marmara_19 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 ktos stosowal te specyfiki? my mamy problem ze skora i sierscia po zmianie akrmy.. gammolenu nie kupuje jzu.. cos inengo chce sprobowac.. czy mozna laczyc te 2 preparaty?czy najpierw podawac ejden a po skonczeniu drugi? Quote
taks Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Kerabol to biotyna i cynk. Laveta - nie znalazłam składu poza informacją ,że to "preparat witaminowy" (bardzo nie lubię gdy nie podają dokładnie składu:angryy:)Na Twoim miejscu nie łączyłabym tego. Raczej jak już to coś z NNKW Quote
marmara_19 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 hmm naraize zamowilam te 2 specyfiki.. wiec zaczne od kerabolu.. bo ammy problem z sierscia i skroa poz mianie karmy.. peis ma lupiez i wygryza sie i wylizuje i z tegorobia sie ranki.. jedna sie zagoi to druga tworzy.. wlasnie po zmianie akrmy.. w obecnej karmie nie am zandych dodatkow na ta siersc... dlatego zkaupilam te specyfiki Quote
Iza i CTR Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Przez ok. 5 m-cy uzywalam Lawety Super dla mojej skye terrierki, niestety na nia nie dzialalo. Nie zauwazylam jakiejs znaczacej poprawy. Drugiej suce podawalam przez dlugi czas tabletki drozdzowe kupowane w aptece. Moj wet poradzil ich podawanie na skore i siersc. Quote
taks Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Po drożdzach może zdarzyć się biegunka.Sporo piesków nie najlepiej je toleruje - trzeba ostrożnie sprawdzić. A te "ranki" - no nie wiem czy sam kerabol wystarczy.... Quote
marmara_19 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 no na ranki nie pomoze.. ale na stan skory i wlosa tak.. a wlansie chyba brak tych roznych rzeczy na skore przyczynil sie do tego wszytskiego.. peis je akrme wysokoenergetyczna bez zadnych dodatkow... Quote
Classica Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Na dolegliwości skórne i problemy z sierścią dobry jest [B]Cirrus pro[/B] i [B]Efa Olie[/B] . Preparaty trzeba stosować przynajmniej dwa miesiące. Informacje Efa Olie [URL]http://psiraj.pl/sklep/product_info.php?products_id=2866&topSsid=8cb5a487128f7f1a56de0a2d02a38db9[/URL] Informacje Cirrus pro [URL]http://www.grandecane.pl/product_info.php?products_id=455&osCsid=53e073935bd6ea9271ca0f0b9cc2f48b[/URL] Quote
Nor(a) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='marmara_19']ktos stosowal te specyfiki? my mamy problem ze skora i sierscia po zmianie akrmy.. gammolenu nie kupuje jzu.. cos inengo chce sprobowac.. czy mozna laczyc te 2 preparaty?czy najpierw podawac ejden a po skonczeniu drugi?[/quote] Stosowałam i jedno i drugie ;) . Tyle, że dostawały to psy nie mające żadnych problemów skórnych (dawałam żeby miały jeszcze ładniejszą sierść). Jedno co mogę powiedzieć to to, że Kerabol jest bez porównania wydajniejszy ;) , co przy dwóch wtedy psach u nas było dosyć odczuwalne. Także z tych dwóch kupowałabym kerabol. Fajny jest Sheen-UM, polecała nam to wetka z SGGW (alergolog), gdy szukałam sposobu na szybsze odrośnięcie sierści przed wystawą (zdarzył się nam "wypadek" i pies miał golony kark). Tylko że to wyższa półka cenowa (ok. 60zł). Quote
Delay Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Stosowałam już Cirrus Pro, Kerabol, Efa Ollie i Gammolen. Cirrus to praktycznie to samo co Kerabol, tylko drożej wychodzi - działa moim zdaniem tak samo. Z kolei z dwóch ostatnich wymienionych preparatów - ja polecałabym Gammolen, bo w naszym akurat przypadku był skuteczniejszy.;) Quote
zuzolandia Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [COLOR=Indigo][I][B]Na poprawe siersci i szybszy wzrost polecam BIOSEL-HK wyprobowany srodek na mojej kudłatej psicy ;-) Choroba i srodki farmakologiczne bardzo zniszczyły jej strukture włosa .Od ponad 3 miesiecy stosujemy własnie biosel i jestem bardzoooo zadowolona .Od 3 tygodni dostaje takze tablety wita-wet i pieknie obrasta ;-)[/B][/I][/COLOR] Quote
marmara_19 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 ja stosowalam gammolen.. zamowilam teraz ta lavete i kerabol.. nie chodiz mi o jakies odrosniecie siersci itp... bo siersc pies ma fajna z wyjatkeim pewnego "ale", ktore sie pojawilo ptrzy zmianie karmy.. pies z karmy z lososiem zostal przestawiony na karme wysokoenergetyczna ktora nie zawiera zandych dodatkow na siersc.. wiec glownie chodiz mi o zaspokojenie tego glodu skory i siersci na podstawowe wit itp zeby to ladnie funkcjonowalo:)a co za tym idzie zniknie lupiezyk i cala reszta i pies nie bedzie sie podrapywal czy wygryzal siersci.. moze nastepnym arzem kupie tez gammolen tak zeby miec.... Quote
anag Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 A co sądzicie o: Geulincx Dermatabs [URL]http://www.animalcenter.pl/product_info.php?cPath=1_20_21&products_id=320[/URL] Bosch Vi-To [URL]http://www.bewet.pl/product_info.php?cPath=2_189_12&products_id=2756[/URL] Quote
marmara_19 Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 jak ppodajecie kerabol? bo moj wyjatkowo lakomy pies stwierdza, ze jak ma za gesto kerabolu na akrmie to to jzu nie jadaljne ejst;/ bo lavete super leje sie do wody.. wyprobowane i pija:D ale co z tym kerabolem?do zcego im dawac? Quote
sota36 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Wiele psow nie toleruje kerabolu ze wzgledow...zapachowych. Tez sie nad nim kiedys zastanawialam, ale to mi go obrzydzilo... Stosujemy [U]Wita vet - REGENERATOR SIERSCI[/U]- fakt nie za tanie, bo 300 tabletem - cos ponad 100 zl. ale jestem zadowwolona, bo obrasta, wlos zdrowy,blyszczacyi silniejszy. Sa jeszcze krople wita vetu, ale nie zawieraja "dobrych tluszczow". Co do owego Bioselk HK - nie uzywalm, ale widze efekty po briardzicy z zuzolandii!!!!! Quote
Delay Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Akurat moja suka nie czuje togo w karmie i wcina, ale kiedyś jej dawałam to z odrobinka a to serka białego, a to kawałeczkiem mięska a to ociupiną paszteciku i wcinała. Wydaje mi sie ze to czego psy nie lubią to może nawet nie być zapach ale gorzkawy smak. Psy podobno nienawidzą gorzkich smaków. Quote
*hania Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Marmara_19 Czy karma , którą podajesz psu nie ma zbyt dużo białka? Może lapiej by było gdyby pieska obejrzał weterynarz? No chyba że wolisz z psa zrobić królika doświadczalnego;) Quote
marmara_19 Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 do ilosci ruchu itp bialka w karmie ejst dobra ilosc;p tu chodzi raczej o sama karme..;/ po dostawieniu ejdnej sie zaczelo troszke.. glownie lupiezyk i siwad pojawia sie przy intensywnym linieniu.. po kerabolu siersciucha wyglada fajnie:) ale linienie dopeiro sie porzadne zaczelo;/ ehhh Quote
anii7 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Potrzebuję preparatu na odrost sierści. Mam zamiar zamówić [B]kerabol[/B]. Mam pytanie odnośnie składu, mianowicie ile jest biotyny w Kerabolu? Oglądając skład pisze: "1 kg produktu zawiera: Biotyna 1 500 000 mg, Cynk 11 500 mg" a opakowania sprzedają w pojemmości 20 i 50 ml. Jak przeliczyć kg na ml/litry? Niestety fizyka się kłania...:oops: ale chce wiedzieć, ile psiak będzie zjadać biotyny. Quote
sota36 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Dla psa jakiej rasy? a pomyslalas o podawaniu z kerabolem np omegi 3 i 6? Quote
haker11 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ja stosowałam lavete super u mojego psa i dla mnie to super specyfik. Mój psiak miał wygoloną sierść i dostawał to przedewszystki po to żeby mu szybko odrosła. Futerko już dawno odrosło pięknę,gęste. Nadal dostaje lavete futerko nie wypada i jest w bardzo dobrym stanie. Naprawdę polecam. Quote
anii7 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Te preparaty potrzebuję dla afgana, na szybszy odrost sierści i przygotowanie do wystaw.Już zamówiłam Kerabol plus Gammolen. Mam nadzieję, że takie połączenie przyniesie pożądany efekt. Wiele osób jest zadowolonych z kerabolu i lavety... każdy z tych preparatów będzie indywidualnie działać na psy, więc i tak muszę spróbować. Z tego względu, że składu lavety super nie umie nigdzie znaleźć :angryy:, postanowiłam wypróbować kerabol. Jednak w dalszym ciągu, nie wiem :oops: jak wyliczyć ile jest biotyny i cynku w 50 ml opakowaniu? ( miałabym porównanie z innymi preparatami )Jak przeliczyć podany skład w kg na litry? W kerabolu podobno można zwiększyć dawkę, ale nie pisza o ile i jak długo można stosować. Po jakim czasie stosowania kerabolu widać efekty? Quote
sota36 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 moj pies w czerwcu mial usuniety drastycznie caly martwy wlos - jest briardem. Podajemy mu Kerabol ( ale wiem, ze niektore psy jego nie toleruja i wymiotuja) i Efa Oil, a wczesniej preparat z biotyna i cynkiem sprowadzany w zagranicy. Po 8 miesiacach wlos porosl o 10 cm! Stosowalismy i stosujemy tez odzywke regeneracyjna, bo poprzedni wlos byl miekki, a briardy powinny miec tzw. kozi! Quote
anii7 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Gratuluje sota36- świetny wynik. Mam nadzieje, że i u mnie kerabol sprawdzi się. Stosowałaś kerabol przez 8 miesięcy?tak cały czas bez przerwy? Quote
sota36 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='anii7']Gratuluje sota36- świetny wynik. Mam nadzieje, że i u mnie kerabol sprawdzi się. Stosowałaś kerabol przez 8 miesięcy?tak cały czas bez przerwy?[/quote] dalej dostaje. Ale zrobie przerwe chyba, jednak skonsultuje to z wetem. Quote
Marlena j Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 widzę że wielu z was stosowali już lavete super o tym specyfiku dowiedziałam się na wystawie , poradzili mi to właściciele afganki którą znałam od dawna nie widząc jej od dłuższego czasu byłam zachwycona i zdumiona jej włosem właściciele powiedzieli że już po miesiącu stosowania lavety są efekty więc nie czekając kupiłam lavete super i efa oil i botyne dostaje to moja afganka już od 2 miesięcy niestety nie ma choćby najmniejszego efektu... mało tego zaczynam się bać bo dziś moja afganka po ok 6 godzinach od podania lavety zwymiotowała coś w podobie kamyczków malutkich i bardzo inrensywnie żółtych takich jak kolor lavety czy komuś się też tak zdażyło ? jak podajecie lavetę?bez wody bo ja daje jej na miseczce osobno od jedzenia i ona to lubi bo sama sobie ją liże może nie można podawać bez wody???? Quote
Recommended Posts