Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znowu sie przypominam :( Kochane podliczcie prosze ile mam zaległości :(   Proszę o PW bo nie zawsze mam czas wskoczyć na wątek :)

Masz zapłacone do marca 2014 :)

A zatem brakuje za 6 m-cy 

Wysyłam PW

Posted

Zapraszam do Niuni, o której kilka osób wie już od dawna. Sunię nareszcie udało się wyrwać ze schroniska we wtorek. Teraz jest w trakcie leczenia, które tak naprawdę powinno było się odbyć prawie 4 miesiące temu. :(

http://www.dogomania.com/forum/topic/143224-uratowana-ze-schroniska-niunia-zbiera-pieni%C4%85dze-na-solidne-leczenie/?p=15826545

Kto jest ZA wsparciem finansowym Niuni i Dakara ???

Niunia potrzebuje pieniędzy na reoperację i rehabilitację połamanej łapy, a Dakar potrzebuje na wszystko

4.JPG

54e2864f8f3e.jpg

Posted

Czy jesteście w stanie podesłać mi jakieś owczarowe psiaki gotowe do adopcji ? Nasza Clio (bardzo ogłoszona, odłowiona tydzień temu) we wt chyba pojedzie do domu, a Thalia (również z ubiegłej soboty) dziś miała odwiedziny fajnej rodziny, więc sterylka i fru do domu. Telefon mi wciąż dzwoni, szkoda marnować.

Posted

Tylko ta jedna sunia ?

Eliza, musi być dziewczyna? I w jakich granicach wiekowych? Aslana przeciez mamy, tylko jeszcze doleczyć skórę trzeba. Madziakato dziś wyadoptowała Maxia, ale jest jeszcze Kłapouchy, supergrzeczny i z tatoo

Posted

Kto jest ZA wsparciem finansowym Niuni i Dakara ???

Niunia potrzebuje pieniędzy na reoperację i rehabilitację połamanej łapy, a Dakar potrzebuje na wszystko

4.JPG

54e2864f8f3e.jpg

Jestem ZA !!!     :bluepaw:  :bluepaw:  :bluepaw:

Za Niunią i Dakarem

ja tak samo!  :)

Oczywiscei ZA Niunia i Dakarem !

Ja też ZA

Zgodnie z Waszą wolą Niunia otrzyma wsparcie finansowe ze Skarpety Owczarkowej :)

Dakar chyba już go nie potrzebuje, bo w ekspresowym tempie znalazł dom  :jumpie:

Posted

Eliza, musi być dziewczyna? I w jakich granicach wiekowych? Aslana przeciez mamy, tylko jeszcze doleczyć skórę trzeba. Madziakato dziś wyadoptowała Maxia, ale jest jeszcze Kłapouchy, supergrzeczny i z tatoo

Jest tez sliczna mlodziutka Kajma ze schronu w Łodzi, wycofany strachulec,  bardzo potrzebujący domu. Jest kontakt do Ania i Kajber z dogo, moge podac telefon.

18696f243a17.jpg

To Kajma. Udało mi sie wstawic zdjęcie :fadein:

Guest Elżbieta481
Posted

Napewno zostanę zrugana,ale ponieważ nie wiedziałam to chciałabym podzielić się następującą informacją..Myślę,że to istotne skoro skarpeta ta powstała i jej twórcy najlepiej wiedzą ile złego psom tej rasy zrobiły różne filmy m.in,,Czterej pancerni,,To znalazłam:

Czy to wciąż ten sam Szarik?

Jak możemy dowiedzieć się z programu "Na Językach", zadbano o to, by pamięć o słynnym serialowym psie nie umarła. 

Nie wszyscy wiedzą, że ulubieniec widzów został wypchany i jest obecnie ozdobą muzeum CentrumSzkolenia Policji w Sułkowicach.

Kolejne pokolenia fanów serialu mają więc szansę na własne oczy zobaczyć słynnego Szarika.

--------------------

Obrzydliwe.No,już nie przeszkadzam kochani skarpetowicze.

Elżbieta

Posted

własnie przelałam kaskę za październik, listopad i grudzień 

p. s Aria z mojego zdjęcia profilowego pojechała do domu 1,5 tyg temu hurra :)

Hurrra z powodu Arii:) oby cały październik był taki sprzyjający adopcjom. A potem listopad, grudzien... eh, rozmarzyłam się :)

Posted

Ad. ostatnie posty waldi481 i brzośka:  

cóż, mamy Lenina pod szkłem, relikwie pierwszego stopnia, ciekawe zwyczaje pogrzebowe w regionie Tana Toraja, wypchane łosie, wilki i inne zwierzaki w muzeach, mamy i Szarika w Sułkowicach. Tak się chyba kultura przejawia. Mądrzej się nie wypowiem, bo na antropologii się nie znam.

Przepraszam za rozbudowywanie offtopa, ale temat daje do myślenia.

Posted

Hurrra z powodu Arii:) oby cały październik był taki sprzyjający adopcjom. A potem listopad, grudzien... eh, rozmarzyłam się :)

można pomarzyc.tym bardziej ,ze ta sunia nie była najmłodsza bo miała 7 lat ( wg mnie stara też nie była ,ale wiadomo jak to jest )..Aria została wypatrzona na owczarki.eu przez bardzo fajną Panią z Łodzi..w ostatnim momencie ,ze tak powiem bo suczkę w schronisku zobaczyłam w czerwcu 2014, od czerwca była ogłaszana ( w schronisku od października 2013) . w sierpniu została zrobiona na nią rezerwacja,na koniec sierpnia miała iść do domu. Z różnych przyczyn rezerwacja była przesuwana i tak pod koniec wrzesnia   Aria miała w schronisku sterylkę i miała iść do domu. Po czym nie została odebrana... I wróciła do kojca, popłakałam się ze złości. W 2 dni później zadzwoniła Pani z Łodzi ,5 dni pożniej pies trafił do REWELACYJNEJ  rodziny.  Oby wszystkie historie tak się kończyły :)

Posted

Malina, cudna historia na początek weekendu, w natłoku tych złych, przygnębiających jest jak zastrzyk energii do dalszej pracy. :klacz:

Przyjaciele skarpetowi, prośbę mam. Otóż, po raz trzeci planujemy świąteczny kiermasz owczarkowy (z początkiem gdzieś za miesiąc) i w związku z tym proszę w różnych miejscach o możliwość przekazania na ten cel różnych drobiazgów, ze szczególnym upodobaniem nękając wszelako uzdolnionych rękodzielników. Gdybyście mieli w towarzystwie kogoś, do kogo można się uśmiechnąć w tym temacie, to bardzo poproszę  :calus:  Mogę na maila podesłać mini plakat, który rozsyłam :)

Udanego weekendu wszystkim:)

Posted

Ad. ostatnie posty waldi481 i brzośka:  

cóż, mamy Lenina pod szkłem, relikwie pierwszego stopnia, ciekawe zwyczaje pogrzebowe w regionie Tana Toraja, wypchane łosie, wilki i inne zwierzaki w muzeach, mamy i Szarika w Sułkowicach. Tak się chyba kultura przejawia. Mądrzej się nie wypowiem, bo na antropologii się nie znam.

Przepraszam za rozbudowywanie offtopa, ale temat daje do myślenia.

Tez dorzuce swoje 3 grosze. Mysle, ze był to  jakis wyraz szacunku i pamieci dla Szarika. Wiekszosc z nas to bulwersuje, czemu sie nie dziwie.

Jednak w USA nierzadko sie zdarza, ze własciciele swoich ukochanych zwierzaków domowych ( psów, kotów, i in,) oddają je do preparacji i wypychania  po smierci. Chyba po to aby na zawsze z nimi zostały. Troche to moze makabryczne i jak na razie nie akceptowalne w naszej kulturze.

Z drugiej strony, jak sie to ma do powszechnej w Polsce utylizacji zwłok psów i kotów ?

Wybaczcie, chyba dopadł mnie syndrom zblizającego sie" świeta zmarłych", ktorego bardzo nie lubie.