Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponieważ wczoraj odszedł Tolek, zanim skorzystał z Waszej pomocy, mam pytanie, czy przyznane pieniądze mogą być przekazane na Marleya lub Zulusa, które są w domach tymczasowych, ale nie przypominają owczarków niemieckich ;).

http://www.dogomania.com/forum/topic/143038-zulus-na-cito-potrzebuje-pomocy/

http://www.dogomania.com/forum/topic/143935-dziewi%C4%99%C4%87-lat-w-schronisku-to-prawie-ca%C5%82e-%C5%BCycie-marleya/#entry15894700

Jeżeli nie, to niedługo będziemy prosić o pomoc dla dwóch następnych, owczarkowatych, niechodzących, które pojadą na miejsce Tolka i Mańka do Kajetanowic.

Posted

Bardzo mi przykro z powodu Tolka :candle: Dziuniek, Skarpeta jest z założenia dla owczarków, więc niestety, nie możemy wspomóc innych piesków, choć oczywiście życzymy im wszystkiego najlepszego.

Tymczasem, proszę Was o wsparcie dla suni owczarkowatej z tego wątku:

http://www.dogomania.com/forum/topic/143978-zag%C5%82odzona-21kg-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-z-babeszj%C4%85-onka-z-rowu/?p=15899378

Na Kamę spadły niemal wszystkie nieszczęścia naraz i bardzo potrzebuje pomocy. Pomożemy?

Oto panna:

b5243a95616c2ed9med.jpg

Posted

Za Kamą :)

Jeżeli nie, to niedługo będziemy prosić o pomoc dla dwóch następnych, owczarkowatych, niechodzących, które pojadą na miejsce Tolka i Mańka do Kajetanowic.

Na pewno w miarę możliwości pomożemy.Przykro,że nie możemy wszystkim pomóc :( 

Posted

Kiedy bedą bliższe informacje odnośnie skarpetowego kalendarza?

Przeklejam tresc maila, wyslanego do wszystkich osob, ktore podeslaly foty do kalendarza, jakies 2 h temu:

Kochani Przyjaciele Owczarkow J

Dziekujemy pieknie za zainteresowanie akcja SKARPETOWY KALENDARZ i nadeslanie zdjec do niego. Metoda pracy zespolowej wybralismy zdjecia owczarkow, ktore uswietnia swoim wizerunkiem przyszloroczne dni, tygodnie i miesiace. Idea byla taka, by w kalendarzu znalazly sie pieski do adopcji (z nadzieja, ze moze dzieki kalendarzowi znajda dom), pieski adoptowane i te, ktore nigdy nie zaznaly traumy bezdomnosci. Niestety, nie wszystkie zdjecia, ktore do nas nadeslaliscie, moglismy wykorzystac w kalendarzu: z gory przepraszamy wszystkie nieowczarki, ktore oczywiscie tez bardzo kochamy, ale koncentrujemy sie na przedstawicielach rasy, ktora jest nam szczegolnie bliska, to dla nich i z nimi w roli glownej ma byc kalendarz. Zalozylismy tez, ze wybieramy pieski, ktore wciaz sa z nami, nie zapominajac oczywiscie o tych wspanialych, ktore wiernie nam towarzyszyly a teraz oczekuja na nas po drugiej stronie rzeczywistosci. Jest pomysl, by w przyszlym roku wlasnie taki wspomnieniowy kalendarz zrobic, wiec jesli dojdzie do jego realizacji, poprosimy o ponowne nadeslanie fotek.

Tyle slowa wstepnego, teraz konkrety. Pierwszy Skarpetowy kalendarz bedzie w formie stojacej, rozmiar A5 (210 x 148 mm), spiety spiralka. Wygladac bedzie tak:

http://dziewiecsilstudio.pl/owczarki/

Dokladna cene podamy w momencie sprzedazy, ale szacujemy, ze w granicach 20 zl plus koszt przesylki. Dochod ze sprzedazy ma wspomoc naszych podopiecznych, Nikusia i Aslana.

Osoby, ktore nadeslaly fotki swoich pupilow, maja prawo pierwokupu kalendarza, stad tez prosba o zwrotnego maila, czy odlozyc dla Was kalendarz, czy nie. Bardzo chcialabym uniknac sytuacji, ze dla kogos zabraknie, wiec wole wiedziec, ile mozemy przeznaczyc do sprzedazy bezposredniej.

Dziekujemy i pozdrawiamy!

Kalendarze jutro beda w drukarni i jutro bede znac termin ich odbioru, zakladam, ze na poczatku grudnia beda gotowe do wysylki do zainteresowanych. 

Posted

Pragnę potwierdzić i z całego serca podziękowac Skarpecie za wsparcie w pokryciu faktury cząstkowej leczenia Seyko - chudziaczka z chora trzustką, watrobą, złamaniem kości udowej, ropnym zapaleniem górnych dróg oddechowych i jąder,  nuzycą , który zostal wyrwany z Radys :Rose:

piesek miał bardzo słabe dni, niemal otarł sie o TM ale jest juz poprawa i oby tak dalej- jeszcze raz serdecznie dziękuję :thumbs: , zawsze w przypadku owczarków w potrzebie pod moją opieką otrzymywały one pomoc od naszej niezawodnej Skarpetki :loveu:

bardzo ciesze sie z kaledarza jaki ma byc wydany :) , tam super niespodzianki- równiez zdjecie Kaniska i moich psiaczków , oczywiście musimy mieć jeden egzemplarz  :hand: 

Posted

Dziewczyny kochane !

szukamy DT na kilkanaście dni dla tej 2 letniej piękności.

Sunia znaleziona w niedzielę w Bielsku-Białej.

Powiadomione schronisko, powstawiane ogłoszenia o znalezieniu i cisza.

Sunia miałaby DT na drugim końcu Polski, ale nie chcemy Jej narazie wywozić bo a nuż znajdzie się właściciel?

Potrzebny dom na chwilowe przetrzymanie  ;śląsk/małopolska

kontakt; [email protected], tel;502329612 Bielsko-Biała.

72d7b6e414483dbbmed.jpg.

7cd32774e631e7b4med.jpg

Posted

Zgodnie z Waszą wolą Borys i Szach otrzymają wsparcie ze Skarpety Owczarkowej :happy1:

A na forum owczarek.pl trwa głosowanie w sprawie wsparcia BARONA, bo okazało się, że jedna dobra dusza ze Skarpety założyła mu tam wątek :)

http://www.owczarek.pl/forum/index.php?topic=25602.0#msg1290529

Decyzją skarpetowiczów z forum owczarek.pl BARON również zakwalifikowany został do udzielenia wsparcia ze Skarpety Owczarkowej

Bardzo mi przykro z powodu Tolka :candle: Dziuniek, Skarpeta jest z założenia dla owczarków, więc niestety, nie możemy wspomóc innych piesków, choć oczywiście życzymy im wszystkiego najlepszego.

Tymczasem, proszę Was o wsparcie dla suni owczarkowatej z tego wątku:

http://www.dogomania.com/forum/topic/143978-zag%C5%82odzona-21kg-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-z-babeszj%C4%85-onka-z-rowu/?p=15899378

Na Kamę spadły niemal wszystkie nieszczęścia naraz i bardzo potrzebuje pomocy. Pomożemy?

Oto panna:

b5243a95616c2ed9med.jpg

Kamie trzeba pomóc :(

Za Kamą

Ja tez głosuje za Kamą.

Za Kamą :)

Na pewno w miarę możliwości pomożemy.Przykro,że nie możemy wszystkim pomóc :(

Zgodnie z Waszą wolą Skarpeta Owczarkowa pomoże również Kamie :klacz:

Proszę opiekunów o kontakt na priva

Posted

Mam na wydaniu czapki polarowe nowe (niektóre z metką), polar dobrej jakości. Jeżeli ktoś miałby siły przerobowe, aby przygotować bazarek dla skarpety, to mogę przesłać czapki  pod wskazany adres.

Posted

Mam na wydaniu czapki polarowe nowe (niektóre z metką), polar dobrej jakości. Jeżeli ktoś miałby siły przerobowe, aby przygotować bazarek dla skarpety, to mogę przesłać czapki  pod wskazany adres.

A nie mogłabyś wstawić zdjęć czapek na nasz trwający właśnie kiermasz świąteczny ?

Może akurat ktoś kupi na prezent :razz:

Bardzo dziękujemy :loveu:

Posted

A nie mogłabyś wstawić zdjęć czapek na nasz trwający właśnie kiermasz świąteczny ?

Może akurat ktoś kupi na prezent :razz:

Bardzo dziękujemy :loveu:

Kochana gdyby nie brak czasu zrobiłabym bazarek. pracuję na wyjazdach z ograniczonym dostępem do netu. Nigdy nie wiem jak będzie wyglądał mój przyszły tydzień pracy. 

Posted

Katlis, ja mam propozycje.

Przyslij zdjecia czapek i jakis minimalny opis. Ja zrobie bazarek. Po jego zakonczeniu wysłałabys tylko jedną paczke z tymi czapkami, ktore sie sprzedały.

Ja zajme sie wysłaniem ich do nabywcow.

Bazarki kiepsko idą i nie chce brac rzeczy, ktore potem mogą lezec niesprzedane do kolejnego sezonu. Naprawde nie mam gdzie ich trzymac przepraszam :oops:

Chyba, ze nie masz czasu obfocic czapek, to moze ktos inny przyjmie paczke.

Posted

50 sztuk naszego kalendarza wystawiliśmy do sprzedaży na FB. Kalendarze zarezerwowane mailowo nie wchodzą do tej puli i zakładam, że już mają właścicieli. Gdyby ktos nie rezerwował, a zechciał, to może kupić tu:

https://www.facebook.com/events/662480847202032/?pnref=story

Kalendarze odbieramy w tym tygodniu. Będą dostępne wysyłkowo, ewentualnie odbiór własny w Krakowie u Maćka z OWP albo u nas na Śląsku. :kaffee_2:

Na zachętę wklejam okładkę:

[URL=http://www.tinypic.pl/fiuxujf0s8uq]fiuxujf0s8uq_t.jpg[/URL]

Posted

Oktawia od pekinczykow zgarnela z ulicy wychudzona, zaniedbana i wystraszona owczareczke. Roboczo nazwala ja SOnia. Pilnie potrzebuje karmy dla malej. Pomozemy? oto psinka:
ruzug48b1kgu_t.jpg

i

w6xkx6ph6kw3_t.jpg

Sunieczka jest w miejscowosci Starozreby kolo Plocka

Posted

Wklejam tutaj zdjęcia z domu Kiry, której sterylizację pomogła sfinansować Skarpeta Owczarkowa. Dziękuję raz jeszcze i zobaczcie jak teraz ma dziewczyna dobrze :)

23hn1a1.jpg

s6pwma.jpg

2yxkget.jpg

• Upvote 1