Herra Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Witam. Nigdzie nie mogę znalejść prawidłowej wagi 8 miesiecznej suczki amstaff. Dodam że sunia nie jest rodowodowa. Nasza mała waży w tej chwili ok 28kg. To dobra waga ?? Bardzo dziękuje z góry za odpowiedź ;) Quote
Aneta_M Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Nie ma czegoś takiego jak określona waga dla danego wieku. Każdy pies rozwija się indywidualnie, ma różny typ budowy, jest lżejszy bądź cięższy. Nikt nie powie Ci, ile powinien ważyć w danym wieku. To, czy waga jest odpowiednia widzisz TY po psie. Wstaw zdjęcie psa. Quote
Herra Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Dla mnie ona jest malutka - inni mówią że jest za gruba więc zastanawiam się :) galeria- [url]http://www.dogomania.pl/galeria/d/9189/[/url] Quote
Herra Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 Naprawdę nikt nie ma suczki 8 miesiecznej ?? Quote
GAJOS Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Skoro biega, skacze, jest dosć ruchliwa, to chyba waga OK. Chyba karmisz ją ołowiem :) Bo nie wygląda na spasioną, ale klate ma ładną, i ten wieeelki łeb :) i kufa też niczego sobie. Quote
Herra Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 :) dla mnie jest taka malutka sierota :D Jeszcze mam jedno pytanie takie nie na temat. Hera ma urojoną ma depreche jak my powinniśmy się zachowywać? Być oschłym? Ona bardzo garnie do nas teraz, tuli się ciągle jest smutna Quote
Aneta_M Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Pochowajcie wszystkie zabawki, nie głaszczcie jej po cycach, zwiększcie dawkę ruchu. A 2-3 miesiące po cieczce sterylka. Suka dobrze wygląda, nie za gruba nie za chuda. Quote
Zecia Posted March 31 Posted March 31 Prawidłowa waga amstaffa to przedział 18-30 kg, zależny od płci i proporcji. Psy zazwyczaj mają 25-30 kg, suki są mniejsze – 18-25 kg. To rasa o muskularnej, zwartej budowie, więc waga powinna odzwierciedlać siłę, nie otyłość. Za mała może wskazywać na niedożywienie lub chorobę, a za duża szkodzi ich dynamice – amstaffy to psy akcji, nie kanapowce. Dieta z wysokim białkiem jest kluczowa, bo spalają energię jak rakiety. Regularne ważenie i kontrola u weta to must-have. Znam amstaffa – 25 kg, zwinny i potężny, bo je karmę premium i codziennie śmiga po parku. Waga to tylko punkt odniesienia – liczy się, czy pies jest zdrowy i gotowy do skoków, bo to ich natura! Quote
Recommended Posts