Jump to content
Dogomania

Schronisko na tzw. "KONCU SWIATA", masa psow bezskutecznie czekajacych na pomoc

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']ale nie będziesz jechała do samych Katowic? tylko w Mysłowicach na S1 (E75) ?[/QUOTE]

tak, tak właśnie:).. Nie napisałam dokładnie drogi, bo myśłałam, ze tylko orientacyjne miejscowosci sa potrzebne:).. A co, potzrebujesz zebym wjechała do Katowic?

Rozmawiałam z Aga-ta i oprócz sznupisia powiozę jeszcze dwie sunie:) do Łodzi:lol:.. Dla mysza1:loveu:

Posted

[quote name='AniaB']tak, tak właśnie:).. Nie napisałam dokładnie drogi, bo myśłałam, ze tylko orientacyjne miejscowosci sa potrzebne:).. A co, potzrebujesz zebym wjechała do Katowic?

Rozmawiałam z Aga-ta i oprócz sznupisia powiozę jeszcze dwie sunie:) do Łodzi:lol:.. Dla mysza1:loveu:[/QUOTE]

nie :) nie potrzebuję do Katowic - aleee tak myślę - czy jak jedziesz jeszcze do Łodzi to mogłabyś zabrać stamtąd suczkę? ja ją odbiorę na trasie w okolicach Siewierza :oops: poproszę koleżankę, żeby ją ze schroniska wzięła i podrzuciła Ci gdzie trzeba byłaby jeszcze jedna więcej mała mordka uratowana - oczywiście do kosztów paliwa się dorzucam

Posted

Dzięki Aniu :loveu:
Jeśli chodzi o moje psiaki to do Łodzi, do Hop może jechać psiak lub suczka, ale muszę jeszcze z Hop porozmawiać, bo potwierdziła tylko, że może przyjąc jednego psa. A druga (to już suczka) jedzie do Warszawy tylko muszę zorganizować transport Łodź- Warszawa.
Gdybyście miały jakieś pomysły to będę wdzięczna :) Znam jedną osobę która jeździ tą trasą, nie wiem jednak czy jedzie w sobotę. Na razie nie odbiera telefonu.

Czekam na Agatę - wtedy wybiorę psiaki.

Posted

No nie , to jakiś serial sensacyjny się tworzy na tym wątku ;) ja już nie nadążam :mdleje:
Wiadomo chociaż , które psiaki będą tymi szczęśliwcami co jutro opuszczą schron ?
[QUOTE][COLOR=#000000]Strasznie mi żal tego rudaska bez oczka [/COLOR]:-([COLOR=#000000] On nie ma żadnych szans na opuszczenie tego miejsca[/COLOR][/QUOTE]

Lucyjo , tu się teraz tyle dzieje , że być może i na rudaska przyjdzie kolej :lol:

Posted

[quote name='bea100']Aga-ta, masz PW ( a raczej dwa ;) )[/QUOTE]
dziekuje bardzo, odpisze jutro:)

[quote name='hop!']A o tych suczkach co możecie powiedzieć?

[IMG]http://i47.tinypic.com/1zv39xu.jpg[/IMG][/QUOTE]
ta kudlata jest malutka i wydluzona jak jamnik. Biega, szczeka, taka chyba "zolzolinka", a jak sie podchodzi to do budy i juz jej nie ma, a czarna... jakby jej nie bylo:(

[quote name='Lucyja']Strasznie mi żal tego rudaska bez oczka :( On nie ma żadnych szans na opuszczenie tego miejsca :(
[/QUOTE]
dokladnie, a to taki super psiak:(

[quote name='elaja']No nie , to jakiś serial sensacyjny się tworzy na tym wątku ;) ja już nie nadążam :mdleje:
Wiadomo chociaż , które psiaki będą tymi szczęśliwcami co jutro opuszczą schron ?

Lucyjo , tu się teraz tyle dzieje , że być może i na rudaska przyjdzie kolej :lol:[/QUOTE]
wstepnie "cos tam" ustalilysmy;) chcialybysmy zabrac gryzionego, sznupkowatego, biala laciata dla Ani i 2 psiaki dla myszy_1 - to bedzie niespodzianka

Posted

[quote name='Aga-ta']2 psiaki dla myszy_1 - to bedzie niespodzianka[/QUOTE]

Mam nadzieję, że to będzie miła niespodzianka, bo obydwa psiaki przyjadą do mnie ;) (jeden pobędzie do czasu znalezienia transportu do Warszawy). Teraz rozpętałam akcję ogłoszeniową Efi na woj. małopolskie - może Efi znajdzie dom w Krakowie i Ania w sobotę ją zawiezie. Cuda się zdarzają. :lol:

Posted

[quote name='hop!']Mam nadzieję, że to będzie miła niespodzianka, bo obydwa psiaki przyjadą do mnie ;) (jeden pobędzie do czasu znalezienia transportu do Warszawy). Teraz rozpętałam akcję ogłoszeniową Efi na woj. małopolskie - może Efi znajdzie dom w Krakowie i Ania w sobotę ją zawiezie. Cuda się zdarzają. :lol:[/QUOTE]
to niespodzianka ustalona z mysza oczywiscie:), wiec musi byc mila:)
to trzymam kciuki za malopolske:) Malopolsko wykarz sie!:)

[quote name='Rudzia-Bianca']No oby jutro już bez zwrotów akcji się obyło i psiaki opuściły to miejsce na zawsze . Trzymam kciuki .[/QUOTE]
oby...

Posted

[quote name='Aga-ta']to niespodzianka ustalona z mysza oczywiscie:), wiec musi byc mila:)[/QUOTE]

To już się boję. :lol: ;)

[quote name='Aga-ta']to trzymam kciuki za malopolske:smile: Malopolsko wykarz sie!:smile:[/QUOTE]

Jak się nie uda, to trudno. Będziemy próbować w innym regionie. ;)

Posted

[quote name='malawaszka']nie :) nie potrzebuję do Katowic - aleee tak myślę - czy jak jedziesz jeszcze do Łodzi to mogłabyś zabrać stamtąd suczkę? ja ją odbiorę na trasie w okolicach Siewierza :oops: poproszę koleżankę, żeby ją ze schroniska wzięła i podrzuciła Ci gdzie trzeba byłaby jeszcze jedna więcej mała mordka uratowana - oczywiście do kosztów paliwa się dorzucam[/QUOTE]

oczywiście ze wezmę sunie z powrotem:) Bede jechać juz bez psiaków wiec towarzystwo psie mile widziane:)

Ja jeżdze za darmo, nie potrzebuje zwrotu za paliwo, no chyba ze domek stały chce sie dorzucić to wtedy chetnie przyjmę dla naszych psów z Podhala:)

Posted

[quote name='Anabi']Nie ma za co dziękować naprawdę :oops:, trochę karmy to nic w porównaniu z tym co Wy robicie dla tych psiaków :loveu:. Bardzo się cieszę że mogłam wszystkich poznać:multi:. Narazie jestem "jak dziecko we mgle" na tym forum mam nadzieję że wkleiłam wpis tam gdzie trzeba:roll:. Do tej pory rzadko korzystałam z takiej formy kontaktu więc wybaczcie mi ewentualne potknięcia.[/QUOTE]

Witamy serdecznie :lol:
Dla [B]tych psów [/B]Anabi zrobiliscie bardzo dużo - jeden z nich , Filipek , zyskał u Was wspaniały dom :loveu:
Takich ludzi i takich domów nam właśnie potrzeba , teraz to już w ilościach hurtowych ...... bo tyle tam psich nieszczęć czeka bez nadziei na zmianę losu :-(
Za karme dziękuję ja , a głównie Jantar i Sara bo wcinają ją z apetytem :lol:

Posted

[quote name='AniaB']oczywiście ze wezmę sunie z powrotem[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Bede jechać juz bez psiaków wiec towarzystwo psie mile widziane[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]

Ja jeżdze za darmo, nie potrzebuje zwrotu za paliwo, no chyba ze domek stały chce sie dorzucić to wtedy chetnie przyjmę dla naszych psów z Podhala[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE]

Dzięki wielkie Aniu!!
sunia jeszcze nie do DS niestety - ze schroniska na tymczas, trafiła tam niedawno po śmierci opiekunki i jest w koszmarnym stanie, musimy ją doprowadzić do porządku, wysterylizować i dopiero
[URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8454[/URL]

Posted

no to w takim razie macie swoje wydatki, a za paliwo od dogomaniaków nie biore nigdy:)

Wiesci od dziewczyn: mają na pokładzie 7 psów:roll::crazyeye::diabloti:, z czego do krakowa przywozą 6 - moją sunisie białą tymczasową oddają na sterylizacje i bedzie do zabrania 22.12. (niestety w zakresie sterylek właściciele są bardzo restrykcyjni). [B]Do tego czasu bardzo prosze o znalezienie jej domu bo ja dostaję dzis na DT na pociechę inną suczke:diabloti:

[/B]Do Łodzi pojada 3 psy, sznupik dla malawaszki jest jeden ale rozrabia za cztery:evil_lol:

Piesek Pogryziony jest bardzo jednak pogryziony - szczególnie tylne łapki, to był ostatni moment..

W schronisku jest bardzo zimno:(, błagamy o pomoc - DT, DS cokolwiek dla tych psów..:( Aparat foto zamarzł z tego chłodu, a psy muszą tam codziennie zyć..:(
Aga ta zabrała co mogła, ale inne czekaja:(

Posted

[quote name='malawaszka']aaaa miał być grzeczny :lol: wilczy nie czytaj!!!!!![/QUOTE]

eee tam, na pewno bedzie grzeczny:)..

A tak serio, to one wszystkie tam niespokojne raczej ze względu na akcję chwytakową, wiec ciezko powiedzieć cos wiecej o charakterze.. No i jada sporą ekipą nie wiadomo dokąd..
Wszystko okaze sie na miejscu...:diabloti:

Posted

[quote name='beta ata']Ten czarny podpalany ma pogryzione łapy?? Biedak...[/QUOTE]

ponoć tak, ale nie pioszcie prosze nic na jego watku, tak prosiła Aga ta..

Posted

[quote name='AniaB']no to w takim razie macie swoje wydatki, a za paliwo od dogomaniaków nie biore nigdy:)

[B]Wiesci od dziewczyn: mają na pokładzie 7 psów[/B] :roll::crazyeye::diabloti:, z czego do krakowa przywozą 6 - moją sunisie białą tymczasową oddają na sterylizacje i bedzie do zabrania 22.12. (niestety w zakresie sterylek właściciele są bardzo restrykcyjni). [B]Do tego czasu bardzo prosze o znalezienie jej domu bo ja dostaję dzis na DT na pociechę inną suczke:diabloti:

[/B]Do Łodzi pojada 3 psy, [B]sznupik dla malawaszki jest jeden ale rozrabia za cztery[/B] :evil_lol:

Piesek Pogryziony jest bardzo jednak pogryziony - szczególnie tylne łapki, to był ostatni moment..

W schronisku jest bardzo zimno:(, błagamy o pomoc - DT, DS cokolwiek dla tych psów..:( Aparat foto zamarzł z tego chłodu, a psy muszą tam codziennie zyć..:(
Aga ta zabrała co mogła, ale inne czekaja:([/QUOTE]

O matko , 7 psów , to chyba rekord jest:crazyeye:
Sznup rozrabiaka :evil_lol: , pewnie w porównaniu z trzema gremlinami to i tak jest aniołek
Aniu , mam nadzieję , że sie pochwalisz swoją podopieczną bo mnie ciekawość zżera :diabloti: