Itske Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='agairiki']Jednak wstyd wyjść z tak ogolonym westem... ;/ Tzn w opisie dostałam za to 'opieprz', ale na szczęście nie miało to wpływu na ocenę końcową... :)[/QUOTE] \ Oj tam, oj tam, to był west nagi :-) wsytd to wejść z chorym i brudnym psem, jak to już mi się u psów (sędziowskich!) zdarzyło widzieć Quote
Adamant Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='Itske']\ Oj tam, oj tam, to był west nagi :-) wsytd to wejść z chorym i brudnym psem, jak to już mi się u psów (sędziowskich!) zdarzyło widzieć[/QUOTE] I pewnie jeszcze wziął BOB, BOG i BIS? Mnie to też nie dziwi. :/ Quote
Itske Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 [quote name='Adamant']I pewnie jeszcze wziął BOB, BOG i BIS? Mnie to też nie dziwi. :/[/QUOTE] stanął na pudle, stanął, spoko, od takiej osoby, że musiał stanąć ;-) Quote
Adamant Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='Berciowata']Zależy od sędziego :P[/QUOTE] ano niestety :angryy: bywa że u "obcych" sędziów jakiś pies/suka słusznie dostaje bdb lub db a u "swojaków" robi championat :evil_lol: No cóż możemy tylko takich "swojaków" omijać szerokim łukiem a tu pogadać :lol: Quote
Berciowata Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='Adamant']ano niestety :angryy: bywa że u "obcych" sędziów jakiś pies/suka słusznie dostaje bdb lub db a u "swojaków" robi championat :evil_lol: No cóż możemy tylko takich "swojaków" omijać szerokim łukiem a tu pogadać :lol:[/QUOTE] Zgadzam się w pełni :) Quote
ola134 Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Była okazja porozmawiać z sędzia który stwierdził ,że posiadając zaświadczenie od weta pies będzie normalnie oceniany. Quote
szalej Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 a ja mam takie pytanie - moja suka w środe wbiegła w pole i rozcieła sobie łape. Rana była dość duża ale obeszło się bez szycia ( poduszki). Nie boli jej to, nie kuleje, ale ma opatrunek na łapie do stawu skokowego. W niedziele mamy wystawe i zastanawiam się, czy mogę wogóle z psem tak na ring wejść? Nawet nie pomyślałam o zaświadczeniu od weta, czy powinnam wrazie co wziąć? Jeszcze się zastanawiam czy wejdziemy na ring, ale zastanawiam się czy wogóle mam możliwość... Quote
Talagia Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Mój pies kiedyś na terenie wystawy został użądlony przez jakiegoś owada - łapa spuchła, trzeba było zrobić opatrunek i pies dostał dodatkowy bandaż (czerwony w łapki). Ponieważ była to Słowacja to zapytałam sędziego czy mogę wystąpić z takim psem (również nie kulał) - został bez problemu oceniony. Więc pewnie wszystko zależy od sędziego. Jeżeli rana nie jest duża to możesz zakleić na czas oceny plastrem w rolce i potem znowu założyć opatrunek ;) Quote
simbik Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Temat widzę dość stary, ale pamiętam że byłam bardzo załamana po wypadku mojego psa z pęknięciem gałki ocznej. Dlatego napiszę tak dla dodania otuchy tym którym takie nieszczęście się przydarzyło. Straszono mnie że oko trzeba będzie usunąć... a nie dość, że udało się nam je wyleczyć (dzięki doktorowi Garncarzowi :-) ) to mimo sporej blizny mój psiak pokazywał się z dużymi sukcesami kolejne dwa sezony wystawowe :-). Tylko dwa razy sędzie obniżył nam z tego powodu ocenę i samo zaświadczenie od lekarza nie miało tu znaczenia, po prostu uważał że jest to jakiś stopień kalectwa i pies będzie miał w związku z tym niższą notę. Jednak obie te wystawy były rangi klubowej a tam zwykle sędzia zdecydowanie dokładniej ogląda psy. Quote
szalej Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 ja tylko napisze że jesteśmy po wystawie, opatrunek zdjełam a suka wybiegała zwycięzce młodzieży :) Quote
Recommended Posts