amacariel Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 (edited) Melduje się z wątku adopcyjnego spanieli. Mogę prosic o głębsze informacje na temat psa? Charakter, problemy ? EDIT Czy w tym wątku udziela się ktoś mający bezpośredni kontakt ze schroniskiem? Moja znajoma, która bywała tam swego czasu, już w NT nie mieszka.. :( Chciałabym wiedziec więcej o psiaku, najlepiej z pierwszej ręki, tj z bezposredniego kontaktu z psem... Bo pracownikom juz nie wierzę.. Edited January 27, 2013 by amacariel Quote
jovana Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='amacariel']Czy w tym wątku udziela się ktoś mający bezpośredni kontakt ze schroniskiem? Moja znajoma, która bywała tam swego czasu, już w NT nie mieszka.. :( Chciałabym wiedziec więcej o psiaku, najlepiej z pierwszej ręki, tj z bezposredniego kontaktu z psem... Bo pracownikom juz nie wierzę..[/QUOTE] Owszem, np. Aga-ta lub AniaB ale informacji o które prosisz raczej nie uzyskasz. W schronisku nie ma wolontariuszy, kontakt z psami sprowadza się do oglądnięcia psiaków w boksach, wszystkie informacje pochodzą od pracowników, na dodatek są często mało wiarygodne, nawet takie jak przybliżony wiek psa (Dexter miał mieć ok 2 lat, ma nie mniej niż 5 a raczej wiecej, Barsa, podobno niespełna roczna, ma ok 3 lat). A piesek, o którego pytasz, dopiero niedawno pojawił się w schronisku i raczej żadna z dziewczyn jeszcze go nie widziała osobiście. Quote
amacariel Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Niedobrze... :( Jak mam ogłaszać psa i szukać mu domu skoro nic o nim niewiadomo : ( Mogłabym go "zrobić", bo wygląda strasznie z tymi filcami... Do NT jak na złość aktualnie mi zupełnie nie po drodze, nie mam nawet na chwilę obecną czym tam dojechać, więc musiałabym się kogoś prosić.. Na jazdę w ciemno więc sobie pozwolic nie mogę :( Quote
jovana Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 No niestety tak to wygląda :-(. Jedynym sposobem jest zabrane psa na DT i ocenienie go we względnie normalnych warunkach, ale dobrze pewnie wiesz że niektóre rzeczy wychodzą dopiero po jakimś dłuższym czasie. Jeśli chodzi o transport to pewnie dałoby się coś załatwić. Ale w razie decyzji o zabraniu psa to takie trochę branie "kota w worku" Być może będę będę za niedługo w NT więc mogę podpytać o psa i się mu przyjrzeć, o ile jeszcze tam będzie. Quote
wilczy zew Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='elaja']To samo sobie pomyślałam :-( i jeszcze to , że większość juz z tamtąd nie wyjdzie :-([/QUOTE] Zefir tej zimy raczej by nie przeżył tak był wychudzony :shake: Quote
amacariel Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 jovana, byłabym wdzięczna. Mam aktualnie dwa psy na stanie, na trzeciego najzwyczajniej brak czasu i akceptacji ze strony domowników (bo miejsce by się znalazło..), dlatego nie moze trafić do mnie :( Quote
Anabi Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Anabi']Nie ma zo co dziękować, bardzo się cieszę że Kleks znalazł wspaniały dom:loveu:,z Kleksem na pewno nikt się nie będzie nudził.:lol: Trochę mi go brakuje mimo że z dwoma psami w domu był niezły galimatias. Podziwiam dziewczyny :multi:które opiekują się kilkoma Psiakami , potwierdzam że Nowa Rodzinka Kleksa super !![/QUOTE]Ciekawa jestem co u niego słychać ? Quote
elaja Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='amacariel']jovana, byłabym wdzięczna. Mam aktualnie dwa psy na stanie, na trzeciego najzwyczajniej brak czasu i akceptacji ze strony domowników (bo miejsce by się znalazło..), dlatego nie moze trafić do mnie :([/QUOTE] Może ja wtrącę swoje trzy grosze ;) Doskonale rozmiem , że może być bardzo trudno , czasem nie wiadomo co pierwsze robić i z którym psem wyjść ..... bo z reguły chcą wszystkie naraz :evil_lol: W moim przypadku własne psy nie akceptują tymczasów i muszę je izolować i tak nimi manewrować aby nie miały możliwości zrobic sobie krzywdy . Kocioł największy jest rano :diabloti: Jednak nie żałuję decyzji o ich zabraniu bo w NT zwyczajnie nie miały szansy . To zawsze jest ryzyko bo nikt Ci nie zagwarantuje , że pies szybko znajdzie dom ( czasem to jest tydzień jak w przypadku Śnieżki , czasem kilka tygodni czy miesięcy , a bywa i tak jak w przypadku Timura - że zostanie na zawsze w dt ). Nie namawiam do niczego absolutnie , bo decyzja o zabraniu psa na dt musi być przemyślana , a poza tym każdy najlepiej wie jakie ma możliwości . Te psy właśnie wyszły z kwarantanny , a w NT psów agresywnych nie ma ... i to chyba jedyne co o nich wiemy . Quote
amacariel Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 (edited) Elaja - niestety nawet nie ma nad czym rozmyślać, nie mam własnych 4kątów i to nie ja ustalam zasady. Niestety :( Muszę poszukać innego rozwiązania. Gdyby była taka możliwość - bardzo proszę o informację na jego temat, moze znalazłby się spanielowy tymczas. O ile ten pies jeszcze jest w schronie... Nie ma psów agresywnych...? Masz na mysli czystki? Edited January 27, 2013 by amacariel Quote
elaja Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Bywaja chrakterne jak Jantar , którego mam na dt czy Kleks - po zabraniu okazuje się , że tak tam określaja psa , który ma odwagę się bronić , Bywają dzikie bo są tam od szczeniaka . Agresywnym nie ma . Większość panicznie boi się smyczy. Quote
amacariel Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 moze jutro uda mi się dodzwonic i dowiedziec czy wciaz tam jest. Wtedy będę organizować tymczas. Quote
elaja Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='amacariel']moze jutro uda mi się dodzwonic i dowiedziec czy wciaz tam jest. Wtedy będę organizować tymczas.[/QUOTE] Spróbuj wcześniej skontaktować się z Aga-tą lub AniąB jeśli myślisz poważnie o dt . To wiele ułatwi . Quote
amacariel Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Czyli lepiej nie dzwonic do schroniska tylko przez te dwie uzytkowniczki? Quote
elaja Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='amacariel']Czyli lepiej nie dzwonic do schroniska tylko przez te dwie uzytkowniczki?[/QUOTE] Wg. mnie tak . Aga-ta była w schronisku wiele razy i doskonale zna realia . Quote
amacariel Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 doczytałam ze Aga-ta jest aktualnie bez neta.. No nic poczekam, moze pojawi się na forum :) Edit - mój błąd :)) Napisałam PW Quote
elaja Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Aga-ta wstawiła wczoraj info o tym spanielu między innymi , na pewno się pojawi , a jeśli nie to doniesiemy ;) że jest ktoś zainteresowany tym psem :lol: Quote
jovana Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 (edited) Nie musisz kontatować się przez dogo -możesz zadzwonić do Aga-ty - jej numer pojawia się tu na wątku wiele razy, więc pewnie nie pogniewa się jeśli Ci go teraz "podrzucimy": 887 87 87 07 Ona potrafi dogadać się z właścicielką schroniska, wytłumaczyć o którego psa chodzi( jesli jest ot pies który tam siedzi) bo pamięta w którym boksie jest umieszczony. A sama też pewnie tu zaglądnie, bo chyba ma już dostęp do sieci, bo już pisała. Ja amacariel rozumiem w sprawie braku akceptacji ze strony domowników, bo choć mam swoje "cztery kąty" na spółkę oczywiście z moim mężem ;-) to też po tym jak Dexterek został u nas na stałe nie mam możliwości wzięcia żadnego psa nawet na DT, mimo iż miejsce by się znalazło a i ogranizacyjnie pewnie też by się dało jeśli chodzi o spacery, bo spokojnie daję radę wyjśc na spacer z całą trójcą :-) Edited January 27, 2013 by jovana Quote
elaja Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Jovana wielkie dzięki:lol: za wyręczenie , bo właśnie miałam się zająć donoszeniem :evil_lol: tylko najpierw musiałam czterołapom kolację zaserwować . Quote
Onaa Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 A czyj jest ten nr tel. na początku wątku ? Quote
elaja Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='Dogo07']A czyj jest ten nr tel. na początku wątku ?[/QUOTE] Być może Aga-ty , zmieniała w międzyczasie . Aktualny jest ten , który podała Jovana . Quote
Aga-ta Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 jutro zadzwonie do schroniska. Tak jak napisala jovana to jest moj aktulany numer: 887878707 Quote
malawaszka Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 aaa tamten już nie aktualny telefon? a ja Ci smsa słałam :lol: dziewczyny czy któraś z Was bywa w Niepołomicach? Szukam pomocy z wizytą pa w Woli Zabierzowskiej koło Niepołomic (dla Timonka olkuszaka - Aga-ta u tej pani którą do mnie podesłałaś :)) Quote
AniaB Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Aga-ta dzwoniła przed chwilą do schroniska w sprawie spaniela: spaniel póki co jest, ale pytały juz o niego dwie osoby - jedna z Nowego Sącza i jedna z NT. Pani Celinka nie rezerwuje psów - wiec kto pierwszy go zabierze ten bedzie go miał. Spaniel ponoc jest baaardzo lagodny, spokojny.. Tak, ze niestety trzeba zageścic ruchy jesli chce sie mu pomóc..:( bo w kazdej chwili moze być przez kogoś adoptowany..) Quote
elaja Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 (edited) Niedobrze , wiedziałam , że na spaniela to wśród miejscowych będzie popyt . Na pekina też był , miał mieć świetny dom i spać w kotłowni .... dobrze , że udało się go zabrać . Ja niestety nie jestem w stanie cokolwiek nawet przez chwilę przetrzymać , do czasu aż moje bandziorki kochane znajdą domy . Aniu , mam prośbe o jakieś fotki i info o tym biszkoptowym kudłaczku , który pojawił się ostatnio na stronie schroniska - oczywiście , jak będziecie tam przy najbliższej okazji i o ile psiak jeszcze będzie . edit. zamówiłam ogłoszenia dla tego psa/suki w typie białego owczarka , powinny się lada moment ukazać . Jego chyba nikt nie wyciągnął z NT ? Edited January 29, 2013 by elaja Quote
Recommended Posts