Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy zna ktoś godnego polecenia weta w Gorzowie?
Chodzi mi o takiego co będzie potrafił doradzić, pogadać o psie nie tylko w sensie leczenia, ale też o codziennych "rozterkach" właściciela takich jak dieta, suplementacja po prostu odpowiednia opieka nad zwierzakiem.
Byłam już u kilku weterynarzy, ale żaden nie spełnił moich oczekiwań. Może mam te oczekiwania za wysokie :evil_lol: ale marzy mi się taki wet.

• 1 month later...
Posted

A w Barlinku próbowałaś? Tam ma przychodnię Daniel Figiel. Przez kilka lat pracował w Gorzowie, a teraz przyjmuje w Barlinku na ulicy Mickiewicza 8.

tel. 95 746 22 50

Od niedzieli jest na urlopie, wraca na koniec miesiąca.

• 1 month later...
Posted

Słyszałam już o tym lekarzu pozytywne opinie i wychodzi na to że będę musiała na niego się zdecydować ;)
Myślałam po prostu, że w takim mieście jak Gorzów znajdzie się choć jeden dobry weterynarz, no ale cóż.

Dzięki za namiary

• 4 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

No i jak poszukiwania ? bo właśnie jestem nOVA w Gorzowie i przez net znalazłam szpital 24h przy ul. PAPUSZY 6/8A nazwiska Bartłomiej Kurosz i Katarzyna Wach ? cOŚ wiemy na ten temat ? muszę zająć się kotem młodym /

Posted

[quote name='MatiHera']No i jak poszukiwania ? bo właśnie jestem nOVA w Gorzowie i przez net znalazłam szpital 24h przy ul. PAPUSZY 6/8A nazwiska Bartłomiej Kurosz i Katarzyna Wach ? cOŚ wiemy na ten temat ? muszę zająć się kotem młodym /[/QUOTE]

lecznica bardzo drogą, jak nie najdroższa w Gorzowie.

Pan Kurosz to super specjalista ortopeda-chirurg, operował psa z naszego schronu - bardzo skomplikowana operacja.

Posted

Dzisiaj zaliczyliśmy 1wszą wizytę na Papuszy :) ale lek.wet.Kurosz nie urzędował dzisiaj natomiast lek.wet.Magdalena Zielony , pomogła nam wyśmienicie , miałam ostatnie grosze i myślałam ,że zabraknie , okazało się ,że jeszcze mi reszta została , więc stwierdzam , że z tą ddrożyzną lekko przesadzileś;) tak czy siak wracam tam za tydzień i już pozostaniemy z tą kliniką , nawet mamy blisko ( 2 ronda do celu ) ;) i coś jeszcze cholernie miła obsługa w recepcji , choć sytuacja nie sprzyjała , bo ludu a ludu tam czekającego w kolejce

• 2 months later...
Posted

A ja na Papuszy chodziłem ze swoim pierwszym psem i nikomu nie polecę. Drogo to kwestia do dyskusji - zależy jak dla kogo, aczkolwiek tanio nie jest.
Mój pies miał tam usuwaną przepuklinę. Miał mieć "supernowoczesną" narkozę do zabiegu, a po zabiegu przez blisko 10 godzin był praktycznie nieprzytomny. Miał mieć rozpuszczalne nici, a po tygodniu na kontroli je wyciągali (tak profesjonalnie, że zostały resztki, które sam w domu usuwałem). w trakcie narkozy miał mieć zrobione prześwietlenia stawów - zrobili tylko bioder, bo kto by zauważył, że pies ma 4 łapy? Jak się później okazało pies miał poważną dysplazję stawów łokciowych... W związku z tym konieczne były częste wizyty u weterynarza. Pies miał kolejne problemy ze zdrowiem - nie wypadł mu mleczny kieł, a zaczął wychodzić stały. Weterynarz na Papuszy stwierdził "sam wypadnie, nie ma paniki". Wypadł sam, ale stały kieł rósł przez to krzywo - w stronę podniebienia. Zaczął go dotykać, ugniatać. Weterynarze (byliśmy z psem średnio raz w miesiącu, więc widzieli go chyba wszyscy) stwierdzili, że "to się samo wyprostuje". Nie wyprostowało się, zaczęło przebijać podniebienie. Gdy w końcu wyraźnie powiedziałem, że nie interesuje mnie ich opinia i mają ząb usunąć to "pierwszy wolny termin" był na za tydzień. Faktem jest, że zbliżały się święta, ale sytuacja zagrażała zdrowiu i życiu. Gdy znalazłem innego lekarza, który zgodził się podjąć takiej operacji było niestety za późno - wdało się zakażenie.
Jedynym plusem 4łap na Papuszy jest brak kolejek (najczęściej jak tam byłem było pusto). To chyba o czymś świadczy? No i jeszcze te 24h... Jednak dziś nie wiem czy bym skorzystał z tych 24h, czy poczekał do rana do kogoś innego.
Szukasz weterynarza w Gorzowie? Żwirowa albo Myśliborska. Ja teraz chodzę na Żwirową. Może weterynarze nie są geniuszami, ale właściciel - p. Lisowski zna się na rzeczy i w poważnych sprawach warto do niego pójść.
Dobre opinie ma też lecznica na Myśliborskiej, ale tam nie byłem, więc się nie wypowiem.

• 2 weeks later...
Posted

co prawda to wątek wet, ale zaglądają tutaj gorzowianie więc poreklamuję super szkolenie :)

W dniach 05-06 kwietnia 2014r. w Gorzowie Wlkp. (dokładnie w Lubniewicach pod Gorzowem) organizuje weekend szkoleniowy z Magdą Baroszewską (behawiorystka, szkoleniowiec, instruktor szkolenia PT i obedience ZKWP, wiele lat pracy z różnymi psami - ekspert od beznadziejnych przypadków, Magda ma spore doświadczenie w bulach, ponad to czynny zawodnik PT i obi oraz hodowca psów).

Weekend będzie miał charakter teoretyczno-praktyczny. Główne punkty na których się skupimy to posłuszeństwo, motywacja, a przede wszystkim relacja i budowanie wzajemnego szacunku i zaufania.
Osoby wstępnie chętne mają już jakieś doświadczenia szkoleniowe, więc zapewne zaczniemy od praktyki, by przejść do teorii. Ale osoby całkiem "zielone" również są mile widziane :)
Przewidujemy dużo ćwiczeń dla samych przewodników psów, związanych z empatia, zaufaniem, relacją. Scenariusz w dużej mierze powstanie w oparciu o zapotrzebowanie chętnych.
Weekend stanowi spójną całość, więc byłoby dobrze, gdybyście mogli uczestniczyć w całości zajęć.
Wolnych miejsc z psami: 12
koszt uczestnictwa z psem: 200zł
obserwator: 130zł
Szkolenie odbędzie się na sali, więc trzeba doliczyć ok. 10-15zł na jej opłacenie.
Zgłoszenia:
[URL="https://docs.google.com/forms/d/1Bz-eJGZRVeRQkEfjwSnwDiJhArMvBOTtq4Bh5VbCBoU/viewform"]https://docs.google.com/forms/d/1Bz-...bCBoU/viewform[/URL]
wydarzenie na fb: [URL="https://www.facebook.com/events/594170617340522/?fref=ts"]https://www.facebook.com/events/5941...40522/?fref=ts[/URL]

• 5 months later...