frida2010 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Czytałam gdzieś, że kolor sierści Labradora ma niewielki wpływ na jego charakter. Pisało tam, że : czarne Labradory zdają się być najbardziej czynne i potrzebują najwięcej ruchu, biszkoptowe bywają najmniej opanowane, pewne siebie oraz najbardziej agresywne, a czekoladowe są zazwyczaj spokojniejsze a bardziej uważne. Pisali, że kolor ma NIEWIELKI wpływ na charakter, ale czy to prawda ? Zauważyliście kiedyś różnice w zachowaniu psów o innej maści ? :crazyeye: Quote
Balou1305 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Czesc! U nas w niemczech wlasnie tez jest taka dyskusja o farbach labradorow. Tutaj ale trzyma sie te zdanie, ze wlasnie czekoladowe labradory sa bardzo aktywne, bez zadnego dystansu itd. Czarne i zolte labradory sa "normale". Lubia sie ruszac, pracowac. Moje dwa czarne Labradory sa bardzo rozne. Balou jest spokojny i mu sie nie chce pracowac. Chewy jest bardzo aktywny, najchetnej by pracowal i biegal calym dniem! Ich kolezanka Lotte (zolty labrador) jest bardzo cichym i spokojnym labradorem. Moim zdaniem charakter NIE JEST zalezny od farby psa!! Jedyne tylko to: Tutaj w niemczech sa hodowle psow dla show i psow dla pracy. Te psy dla show sa bardzo kompatkowe (grube) psy, ktore chetnie sa uparte. Psy z lini do pracy waza troche mniej, sa szczople i chca bardzo chetnie pracowac z ich czlowiekiem. Ale oczywiscie tutaj tez sa indywidualne wyjatki!!!!!!!! Quote
grebol Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 kolor siersci nie ma zadnego wplywu na charakter psa.to czlowiek(wlasciciel) i rodzice psa(geny)ksztaltuja charakter danego osobnika Quote
panbazyl Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='grebol']kolor siersci nie ma zadnego wplywu na charakter psa.to czlowiek(wlasciciel) i rodzice psa(geny)ksztaltuja charakter danego osobnika[/QUOTE] dokładnie i w temacie. Mam złotego i 2 czarne. I są takie jakie sobie wychowałam. Ktoś robi sobie PR na totalnych bzdurach. Quote
mgr_metal Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 a biała łatka pod szyją powoduje że pies jest inteligentniejszy... :P Quote
Recommended Posts