wiolka&harry Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Czy zna ktoś godnego polecenia weta w Gorzowie? Chodzi mi o takiego co będzie potrafił doradzić, pogadać o psie nie tylko w sensie leczenia, ale też o codziennych "rozterkach" właściciela takich jak dieta, suplementacja po prostu odpowiednia opieka nad zwierzakiem. Byłam już u kilku weterynarzy, ale żaden nie spełnił moich oczekiwań. Może mam te oczekiwania za wysokie :evil_lol: ale marzy mi się taki wet. Quote
MOPSiK Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 A w Barlinku próbowałaś? Tam ma przychodnię Daniel Figiel. Przez kilka lat pracował w Gorzowie, a teraz przyjmuje w Barlinku na ulicy Mickiewicza 8. tel. 95 746 22 50 Od niedzieli jest na urlopie, wraca na koniec miesiąca. Quote
wiolka&harry Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 Słyszałam już o tym lekarzu pozytywne opinie i wychodzi na to że będę musiała na niego się zdecydować ;) Myślałam po prostu, że w takim mieście jak Gorzów znajdzie się choć jeden dobry weterynarz, no ale cóż. Dzięki za namiary Quote
Kajusza Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 ja mogę polecić Anię Brychcy na ul. Kos. Gdyńskich ... dobry wet i pogadać można, podzielić się wątpliwościami i rozterkami ;-) Quote
MatiHera Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 No i jak poszukiwania ? bo właśnie jestem nOVA w Gorzowie i przez net znalazłam szpital 24h przy ul. PAPUSZY 6/8A nazwiska Bartłomiej Kurosz i Katarzyna Wach ? cOŚ wiemy na ten temat ? muszę zająć się kotem młodym / Quote
Kajusza Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='MatiHera']No i jak poszukiwania ? bo właśnie jestem nOVA w Gorzowie i przez net znalazłam szpital 24h przy ul. PAPUSZY 6/8A nazwiska Bartłomiej Kurosz i Katarzyna Wach ? cOŚ wiemy na ten temat ? muszę zająć się kotem młodym /[/QUOTE] lecznica bardzo drogą, jak nie najdroższa w Gorzowie. Pan Kurosz to super specjalista ortopeda-chirurg, operował psa z naszego schronu - bardzo skomplikowana operacja. Quote
MatiHera Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Dzisiaj zaliczyliśmy 1wszą wizytę na Papuszy :) ale lek.wet.Kurosz nie urzędował dzisiaj natomiast lek.wet.Magdalena Zielony , pomogła nam wyśmienicie , miałam ostatnie grosze i myślałam ,że zabraknie , okazało się ,że jeszcze mi reszta została , więc stwierdzam , że z tą ddrożyzną lekko przesadzileś;) tak czy siak wracam tam za tydzień i już pozostaniemy z tą kliniką , nawet mamy blisko ( 2 ronda do celu ) ;) i coś jeszcze cholernie miła obsługa w recepcji , choć sytuacja nie sprzyjała , bo ludu a ludu tam czekającego w kolejce Quote
juras23 Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 A ja na Papuszy chodziłem ze swoim pierwszym psem i nikomu nie polecę. Drogo to kwestia do dyskusji - zależy jak dla kogo, aczkolwiek tanio nie jest. Mój pies miał tam usuwaną przepuklinę. Miał mieć "supernowoczesną" narkozę do zabiegu, a po zabiegu przez blisko 10 godzin był praktycznie nieprzytomny. Miał mieć rozpuszczalne nici, a po tygodniu na kontroli je wyciągali (tak profesjonalnie, że zostały resztki, które sam w domu usuwałem). w trakcie narkozy miał mieć zrobione prześwietlenia stawów - zrobili tylko bioder, bo kto by zauważył, że pies ma 4 łapy? Jak się później okazało pies miał poważną dysplazję stawów łokciowych... W związku z tym konieczne były częste wizyty u weterynarza. Pies miał kolejne problemy ze zdrowiem - nie wypadł mu mleczny kieł, a zaczął wychodzić stały. Weterynarz na Papuszy stwierdził "sam wypadnie, nie ma paniki". Wypadł sam, ale stały kieł rósł przez to krzywo - w stronę podniebienia. Zaczął go dotykać, ugniatać. Weterynarze (byliśmy z psem średnio raz w miesiącu, więc widzieli go chyba wszyscy) stwierdzili, że "to się samo wyprostuje". Nie wyprostowało się, zaczęło przebijać podniebienie. Gdy w końcu wyraźnie powiedziałem, że nie interesuje mnie ich opinia i mają ząb usunąć to "pierwszy wolny termin" był na za tydzień. Faktem jest, że zbliżały się święta, ale sytuacja zagrażała zdrowiu i życiu. Gdy znalazłem innego lekarza, który zgodził się podjąć takiej operacji było niestety za późno - wdało się zakażenie. Jedynym plusem 4łap na Papuszy jest brak kolejek (najczęściej jak tam byłem było pusto). To chyba o czymś świadczy? No i jeszcze te 24h... Jednak dziś nie wiem czy bym skorzystał z tych 24h, czy poczekał do rana do kogoś innego. Szukasz weterynarza w Gorzowie? Żwirowa albo Myśliborska. Ja teraz chodzę na Żwirową. Może weterynarze nie są geniuszami, ale właściciel - p. Lisowski zna się na rzeczy i w poważnych sprawach warto do niego pójść. Dobre opinie ma też lecznica na Myśliborskiej, ale tam nie byłem, więc się nie wypowiem. Quote
Kajusza Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 co prawda to wątek wet, ale zaglądają tutaj gorzowianie więc poreklamuję super szkolenie :) W dniach 05-06 kwietnia 2014r. w Gorzowie Wlkp. (dokładnie w Lubniewicach pod Gorzowem) organizuje weekend szkoleniowy z Magdą Baroszewską (behawiorystka, szkoleniowiec, instruktor szkolenia PT i obedience ZKWP, wiele lat pracy z różnymi psami - ekspert od beznadziejnych przypadków, Magda ma spore doświadczenie w bulach, ponad to czynny zawodnik PT i obi oraz hodowca psów). Weekend będzie miał charakter teoretyczno-praktyczny. Główne punkty na których się skupimy to posłuszeństwo, motywacja, a przede wszystkim relacja i budowanie wzajemnego szacunku i zaufania. Osoby wstępnie chętne mają już jakieś doświadczenia szkoleniowe, więc zapewne zaczniemy od praktyki, by przejść do teorii. Ale osoby całkiem "zielone" również są mile widziane :) Przewidujemy dużo ćwiczeń dla samych przewodników psów, związanych z empatia, zaufaniem, relacją. Scenariusz w dużej mierze powstanie w oparciu o zapotrzebowanie chętnych. Weekend stanowi spójną całość, więc byłoby dobrze, gdybyście mogli uczestniczyć w całości zajęć. Wolnych miejsc z psami: 12 koszt uczestnictwa z psem: 200zł obserwator: 130zł Szkolenie odbędzie się na sali, więc trzeba doliczyć ok. 10-15zł na jej opłacenie. Zgłoszenia: [URL="https://docs.google.com/forms/d/1Bz-eJGZRVeRQkEfjwSnwDiJhArMvBOTtq4Bh5VbCBoU/viewform"]https://docs.google.com/forms/d/1Bz-...bCBoU/viewform[/URL] wydarzenie na fb: [URL="https://www.facebook.com/events/594170617340522/?fref=ts"]https://www.facebook.com/events/5941...40522/?fref=ts[/URL] Quote
Kajusza Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 [url]https://www.facebook.com/events/345241258966705/?ref_newsfeed_story_type=regular[/url] kolejne spotkanie z Magdą z Gorzowie Quote
Recommended Posts