Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam w tej chwili 4 miesięcznego labradora, odkąd miała 10 tygodni jeździ ze mną komunikacją i nikt nigdy się do nas nie przyczepił o brak kagańca, poniewaz sunia jeździ na kolanach. Mam tez 10-letniego labradora który zawsze w kominikacji jest w kagańcu. Zastanawiam się tylko, jak długo mają zamiar nie zwrócić mi uwagi o tym, że szczeniak powinien być w kagańcu. Dwa dni temu poszłam do zoologicznego i kupiłam najzwyklejszy w świecie materiałowy kaganiec, żeby wrazie co miec co Bliskiej założyć. Problem jest z tym, że kaganiec teraz na nią pasuje, ale pewnie za 2 tygodnie już nie będzie... a skolei kaganiec dużego psa będzie na nią jeszcze za duży... i bądź tu mądry.

Posted

a no widzisz, warto nauczyć psiaka, zeby wchodził/wychodził samemu. najlepiej to robić na pętli, jak otwarty tramwaj/autobus stoi przez pewnien czas;)
to czekam na relacje, bo bardzo mnie to zaświadczenie zaciekawiło:)

Posted

Do autobusu wchodzi bez problemu;) Gorzej z szybką koleją miejską- tam są te progi bardzo niewygodne, sama się czasem boje, że buta zgubie albo że się wywrócę:D Czasami jak odprowadzamy koleżankę, to ma takie ciagotki, żeby samemu wejść i nie ma z tym problemu, ale ostatnio jak jechałyśmy na plaże to był problem-i z wsiadaniem i z wysiadaniem. Tramwajów w Gdyni nie ma, ale mysle, że jak już opanuje SKM to i tramwaj mu nie bedzie straszny;)

Posted

aaaaaaa:) to już wiem o co chodzi. mój też nie lubi do pociągu wchodzić, właśnie przez ten próg, dlatego uczyłam go tam wskakiwać, a w razie czego ma szelki, to jak mi w te dziurę wpadnie to na szelkach go podciągnę:)

Posted

Nie możemy tego znalezc:( Tylko zapis w ustawie Gdyni. No trudno, najwyzej bede ze soba pudełko nosic i w razie czego pokazywac, że napisne jest jak byk "kaganiec":D