Nova96 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Witam jestem nową użytkowniczką tego forum :D Mam roczną sunie shih tzu Mam zamiar kupić jakąś maszynkę do obcinania włosków może macie jakieś sprawdzone, dobre maszynki? cena 100-200zł żeby była dobra ;o i jeszcze jedno pytanko co do włosków to tak moja sunia ma na brzuszku i łapkach białe włosy a tak to złote ;p do rzeczy: na grzbiecie ma taki jakby sztywny placek takich ciemnych włosów można nawet powiedzieć że czarne i mniej więcej tak przy łopatkach tam gdzie się stosuje frontline ma takie sztywne ciemne włosy i przy ogonie a na całym ciele ma takie mięciutkie i nie wiem może jak ją ostrzygę na łyso to urosną jakieś ładne włoski (znaczy na krótko) ;p i daje jej gotowane jajko na poprawę włosa mniej więcej co tydzień chyba że zapomne i jeszcze jeden fakt: miała problemy ze skórą więc może to też od tego>? a mianowicie drapała się i to bardzo uporczywie i tylko słyszałam stukającą łape ciągle w ruchu o panele i przez te drapanie występowały u niej krostki które zamieniły się w strupki a jak poszłam do weta dał zastrzyk na świąd i to ustępowało tak na tydzień ale teraz już nie ma plamek ale czasem się drapie i w piątek też dał ten zastrzyk Z góry dzięki :) Sory że taki długi temat :( Quote
Nova96 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 zapomniałam napisać ze suczka je karme taste of the wild ;p (zmieniłam właśnie z powodu tego drapania) a frontline miała tylko raz Quote
Nova96 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 i jeszcze myję ją szarym mydłem zmieniłam z takiego beznadziejnego szamponu i myśle że to wszystko przez ten szampon dlatego jestem zdecydowana aby na lato ją obciąć na krótko tylko pytanie o maszynkę :) Quote
lili13 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Witaj) szarym mydłem myć szicaka ZGROZA!!! (kup bardzo dobry szampon+odżywke dla psów długowłosych) bo nic nie pomoże ogolenie psa!!! zapraszam na forum szicakowe(adres na pw) tam dowiesz się dużo o pielęgnacji i nie tylko Quote
Recommended Posts