DONnka Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 7 godzin temu, bela51 napisał: Wiadomo, co z Korą ? Żyje ? 6 godzin temu, konfirm31 napisał: Też pytam? Kora żyje na szczęście, ale nadal jest na kroplówkach. Stan troszkę się poprawił, ustąpiła biegunka i wraca apetyt 1 Quote
bela51 Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Dzieki Bogu, ze jest lepiej. Walcz sunieczko ! 1 Quote
kudlataja Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Szukam pomocy dla takiej suczki, trafiłam na nią wczoraj, wyrzucona wczoraj z auta pod Nieliszem. Sunia duża, bardzo łagodna i chyba starsza, wyeksploatowana po szczeniakach, jutro ma trafić do zamojskiego schroniska, okoliczni mieszkańcy już tam dzwonili, a jutro rano zgłaszają ją do gminy, w hoteliku u Murki nie ma miejsca. Jest bardzo mało czasu na pomoc, nie wiem co robić..nie mam jej jak zabezpieczyć:( Quote
kudlataja Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Gdyby ktoś chciał coś podpowiedzieć lub pomóc to jestem pod telefonem 695384442 Quote
DONnka Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 Czy jesteście ZA wsparciem Saby z tego wydarzenia https://www.facebook.com/events/184729531929600/ ??? Saba to starsza, schorowana sunia. Znaleziona w okolicach miejscowości Łapy na Podlasiu Ktoś pozbył się jej jak zużytego mebla :( Zbierane są deklaracje na hotel, ale będą również potrzebne pieniążki na leczenie i sterylizację Quote
bela51 Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Jestem za wsparciem Saby jak równiez suczki od kudlataja. Quote
kudlataja Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Dziękuję. Sunia znalazła się dziś pod moją opieką. Jestem przeładowana i zapsiona/zakocona, ale nie było wyjścia. Na początku suczka trafiła do lecznicy weterynatyjnej, gdzie miała przez jakiś czas przebywać, bo ja nie mam warunków, ale po chwili okazało się, że mają psiaka z parwo i musiałam dziewczynę zabierać. Nie było łatwo. Każda pomoc jest teraz bardzo potrzebna. Suczka ma ponad 6 lat i aktualnie cieczkę, usg nie wykazało niczego niepokojącego, wyniki krwi w miarę obiecujące, natomiast jej skóra, uszy, zęby i ogon są w b.złym stanie. Suczka przekochana, łagodna do psów, kotów i ludzi. Ten dt u mnie jest bardzo awaryjny, szukam pilnie miejsca i pomocy gdzie się da. magda Quote
ala123 Posted July 1, 2016 Posted July 1, 2016 O 26.06.2016 o 17:06, kudlataja napisał: Szukam pomocy dla takiej suczki, trafiłam na nią wczoraj, wyrzucona wczoraj z auta pod Nieliszem. Sunia duża, bardzo łagodna i chyba starsza, wyeksploatowana po szczeniakach, jutro ma trafić do zamojskiego schroniska, okoliczni mieszkańcy już tam dzwonili, a jutro rano zgłaszają ją do gminy, w hoteliku u Murki nie ma miejsca. Jest bardzo mało czasu na pomoc, nie wiem co robić..nie mam jej jak zabezpieczyć:( Cioteczki kochane, suczka dzisiaj jedzie do hoteliku u Murki, udało się wygospodarować miejsce, będzie już bezpieczna :) 1 Quote
bela51 Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 DORA1020 prosi o pomoc , cyt. wyrzucony dlugowlosy On-ek....czas ma do jutra rana,pozniej schron.....a o schronie nie bede pisac.....bo po co.... chcialam umiescic go u Murki,ale nie ma miejsca moze udalo by sie umiescic go w innym miejscu,ale napewno platynym,szukamy pomocy...czasu mamy niewiele Quote
DONnka Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 O 26.06.2016 o 01:30, DONnka napisał: Czy jesteście ZA wsparciem Saby z tego wydarzenia https://www.facebook.com/events/184729531929600/ ??? Saba to starsza, schorowana sunia. Znaleziona w okolicach miejscowości Łapy na Podlasiu Ktoś pozbył się jej jak zużytego mebla :( Zbierane są deklaracje na hotel, ale będą również potrzebne pieniążki na leczenie i sterylizację O 27.06.2016 o 04:29, Dorot131 napisał: jestem za O 27.06.2016 o 06:01, bela51 napisał: Jestem za wsparciem Saby jak równiez suczki od kudlataja. O 27.06.2016 o 07:51, betka napisał: Ja też za Sabą i i Tą Bidusią od Kudłataja O 27.06.2016 o 08:05, konfirm31 napisał: Ja tak jak Betka-dwa razy ZA. O 27.06.2016 o 08:48, wolf122 napisał: Dwa razy !!! O 30.06.2016 o 16:58, Marycha35 napisał: ZA i ZA:) Dziękuję za Wasze głosy :) Saba otrzyma wsparcie z naszych środków :) Quote
DONnka Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 O 26.06.2016 o 17:06, kudlataja napisał: Szukam pomocy dla takiej suczki, trafiłam na nią wczoraj, wyrzucona wczoraj z auta pod Nieliszem. Sunia duża, bardzo łagodna i chyba starsza, wyeksploatowana po szczeniakach, jutro ma trafić do zamojskiego schroniska, okoliczni mieszkańcy już tam dzwonili, a jutro rano zgłaszają ją do gminy, w hoteliku u Murki nie ma miejsca. Jest bardzo mało czasu na pomoc, nie wiem co robić..nie mam jej jak zabezpieczyć:( O 27.06.2016 o 06:01, bela51 napisał: Jestem za wsparciem Saby jak równiez suczki od kudlataja. O 27.06.2016 o 07:51, betka napisał: Ja też za Sabą i i Tą Bidusią od Kudłataja O 27.06.2016 o 08:05, konfirm31 napisał: Ja tak jak Betka-dwa razy ZA. O 27.06.2016 o 08:48, wolf122 napisał: Dwa razy !!! O 30.06.2016 o 16:58, Marycha35 napisał: ZA i ZA:) Być może posypią się teraz na moją głowę gromy, ale muszę to napisać :( Nie chcę absolutnie po raz kolejny wszczynać dyskusji nad tym, ile jest "owczarka w danym owczarku" Zwłaszcza, że po ostatniej takiej dość burzliwej dyskusji przegłosowaliśmy demokratycznie zapis w regulaminie, który mówi, że w przypadku psa w potrzebie, który nie przypomina owczarka niemieckiego możemy udzielić długoterminowej pożyczki, o ile środki nam na to pozwalają. Ja nie odebrałam wpisu kudłataja jako prośbę stricte o pomoc finansową, a raczej pomoc w znalezieniu miejsca dla suczki. Ale wiadomo, że pieniążki zawsze są potrzebne w przypadku ratowania bezdomniaków Poza tym według mnie sunia nie przypomina owczarka niemieckiego, już raczej owczarka belgijskiego malinois Jeśli taka jest wola większości, to oczywiście wesprzemy "malinkę", ale w pierwszej kolejności muszę zabezpieczyć środki na wsparcie ONków, którym pomoc już przyznaliśmy W czerwcu przegłosowaliśmy wsparcie finansowe łącznie dla 14 owczarków ( dla 5-ciu tutaj i dla 9-ciu na forum owczarek.pl) Z tego zrealizowaliśmy już pomoc dla ośmiu i opłaciliśmy hotelowanie dla naszych stałych podopiecznych: Aslana i Omara. Łatwo policzyć, że znacznie już przekroczyliśmy wysokość naszych miesięcznych wpływów, a oszczędności z bazarków prawie już nie mamy :( Też bym chciała pomóc każdemu psiakowi, który się do nas zgłasza, ale nie damy rady :( A owczarki niemieckie mają tylko nas .... Quote
DONnka Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 6 godzin temu, bela51 napisał: DORA1020 prosi o pomoc , cyt. wyrzucony dlugowlosy On-ek....czas ma do jutra rana,pozniej schron.....a o schronie nie bede pisac.....bo po co.... chcialam umiescic go u Murki,ale nie ma miejsca moze udalo by sie umiescic go w innym miejscu,ale napewno platynym,szukamy pomocy...czasu mamy niewiele 4 godziny temu, betka napisał: Za DOnkiem Kto jeszcze ZA wsparciem tego biedaka ?Belu, czy możesz wrzucić link do wątku, na którym znalazłaś to info ? Quote
DONnka Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 I jeszcze chcę Was prosić o zgodę na wsparcie ok. 4-letniej MIRABELKI z niedowładem tylnych łap, która zbiera na operację https://www.facebook.com/events/613807838784089/?active_tab=posts Kto jest ZA ??? Quote
Recommended Posts