Jump to content
Dogomania

Zegnaj kochany IWAN, spij spokojnie piesku, biegaj bez bólu za teczą-tam się spotkamy

Recommended Posts

Posted

[quote name='joteska']już sie robi szefowo :)
Marysiu, Martika&Aischa pięknie dziękujemy!:Rose:

jutro będę dzwonić do Pani Joli[/QUOTE]

[B]Jolu[/B], przepraszam jeśli masz wrażenie, że zaczynam się szarogęsić :cool3:
Już tak mam, że jak się w coś mocno zaangażuję emocjonalnie to wyłazi ze mnie belfer :evil_lol:

• Replies 632
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widziałam się wczoraj z Iwankiem - piękne psisko!!!bardzo potrzebna pomoc finansowa - po 7 maja zrobię bazarek kosmetykowy dla Iwana na który już serdecznie zapraszam :)
Na chwilkę obecną bazarkuję również dla znajdek na bazarkach do których link w sygnaturce :)

Posted

[B]Martadela[/B], wielkie dzięki :Rose:

[quote name='kejciu']Widziałam się wczoraj z Iwankiem - piękne psisko!!!bardzo potrzebna pomoc finansowa[/QUOTE]

[B]Kejciu, [/B]napisz troszkę więcej o Iwanku :modla:
Jak się czuje, czy siusia normalnie i robi koopkę, czy go boli ???

Na owczarku mamy kolejną deklarację wpłaty od beta46 i propozycję licytacji profesjonalnej sesji zdjęciowej na terenie Torunia, Bydgoszczy i Inowrocławia, z której dochód przeznaczony byłby na leczenie Iwana :multi:

Posted

[quote name='DONnka'][B]Martadela[/B], wielkie dzięki :Rose:

[B]Kejciu, [/B]napisz troszkę więcej o Iwanku :modla:
Jak się czuje, czy siusia normalnie i robi koopkę, czy go boli ???

Na owczarku mamy kolejną deklarację wpłaty od beta46 i propozycję licytacji profesjonalnej sesji zdjęciowej na terenie Torunia, Bydgoszczy i Inowrocławia, z której dochód przeznaczony byłby na leczenie Iwana :multi:[/QUOTE]

Nie wypytywałam p. Joli o Niego bo Jej akurat nie było w czasie jak ja byłam z Olą i dziewczynami - więc myślę że najlepiej będzie jak p. Jola się wypowie na Jego temat.
Ja to tylko wygłaskałam :) naprawdę jest piękny :) mam nadzieję że szybko znajdzie domek

Posted

Dobrze, że napisałyście o prowizji za allegro. Wysłałam bezpośrednio. Nie dużo, ale zawsze coś:(

Przepiękny jest. <3 Trzymamy kciuki.

Posted

[quote name='bela51']Czy wpłacamy na konto podane na pierwszej stronie, czy to tylko konto dla fb ?[/QUOTE]

tak, wpłacamy na to konto. To jest konto dla wpłat dla wszystkich psiaków i kociaków z przytuliska znajdki.
Przy wpłatach dla Iwanka prosimy o dopisek "nick wpłacającego dla Iwana"

Posted (edited)

[quote name='joteska']nie możemy zamieszczać tych zdjęć jego pupy... najgorsze jest to, jak on do tej pory musiał cierpieć :(
jest wspaniały odzew dobrych wrażliwych osób z FB- to daje mu wielkie szanse na leczenie, sami a tym bardziej Pani Jola sama nie podoła
Ulu, byłaś przy badaniach u dr Persony? napisz nam proszą co jeszcze o Iwanie[/QUOTE]

Nie bylam przy badaniach u dr. Persony.Zawozilam go z Jola do lecznicy jak zostal zabrany od pauli i wtedy widzialam ta jego dupine.Poza tyn jest cudowny.Bylam wczoraj w przytulisku.Daje sie glaskac, przytulac.Suuuuuuuuuuuuperowy pies i taki chory.:-(
Jola przy okazji wizyty z Aronem u dr. Marcinskiego umowila sie na usg z Iwankiem na 8 maja

Edited by UlaFeta
Posted (edited)

Iwan jak Ula napisała ma wizytę na usg 8 maja we wtorek- dr Marciński uważa, ze trzeba wykluczyć przy podejrzeniu nowotwortu jelita przede wszystkim powiększone węzły chłonne. Trzeba obejrzeć wszystkie narządy a on bada bardzo dokładnie. Od p. Joli wiem, ze siusia juz lepiej i dłuzej, to juz nie jest posiusiwanie tylko dłuższy strumień. Qupke robi bardzo na raty, placuszkami, niewielkimi ilościami. Pani Jola przerwała bezsensowną głodówkę, Iwan chce jeść i dostaje na razie namoczona karmę z dodatkiem kleiku z siemienia lnianego, dzieloną z innym psem. Na pewno przydałaby mu sie własna karma- na razie odsypie mu swojej RC dla szczeniąt owczarka niemieckiego ( jest lekkostrawna)i zawiozę wraz z puszeczkami mięsnymi tak by to razem z siemieniem mieszać. Iwan nie miał badań krwi i biochemii- Pani Jola najpewniej w piatek pojedzie by je zrobić. Czy ktoś może kupić dla Iwana dobrą karmę?

Do profesora Galantego nie można sie dodzwonić, jest majówka i wszyscy wyjechali:shake:, p. Jola będzie próbować jeszcze w piatek. Dobrze by było by na konsultację pojechał już z wynikami badan krwi oraz usg, to może wiele od razu wnieść do decyzji profesora.
Iwan nie bardzo chce by mu zastrzyki z antybiotykiem robić ale jakoś p. Jola go ogarnia, poza tym to podobno przemiłe psisko jak pisze Ula :)

dziś- jutro p. Jola wyśle mi mailowo wykaz wpłat na Iwanka, ma dużo pracy ale bede sukcesywnie prosić byśmy wiedzieli na czym stoimy

Edited by joteska
Posted

[quote name='DONnka'][B]Jolu[/B], przepraszam jeśli masz wrażenie, że zaczynam się szarogęsić :cool3:
Już tak mam, że jak się w coś mocno zaangażuję emocjonalnie to wyłazi ze mnie belfer :evil_lol:[/QUOTE]
wszystko dobrze, jak tak półżarcikiem piszę :) bardzo dobrze, ze przypominasz i info przekazujesz bo na dogo, owczarku i fb razem trudniej ogarnąć.
tez wciąż myślę o tym jak on cierpi...

Posted (edited)

[quote name='joteska']Iwan jak Ula napisała ma wizytę na usg 8 maja we wtorek- dr Marciński uważa, ze trzeba wykluczyć przy podejrzeniu nowotwortu jelita przede wszystkim powiększone węzły chłonne. Trzeba obejrzeć wszystkie narządy a on bada bardzo dokładnie. Od p. Joli wiem, ze siusia juz lepiej i dłuzej, to juz nie jest posiusiwanie tylko dłuższy strumień. Qupke robi bardzo na raty, placuszkami, niewielkimi ilościami. Pani Jola przerwała bezsensowną głodówkę, Iwan chce jeść i dostaje na razie namoczona karmę z dodatkiem kleiku z siemienia lnianego, dzieloną z innym psem. Na pewno przydałaby mu sie własna karma- na razie odsypie mu swojej RC dla szczeniąt owczarka niemieckiego ( jest lekkostrawna)i zawiozę wraz z puszeczkami mięsnymi tak by to razem z siemieniem mieszać. Iwan nie miał badań krwi i biochemii- Pani Jola najpewniej w piatek pojedzie by je zrobić. Czy ktoś może kupić dla Iwana dobrą karmę?

Do profesora Galantego nie można sie dodzwonić, jest majówka i wszyscy wyjechali:shake:, p. Jola będzie próbować jeszcze w piatek. Dobrze by było by na konsultację pojechał już z wynikami badan krwi oraz usg, to może wiele od razu wnieść do decyzji profesora.
Iwan nie bardzo chce by mu zastrzyki z antybiotykiem robić ale jakoś p. Jola go ogarnia, poza tym to podobno przemiłe psisko jak pisze Ula :)

dziś- jutro p. Jola wyśle mi mailowo wykaz wpłat na Iwanka, ma dużo pracy ale bede sukcesywnie prosić byśmy wiedzieli na czym stoimy[/QUOTE]

Niedawno wróciłam do domu i zaraz biegiem przypędziłam na wątek, żeby sprawdzić co u Iwanka :loveu:
Szkoda, że nie udało się dodzwonić do profesora :roll:
Tegoroczna majówka to prawie cały tydzień w plecy
Normalnie bym się cieszyła, ale ze względu na Iwana wkurza mnie, że musimy ze wszystkim czekać :shake:
Dobrze, że chociaż to USG udało się umówić
Martwię się, co będzie z Iwankiem :shake:
Tak bym chciała, żeby go przynajmniej już nie bolało
Czy nadal popiskuje ??? Jest osowiały czy raczej rozdrażniony ???
Jeśli ma apetyt to chyba dobry znak

Edited by DONnka
Posted

[quote name='katsu']Dobrze, że napisałyście o prowizji za allegro. Wysłałam bezpośrednio. Nie dużo, ale zawsze coś:(

Przepiękny jest. <3 Trzymamy kciuki.[/QUOTE]

Widziałam Cię na fb [B]katsu[/B] :)
Dziękujemy :Rose:

Posted

Wpłaty na Iwanka, bardzo dziękujemy i prosimy nie zostawiajcie nas samym sobie, bo sobie nie poradzimy

Magdalena B- 50zł
Jolanta W- 30zł
Joanna L- 50zl
MEGI- 50zł
Lilianna M.B- 70zł
Zofia B.C- 50zł
Anna E.M-20zl
Marta O- 30zł
Joanna L- 20zł
Marta S- 35zl
Magdalena J- 20zł
Marta B.M- 400zł
Helena K- 30zl
Ewa B.P- 20zł
Bartosz L.T-5zl88gr_
Iwona J.S P-20zł
Jolanta S-50zł

Posted (edited)

nie zostawimy! dziękujemy za listę, teraz nie bardzo wiem kto jest kto:hmmmm: tylko swoje rozpoznaję, więc skopiuję do rozliczeń podaną listę. Z całego serca dziękujemy darczyńcom:Rose::iloveyou:

zamówiłam karmę dla Iwana, taką lżejszą dla duzych młodzieniaszków, mam nadzieję, ze dojdzie na jutro, niestety jako dzień dostawy wyślwietla mi poniedziałek
[URL]http://www.telekarma.pl/product.php?id=14[/URL]

Edited by joteska
Posted

Zaglądam do Iwanka :loveu:
Czas mi się strasznie dłuży...
Tak bym chciała już wiedzieć na czym stoimy i jaki jest plan leczenia chłopaka :roll:

Posted

[quote name='DONnka']Zaglądam do Iwanka :loveu:
Czas mi się strasznie dłuży...
Tak bym chciała już wiedzieć na czym stoimy i jaki jest plan leczenia chłopaka :roll:[/QUOTE]

Nic nie przyspieszysz,ale zapewniam Cie,ze Jola zrobi wszystko,zeby mu pomoc.
Zaraz jade do przytuliska i jak wroce napisze nowe wiesci.
Moze tak byc.
Ten pies bardzo lezy mi na sercu.I uwierz mi jak dowiedzialam sie co mu jest to sie poplakalam:-(

Posted

[quote name='UlaFeta']Nic nie przyspieszysz,ale zapewniam Cie,ze Jola zrobi wszystko,zeby mu pomoc.
Zaraz jade do przytuliska i jak wroce napisze nowe wiesci.
Moze tak byc.
Ten pies bardzo lezy mi na sercu.I uwierz mi jak dowiedzialam sie co mu jest to sie poplakalam:-([/QUOTE]

Jasne, że tak :):):)
Będziemy czekać na Twoje wieści UlaFeta :)
Wiem, że Iwan ma wspaniałą opiekę i lepiej nie mógł trafić, chodzi mi o tą nieszczęsną majówkę, która wszystko opóźnia ...

Wyściskaj Iwana i wyprzytulaj podwójnie :loveu:
Szkoda, ze mieszkam tak daleko, bo sama bym do niego pojechała :roll:

Posted (edited)

Zapomniałam wpisać nicka przy wpłacie, ale to chyba nie przeszkadza.
Tak sobie pomyślałam że jak on ma problemy z wypróżnieniem to może by mu taką spaecjlną karmę "nisko resztkową" czy jakoś tak się to nazywa - ma dużo składników odżywczych a pies robi po niej mini koopy.

Edit:
sprawdziłam - taka karma nazywa się "bezresztkowa" i robi ją np. Animonda:
[url]http://4lapy.info/,Animonda,Grancarno-Adult-12,5-kg,oferta,2736.html[/url]
Ale są takie jeszcze bardziej profesjonalne - trzeba by weta spytać którą poleca.

Edited by martadela
Posted

Jestem na wątku Iwanka na zaproszenie DONneczki choć sprawę znam z FB i obserwuję:smile:Trzymam kciuki za Iwanka i podziwiam Wasze "pospolite ruszenie".Dużo teraz znów "owczarków na topie",że wspomnę jeszcze o Mufinku:shake:[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226562-Mufinek-zag%C5%82odzony-wyniszczony-DON-14-kg-bez-siersci-ruj-pche%C5%82-Wrak-psa-b%C5%82aga-o-pomoc?p=19035377#post19035377[/url] .Iwanka i Mufinka oraz kilka obiecanych miejsc zasilę ale jeszcze mi kaska nie wpłynęła(cholerny dłuuuuugi weekend).Ważne żeby psiaki doszły do zdrowia i że są już w dobrych rękach,reszta jest kwestią szczęścia i woli życia.Gorąco dopinguję i czekam na wieści.Iwanku walcz:loveu:

Posted

[quote name='martadela']Zapomniałam wpisać nicka przy wpłacie, ale to chyba nie przeszkadza.
Tak sobie pomyślałam że jak on ma problemy z wypróżnieniem to może by mu taką spaecjlną karmę "nisko resztkową" czy jakoś tak się to nazywa - ma dużo składników odżywczych a pies robi po niej mini koopy.

Edit:
sprawdziłam - taka karma nazywa się "bezresztkowa" i robi ją np. Animonda:
[URL]http://4lapy.info/,Animonda,Grancarno-Adult-12,5-kg,oferta,2736.html[/URL]
Ale są takie jeszcze bardziej profesjonalne - trzeba by weta spytać którą poleca.[/QUOTE]

martadela, dziękujemy :)
o karmę to na pewno trzeba sie dowiedzieć u weta, najlepiej po sprawdzeniu stanu wątrony i nerek. Tylko nie wiemy czy Iwan ma stan zapalny jelit i problem z trawieniem, czy sprawa raczej dotyczy samego odbytu i wtedy qoopal lepiej by nie był "zbity". Przy diecie bezresztkowej troche na razie strach by znów zatwardzenie sie nie zrobiło i nie przytkało chłopaka. Przekaże jeszcze Pani Joli pytanie ale ona wcześniej mi mówiła, ze z wyborem karmy na stałe by poczekała do konsultacji.

Witaj Wolf :) a Ciebie trzeba specjalnie zapraszać hm? Mufinek to nastepna psia tragedia :(

Posted

[QUOTE]Witaj Wolf :smile: a Ciebie trzeba specjalnie zapraszać hm? Mufinek to nastepna psia tragedia[/QUOTE] No właśnie Jotesko oczywiście,że nie:oops::lol:.Tylko widocznie DONNka pomyślała,że skoro nic nie piszę,to może nie znam tematu na Dogo:cool3: a ja tu już byłem tylko nie komentowałem,bo sytuacja była dynamiczna a w kilku miejscach też było niewesoło Na FB sprawa pobitego Donalda(blisko mojego miejsca zamieszkania),"Moja" Kora i nieudana adopcja itd. można by wyliczać:shake:Ale przyjmuję naganę
i postaram się poprawić;)Grunt żeby Iwanek wyszedł z tego!!!