Delph Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Oczywiście, że tak, problemy z sercem zawsze prędzej czy później pogłębiają się. Leki opóźniają tylko ten proces i poprawiają komfort życia. Powinnaś robić kontrole mniej więcej co pół roku. Rtg klatki piersiowej, echo serca, ewentualnie ekg. Quote
wioletka155 Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Już jestem po wizycie. Na szczęście wszystko ok . Byl to jakiś przejsciowy problem. Wet sugerował rowniez zwiększenie dawki Benakoru. Zwiększyłam, przez 2 dni mialam rózniew podawac większa ilośc Furosemidu, bo w worku osierdziowym nazberal się płyn, ktory utrudniał oddychanie malej, szczegolnie w nocy . W EKG i USG wyszło to samo co poprzednio, czyli tamta diagnoza była trafna- kardiomiopatia rozstrzeniowa:( Zwiększyłam dawke bENAKORU, przez dwa dni podałam wiecej Furosemidu i wróciło do normy. Dziękuję za pomoc. Teraz już wiem, ze regularnie trzeba o kontrolowac. Pozdrawiam wszystkich miłośników czworonogów:) Quote
Recommended Posts