Aleksa. Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 hej ;) Mam pewien problem. Mam sunie pseudo husky, od jakiegoś miesiąca mamy straszny problem z wypadaniem sierści. Jest to już nie do zniesienia :shake::shake: Dziennie wyczesuje jej minimum garść włosów :-( a to i tak na nic, dotknie łóżka jest cale w sierści, czy jak ja pogłaszcze to strasznie z niej leci .. nawet w miejscu gdzie się położy.. Cały dom jest w jej sierści nie nadążam już z odkurzaczem. Czy to jest wina karmy ? :roll: wcześniej jakieś 3 miesiące temu dawałam jej tabletki, ale niewiele pomogło, zresztą to nie był aż tak problem.. wtedy wystarczało wyczesanie Je karme Brita Quote
gryf80 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 być może skład aminokwasów,bialka jest nie wystarczający dla twojego psa.mozna sie wspomóc róznymi preparatamizawierajacymi dobry skład aminokwasów niezbedny psom w okresie wymiany włosa.co dbialka-nie chodzi oczywiście o nadmierne skarmianie białkiem,ale odpowiednią ilościa tego składnika w karmie Quote
Aleksa. Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 hm, zastanawiałam się nad zmiana karmy, ale czy to pomoże ? Quote
Padali Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 jeżeli problem zaczął się niedawno to może jest coś nie tak ze zdrowiem, możesz zrobić u weta podstawowe badanie może coś wyjdzie co do kłaków wszędzie: -możesz zmienić karmę na lepszą ja miałam tak samo z brita zmieniłam na taste of the wild i zmiana była ogromna -raz w tygodniu żółtko gotowane -siemię lniane to chrupek - codziennie oliwa - możesz podawać tran - wyczesuj go furminatorem albo zgrzebłem ja używam takiego: [url]http://germapol.istore.pl/pl,product,1312439,trymer,coat,king,uchwyt,drewniany,99m52510.html[/url] Quote
Aleksa. Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 Chyba powrócę do karmy Royal Canin CC Club, wtedy nie było takiego problemu. Codziennie oliwa, ale taka zwykła ? nie znam się, więc pytam i w jaki sposób podana psu ?podczas jedzenia ? Quote
Aleksa. Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 Byłam u weterynarza, karmę zmieniłam, dostaje witaminy- dokładnie gammolen już drugie opakowanie.:) i jest poprawa.:) Quote
Eden Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Dodaj do jedzenia siemie lnu, moze być mielone. Quote
2karma_pl Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Husky lnieją dwa razy w roku. Proces lnienia może przebiegać nawet do dwóch miesięcy przy niedostatecznym wyczesywaniu. Psy te mają specyficzna sierść i szczotkowanie intensywne. Quote
Aleksa. Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 W czasie gdy gubi sierść jest czesana 2 razy dziennie ;) i wyczesuje reklamówkę spokojnie ;) teraz coraz zimniej, więc problemu nie mamy :) a sierść wygląda tak :) [IMG]http://imageshack.us/a/img132/621/dsc9855c.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img528/7923/dsc9676s.jpg[/IMG] Quote
kasikz Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Wygląda ślicznie :) Spróbuj może z efa oile - każdemu polecam, bo bardzo łatwo się podaje, a co najważniejsze - działa! Daję moim chłopakom od czasu jak wyszło jakieś zapalenie skóry i już się nie drapią. A włos jest lśniący i mięciutki. Quote
pshemcod Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='gryf80']być może skład aminokwasów,bialka jest nie wystarczający dla twojego psa.mozna sie wspomóc róznymi preparatamizawierajacymi dobry skład aminokwasów niezbedny psom w okresie wymiany włosa.co dbialka-nie chodzi oczywiście o nadmierne skarmianie białkiem,ale odpowiednią ilościa tego składnika w karmie[/QUOTE] Białko to aminokwas . Białko jest zbudowane z łańcucha aminokwasów . Quote
zuzanna.82 Posted Tuesday at 11:30 AM Posted Tuesday at 11:30 AM To zdecydowanie może być związane z dietą lub problemami zdrowotnymi. Warto też sprawdzić, czy pies nie ma kleszczy. Do ich usuwania można użyć [url=https://renomed.eu/produkty/kosmetyczne/pesety-kosmetyczne/pinceta-depilacyjna-ukosna/]pęsety[/url], jeżeli ktoś potrafi to właściwie robić. Quote
Recommended Posts