Daria1690 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Co myślicie o suchej karmie Butcher's dla dorosłych psów? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :lol: Quote
Amber Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Kupiłam tę karmę niedawno, bo nie miałam już żadnej w domu i z marketówek wydawała mi się najlepsza. Ogólnie moje jamnice przetrawią wszystko: nie miewają biegunek, gazów, alergii itp. Niestety po tej karmie widać było wyraźne pogorszenie w wypróżnianiu się. Kupy naprawdę wielgachne, mało zwarte, jasne (mimo, że to była wersja z wołowiną) po 2 na spacer :crazyeye: Oczywiście nie wykończyłam worka 3 kg i kupiłam jak tylko mogłam normalną karmę, po niej mamy 1-2 kupki, ale dziennie, a nie na jednym spacerze :p Wolę nie wiedzieć jakie problemy czekają na psy z nieco bardziej wrażliwymi żołądkami... Ogólnie to typowa bardzo kiepskiej jakości marketowa karma, niczym się nie różniąca od Pedigree czy Chappi. Samo zboże i 4% zmielonych kopyt... Zresztą barwione granulki mówią same za siebie. Aha, ich wielkość może być za duża dla małych piesków. Quote
Uranoe Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Skład adult z kurczakiem: Zboża, mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (min 30% kurczaka), oleje i tłuszcze, produkty pochodzenia roślinnego, warzywa (min. 4% w zielonej i pomarańczowej granulce), roślinne ekstrakty białkowe, drożdże, minerały, różne cukry. Zawiera 5% świeżego mięsa kurczaka w beżowej granulce. Przeważa to nieszczęsne zboże, wywołujące alergie i bezużyteczne w diecie psa. Produkty pochodzenia zwierzęcego- czyli kopyta, rogi i inne wytwory skóry to 25%, a 'czyste mięso'- 5%. Dużo za mało. Produkty pochodzenia roślinnego (odpady z przemysłu warzywno-owocowego) i ekstrakty białkowe roślinne (barwniki, konserwanty) nie wnoszą nic do diety psa, oprócz tego, że pies raczy się nią zainteresować. Wszystko mówi samo za siebie. Idź za radą Amber i nie kupuj tego badziewia.;) Quote
gryf80 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 pomijam zboże w purinie dog chow tez jest na pierwszym miejscu-ale-moja sucz ogólnie nie grymasi przy żarciu zjada wszystko co zjadliwe(doslownie nawet cebulę czy ogórki)tę karme jadła tak jakby kuła w zęby,wywiozłam do wujostwa-oni maja psy wsuwajace nawet najgorszy badziew Quote
Daria1690 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Dzięki wielkie za pomoc. Jestem w tej chwili przekonana, że już tej karmy nigdy nie kupię :) Quote
Daria1690 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Ale w tej chwili czytałam w internecie skład tej karmy i tam w składzie jest napisane, że zawartość kurczaka wynosi 30%. To o co z tym chodzi? Quote
Amber Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Przeczytaj jeszcze raz co napisała Uranoe. Te 30% to są zmielone dzioby, pióra, pazury i inne odpady produkcyjne drobiu. Mięsa jest zaledwie 5%. To taki chwyt reklamowy. Quote
paulaa. Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 My kupiliśmy Butcher's, ale w puszce, mokre, bo też akurat skończył nam się worek normalnej karmy. Okropny fetor, pies niby jedł bez grymaszenia (straszny łakomczuch), ale zdecydowanie więcej kup i brzydsze, do tego pierwszy raz od dawna na każdym spacerze jadł perz.. [U]Stanowczo nie polecam.[/U] Quote
gryf80 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 z resztą te kolorowe kuli?jakoś mnie nie zachęcaja.a puszki dla moich są ok.trawią dobrze ale kupuje rrzadko,bo drogie Quote
inna877 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 kupiłam dzisiaj suchego juniora bo skład mnie zaciekawił za tak niskąąąąąąąąąąąą cenę ; p zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Recommended Posts