, torebki na prezenty z Onkami, nastrojowe świeczniki z ONkami i wiele innych wspaniałych onkowych fantów. https://www.facebook.com/events/1994736734104401/?active_tab=discussion Quote
DONnka Posted December 5, 2017 Posted December 5, 2017 Dnia 24.11.2017 o 16:34, egradska napisał: Bezdomny Solo zachorowal na ropowice. Walczy o zycie w klinice Todorowskich w Orzeszu - Potrzebne wsparcie na leczenie. To jego historia: " Czy jesteście ZA wsparciem z naszych środków leczenia Solo ??? Quote
DONnka Posted December 5, 2017 Posted December 5, 2017 Dnia 10.11.2017 o 13:42, Dorot131 napisał: dogomania.com/forum/topic/64770-wilczur-borys-prosi-o-wszelką-pomoc-w-szukaniu-domu/?page=55 jako że od jakiegoś czasu jestem z wami , proszę o pomoc dla psiaka z tego wątku, a że robię to pierwszy raz mam nadzieję że dobrze ( jeśli nie to pomóżcie) Wsparcie dla Borysa uważam za przyznane !!! Quote
Dorot131 Posted December 5, 2017 Posted December 5, 2017 9 godzin temu, DONnka napisał: Wsparcie dla Borysa uważam za przyznane !!! dziękuję za pomoc dla Borysa , myślę że musimy poczekać na opiekunkę i ustalenie szczegółów pomocy Quote
mdk8 Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Słyszałam ,że skarpeta bierze pod swoje skrzydła owczareczkę z martwym płodem , To prawda ? Quote
betka Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Tu jest wątek Kiry :( https://www.facebook.com/events/782006415337491/?active_tab=discussion Quote
mdk8 Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 22 minuty temu, betka napisał: Tu jest wątek Kiry :( https://www.facebook.com/events/782006415337491/?active_tab=discussion dzięki . Quote
DONnka Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 7 godzin temu, mdk8 napisał: Słyszałam ,że skarpeta bierze pod swoje skrzydła owczareczkę z martwym płodem , To prawda ? Tak, wzięliśmy ją pod nasze skrzydła, choć mamy już na wyłącznym utrzymaniu 8 owczarów Znaleziona w Kierzu, więc dostała imię KIRA Nie mogliśmy jej zostawić :(Dziś wiemy, że prawdopodobnie uratowaliśmy jej życie. Jest już po operacji usunięcia macicy, w której znaleziono rozkładające się martwe płody. Zaczęło się rozwijać ropomacicze. Kira ma również problemy z nerkami Więcej będzie wiadomo w sobotę po kontrolnych badaniachTUTAJ wydarzenie KIRY na FB: https://www.facebook.com/events/782006415337491/?active_tab=discussion Quote
DONnka Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Dnia 5.12.2017 o 11:41, Dorot131 napisał: dziękuję za pomoc dla Borysa , myślę że musimy poczekać na opiekunkę i ustalenie szczegółów pomocy W takim razie czekamy ze szczegółami pomocy dla BORYSA :) A w sprawie SOLO głosujemy do jutra, czyli do piątku Quote
Marycha35 Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Przelałam stałą za grudzień. Ściskam ciepło sapiensów i psowatych:) Quote
wapiszon Posted January 1, 2018 Posted January 1, 2018 W kwietniu zeszłego roku Skarpeta pomogła Kodiemu, który trafił do nas na DT . Kodi przeżył u nas rok osiem miesięcy i 9 dni. 18 grudnia o 20.50 przeprowadziliśmy Kodiaszka za TM, Mam nadzieję, że był z nami szczęśliwy. Byliśmy z Nim do końca. ( https://www.facebook.com/events/1754013944835508/?active_tab=discussion ) Quote
bela51 Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 Bardzo serdecznie wspołczuje :( Podziwiam Was, ze wzieliscie starego i chorego ONka, ja chyba nie dałabym rady, z wielu wzgledow. Adoptowałam 2 lata temu mloda sunie. NIestety czasem jej temperament i nieokiełznanie przerasta moje siły. NIeustannie boje sie, co będzie, gdy mnie przezyje :( Chyba nigdy nie wiadomo co przyniesie nam kolejny dzien i jakie rozwiazanie bywa lepsze. I tym malo optymistycznym akcentem zycze wszystkim wiele szczescia i samych trafnych wyborow w Nowym Roku. Quote
wapiszon Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 2 godziny temu, bela51 napisał: Bardzo serdecznie wspołczuje :( Podziwiam Was, ze wzieliscie starego i chorego ONka, ja chyba nie dałabym rady, z wielu wzgledow. Adoptowałam 2 lata temu mloda sunie. NIestety czasem jej temperament i nieokiełznanie przerasta moje siły. NIeustannie boje sie, co będzie, gdy mnie przezyje :( Chyba nigdy nie wiadomo co przyniesie nam kolejny dzien i jakie rozwiazanie bywa lepsze. I tym malo optymistycznym akcentem zycze wszystkim wiele szczescia i samych trafnych wyborow w Nowym Roku. Biorąc Kodiego, nie zastanawialiśmy się, co nasz czeka. Decyzję podjęliśmy pod wpływem chwili. . Okazało się, że opieka nad niechodzącym Onkiem jest trudna ale daje dużo satysfakcji. Cały ten czas podporządkowaliśmy Kodiemu, musieliśmy zmienić nasze plany. Ale tak naprawdę to Kodi dał nam więcej od siebie. Nauczył nas pokory, opieki. Dużo pomocy otrzymaliśmy na początku od Zwierzolubów i od Skarpety. Nie byłoby nas stać na porobienie badań i na zabiegi. Dziękujemy Wam za pomoc. Kodi był cudownym psem wpatrzonym w człowieka. Zawsze starał się być przy nas. Bardzo nam Go brakuje........ I pewnie jak ochłoniemy to spełnimy Psi Testament ..... Na razie opiekujemy się Lexi, też przygarniętą dwunastoletnią Oneczką .... Quote
Recommended Posts