Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kupiłam tę karmę niedawno, bo nie miałam już żadnej w domu i z marketówek wydawała mi się najlepsza. Ogólnie moje jamnice przetrawią wszystko: nie miewają biegunek, gazów, alergii itp. Niestety po tej karmie widać było wyraźne pogorszenie w wypróżnianiu się. Kupy naprawdę wielgachne, mało zwarte, jasne (mimo, że to była wersja z wołowiną) po 2 na spacer :crazyeye: Oczywiście nie wykończyłam worka 3 kg i kupiłam jak tylko mogłam normalną karmę, po niej mamy 1-2 kupki, ale dziennie, a nie na jednym spacerze :p

Wolę nie wiedzieć jakie problemy czekają na psy z nieco bardziej wrażliwymi żołądkami... Ogólnie to typowa bardzo kiepskiej jakości marketowa karma, niczym się nie różniąca od Pedigree czy Chappi. Samo zboże i 4% zmielonych kopyt... Zresztą barwione granulki mówią same za siebie. Aha, ich wielkość może być za duża dla małych piesków.

Posted

Skład adult z kurczakiem:
Zboża, mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (min 30% kurczaka), oleje i tłuszcze, produkty pochodzenia roślinnego, warzywa (min. 4% w zielonej i pomarańczowej granulce), roślinne ekstrakty białkowe, drożdże, minerały, różne cukry. Zawiera 5% świeżego mięsa kurczaka w beżowej granulce.

Przeważa to nieszczęsne zboże, wywołujące alergie i bezużyteczne w diecie psa. Produkty pochodzenia zwierzęcego- czyli kopyta, rogi i inne wytwory skóry to 25%, a 'czyste mięso'- 5%. Dużo za mało. Produkty pochodzenia roślinnego (odpady z przemysłu warzywno-owocowego) i ekstrakty białkowe roślinne (barwniki, konserwanty) nie wnoszą nic do diety psa, oprócz tego, że pies raczy się nią zainteresować. Wszystko mówi samo za siebie. Idź za radą Amber i nie kupuj tego badziewia.;)

Posted

pomijam zboże w purinie dog chow tez jest na pierwszym miejscu-ale-moja sucz ogólnie nie grymasi przy żarciu zjada wszystko co zjadliwe(doslownie nawet cebulę czy ogórki)tę karme jadła tak jakby kuła w zęby,wywiozłam do wujostwa-oni maja psy wsuwajace nawet najgorszy badziew

Posted

Przeczytaj jeszcze raz co napisała Uranoe. Te 30% to są zmielone dzioby, pióra, pazury i inne odpady produkcyjne drobiu. Mięsa jest zaledwie 5%. To taki chwyt reklamowy.

• 3 weeks later...
Posted

My kupiliśmy Butcher's, ale w puszce, mokre, bo też akurat skończył nam się worek normalnej karmy. Okropny fetor, pies niby jedł bez grymaszenia (straszny łakomczuch), ale zdecydowanie więcej kup i brzydsze, do tego pierwszy raz od dawna na każdym spacerze jadł perz.. [U]Stanowczo nie polecam.[/U]

• 4 months later...