Kiessa Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Jeśli moglibyście to prosiłabym was abyś mi podali dobre hodowle dalmatyńczyków albo uznanych ludzi sprzedajacych te psy... Dziękuję wam !!!! :fadein: Quote
Gosia & c.o. Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Uznani ludzie, to tylko hodowcy z prawdziwego zdarzenia sprzedający te psy. Dobrą hodowlą jest hodowla "Uśmiechnięta Wielocętka" Aleksandry Lewalskiej, "Kontradomino" Doroty Ząbek, "Anusi Marzenie" Ani Kozber, "Biało Czarni" i kilka o których napiszą inni. Ta pierwsza hodowla planuje szczeniaki po wybitnych rodzicach gdzieś w okolicach wakacji. Quote
Kiessa Posted January 17, 2004 Author Posted January 17, 2004 Mam jeszcze pytanko ... czy jest jakaś stronka internetowa tych hodowli ? Ale tak to dzięki.... :wink: Quote
Gosia & c.o. Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Kontradomino : http://www.kontradomino.prv.pl/ Biało Czarni : http://republika.pl/zoltecki/ Inne niestety nie mają stron, a przynajmniej o nich mi nie wiadomo. Quote
Kika Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Zadzwoń do hodowli Biała-Czarni , otrzymasz dokladne informacje od hodowczyni.Ja mam od niej swoją sunię i jestem bardzo zadowolona, psiak zrównoważony psychicznie, zdrowy, super. Musisz wiedzieć także o tym, że jak się chce fajnego psiaka to warto i poczekać na miot, i pojechać czasem nawe kilkaset kilometrów po niego. Ja miałam po małą ponad 400 km i byłam ja wybrać jak miała4 tygodnie, a potem po odbiór.Ale była warta zachodu. Quote
Kiessa Posted January 17, 2004 Author Posted January 17, 2004 Gosiu a znasz może adres domowy hodowli Uśmiechnięta wielocętka? Quote
Kiessa Posted January 17, 2004 Author Posted January 17, 2004 dzięki wam za adresy i porady !!!! Wasze psysą śliczne !!!! A może znacie jakieś jeszcze inne hodowle? Quote
Kika Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 zasugeruj jaką długość i szerokość geograficzną i cel tego pytania to pewnie coś wymyślimy. Quote
Ania i Salma Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Jest jeszcze hodowla Uśmiech Dalmacji (Warszawa), w której mieszka mama mojej Salci. Uśmiechnięta Wielocętka (tam z kolei mieszka tata Salmy) znajduje się w Imielinie (k. Katowic), chcesz ich adres domowy ? Quote
Gosia & c.o. Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Aleksandra Lewalska - Piguła ul. Poniatowskiego 68 41 - 407 Imielin Komórkę miałam, ale przez przypadek skasowałam numer :( Jeśli chcesz mogę Ci załatwić numer i pogadać, bo z Basią widzę się raz na dwa tygodnie :wink: Ania Ty od nich odbierałaś Salmę prawda??? Quote
Ania i Salma Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Tak Gosiu, to do nich pojechałam po Salcię. Numer komórkowy do nich to 0604 346 834 :wink: Quote
Gosia & c.o. Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Hyhy mnie zawsze z nimi na wystawach można zobaczyć :) Jak zobaczycie brunetkę trzymającą psy i numerki to będę ja :wink: A Salma jest po Lucusiu??? Jak wyzdrowieje to może będę go na mp wystawiać :lol: Quote
Gosia & c.o. Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Ania to jest kom. do Joli czy Basi??? Quote
Ania i Salma Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Domyślam się że Lucuś to Lucky Luke, jeśli tak to rzeczywiście jest ojcem Salmy. A co mu jest, bo jestem nie w temacie ? Nie wiem do kogo to jest telefon, po prostu mialam go na umowie kupna-sprzedaży :oops: Quote
Gosia & c.o. Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Tak tak Lucuś to Lucky Luke :wink: On chyba ma jakąś śliniankę czy coś takiego :-? w każdym razie to na szczęście nic groźnego :) Już nie mogę się doczekać jak będą z nim na wystawy jeździć :lol: . Mamuska mojej Bomby zdechła w zeszłym roku :cry: ale tatuś dzielnie zbiera BISy weteranów :wink: Quote
Kika Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Kiessa czy juz podjęłaś jakąś decyzję? pozdrawiam Kika Quote
Gosia & c.o. Posted January 22, 2004 Posted January 22, 2004 No właśnie bardzo jesteśmy ciekawe.... :wink: Quote
Kiessa Posted January 22, 2004 Author Posted January 22, 2004 Dzięki wam za wszystko.... :wink: :fadein: :D chyba wam mówiłamze będę miała psiaka gdy będę miała srednią z czeronym paskiem...a do końca jeszcze daleko.....ale i tak się przygotowuje jeszcze i uczę więc nie mam za bardzo czasu teraz .....co do hodowli to jeszcze nie wiem zobaczymy pod koniec roku szkolnego Pozdrawiam psiaki ... wszystkie psiaki :wink: :P Quote
Gosia & c.o. Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Trzymamy kciuki za dobre wyniki no i właściwy wybór hodowli :) P.S. Psiaki bardzo dziękują za pozdrowienia :wink: :fadein: :D Quote
g_o_n_i_a Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Ja tez już od jakiegoś czas szukam informacji o hodowlach i itp. Planujemy w przyszlym roku lub za jakieś 1,5 roku zakupić drugiego dalmaska, tym razem z prawdziwej, dobrej hodowli, z papierkami i rozpocząć małą karierę wystawową. Choćbym miala jechać w okolice Warszawy po psiątko, chce wybrać dobrą hodowlę. ;-) No, ale zeby nie było, ze to wszystko będzie pod impulsem, chcemy sie dobrze przygotować do zakupu psiaka. Przede wszystkim uzbierać wystarczającą ilość pieniędzy(to akurat moja rola żeby odkładać pieniązki, zobaczymy ile po sterylce Azulki mi zostanie) tak, żebysmy mogli małego łaciatka wyszkolić od samego początku pobytu u nas. Tylko chciałabym tak skromnie, ile może średnio taki dalmasek z hodowli kosztować? Jak na razie nie chce obdzwaniać hodowli z takimi pytaniami. Wiem, ze to zależy od kariery wystawowej rodziców, ale tak około? Quote
Ania i Salma Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Myślę ze ceny wahają się od 800 do 1000 zł ;) Quote
g_o_n_i_a Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Czyli tak jak myślałam. Dzięki Aniu. :-) Quote
Guest Reyes Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 A niemyślałaś o imporcie - z np. czech wcale drożej nie wyjdzie a zawsze świerza krew. Quote
g_o_n_i_a Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Reyes, moze mnie bardziej wtajemiczysz w temacik? Ja na razie się rozglądam, dowiaduje się. Jeszcze koopa czasu zanim małe kropokowane u nas zamieszka. ;-) Quote
Savannah Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 [B]Stronka Hodowli Dalmatyń[/B][B]czyków [COLOR=Purple]ANUSI MARZENIE[/COLOR][/B] [URL]http://www.anusi-marzenie.prv.pl[/URL] Quote
Recommended Posts