Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, bela51 napisał:

Wiadomo, co z Korą ? Żyje ?

6 godzin temu, konfirm31 napisał:

Też  pytam? 

Kora żyje na szczęście, ale nadal jest na kroplówkach.
Stan troszkę się poprawił, ustąpiła biegunka i wraca apetyt

• Upvote 1
Posted

Szukam pomocy dla takiej suczki, trafiłam na nią wczoraj, wyrzucona wczoraj z auta pod Nieliszem. Sunia duża, bardzo łagodna i chyba starsza, wyeksploatowana po szczeniakach, jutro ma trafić do zamojskiego schroniska, okoliczni mieszkańcy już tam dzwonili, a jutro rano zgłaszają ją do gminy, w hoteliku u Murki nie ma miejsca. Jest bardzo mało czasu na pomoc, nie wiem co robić..nie mam jej jak zabezpieczyć:(2m4f9ds.jpg

2iu47d1.jpg

Posted

Dziękuję. Sunia znalazła się dziś pod moją opieką. Jestem przeładowana i zapsiona/zakocona, ale nie było wyjścia. Na początku suczka trafiła do lecznicy weterynatyjnej, gdzie miała przez jakiś czas przebywać, bo ja nie mam warunków, ale po chwili okazało się, że mają psiaka z parwo i musiałam dziewczynę zabierać. Nie było łatwo. Każda pomoc jest teraz bardzo potrzebna. Suczka ma ponad 6 lat i aktualnie cieczkę, usg nie wykazało niczego niepokojącego, wyniki krwi w miarę obiecujące, natomiast jej skóra, uszy, zęby i ogon są w b.złym stanie. Suczka przekochana, łagodna do psów, kotów i ludzi. Ten dt u mnie jest bardzo awaryjny, szukam pilnie miejsca i pomocy gdzie się da. magda

Posted
O 26.06.2016 o 17:06, kudlataja napisał:

Szukam pomocy dla takiej suczki, trafiłam na nią wczoraj, wyrzucona wczoraj z auta pod Nieliszem. Sunia duża, bardzo łagodna i chyba starsza, wyeksploatowana po szczeniakach, jutro ma trafić do zamojskiego schroniska, okoliczni mieszkańcy już tam dzwonili, a jutro rano zgłaszają ją do gminy, w hoteliku u Murki nie ma miejsca. Jest bardzo mało czasu na pomoc, nie wiem co robić..nie mam jej jak zabezpieczyć:(2m4f9ds.jpg

2iu47d1.jpg

Cioteczki kochane, suczka dzisiaj jedzie do hoteliku u Murki, udało się wygospodarować miejsce, będzie już bezpieczna :) 

• Upvote 1
Posted

13533180_1058367077532165_4297565603481773164_n.jpg

DORA1020  prosi o pomoc , cyt.

wyrzucony dlugowlosy On-ek....czas ma do jutra rana,pozniej schron.....a o schronie nie bede pisac.....bo po co....

chcialam umiescic go u Murki,ale nie ma miejsca

moze udalo by sie umiescic go w innym miejscu,ale napewno platynym,szukamy pomocy...czasu mamy niewiele

Posted
O 26.06.2016 o 01:30, DONnka napisał:

Czy jesteście ZA wsparciem Saby z tego wydarzenia https://www.facebook.com/events/184729531929600/  ???
Saba to starsza, schorowana sunia. Znaleziona w okolicach miejscowości Łapy na Podlasiu
Ktoś pozbył się jej jak zużytego mebla :(
Zbierane są deklaracje na hotel, ale będą również potrzebne pieniążki na leczenie i sterylizację

13475082_1377014345647728_67245863077496

O 27.06.2016 o 04:29, Dorot131 napisał:

jestem za

O 27.06.2016 o 06:01, bela51 napisał:

Jestem za wsparciem Saby jak równiez suczki od kudlataja.

O 27.06.2016 o 07:51, betka napisał:

Ja też za Sabą i i Tą Bidusią od Kudłataja

O 27.06.2016 o 08:05, konfirm31 napisał:

Ja tak jak Betka-dwa razy ZA. 

O 27.06.2016 o 08:48, wolf122 napisał:

Dwa razy !!!

O 30.06.2016 o 16:58, Marycha35 napisał:

ZA i ZA:)

Dziękuję za Wasze głosy :)
Saba otrzyma wsparcie z naszych środków
:)

Posted
O 26.06.2016 o 17:06, kudlataja napisał:

2iu47d1.jpg

O 27.06.2016 o 06:01, bela51 napisał:

Jestem za wsparciem Saby jak równiez suczki od kudlataja.

O 27.06.2016 o 07:51, betka napisał:

Ja też za Sabą i i Tą Bidusią od Kudłataja

O 27.06.2016 o 08:05, konfirm31 napisał:

Ja tak jak Betka-dwa razy ZA. 

O 27.06.2016 o 08:48, wolf122 napisał:

Dwa razy !!!

O 30.06.2016 o 16:58, Marycha35 napisał:

ZA i ZA:)

Być może posypią się teraz na moją głowę gromy, ale muszę to napisać :(
Nie chcę absolutnie po raz kolejny wszczynać dyskusji nad tym, ile jest "owczarka w danym owczarku"
Zwłaszcza, że po ostatniej takiej dość burzliwej  dyskusji przegłosowaliśmy demokratycznie zapis w regulaminie, który mówi, że w przypadku psa w potrzebie, który nie przypomina owczarka niemieckiego możemy udzielić długoterminowej pożyczki, o ile środki nam na to pozwalają.

Ja nie odebrałam wpisu kudłataja jako prośbę stricte o pomoc finansową, a raczej pomoc w znalezieniu miejsca dla suczki. Ale wiadomo, że pieniążki zawsze są potrzebne w przypadku ratowania bezdomniaków
Poza tym według mnie sunia nie przypomina owczarka niemieckiego, już raczej owczarka belgijskiego malinois 
Jeśli taka jest wola większości, to oczywiście wesprzemy "malinkę", ale w pierwszej kolejności muszę zabezpieczyć środki na wsparcie ONków, którym pomoc już przyznaliśmy
W czerwcu przegłosowaliśmy wsparcie finansowe łącznie dla 14 owczarków ( dla 5-ciu tutaj i dla 9-ciu na forum owczarek.pl)
Z tego zrealizowaliśmy już pomoc dla ośmiu i opłaciliśmy hotelowanie dla naszych stałych podopiecznych: Aslana i Omara.  Łatwo policzyć, że znacznie już przekroczyliśmy wysokość naszych miesięcznych wpływów, a oszczędności z bazarków prawie już nie mamy :(
Też bym chciała pomóc każdemu psiakowi, który się do nas zgłasza, ale nie damy rady :(
A owczarki niemieckie mają tylko nas ....

Posted
6 godzin temu, bela51 napisał:

13533180_1058367077532165_4297565603481773164_n.jpg

DORA1020  prosi o pomoc , cyt.

wyrzucony dlugowlosy On-ek....czas ma do jutra rana,pozniej schron.....a o schronie nie bede pisac.....bo po co....

chcialam umiescic go u Murki,ale nie ma miejsca

moze udalo by sie umiescic go w innym miejscu,ale napewno platynym,szukamy pomocy...czasu mamy niewiele

4 godziny temu, betka napisał:

Za DOnkiem

Kto jeszcze ZA wsparciem tego biedaka ?
Belu, czy możesz wrzucić link do wątku, na którym znalazłaś to info ?