Daffy Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Witam czy posiada ktoś tą maszynkę? Co o niej sądzicie?:P Bardzo mi zależy na waszych opiniach ,bo mam zamiar kupić.;d Quote
marlena i arvena Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 ja mam tą maszynke, była tania z 2ostrzami kupiłam na allegro raz obciełam ofganke na zero i dwa małe pieski znajomym i po ostrzu ,ale jak by nie było każde ostrze trzeba ostrzyć Quote
gops Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 ja polecam dla małych psów , przy większym psie mi się przegrzewała robiła sieę gorąca i nie dało się ciąć . cięłam ponad rok na jednym ostrzu pudla i yorka , potem ostrze się stępiło i teraz maszynka leży bez ostrza w szafie. Quote
paulaa. Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Szukamy jakiejś dobrej maszynki w miare taniej, bo niestety wizyty u fryzjera po 100zł, co 2 mies. to nie dla nas. :roll: [URL]http://allegro.pl/listing.php/search?string=Maszynka+GTS+888&category=0&sg=0[/URL] Tylko tu widzę jakieś 2 rodzaje tej maszynki ? Quote
gops Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 ta z kolorem pomarańczowym to nowsza wersja, nie wiem czym się różni może faktycznie coś ulepszyli . Quote
jasmin73 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 hej. jestem posiadaczką tej maszynki ;w komplecie miała 2 ostrza..... w starciu z shih tzu po pierwszym strzyżeniu oba ostrza nadają się do ostrzenia /3 mm jeszcze jako nowe odmówiło współpracy/;(....teraz zastanawiam się czy dokupować markowe ostrza czy w ogóle zmienić maszynkę Quote
paulaa. Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 My dzisiaj taką zamówiliśmy, powinna dojść w tym tyg, ciekawa jestem jak będzie, bo post wyżej mnie trochę zdołował... :roll: Quote
gops Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='paulaa.']My dzisiaj taką zamówiliśmy, powinna dojść w tym tyg, ciekawa jestem jak będzie, bo post wyżej mnie trochę zdołował... :roll:[/QUOTE] jak wykąpiesz psa i wyczeszesz przed każdym strzyżeniem to powinno być ok , u mnie na prawdę długo dawała radę ta maszynka . ostrze miałam dobre rok . Quote
cockermanka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='paulaa.']My dzisiaj taką zamówiliśmy, powinna dojść w tym tyg, ciekawa jestem jak będzie, bo post wyżej mnie trochę zdołował... :roll:[/QUOTE] Dla spaniela (czyli do zrobienia uszu i szyi) w zupełności wystarczy. I tak, jak [B]gops[/B] pisała, trzeba pracować na czystym, przygotowanym włosie. Quote
Paulinka10 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Ja używam ponad rok na shih-tzu i jestem zadowolona...cały czas na jednym ostrzu,drugie jeszcze nie używane...;) Quote
paulaa. Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='cockermanka']Dla spaniela (czyli do zrobienia uszu i szyi) w zupełności wystarczy. I tak, jak [B]gops[/B] pisała, trzeba pracować na czystym, przygotowanym włosie.[/QUOTE] U nas w grę wchodzą głównie łapy, które robimy na 'zero', a tam jest sporoo sierści, stąd moje obawy przed maszynką.. ;) Quote
marlena i arvena Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 ostrzył ktoś z was ostrza od tej maszynki ? zastanawiam się czy da rade je naostrzyć w bobiku? Quote
cockermanka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 To są typowe ostrza, na pewno w Bobiku naostrzą. Quote
Cockermaniaczka Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Ostrza od gts sa na allegro,w cenie niemal ostrzenia wiec opyla sie bardziej kupic nowe:eviltong: Ja mam ja jako awaryjna,daje rade ale jest glosna.Dla kogos kto ma jednego psa spokojnie wystarczy;) Quote
cockermanka Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Nie wiem, o jakim GTSie piszesz - do mojej pasują typowe ostrza na "klik" i dalibóg nie kosztują tyle co ostrzenie....(od 90 zł wzwyż...) Mój GTS pracuje cicho - porównywalnie z Andisem, tylko silnik troszkę inaczej pracuje. Quote
Cockermaniaczka Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 [url]http://allegro.pl/ostrze-do-maszynki-moser-andis-gts-itd-3mm-i2675247202.html[/url] 60 zl nowe ostrze 3 mm. Dla mnie jest glosna jak na maszynke:) Quote
cockermanka Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 To zależy do jakiego shih - jeśli zadbany i wyczesany to jak najbardziej (lepszy jest model 888B, mocniejszy ) Quote
ysmay Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 to w takim razie kupujemy dzięki za poradę Quote
dowi99 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Zakupiłam właśnie tą maszynkę. Wczoraj przyszła paczka. Nie wiem, czy robię coś źle, maszynka słabo łapie włos /piesek(york) wykąpany i wyczesany przed strzyżeniem/. Nie wiem, czy to wina tego, że włos jest już dość długi? Czy lepiej najpierw przyciąć włoski nożyczkami a później użyć maszynki? Czy przed pierwszym użyciem powinnam nasmarować ostrze? I ostatnie pytanie, czy do wygolenia uszek mogę użyć ostrza bez nasadki? Quote
Cockermaniaczka Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 bez nasadki do uszek. Jesli sa nowe ostrza to nie powinny zle lapac wlosa... Dziwne.Spróbuj je dokrecic moze na śrubkach i przesmarowac. Quote
dowi99 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Zabrałam się po raz drugi za strzyżenie i teraz już maszynka działa bez zarzutu :) . Quote
cockermanka Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 O, to dobrze. W razie czego pozostaję reklamacja ostrzy u sprzedawcy... Quote
cockermaister Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Witam :) jaką polecacie maszynkę do 200zł dla spanielka z bardzo gęstą i grubą sierścią ?? czy ta GTS jest godna zakupu ? chciałabym kupić jakąś maszynkę,ale boje się że nie będzie cieła sierści mojej Koki :/ Quote
Cockermaniaczka Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 da rade.Kwestia pozniejszego dokupienia ostrzy bo w komplecie masz 1 i 3 mm Quote
Recommended Posts