DONnka Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 50 minut temu, bela51 napisał: Warta nie żyje, ale zostal duzy dług za leczenie. Czy Skarpeta cofa swoje wsparcie ? O 30.07.2012o12:24, egradska napisał: UWAGA: Życie pokazało, że niestety nie każdemu z piesków zdążymy pomóc, czasami z bardzo optymistycznych powodów, bo piesek znajduje dom, czasami drugi świat jest bliżej niż nam się wydaje. W związku z sugestiami i dyskusjami na wątku postanowiliśmy, że jeśli pieskowi zostaje przyznana pomoc materialna, z której nie zdąży skorzystać, a zostaną do spłacenia długi w lecznicach, to środki można zabezpieczyć na pokrycie części tych długów. Tyle mówi nasz regulamin...A zatem pomocy nie wycofujemy, choć Warta [*] już z niej niestety nie skorzysta :( Quote
LILUtosi Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Dawno mnie tu nie było przez te preprowadzki dogo.Wpłaciłam 120zł zaległe. Pozdrawiam Quote
wapiszon Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Kodi dziękuje Skarpecie za pomoc w opłaceniu badań :) Ma spondylozę , dysplazję stawów biodrowych i grzybicę :( Nie zrobimy z Kodiego młodzieniaszka , ale zadbamy , żeby żył bez bólu. Powoli, spokojnie i szczęśliwie :) Quote
DONnka Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Kochani Skarpetowicze !!!W schronisku w Krzesimowie, z którego stopniowo mają być wywożone psy (ostatnio pierwsza "partia" miała jechać do Radys, ale na szczęście dzięki nagłośnieniu sprawy m.in. na FB udało się je poumieszczać w innych miejscach) przebywa owczarek o imieniu OMAR. Ma 4-5 lat. Zwróciła na niego uwagę moja znajoma z lubelskiej fundacji w czasie wizyty w schronisku i zadzwoniła do mnie. Omar nie radzi sobie w schronisku Izolacja i zamknięcie powodują u niego objawy autoagresji, gryzie swoje łapy, wylizuje rany Pojawiają się także stereotypie ruchowe takie jak kręcenie się w kółko, gonienie ogona czy łapanie wyimaginowanych much Nie potrafi prawidłowo komunikować się z innymi psami i ludźmi, a jednocześnie bardzo potrzebuje kontaktu i bodźców. Mam miejsce dla Omara w Dzikiej Kępie i deklaracje comiesięcznego wsparcia finansowego od paru osób na łączną kwotę ok. 300 zł. Koszt pobytu w Dzikiej Kępie wraz z treningiem behawioralnym to 450 zł. Czy jesteście ZA tym, aby Skarpeta objęła Omara opieką i stałym wsparciem finansowym w wysokości 150 zł/miesiąc ? Organizację tej opieki biorę na siebie Poniżej zamieszczam link do filmiku nakręconego przez moją znajomą, na którym widać problemy Omarahttps://www.dropbox.com/s/ryxyndjxpg1g25g/Omar - schronisko Krzesimów.mp4?dl=0 Quote
DONnka Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 O 19.04.2016o10:25, LILUtosi napisał: Dawno mnie tu nie było przez te preprowadzki dogo.Wpłaciłam 120zł zaległe. Pozdrawiam Miło Cię widzieć LILU :) Pieniążki oczywiście wpłynęły :) Dziękujemy Quote
DONnka Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 O 20.04.2016o22:47, wapiszon napisał: Kodi dziękuje Skarpecie za pomoc w opłaceniu badań :) Ma spondylozę , dysplazję stawów biodrowych i grzybicę :( Nie zrobimy z Kodiego młodzieniaszka , ale zadbamy , żeby żył bez bólu. Powoli, spokojnie i szczęśliwie :) Jak miło widzieć domowego Kodiego Wapiszonku, kochane z Was ludzie !!! Fakturka za wizytę u weta w weekend będzie opłacona Quote
DONnka Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 14 godzin temu, DONnka napisał: Kochani Skarpetowicze !!!W schronisku w Krzesimowie, z którego stopniowo mają być wywożone psy (ostatnio pierwsza "partia" miała jechać do Radys, ale na szczęście dzięki nagłośnieniu sprawy m.in. na FB udało się je poumieszczać w innych miejscach) przebywa owczarek o imieniu OMAR. Ma 4-5 lat. Zwróciła na niego uwagę moja znajoma z lubelskiej fundacji w czasie wizyty w schronisku i zadzwoniła do mnie. Omar nie radzi sobie w schronisku Izolacja i zamknięcie powodują u niego objawy autoagresji, gryzie swoje łapy, wylizuje rany Pojawiają się także stereotypie ruchowe takie jak kręcenie się w kółko, gonienie ogona czy łapanie wyimaginowanych much Nie potrafi prawidłowo komunikować się z innymi psami i ludźmi, a jednocześnie bardzo potrzebuje kontaktu i bodźców. Mam miejsce dla Omara w Dzikiej Kępie i deklaracje comiesięcznego wsparcia finansowego od paru osób na łączną kwotę ok. 300 zł. Koszt pobytu w Dzikiej Kępie wraz z treningiem behawioralnym to 450 zł. Czy jesteście ZA tym, aby Skarpeta objęła Omara opieką i stałym wsparciem finansowym w wysokości 150 zł/miesiąc ? Organizację tej opieki biorę na siebie Poniżej zamieszczam link do filmiku nakręconego przez moją znajomą, na którym widać problemy Omarahttps://www.dropbox.com/s/ryxyndjxpg1g25g/Omar - schronisko Krzesimów.mp4?dl=0 Halo, halo, jest tam kto ? Czekam na Wasze opinie :) Quote
DONnka Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 O 21.04.2016o05:01, DONnka napisał: Kochani Skarpetowicze !!!W schronisku w Krzesimowie, z którego stopniowo mają być wywożone psy (ostatnio pierwsza "partia" miała jechać do Radys, ale na szczęście dzięki nagłośnieniu sprawy m.in. na FB udało się je poumieszczać w innych miejscach) przebywa owczarek o imieniu OMAR. Ma 4-5 lat. Zwróciła na niego uwagę moja znajoma z lubelskiej fundacji w czasie wizyty w schronisku i zadzwoniła do mnie. Omar nie radzi sobie w schronisku Izolacja i zamknięcie powodują u niego objawy autoagresji, gryzie swoje łapy, wylizuje rany Pojawiają się także stereotypie ruchowe takie jak kręcenie się w kółko, gonienie ogona czy łapanie wyimaginowanych much Nie potrafi prawidłowo komunikować się z innymi psami i ludźmi, a jednocześnie bardzo potrzebuje kontaktu i bodźców. Mam miejsce dla Omara w Dzikiej Kępie i deklaracje comiesięcznego wsparcia finansowego od paru osób na łączną kwotę ok. 300 zł. Koszt pobytu w Dzikiej Kępie wraz z treningiem behawioralnym to 450 zł. Czy jesteście ZA tym, aby Skarpeta objęła Omara opieką i stałym wsparciem finansowym w wysokości 150 zł/miesiąc ? Organizację tej opieki biorę na siebie Poniżej zamieszczam link do filmiku nakręconego przez moją znajomą, na którym widać problemy Omarahttps://www.dropbox.com/s/ryxyndjxpg1g25g/Omar - schronisko Krzesimów.mp4?dl=0 O 21.04.2016o19:48, konfirm31 napisał: Płakać się chce :( Jestem ZA O 21.04.2016o20:40, wolf122 napisał: Za !!! O 21.04.2016o21:29, betka napisał: ja też za O 21.04.2016o23:30, egradska napisał: Ja tez za. Bidus kolejny :( O 22.04.2016o08:30, bela51 napisał: Za Omarem . O 22.04.2016o09:22, Dorot131 napisał: ja też oczywiście za 1 godzinę temu, Marycha35 napisał: ZA!!!!!!! Dziękuję za Wasze głosy Przystępujemy do działania. Trzymajcie kciuki !!! Quote
Marycha35 Posted April 27, 2016 Posted April 27, 2016 Kciukam, działajcie dziarsko!!! Pomoc nadciąga, trzymaj się smoczku! Quote
DONnka Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 O 27.04.2016 o 11:07, Marycha35 napisał: Kciukam, działajcie dziarsko!!! Pomoc nadciąga, trzymaj się smoczku! Omar od wczoraj już w Dzikiej Kępie :) Więcej informacji na dniach Quote
DONnka Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Mamy w kolejce 3 psiaki z prośbą o naszą pomoc: - 11-letnia LUNA przewlekle chora, od ponad roku w DT, bez szans na adopcję; pomagaliśmy już jej dwukrotnie, ale ciągle potrzebuje wsparcia na badania i leki. Tutaj link do jej wydarzenia, bo coś nie mogę znaleźć wątku: https://www.facebook.com/events/1505752266405576/?active_tab=highlights - 7-8 letni ORION porzucony prawdopodobnie z powodu chorób, które przyszły z upływem lat; więcej o Orionie można przeczytać tutaj:https://www.facebook.com/events/1702322286697342/?active_tab=posts - kilkutygodniowa sunieczka, która w klinice walczy o życie, odebrana interwencyjnie z pseudohodowli przez Fundację Ex-Lege; odebrano w sumie 4 psiaki w typie ON, ale Mała jest w najgorszym stanie Tutaj wydarzenie: https://www.facebook.com/events/1321939291154704/ Czy jesteście ZA wsparciem ich z naszych środków ??? Quote
Ajula Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 O 8.05.2016 o 04:15, DONnka napisał: Mamy w kolejce 3 psiaki z prośbą o naszą pomoc: - 11-letnia LUNA przewlekle chora, od ponad roku w DT, bez szans na adopcję; pomagaliśmy już jej dwukrotnie, ale ciągle potrzebuje wsparcia na badania i leki. Tutaj link do jej wydarzenia, bo coś nie mogę znaleźć wątku: https://www.facebook.com/events/1505752266405576/?active_tab=highlights 7-8 letni ORION porzucony prawdopodobnie z powodu chorób, które przyszły z upływem lat; więcej o Orionie można przeczytać tutaj:https://www.facebook.com/events/1702322286697342/?active_tab=posts - kilkutygodniowa sunieczka, która w klinice walczy o życie, odebrana interwencyjnie z pseudohodowli przez Fundację Ex-Lege; odebrano w sumie 4 psiaki w typie ON, ale Mała jest w najgorszym stanie Tutaj wydarzenie: https://www.facebook.com/events/1321939291154704/ Czy jesteście ZA wsparciem ich z naszych środków ??? Ja jestem ZA i robię Cię Marzeno moim pełnomocnikiem, bo rzadko bywam na dogo, a teraz będę jeszcze rzadziej, bo ciągle w rozjazdach. Jeśli trzeba będzie coś głosować, to głosuj w moim imieniu na TAK :) Quote
Recommended Posts