Nova96 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Witam mam roczną suczkę shih tzu od dawna się drapie mnie to denerwuje i ją i co to może być często się drapie po uszach z boku tułowia i wygryza łapki (wcześniej bardzie teraz już mniej) chodziłam z nią do weta dawał coś na świąd spokój był gdzieś koło tygodnia i znowu teraz poszłam znowu do weta (tam jest dwóch: syn i ojciec) teraz do tego drugiego i dał zastrzyk to niby jest lek na alergie jak sie przestanie drapać to niby że alergia i właśnie się przestała drapać czy to alergia? czytałam też że shih tzu często ma alergie proszę o szybkie odp. :smile: jeszcze dodam że na grzbiecie zrobiły jej się sztywne ciemne włosy czy to może być od tych problemów skórnych? wcześniej też miała zaczerwienioną skóre i robiły jej się nawt strupy od tego drapania Quote
lili13 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 czym karmisz swoja suńkę? wiele rzeczy uczula i trzeba je wyeliminować Quote
Nova96 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 karme suchą taste of the wild i dostaje jedzenie takie gotowane w sumie codziennie ale karme je z ręki ale czesto ;p i dodam że pcheł nie ma dla pewności miała stosowany frontline Quote
lili13 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 (edited) sucha karma dobra(można zmienić,wtedy zobaczysz co się będzie działo) co dajesz gotowane? gdzieś musi być przyczyna tego drapania:( piszesz że na grzbiecie zrobiły jej się sztywne ciemne włosy:(najlepiej żeby weterynarz pobrał zeskrobinę i zbadał czy uszy są czyste?czy nie ma wydzieliny? kropelka kiedy była stosowana,bo niekiedy jedna pchła narobi dużo złego,pies może być uczulony lepiej nie czekać i wybrać się do DOBREGO weterynarza!!! Edited June 20, 2012 by lili13 Quote
Nova96 Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 dzięki ;p w sobotę lub w piątek pójdę i powiem mu żeby pobrał zeskrobinę Quote
anna187 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 cześć , jak alergia to Ci współczuję :) ja od 4 miesięcy walczę z alergią psa i na razie przegrywam. Uczulić może wszystko :( dlatego proponuję jak najszybciej zrobić testy najpierw na alergeny pokarmowe a potem ewentualnie wziewne. Jest to najszybsza i w sumie najtańsza droga do uwolnienia psa od drapania . Pozdrawiam Ania Quote
Recommended Posts