Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Posted

[URL]http://img840.imageshack.us/img840/8242/18722670.jpg[/URL] ale rozbójnik :lol:

a my mamy obróżkę pod Sonii i Ciapku jak były szczeniakami ;)
ale od pół roku zamierzam się z kupnem nowych każdemu :D

Posted

[quote name='kalyna'][URL]http://img840.imageshack.us/img840/8242/18722670.jpg[/URL] ale rozbójnik :lol:

a my mamy obróżkę pod Sonii i Ciapku jak były szczeniakami ;)
ale od pół roku zamierzam się z kupnem nowych każdemu :D[/QUOTE]
Pół roku? :D To na zamówienie te obróżki i tak długo robią ? :D
Mi po Lunie została niestety tylko kolczatka, pejcz i kaganiec, które zostawiłam z sentymentu...
Tą ponosi jakiś czas i znowu będę musiała kupić nową. Musiałam obiecać, że już nie kupie ze świecidełkami i będzie bardziej "męska" :D

Posted

nieee bo od stycznia-lutego zaczęłam myśleć o nowych... ale potem stwierdziłam, że poczekam za małym.... no a teraz czekam aż dorośnie :D

choć czasem jak oglądam galerie to niektóre psy mają po kilka obroży :o haha a moje mają po jednej i to w różnym stanie :D

Posted

No to jeszcze z pół roku minie zanim kupisz :D
Nie wiem jaki sens jest kupować kilka obroży skoro na spacer piesek wychodzi w jednej. No ale to już wybór Właściciela, widocznie niektórzy lubią zmiany ;) Można też kupić kilka by pasowały np. pod kolor torebki :D

Posted

Oglądając zasoby niektórych to stwierdzam, że jestem daleko w tyle :cool3:. Mamy 4 obroże i 1 parę szelek a prawie cały czas używam dwóch :lol:. Teraz czekam na bazarek obrożowy to może coś nowego zadobędę ;)

Ja chciałabym kupić Olkowi taką skórzaną z ćwiekami ale są mało praktyczne :roll:

Posted

Co do zasobów niektórych to może nie mam wielu obroży i smyczy ale jeśli chodzi o zabawki malucha to... Już mi Wszyscy mówią, że mam świra :evil_lol: Córka wspomniała mi, że widziała w sklepie fajną psią zabawkę "gumową kaczuszkę" i wczoraj wieczorem po 20-tej wyciągnęłam męża i Ptysia na spacer do Tesco tylko po to by ją kupić :D
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/14/imag0514x.jpg/][IMG]http://img14.imageshack.us/img14/8083/imag0514x.jpg[/IMG][/URL]

Też mi się podobają takie z ćwiekami :) Ale to chyba raczej powiedzmy obróżka na ozdobę.
W sumie Ptyś teraz też ma taka bardziej na ozdobę :D i pewnie niedługo będę zmuszona zmienić na bardziej praktyczną :)

Posted

Zabawek to i my mamy duużo (część jeszcze po poprzednim psie) i zawsze coś nowego jest mile widzane ;). Oli ma taką zaletę/wadę że on tych zabawek nie niszczy i sterta rośnie, a tak by był pretekst do zakupu czegoś nowego :evil_lol:. Oczywiście w tym wszystkim nie liczę pluszaków, którym wspólnie urywamy głowy :eviltong:

Posted

nie powiem, bo te kolorowe i różniaste są piękne :loveu:
ale moje noszą 24/24 i 7/7, więc i tak ciągle w jednych chodzą... no i nie wiem co zrobić tj. jaką kupić... albo jakie bo to już hurtowo :D

Posted

[quote name='Kaaasia']Zabawek to i my mamy duużo (część jeszcze po poprzednim psie) i zawsze coś nowego jest mile widzane ;). Oli ma taką zaletę/wadę że on tych zabawek nie niszczy i sterta rośnie, a tak by był pretekst do zakupu czegoś nowego :evil_lol:. Oczywiście w tym wszystkim nie liczę pluszaków, którym wspólnie urywamy głowy :eviltong:[/QUOTE]
No to chyba jestem normalna z tymi zabawkami :)
Czyli to nie wina Oliego, że głowa się urywa tylko Pańci :eviltong::evil_lol:
Ptyś w sumie niszczy tylko na razie pluszaki troszkę, reszta zabawek bez większych urazów :D Woli obgryzać nogę od stołu i ścianę pod drzwiami od tarasu jak chce wyjść. Tak myślę, że on doskonale wie o tym, że nie wolno obgryzać rzeczy w domu :cool3: Nieraz bierze zabawkę, udaje, że się bawi i kładzie się z zabawka koło mebli a potem "hmmm, nikt nie widzi?" i zaczyna obgryzanie :D Jak podchodzę i mówię "nie wolno" to ucieka z zabawką, kładzie się potem na plecach i patrzy na mnie tymi słodkimi oczkami jakby chciał powiedzieć " no co? nic nie robię, przecież bawię się, jestem grzeczny" :evil_lol:

[quote name='kalyna']nie powiem, bo te kolorowe i różniaste są piękne :loveu:
ale moje noszą 24/24 i 7/7, więc i tak ciągle w jednych chodzą... no i nie wiem co zrobić tj. jaką kupić... albo jakie bo to już hurtowo :-D[/QUOTE]
Kup każdemu inny kolorek i fason, masz 3 psiaki to możesz zaszaleć :)
Jak hurtowo to pewnie zniżkę będziesz miała np. 3 w cenie jednej :D
Ghandi taki czarny to chyba ładnie byłoby mu w czerwonej :loveu: Sonia taka dama, dostojna itd. to czarna ze srebrnymi ozdóbkami :loveu: a Ciapek mały słodki rudasek to chyba brązowa pod kolor oczu :loveu:
I będą różne i kolorowe takie śliczne :D :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Czyli to nie wina Oliego, że głowa się urywa tylko Pańci :eviltong::evil_lol:
[/QUOTE]
Czasami mu pomagam, ale tylko czasami :diabloti:

Nasza wetka poleciła nam, by do nóg od stołu, krzeseł czy czego tam się chce poprzyczepiać skórzane paski i jak pies będzie chciał ogryzał nogi to zainteresować go paskiem i po problemie :lol: . Oli mebli nie jadał ale paskami uwielbia się bawić do dziś :cool3:

Posted

[quote name='Ptysiak']
Kup każdemu inny kolorek i fason, masz 3 psiaki to możesz zaszaleć :)
Jak hurtowo to pewnie zniżkę będziesz miała np. 3 w cenie jednej :D
Ghandi taki czarny to chyba ładnie byłoby mu w czerwonej :loveu: Sonia taka dama, dostojna itd. to czarna ze srebrnymi ozdóbkami :loveu: a Ciapek mały słodki rudasek to chyba brązowa pod kolor oczu :loveu:
I będą różne i kolorowe takie śliczne :D :)[/QUOTE]

oo dobry pomysł ;)
ale mi szalenie się podoba różowa obroża.... już któryś miesiąc o niej myślę ale nie jest taka idealna jaką chciałabym,.. no i kosztuje 70 zł, więc za taką cenę chce idealną już...tamta jest za szeroka i ma kolce, których nie chcem... i myślę dalej... choć odpisali mi, że mogą zrobić ją bez kolcy...

a co do zabawek to u mnie tylko są popsute piłki tenisowe.. ale nimi to w szczególności Ciap się zajmuje... i też sterta rośnie, a jak mały przyjechał to i jemu pokupiłam... :D

choć ja uwielbiam kupować różne, różniaste przysmaki i to sprawia mi radość :D weszłam dzisiaj do zoologa po małą kostkę do gryzienia za ok 1zł, a wyszłam z zakupami i skromniejszym portfelem o takie drobne 25 zł :o

**
Ptyś jest też na suchej karmie i on też wiecznie głodny jest? bo mój dostaje książkowo, bo ważę i jego i karmę itp.. ale jemu to chyba nie starcza... dodajecie coś do jedzenia?
ehh coraz bliżej jest mnie myśl, że jak pokończymy te kramy co mamy w domu czyli jakieś 18 kg to od razu na BARFa przechodzimy... wszystkie psy jak były szczylami to karmiliśmy gotowanym itp i problemu nie było, a z tym to rady nie dajemy...

Posted

70 zeta za obroże :crazyeye: to chyba musi być śliczna :) Ptysia kosztowała 25 zł. i myślałam, że taki kawałek paska to i tak dużo :D
W różowej Ghandiemu też z pewnością będzie ślicznie :loveu:

Lunie gotowałam jedzenie sama plus wszystkie witaminy itd. i ciągle głodna była :D Ale jak podrosła przeszło jej a potem jadła suchy do końca już.
Ptyś chodzi na okrągło i prosi o jedzenie. Daje mu troszkę więcej niż powinien według dawek na opakowaniu. Ale i tak ciągle chce więcej:D
Nic mu nie dodaje do tego, jak jadł gotowanego kurczaka to często chodził robić kupki teraz robi góra 3 na dzień.
Myślę, że niektóre szczeniaki tak mają. Jak rybki:D jedzą ile mają i mogłyby pęknąć a tak by dalej jadły. Podobno piesek nie powinien nigdy najadać się do syta, powinien zjeść tyle by być "lekko głodny". W sumie to dobrze, że maja taki apetyt i nie są niejadkami:) Rosną, biegają, skaczą, bawią się... Dojrzewają i pewnie dlatego tak jest, że ciągle chcą jeść. To chyba zależy od pieska, mojej mamy Kolka je suchy i to co da jej mój tata pod stołem:/... Je baaaaaaardzo dużo i ma 10 kilo nadwagi i wciąż sprawia wrażenie jakby była głodna.
Pytałam weta ostatnio dlaczego on ciągle jest głodny. To się uśmiechnął i stwierdził "rośnie, przy okazji nadrabia swoje straty. Może mu Pani dać troszkę więcej ale bez przesady bo w dziennej dawce pokarmu jest wystarczająca ilość wszystkiego co potrzebuje piesek i nie wolno przesadzić".
Też zastanawiałam się nad BARF ale ze względu na wcześniejsze problemy Ptysia no i fakt, że czasami nie ma mnie pół dnia w domu to chyba u mnie nie przejdzie. Często jest tak, że zabieram psiaka do pracy, na wyjazd itd. suchy biorę w torebkę i wszędzie mogę mu dać a niestety mięsko, kości itd. zepsułyby się gdybym trzymała je pół dnia w cieple :/

Posted

ps. Nie znam się bo nie jestem specjalistą ale...:D Tak sobie myślę, że podobnie jest u ludzi. Kiedy jedzą, jedzą i jedzą czuja ciągle głód. Potem walka z nadwagą itd... Jak je się zawsze o stałych porach, nie dojada to z czasem przyzwyczaja się do tego i to samo jest z psami. Żołądek domaga się potem jedzenia o wyznaczonej godzinie i dużo lepiej wszystko funkcjonuje.

Posted

Witamy ;)

super są obroże z firmy El perro , sa bardzo trwale i bardzo solidnie wykonane [URL]http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=91&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl#[/URL] są bardzo ladne ja sobie chwale :loveu:

Posted

[quote name='Ptysiak']70 zeta za obroże :crazyeye: to chyba musi być śliczna :) Ptysia kosztowała 25 zł. i myślałam, że taki kawałek paska to i tak dużo :D
W różowej Ghandiemu też z pewnością będzie ślicznie :loveu:

[/QUOTE]
różowa ma być dla Sonii :loveu:
a oto te [URL="http://allegro.pl/obroza-skora-kolce-zoopaja-i2338590081.html"]cudeńko

[/URL]dla mnie to jest dziwne, że Gandi waży ok 9 kg i w BARFie dostawałby dziennie 0,9 kg.. a teraz dostaje 0,225 kg
[quote name='dOgLoV']
super są obroże z firmy El perro , sa bardzo trwale i bardzo solidnie wykonane [URL]http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=91&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl#[/URL] są bardzo ladne ja sobie chwale :loveu:[/QUOTE]
dzięki za linka ;) i jakie ładne kolorki mają :loveu: a nawet jest różowa :lol:

Posted

[quote name='kalyna']
a oto te [URL="http://allegro.pl/obroza-skora-kolce-zoopaja-i2338590081.html"]cudeńko
[/URL]dzięki za linka ;) i jakie ładne kolorki mają :loveu: a nawet jest różowa :lol:[/QUOTE]

O ja pier.......... :eek2: jaka obroża :eek2: z taką to Sonia ale by furorę robiła :evil_lol:

i napisy mozna sobie wybrac :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='dOgLoV']super są obroże z firmy El perro , sa bardzo trwale i bardzo solidnie wykonane [URL]http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=91&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl#[/URL] są bardzo ladne ja sobie chwale :loveu:[/QUOTE]
Podpisuję się pod tym obiema rękami i czteroma łapami :evil_lol: . Mam 3 obroże- nie dość, że duży wybór to i bardzo solidne wykonanie.

[quote name='kalyna']różowa ma być dla Sonii :loveu:

[/URL][/QUOTE]
Rany, jakie cudeńko :loveu:
Właśnie coś takiego bym chciała (tylko może nie róż :eviltong: )

Jeśli zdążycie to zaglądnijcie na bazarek obróżkowy [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227081-taksowe-obroże-smycze-szelki-adresówki-chusty-na-Kielce-i-Szydłowiec-do-26-05[/URL]

Edited by Kaaasia
Posted

[quote name='Kaaasia']

Jeśli zdążycie to zaglądnijcie na bazarek obróżkowy [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227081-taksowe-obro%C5%BCe-smycze-szelki-adres%C3%B3wki-chusty-na-Kielce-i-Szyd%C5%82owiec-do-26-05"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227081-taksowe-obroże-smycze-szelki-adresówki-chusty-na-Kielce-i-Szydłowiec-do-26-05[/URL][/QUOTE]
byłam, widziałam.. ale i tak muszę pomierzyć te moje psiaki, bo już nie pamiętam jakie mają wymiary...
więc ja może im po bazarku coś zamówię ;)
tylko nadal nie wiem co... :D
choć ta skóra eko mi przypadła do gustu ;)
[quote name='magdabroy']A Tora ma 2 łańcuszki, 2 szelki i to mi wystarcza ;)

Kalyna, ładna ta obroża :) Pomimo tego, że nie lubię różowego, to mi się podoba :)[/QUOTE]

no a u nas łańcuszki odpadają... :roll:
no ona mi też się podoba, ale ma 4 cm szerokości a ja wolałabym taką na 3 cm i te kolce... no i cena :roll:

i takim oto sposobem nadal nie mam bladego pojęcia co im kupić, a coś muszę, bo te obroże co teraz mają pierwszej młodości już nie są...

sorki ze Off mam nadzieję, ze się nie obrazisz :)

Posted

Moje wsie psy chodza z obróżkach firmy LUPINR - na te obróże mamy dozywotnią gwarancję! Jak peknie np. zatrzask, pies poszarpie w zabawie itp - wysylam do firmy w W-wie i wymieniają na nową w takim samym wzorze. Jak nie ma juz danego wzoru - wymieniają na podobna kolorystycznie, ale wczesniej dzwonią i dopytują.

Pzdr.

Posted

kalyna ta obróżka... nie lubie różu ale ona jest cudna :loveu: Dziewczyna w niej zrobi furore, kup jej kup...:)
Z tym jedzeniem nie wiem jak na normalniej karmie ale Ptyś je RC gastro i powoli wprowadzam mu RC dla owczarków(podobny skład, lubi, dobrze toleruje) jak zje ten zwykły to wydaje się bardziej syty ale i tak nadal głodny:D Mimo wszystko wiem, że on ma wilczy apetyt i jak widzę Ghandi też:) one nie sa głodne, one są łakome. Nie wiem jaka dajesz karmę małemu ale na pewno nie Pedigree tylko jakaś dobrą i wartościową. Gdyby jadł normalne jedzenie dawałabyś ilościowo więcej, ale jakościowo i odżywczo byłoby to samo. Myślę, że stąd ta różnica:)

[quote name='unikatowydiament']obróżka świetna i super że Kolka przyzwyczaja się do słodziaka:)[/QUOTE]
Ptyś w sumie sam sobie wybrał z kilku właśnie tą :loveu:
Kolka już go dwa razy "ustawiła" i zaczął podchodzić do niej z większym szacunkiem:) Nareszcie zachowała się jak pies :D Ona jest strasznie strachliwa, dziwnie wychowana.... ale cóż, nie mam na to wpływu. Kiedy zostaje ze mną jest inna niż w swoim domu. Inna w moim mniemaniu na plus, bardziej psia :D Tam jest rozpieszczana jak dziecko...

[quote name='Asiaczek']Moje wsie psy chodza z obróżkach firmy LUPINR - na te obróże mamy dozywotnią gwarancję! Jak peknie np. zatrzask, pies poszarpie w zabawie itp - wysylam do firmy w W-wie i wymieniają na nową w takim samym wzorze. Jak nie ma juz danego wzoru - wymieniają na podobna kolorystycznie, ale wczesniej dzwonią i dopytują.

Pzdr.[/QUOTE]
Oglądałam ich stronkę. Ładne te obróżki, wygodne i praktyczne chyba:)
Tylko czy Ptyś jak dorośnie nie zerwie takiego zapięcia? [url]http://www.lupine.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_43b9f8c107add343524b26cb051aee78.jpg[/url]

Torka jak dama w łańcuszkach i świecidełkach chodzi ;)