Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
mam roczną suczkę shih tzu
od dawna się drapie
mnie to denerwuje i ją
i co to może być

często się drapie po uszach z boku tułowia i wygryza łapki (wcześniej bardzie teraz już mniej)

chodziłam z nią do weta
dawał coś na świąd spokój był gdzieś koło tygodnia i znowu
teraz poszłam znowu do weta (tam jest dwóch: syn i ojciec) teraz do tego drugiego i dał zastrzyk to niby jest lek na alergie jak sie przestanie drapać to niby że alergia
i właśnie się przestała drapać czy to alergia?
czytałam też że shih tzu często ma alergie

proszę o szybkie odp. :smile:

jeszcze dodam że na grzbiecie zrobiły jej się sztywne ciemne włosy czy to może być od tych problemów skórnych?
wcześniej też miała zaczerwienioną skóre i robiły jej się nawt strupy od tego drapania

Posted

karme suchą taste of the wild i dostaje jedzenie takie gotowane w sumie codziennie ale karme je z ręki ale czesto ;p
i dodam że pcheł nie ma dla pewności miała stosowany frontline

Posted (edited)

sucha karma dobra(można zmienić,wtedy zobaczysz co się będzie działo)
co dajesz gotowane?
gdzieś musi być przyczyna tego drapania:(
piszesz że na grzbiecie zrobiły jej się sztywne ciemne włosy:(najlepiej żeby weterynarz pobrał zeskrobinę i zbadał
czy uszy są czyste?czy nie ma wydzieliny?
kropelka kiedy była stosowana,bo niekiedy jedna pchła narobi dużo złego,pies może być uczulony
lepiej nie czekać i wybrać się do DOBREGO weterynarza!!!

Edited by lili13
Posted

cześć , jak alergia to Ci współczuję :) ja od 4 miesięcy walczę z alergią psa i na razie przegrywam. Uczulić może wszystko :( dlatego proponuję jak najszybciej zrobić testy najpierw na alergeny pokarmowe a potem ewentualnie wziewne. Jest to najszybsza i w sumie najtańsza droga do uwolnienia psa od drapania . Pozdrawiam
Ania