Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam jestem nową użytkowniczką tego forum :D

Mam roczną sunie shih tzu

Mam zamiar kupić jakąś maszynkę do obcinania włosków może macie jakieś sprawdzone, dobre maszynki?
cena 100-200zł
żeby była dobra ;o

i jeszcze jedno pytanko co do włosków

to tak moja sunia ma na brzuszku i łapkach białe włosy a tak to złote ;p

do rzeczy:
na grzbiecie ma taki jakby sztywny placek takich ciemnych włosów
można nawet powiedzieć że czarne
i mniej więcej tak przy łopatkach tam gdzie się stosuje frontline
ma takie sztywne ciemne włosy i przy ogonie
a na całym ciele ma takie mięciutkie
i nie wiem może jak ją ostrzygę na łyso to urosną jakieś ładne włoski (znaczy na krótko) ;p
i daje jej gotowane jajko na poprawę włosa mniej więcej co tydzień chyba że zapomne i jeszcze jeden fakt:
miała problemy ze skórą więc może to też od tego>? a mianowicie drapała się i to bardzo uporczywie i tylko słyszałam stukającą łape ciągle w ruchu o panele i przez te drapanie występowały u niej krostki które zamieniły się w strupki a jak poszłam do weta dał zastrzyk na świąd i to ustępowało tak na tydzień ale teraz już nie ma plamek ale czasem się drapie i w piątek też dał ten zastrzyk

Z góry dzięki :) Sory że taki długi temat :(

Posted

zapomniałam napisać ze suczka je karme taste of the wild ;p (zmieniłam właśnie z powodu tego drapania)
a frontline miała tylko raz

Posted

i jeszcze myję ją szarym mydłem zmieniłam z takiego beznadziejnego szamponu i myśle że to wszystko przez ten szampon
dlatego jestem zdecydowana aby na lato ją obciąć na krótko tylko pytanie o maszynkę :)

Posted

Witaj)
szarym mydłem myć szicaka ZGROZA!!! (kup bardzo dobry szampon+odżywke dla psów długowłosych) bo nic nie pomoże ogolenie psa!!!
zapraszam na forum szicakowe(adres na pw) tam dowiesz się dużo o pielęgnacji i nie tylko