cava Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Wrocila dzis do mnie paczka z wyslanym przeze mnie Neoralem. Za zwrot (ze to,ze "wyslali" mi ponownie z miejsca,gdzie nie zostal odebrany) musialam zaplacic. Coz.... Quote
wolf122 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Odniosę się tylko do zdania napisanego w moja stronę-[QUOTE]Wollf, to czemu walczysz np. by szybko Zefirka ze schronu wyciągać choć u niego „tylko” o kastracje chodzi? wiesz, ze są środki a pies czeka, znasz ten niepokój, czy bierzesz jego los w swoje ręce i finanse? Zostawisz swojego cieżko chorego psa ze złymi rokowaniami na leczenie w przytulisku? Świat i ludzie nie są tylko biali i czarni, dobrzy i źli.[/QUOTE]-Jotesko już nie walczę,tylko staram się trzymać ręke na pulsie nie ingerując.Musiałbym robić awanturę ale się powstrzymałem,bo doszedłem do wniosku,że nic dobrego dla Zefirka z tego nie wyniknie.I też dlatego,bo wiem,że Zosia chce dobrze,tylko boi się o przyszłośc.Przepraszam za offa u Iwanka. Quote
bric-a-brac Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='joteska']mi rachunki niepotrzebne, oskarżono mnie, że oszukuję, że żadnej karmy nie kupiłam. Kupiłam intestinala choć na dzień 10.05 Iwan miał już na koncie grubo ponad 3 tys zł, myslisz, że dlaczego wydaje niemal ostatnie pieniądze na ta karmę i wioze w zębach pomijając koszty paliwa? bo Jola raz mówi, ze dostaje hepatica ( czyjego?) raz rice&fish, a raz jeszcze coś :roll:nie mam pewności co dostaje, co będzie zamówione i czy będzie, więc by także nie obciążać jego konta tą właśnie kupuję. Część ariona puppy podzielonego również na nasze psy wizę znajdkowym- ten niepotrzebnie zamówiony jak się okazało. bric-a-brac naprawdę nie piszcie już do mnie tutaj proszę[/QUOTE] Zwróciłam się tylko dlatego, że nie rozumiałam po co pisałaś że brakuje jakiegoś rachunku za karmę, która nie została zakupiona z pieniędzy zbieranych dzięki Twojemu zaangażowaniu. Tyle. Zawiozłaś karmę Iwanowi, to fakt. Nieporozumienia tylko jaką, ale to jest pikuś. I ja akurat o tym nie pisałam ani słowa. Jedynie dziwi fakt szukania dziur w rozliczeniu. [quote name='cava']Wrocila dzis do mnie paczka z wyslanym przeze mnie Neoralem. Za zwrot (ze to,ze "wyslali" mi ponownie z miejsca,gdzie nie zostal odebrany) musialam zaplacic. Coz....[/QUOTE] Niezręcznie wyszło...[COLOR=#696969] (Cava, głupio mi to proponować, ale gdybyś chciała jednak wysłać...mogę podać adres, skąd na 100% trafi do Iwana, w razie czego daj znać. Zwrócę Ci koszt nowej wysyłki i dopilnuję, żeby dotarło gdzie trzeba. Oczywiście, nie będę miała ani pół słowa ale, jeśli już nie chce Ci się latać znowu na pocztę...) [/COLOR][COLOR=#696969][/COLOR][COLOR=#000000][/COLOR] A tak sobie Iwanek wygląda teraz, spaceruje i "plotkuje" :lol: Ula, dzięki za foty! Zdjęcia z komórki, słabe, ale aktualne ;) [IMG]http://i1059.photobucket.com/albums/t436/bric777/0000001.jpg[/IMG] [IMG]http://i1059.photobucket.com/albums/t436/bric777/0000002-1.jpg[/IMG] [IMG]http://i1059.photobucket.com/albums/t436/bric777/0000002Rrr.jpg[/IMG] Quote
Kejciu Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 [quote name='cava']Wrocila dzis do mnie paczka z wyslanym przeze mnie Neoralem. Za zwrot (ze to,ze "wyslali" mi ponownie z miejsca,gdzie nie zostal odebrany) musialam zaplacic. Coz....[/QUOTE] Ja moge również podac swoj adres - po 25 czerwca będę jechała zawieźć karmę do p. Joli więc nie ma dla mnie problemu :) jak coś poproszę o info na priv - oczywiście pokryję koszty wysyłki :) Quote
czarna anda Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 czytam czytam i coz ....... ten ma a tamten nie ma racji - ja kupilam a ja wyslalam :) toz to targowisko proznosci :) Paula wybacz ale nie zgodze sie ze iwan zyje tylko dzieki Pani Joli bo mozna miec checi ale jesli funduszy brak checi nie starcza... i kazdy z nas wie ze pomoc psu choremu to nie tylko chec ale i mozliwosci - tych mozliwosci dostarczyla Joteska i Donka wiec wybacz ale nie mozna w ten sposob umniejszac czyichs zaslug jakze waznych w sytuacji psa ktorego choroba jest wlasciwie nieuleczalna. Jola wyciagnela reke do Iwana wtedy kiedy nikt inny tego nie zrobil - czyli zapewnila mu miejsce gdy tego potrzebowal i nie wiedziala czy i znajda sie pieniadze n aleczenie - prawda nie wiedziala ze iwan jest tak ciezko chory podejmujac psa - ale go podjela .... Nie wytykajcie sobie tego czyaja pomoc byla wazniejsza bo tak naprawde bez jednej pomocy druga by nie starczala i odwrotnie..... Obie Jole ratuja - kazda wedlug swoich zasad i nie mozna ustalic ktore zasady sa lepsze - poprostu sa. Pisalam wczesniej ze o psa tu chodzi i biorac pod uwage jego dobro nalezy rozpatrywac sytuacje a nie oskarzac sie wzajemnie o zle zamiary. Jest swinstwem publiczne oskarzanie Joteski dla dobra psa nalezaloby sie dogadac i polaczyc sily a nie je rozdzielac na dwa obozy - bo kazda z pomocy jest potrzebna Iwanowi Pamietajmy ze Iwan bedzie szukal domu to ciezko chory pies ktory potrzebuje opieki indywidualnej do konca zycia - obwiniajac sie wzajemnie - przeklejajac wypowiedzi oslabiacie pomoc dla psa. Zestarzalam sie ostatnio i wiem ze dogadanie sie to podstawa pomocy dla zwierzat chorych - samemu jak Wolodyjowski z szabelka daleko sie nie zajedzie.Warto sie uczyc na swoich i cudzych bledach A swoje ambicje czesto przeslaniaja faktyczna ocene. czasem rozum nad emocje wiecej przynosi rozwiazań.... Quote
joteska Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 prosimy o informacje o stanie zdrowia Iwana, od podania equoralu mineło 28dni, mial miec po 20 dniach kontrolę u profesrora, na fb p Jola pisze, że dostaje tabletki raz dziennie a przedtem w zaleceniach miał dostawać naprzemiennie 1x dziennie 5 dni oraz 2x dziennie 5 dni itd. Jak on je? czy ma biegunkę? jak znosi kojec? Quote
paros Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 (edited) [quote name='joteska'][B]przewidywany koszt operacji ok. 2 000- 2.500 zł, leczenia farmakologicznego jeszcze nie wiemy- jesli nowotwór ok 2 000 zł[/B]:placz: [B] WPŁATY I WYDATKI maj 2012[/B] Magdalena B- 50zł Jolanta W- 30zł Joanna L- 50zl MEGI- 50zł Lilianna M.B- 70zł Zofia B.C- 50zł Anna E.M-20zl Marta O- 30zł Joanna L- 20zł Marta S- 35zl Magdalena J- 20zł Marta B.M- 400zł Helena K- 30zl Ewa B.P- 20zł Bartosz L.T-5zl88gr_ Iwona J.S P-20zł Jolanta S-50zł razem [COLOR=#ff0000][B]950, 88zł[/B] ( z 02.05.)[/COLOR] w tym są wpłaty 130,88 zł cioteczki owczarkowe- Watermarkhouse 50zł:loveu:, Dolores 25zł:loveu:, zapomnialemhasla 5,88zł:loveu:, Megi 50zł :loveu: 30zł yolandowi:loveu: 50zł joteska :)Adriana r.- 13zl03gr [B][B][SIZE=2]Adriana R.- 13, 03zł Ewa K- 40zl Krzysztof K-60zł Iwona J.Sz.- 5zł Daniela K-13zl Wojciech J.M- 20zł Hubert L.M- 400zl Dorota K.J "DOLORES"-25zl[/SIZE] [SIZE=2]Marta L- 50zł Arank J - 100zł Wieslawa S.R- 20 USD Iwona W- 200zl[/SIZE][/B][/B] [COLOR=#ff0000][B]razem 926,03.zł[/B][/COLOR] + 20 USD= ok 62 zł ( z 05.05) stan konta na 05.05.[B][COLOR=#006400] ok. 1938,91zł [/COLOR][/B]:multi: Dalsza część wplat wyciag z 11.05: [B][SIZE=2] Kamila W-5zł Ewa J-50zl Aneta P.H-50zł Ryszard S.G-50zł Karolina J.B-5zł Malgorzata Sz-5zł Katarzyna M-8zł Marta H-100zl40gr Marek D-200zł Pawel L.D-5zl Tomasz K.S-10zl Magdalena A.K-50zł Maria Z.Sz "Majka"10zl Monika S-30zl Maciej K-50zl Elżbieta B.Z.Ł "Beta i Czata"-100zł Borys W.J-200zł Justyna W-30zł Michal K-15zl51gr Monika M.D-50zł Monika K-15zl[/SIZE][/B] [B][SIZE=2]Anna K. - 10 zł Marta D.O. - 300 zł Katarzyna Sz. - 100 zł Elżbieta M. - 20 zł Marta B.M. - 20 zł Agnieszka A. "aganto" - 30 zł[/SIZE][/B] [B][SIZE=2]Rafał W. - 30 zł Tamara Ć. - 100 zł Aleksandra M. - 20 zł Marta W. - 100 zł Tomasz M. K. - 41 zł 40 gr Arkadiusz K. "kakadu" - 50 zł Jarosław N. - 100 zł Anna P. - 150 zł Kamila Ch. "kami_23" - 20 zł [/SIZE][/B] [COLOR=#ff0000][B]razem [/B](2141,19zł) [/COLOR][COLOR=#800080][B]2130,31zł [/B][/COLOR]stan konta na 15.05.[B][COLOR=#006400] ok.[/COLOR][/B][COLOR=#006400](4079,22zł)[/COLOR][B][COLOR=#800080]4069,22zł [/COLOR][/B]:multi: do odliczenia lewatywy i kroplówki, usg, biochemia, pierwsza tura leków [B][SIZE=2]Jolanta Ask. - 442 zł 96 gr Paulina S.G. - 20 zł Kropcia - 5 zł Maria T.O. - 20 zł[/SIZE] [SIZE=2]Michiel H - 25 Euro "unixena" - 10 Euro[/SIZE][/B] [B]cegiełki allegro 595zł selenga[/B] [B]kejciu bazarek 135,30 zł[/B] [COLOR=#800080][B]razem 1218,26zł + 35 Euro [/B][/COLOR][B]stan konta na 25.05. [/B][COLOR=#800080][B] ok. 5287,48zł + 35 Euro [/B][/COLOR][COLOR=#ff0000][B]stan konta na 25.05. ok. 5 447,88zł [/B][/COLOR] [COLOR=#800080][B]deklaracje wpłat[/B][/COLOR]:multi: [COLOR=#800080][B]deklaracje stałe[/B] niezawodny owczarek[/COLOR] : Megi 100zł:loveu: myrta 100zł:loveu: [B]dogomania[/B] Jessii szafra ewa36 egradska bela51 Katarzyna Starkiewicz martadela [SIZE=4][B][COLOR=#ff0000]WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA DARCZYŃCÓW[/COLOR][/B][/SIZE]:Rose:[/QUOTE] Dostałam wydruk kolejnych wpłat dla Iwanka :loveu:: [B]Sabina M.B. – 5 £ kejciu bazarek Avon – 55 zł 40 gr Maria T.O. bazarek cegiełkowy – 20 zł Tamara Ć – 100 zł Marta H. – 133 zł Paweł L.D. – 5 zł 79 gr cegiełki allegro – 85 zł selenga kejciu bazarek Avon – 95 zł 20 gr kejciu bazarek Oriflame – 125 zł Natalia K.P. – 10 zł [/B] [B]Razem 629,39 zł + 5 £[/B] [SIZE=3][COLOR=#ff0000][B]Wszystkim darczyńcom bardzo, bardzo dziękujemy[/B][/COLOR][/SIZE] :Rose: Joteska, w wykazie wpłat nie zgadza się stan konta na 15.05 - z dodawania wyszła inna suma którą wpisałam w kolorze fioletowym i wpisałam końcowe saldo w kolorze fioletowym. Nie przeliczałam Euro ani £ bo nie znam przeliczników. [B] Stan wpłat na dn. 26.06.2012r[/B] ok. [B]5 916,87 zł + 35 Euro + 5 £ [/B] [B]wydatki na dn. 10.06.2012r [/B]wg rachunków[B] 1877,15zł [/B] [B]Stan konta na dn.26.06.2012r[/B] ok. [B]4039,72 zł + 35 Euro + 5 £ [/B] Jeżeli chodzi o [B]wydatki po 10.06[/B] to był kupowany u weta worek karmy Intestinal i od razu była też zamówiona na Krakvecie (gdzie jest tańsza) ale zamówienia jeszcze nie zrealizowali bo nie mieli. Kiedy będę miała skany rachunków to podam wydatki. Iwanek czuje się dobrze jak na tak chorego psiaka. Ma apetyt i jest pełen radości życia. Dostaje karmę Intestinal i nie ma biegunki. Prof. Galanty przed swoim urlopem zalecił dawkowanie Equoralu 1x1 tabl. Prof. Galanty w tym tygodniu kończy urlop i w przyszłym tygodniu obejrzy Iwanka. Będą wtedy informacje o stanie zdrowia psiaka i dalszym leczeniu. Edited June 28, 2012 by paros Quote
bric-a-brac Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Intestinal - z ostatniego zamówienia przysłali na razie tylko puszki, na suche wciąż czekamy. W sumie zamówienie na koszt 523,75zł. Screen z zamówienia: [IMG]http://i1059.photobucket.com/albums/t436/bric777/intestinal.jpg[/IMG] Quote
DONnka Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 (edited) [quote name='cava']Wrocila dzis do mnie paczka z wyslanym przeze mnie Neoralem. Za zwrot (ze to,ze "wyslali" mi ponownie z miejsca,gdzie nie zostal odebrany) musialam zaplacic. Coz....[/QUOTE] Cieszę się, że Neoral się "odnalazł" [B]Cava[/B], ponieważ to ja podałam Ci nieświadomie nieaktualny adres joteski, pokryję koszty zwrotu i ponownej wysyłki leku na adres przytuliska. Proszę o kwotę i namiary do wpłaty na PW Jak Iwanek toleruje Equoral ? Czy nadal normalnie je i wypróżnia się ? Jak wygląda jego poopa ? Czy coś go boli ? Czy moglibyśmy zobaczyć, jak wygląda już po wykończeniu wewnętrzny kojec, w którym przebywa ? Edited June 30, 2012 by DONnka Quote
DONnka Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 (edited) [quote name='szabsi']Przykro czytac ten wątek. Jestem na forum od niedawna, ale psy miałam od "zawsze" i nie rozumiem dlaczego oferta domu stałego złożona przez dogomaniaczke została odrzucona. Nic nie zastąpi choremu psu prawdziwego domu- takiego z dywanem do lezenia (nawet z podkładem pod pupa) i stałej obecności człowieka przy boku. To wlasnie zaoferowała joteska. I nawet jezeli wahała sie i głośno zastanawiała, to nie swiadczy to o niestabilnosci, a raczej o odpowiedzialności i podejmowaniu przemyślanych decyzji- to plus dla joteski, a nie powód do skreslania. Przeczytałam cały ten wątek i widze wiecej plusów, ale nie bede powtarzać tego, co inni wyżej napisali. Po prostu zabralam głos, bo szkoda tego psa, który traci byc moze szanse na dobry, stały dom i odpowiedzialnych właścicieli.[/QUOTE] [B]Szabsi[/B], jesteś osobą niezaangażowaną, która od niedawna jest na dogo, więc masz chłodny ogląd sytuacji, a Twoja ocena w tych okolicznościach jest chyba najbardziej obiektywna ze wszystkich Dziękuję Ci za to, co napisałaś, bo już chwilami zaczynałam wątpić we własne zmysły i rozsądek ... Edited June 30, 2012 by DONnka Quote
Selenga Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Przelałam dzisiaj na konto przytuliska 27 zł dla Iwana od "zapominalskiej" allegrowiczki - z dużym opóźnieniem zapłaciła za zadeklarowane cegiełki (30 zł za 5 cegiełek, w tym 3 zł za zdjęcia papierowe) Quote
Kejciu Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 [quote name='Selenga']Przelałam dzisiaj na konto przytuliska 27 zł dla Iwana od "zapominalskiej" allegrowiczki - z dużym opóźnieniem zapłaciła za zadeklarowane cegiełki (30 zł za 5 cegiełek, w tym 3 zł za zdjęcia papierowe)[/QUOTE] W imieniu Iwanka dziękujemy:) Quote
Kejciu Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Na konto Iwanka przelałam 68,50zł z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227847-zakończony-rozliczam-Oriflame-dla-Iwana[/URL] proszę o potwierdzenie otrzymania pieniążków Quote
DONnka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 (edited) [SIZE=3][B]Jak Iwanek znosi te upały ??? Jak się czuje ??? Ponad tydzień temu paros pisała, że ma mieć wizytę u Galantego [/B][/SIZE][quote name='paros'] Iwanek czuje się dobrze jak na tak chorego psiaka. Ma apetyt i jest pełen radości życia. Dostaje karmę Intestinal i nie ma biegunki. Prof. Galanty przed swoim urlopem zalecił dawkowanie Equoralu 1x1 tabl. [B]Prof. Galanty w tym tygodniu kończy urlop i w przyszłym tygodniu obejrzy Iwanka. Będą wtedy informacje o stanie zdrowia psiaka i dalszym leczeniu.[/B][/QUOTE] [SIZE=3][B]Czy wizyta się odbyła ? Co powiedział profesor na temat stanu psa ? Czy zalecił kontrolną biochemię ?[/B][/SIZE] Edited July 6, 2012 by DONnka Quote
anett Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Jestem zniesmaczona i oburzona takim ignorowaniem i lekceważeniem osób zainteresowanych losem Iwana przez bajk21 i wolontariuszy przytuliska jeszcze niedawno tak aktywnych na tym wątku...:shake: Oprócz pytań, które mimo iż pogrubionym tekstem pozostają bez odpowiedzi, wiele osób nie pisze ale regularnie zagląda na wątek bo po prostu zaangażowało się emocjonalnie. Quote
UlaFeta Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='anett']Jestem zniesmaczona i oburzona takim ignorowaniem i lekceważeniem osób zainteresowanych losem Iwana przez bajk21 i wolontariuszy przytuliska jeszcze niedawno tak aktywnych na tym wątku...:shake: Oprócz pytań, które mimo iż pogrubionym tekstem pozostają bez odpowiedzi, wiele osób nie pisze ale regularnie zagląda na wątek bo po prostu zaangażowało się emocjonalnie.[/QUOTE] Wolontariusze z przytuliska tez cztyaja i tak jak Ty sa zniesmaczeni postami,niektorych osob.To po co maja pisac. I uwierz mi tez jestem bardzo,bardzo zaangazowania emocjonalnie. Quote
Weimaromaniaczka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='UlaFeta']Wolontariusze z przytuliska tez cztyaja i tak jak Ty sa zniesmaczeni postami,niektorych osob.[B]To po co maja pisac[/B]. I uwierz mi tez jestem bardzo,bardzo zaangazowania emocjonalnie.[/QUOTE] [COLOR=#000000]Ty kpisz czy o drogę pytasz????????????? Dobrze wiecie,że jesteście jedynymi osobami od których możemy otrzymać bieżące wiadomości o Iwanie i pytasz po co mają pisać??? Jak trzeba było szukać kasy na leczenie to był płacz i zgrzytanie zębów bo sobie pani Jola nie da rady sama i jak napisała nie stać ją na to. A od kiedy pieniądze są to i pani Jola i Wy wypięłyście się na nas i na wątek Iwana! To jest poważne podejście do sprawy i darczyńców? 10.06 wstawiłyście rachunki a po 18 dniach wpłaty i przybliżony stan konta i wy to nazywacie rozliczeniem?? Ludzie na FB mają sobie sami podliczyć wszystkie wpłaty,a potem odjąć wydatki żeby wiedzieć jaki jest stan konta,bo wy jesteście na to za leniwe? 28.06 napisałyście-" Prof. Galanty w tym tygodniu kończy urlop i w przyszłym tygodniu obejrzy Iwanka. [B]Będą wtedy informacje o stanie zdrowia psiaka i dalszym leczeniu. " [/B]Dziś jest już sobota tego "przyszłego tygodnia" i co? Gdzie te obiecane informacje???????????? Tylko mi nie pisz,że pani Jola nie ma internetu,bo jakoś w między czasie była na dogo potwierdzać wpłaty z bazarków ale ani tu ani na FB nie była wtedy łaskawa napisać nawet zdania! Za to strona Znajdek jest aktualizowana co 2-3 dni!! To tak zależy osobie odpowiedzialnej za psa na tym by nie zabrakło środków na jego leczenie? Ignorując ludzi którzy wpłacali i zbierali pieniądze? Wolontariuszki pełną gębą a priorytety macie jak w przedszkolu! Ważniejsze jest dla was "utarcie nosa" tym którzy mają inne poglądy niż sam pies! Poobrażałyście się święte krowy i myślicie,że zrobicie nam na złość - tym,że nie piszecie na wątku co dzieje się z Iwanem? I nie odpowiadacie na pytania? NIE!! Wy robicie krzywdę tylko i wyłącznie Iwanowi!! Bo tym swoim bezdennie głupim i bezmyślnym postępowaniem same skutecznie zakręcacie ten i tak już wysychający kran z którego płynęły pieniądze na jego leczenie!!!! Już macie pierwszy "SUKCES"!! Gratuluje! bo dzięki temu waszemu i pani Joli "skrupulatnemu" prowadzeniu obu wątków i "dbałości" o aktualne informacje oraz rozliczenia-Iwan stracił sponsora przy którym i przytulisko by zyskało, bo 200 euro miesięcznie na początek na ulicy nie leży. Ale jak się wyraził niedoszły sponsor to kpina a nie rozliczenie,jak przeznacza na coś taką sumę pieniędzy to nie będzie potem czekał tygodniami aż osoba odpowiedzialna za psa sama bądź przy pomocy wolontariuszy zechce łaskawie sama od siebie przekazywać i informować co się z nim dzieje! Iwan stracił -zyskało schronisko w Rumuni. Ale jak dbacie-tak macie!!!![/COLOR] Quote
hulan Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 dziekuje Ci Weimaromaniaczko za ten Post, bo wyjelas mi te slowa z ust. Mnie juz napisano ze moje posty i ja glupia jestem, bo za bardzo chyba dociekliwam byla, ale jak widac kasa sie nazbierala wiec mamy spadac na drzewo. Quote
paros Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='Weimaromaniaczka'][COLOR=#000000]Ty kpisz czy o drogę pytasz????????????? Dobrze wiecie,że jesteście jedynymi osobami od których możemy otrzymać bieżące wiadomości o Iwanie i pytasz po co mają pisać??? Jak trzeba było szukać kasy na leczenie to był płacz i zgrzytanie zębów bo sobie pani Jola nie da rady sama i jak napisała nie stać ją na to. A od kiedy pieniądze są to i pani Jola i Wy wypięłyście się na nas i na wątek Iwana! To jest poważne podejście do sprawy i darczyńców? 10.06 wstawiłyście rachunki a po 18 dniach wpłaty i przybliżony stan konta i wy to nazywacie rozliczeniem?? Ludzie na FB mają sobie sami podliczyć wszystkie wpłaty,a potem odjąć wydatki żeby wiedzieć jaki jest stan konta,bo wy jesteście na to za leniwe? 28.06 napisałyście-" Prof. Galanty w tym tygodniu kończy urlop i w przyszłym tygodniu obejrzy Iwanka. [B]Będą wtedy informacje o stanie zdrowia psiaka i dalszym leczeniu. " [/B]Dziś jest już sobota tego "przyszłego tygodnia" i co? Gdzie te obiecane informacje???????????? Tylko mi nie pisz,że pani Jola nie ma internetu,bo jakoś w między czasie była na dogo potwierdzać wpłaty z bazarków ale ani tu ani na FB nie była wtedy łaskawa napisać nawet zdania! Za to strona Znajdek jest aktualizowana co 2-3 dni!! To tak zależy osobie odpowiedzialnej za psa na tym by nie zabrakło środków na jego leczenie? Ignorując ludzi którzy wpłacali i zbierali pieniądze? Wolontariuszki pełną gębą a priorytety macie jak w przedszkolu! Ważniejsze jest dla was "utarcie nosa" tym którzy mają inne poglądy niż sam pies! Poobrażałyście się święte krowy i myślicie,że zrobicie nam na złość - tym,że nie piszecie na wątku co dzieje się z Iwanem? I nie odpowiadacie na pytania? NIE!! Wy robicie krzywdę tylko i wyłącznie Iwanowi!! Bo tym swoim bezdennie głupim i bezmyślnym postępowaniem same skutecznie zakręcacie ten i tak już wysychający kran z którego płynęły pieniądze na jego leczenie!!!! Już macie pierwszy "SUKCES"!! Gratuluje! bo dzięki temu waszemu i pani Joli "skrupulatnemu" prowadzeniu obu wątków i "dbałości" o aktualne informacje oraz rozliczenia-Iwan stracił sponsora przy którym i przytulisko by zyskało, bo 200 euro miesięcznie na początek na ulicy nie leży. Ale jak się wyraził niedoszły sponsor to kpina a nie rozliczenie,jak przeznacza na coś taką sumę pieniędzy to nie będzie potem czekał tygodniami aż osoba odpowiedzialna za psa sama bądź przy pomocy wolontariuszy zechce łaskawie sama od siebie przekazywać i informować co się z nim dzieje! Iwan stracił -zyskało schronisko w Rumuni. Ale jak dbacie-tak macie!!!![/COLOR][/QUOTE] Przede wszystkim proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Lista wpłat była robiona w poście nr 2 i był podany stan na dn. 25.05 - był podany stan w przybliżeniu tylko dlatego, że Joteska przyjęła wpłatę 20 USD jako około 62 zł i wtedy pojawił się stan około. Do poprzedniej listy wpłat zostały dopisane wpłaty po tej dacie i został obliczony stan konta na dn. 26.06 a późniejsze wpłaty w innych walutach są podane w tych walutach. Na FB jest podany stan konta bez doliczenia przeliczenia dolarów. Po drugie to ja potwierdzałam wpłaty z bazarków a nie p. Jola a do strony przytuliska ma dostęp kilka osób, które aktualizują informacje w miarę wolnego czasu. Jeżeli chodzi o pomoc psiakowi w potrzebie to każda pomoc jest cenna, nie ma znaczenia czy jest to 10 zł czy 100 Euro. Każdemu darczyńcy jesteśmy wdzięczni za pomoc, a właściwie nie my a psiak który ją otrzymuje. Już wiele lat jestem na Dogo, kiedyś nas było mało i bardziej znaliśmy się, możemy na sobie polegać. Kontakty zostały. Teraz pojawili się nowi dogomaniacy, z krótkim stażem wprawadzają zamieszanie, szkalują, mają pretensje, chcą oddawać psy do domów innych dogomaniaków mimo, że tych domów nigdy nie widzieli!! Tylko krytykować potrafią a każda informacja na wątku jest źle komentowana. I to się nazywa wspólna pomoc, wspólne działanie? Nie takie było kiedyś Dogo. Dlatego podawane są kompletne informacje w miarę wydarzeń. Quote
egradska Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 paros, stan z boku, wyłącz to zacietrzewienie, przeczytaj, co sama napisałaś i wyciągnij wnioski. Mamy w społeczeństwie aż nadto ludzi, którzy się znęcają nad zwierzakami, nie trzeba się zreć z tymi, którzy wyciągają pomocną dłoń, w najlepszej wierze i intencji zresztą. Czy zamiast tego, co powyżej, naprawdę nie mogłaś napisać, co u Iwana Quote
paros Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='egradska']paros, stan z boku, wyłącz to zacietrzewienie, przeczytaj, co sama napisałaś i wyciągnij wnioski. Mamy w społeczeństwie aż nadto ludzi, którzy się znęcają nad zwierzakami, nie trzeba się zreć z tymi, którzy wyciągają pomocną dłoń, w najlepszej wierze i intencji zresztą. Czy zamiast tego, co powyżej, naprawdę nie mogłaś napisać, co u Iwana[/QUOTE] Właśnie kończyłam opis i obrabiałam dokumemnty i zdjęcia, które dostałam od UlaFeta. 7 lipiec Ten tydzień był pełen wydarzeń. Iwanek czuje się dobrze, nie ma rozwolnienia, ma apetyt ale od kilku dni zaczęły pojawiać się w kale niewielkie ilości krwi. Dlatego Iwanek pojechał na USG do dr Marcińskiego. Z wynikiem USG pojechał na wizytę do prof. Galantego. Pan profesor stwierdził, że jest duża poprawa ale leczenie jest procesem dłuższym. Pojawiające się grudki w kale to odrywające się wysuszone czyraki a kiedy wysuszony czyrak oderwie się może pojawić się w kale trochę krwi. Po lekach nie zniknęły zgrubienia i zrosty przy odbycie więc konieczne jest ich usunięcie aby był większy prześwit. Podczas operacji będzie można obejrzeć jak wygląda całe jelito. Profesor zadecydował, że w sobotę robimy operację. Dzisiaj Iwanek miał operację usunięcia zgrubienia i zrostów przy odbycie. Była to pierwsza część operacji, bo profesor Galanty miał więcej roboty niż się spodziewał. Iwanka czeka jeszcze druga część operacji, bo profesor nie zrobił wszystkiego, co zakładał. Nie wiadomo ile operacji jeszcze będzie. Po operacji Iwanek czuje się dobrze. Pije dużo wody. Wynik badania usg [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/5980/opisusg2.jpg[/IMG] Opis operacji [IMG]http://img3.imageshack.us/img3/5425/operacja7lipiec.jpg[/IMG] Zdjęcia Iwanka po operacji zrobione przez UlaFeta [IMG]http://img580.imageshack.us/img580/6883/iwan2z.jpg[/IMG] tyłek Iwanka [IMG]http://img502.imageshack.us/img502/6729/iwantyl.jpg[/IMG] [IMG]http://img406.imageshack.us/img406/2817/iwan4.jpg[/IMG] Quote
DONnka Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 (edited) [quote name='paros'] [B]Już wiele lat jestem na Dogo, kiedyś nas było mało i bardziej znaliśmy się, możemy na sobie polegać. Kontakty zostały. Teraz pojawili się nowi dogomaniacy, z krótkim stażem wprowadzają zamieszanie, szkalują, mają pretensje[/B], chcą oddawać psy do domów innych dogomaniaków mimo, że tych domów nigdy nie widzieli!! [B]Tylko krytykować potrafią a każda informacja na wątku jest źle komentowana. I to się nazywa wspólna pomoc, wspólne działanie? Nie takie było kiedyś Dogo.[/B] Dlatego podawane są kompletne informacje w miarę wydarzeń.[/QUOTE] Świat się wokół zmienia, więc i dogo się zmieniło Myślę, że forma i jakość działalności na dogo nie zależy od stażu a od tego jakim się jest człowiekiem. To przykre, że masz takie zdanie o młodych stażem dogomaniakach, a jeszcze bardziej przykre jest to, że generalizujesz i wszystkich wrzucasz do jednego worka [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/shake.gif[/IMG] Ja nie czuję się "gorszym" dogomaniakiem niż Ty mimo, że jestem na dogo dużo krócej [quote name='paros'] [B]... [/B][B]chcą oddawać psy do domów innych dogomaniaków mimo, że tych domów nigdy nie widzieli!! [/B][/QUOTE] Ludzi najlepiej poznajemy po ich po czynach, a nie po tym jak mają w domu. Tak więc nie muszę być u kogoś w domu, żeby poznać, jakim jest człowiekiem i nabrać do niego zaufania na tyle, aby powierzyć mu psa, nawet swojego !!! Wystarczy, że widzę jak i co robi dla innych psiaków. [SIZE=3] A wracając do Iwanka, to naprawdę cieszę się, że w końcu udało mi się czegoś dowiedzieć na temat jego stanu. Żałuję, że dopiero po tygodniu i dopiero wtedy jak inni słusznie zaczęli się tego domagać, ale nie będę drobiazgowa Nie miałam pojęcia, że tyle się wydarzyło :shake: Szkoda, że nie zostalismy powiadomieni o planowanym zabiegu... To było przecież bardzo znaczące dla jego zdrowia a nawet życia Czy ten zabieg odbył się pod pełną narkozą ? Czy po tym zabiegu dostaje leki przeciwbólowe ? I chciałabym raz jeszcze zapytać, czy odkąd zaczął brać Equoral miał robioną biochemię ? To ważne z uwagi na zjadliwość tego leku.[/SIZE] Edited July 8, 2012 by DONnka Quote
UlaFeta Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 weimaromaniaczko choc nie czuje sie "swieta krowa" to czuje sie obrazona. Nie obrazilam tu nikogo i nie zycze sobie podobnych epitetow. Paros co by nie napisal i co by nie zrobil to wszystko na "nie",zawsze mozna sie do czegos przyczepic,tak dla zasady. [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE][/SIZE] Quote
egradska Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Ula, mogłabym napisać, że taki ton jest wynikiem twojego małego stażu na dogo, zarówno w kwestii czasu, jaki upłynął od momentu zarejestrowania się, jak i ilości napisanych postów, ale napiszę coś innego. Napiszę, że bardzo się cieszę, że Iwanek dobrze wygląda, ma uśmiechniętą mordkę i leczenie przynosi rezultaty. Cieszę się też, że ma zabezpieczone środki na dalsze zabiegi, opiekę wolontariuszy. Mam wielką nadzieję, że jest spora szansa na lepsze i szczęśliwe życie dla tego owczarka i tego mu życzę z całego serca. Napiszę jeszcze, że bardzo dziękuję wszystkim, którzy się zaangażowali w ratowanie tego psa. Dziękuję i znikam z wątku, w którym nie czuję się mile widzianym gościem. Owczarków potrzebujących pomocy jest nieprzebrana masa: Mortes heroicznie i samotnie (!) walczy o pieski, między innymi o owczarka NIKO, informując o każdym kroku: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/214791-ONEK-Niko-i-Vini-zbieraj%C4%85-na-HOTELIK-szukaj%C4%85-DS%21-POMOCY%21-Nuka-Dyzio-ju%C5%BC-u-siebie%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214791-ONEK-Niko-i-Vini-zbieraj%C4%85-na-HOTELIK-szukaj%C4%85-DS%21-POMOCY%21-Nuka-Dyzio-ju%C5%BC-u-siebie%21[/URL] Zosia stara się jak może wskrzesać nadzieję dla Szarika, który po nieudanej adopcji czeka we wrocławskim schronie: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/218787-%C5%9Aliczny-owczarek-niemiecki-WR%C3%93CI%C5%81-DO-SCHR-SZUKAMY-DO%C5%9AWIADCZONEGO-DT-DS%21/page22[/URL] w Lublinie jest jeszcze drugi Rex, któremu bakteria zniszczyła kość łapki [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/224521-ON-ek-REX-umiera-w-schronisku-czy-znajdzie-jeszcze-ciep%C5%82y-dom-na-ko%C5%84cu-drogi/page16[/URL] Jest Boston z mojego podpisu, Bosman z padaczką u toyoty, wyrwana z Olkusza Tami, masa owczarków z umieralni w Ruskiej Wsi [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417-Dramat%21%21Ruska-wie%C5%9B-E%C5%81K-SYF-NIEGOSPODARNO%C5%9A%C4%86-%C5%81AMANIE-PRAWA-%21%21POTRZEBNE-DT-NA-CITO-%21%21/page31[/URL] i wiele innych czekających na pomoc. Wiem, że Iwan się nie pogniewa, że o nich wspomniałam na jego wątku, psy nie są małoduszne. Powodzenia, Iwan, poczytam wieści o tobie na OWCZARKU, jeśli dziewczyny przekleją Quote
Recommended Posts