NightQueen Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Pytanie [U]wyłącznie[/U] do ludzi którzy mają do czynienia z obrożami antyszczekowowymi bądź antyszczekaczami. Czy takie urządzenia zadziałały na wasze szczekające psy? Kusi mnie by sprawić psu coś takiego bo szczekanie jest uciążliwe, rozważam oba te urządzenia. Proszę o nie poruszanie kwestii szkolenia, odsyłania mnie do behawiorysty itd., pytam o jedną, konkretną rzecz. Quote
GAJOS Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Jeżeli już interesuje Cie takie narzędzie to... Kup obroże elektryczną na Allegro (za 100-130 zł) działanie to samo, z różnicą taką, że Ty sterujesz tym urządzeniem, bardzo szybko możesz nauczyć psa ilości szczeknięć na, które może sobie pozwolić gdy np. ktoś puka / dzwoni do drzwi. A taka obroża antyszczekowa kopie psa za każde szczeknięcie co w finalnym momencie znieczuli psa na impuls jaki daje taka obroża. PS. Obroża Elektryczna o jaką mi chodzi ma 100 poziomów siły - impulsu elektrycznego jak i wibracji... Quote
NightQueen Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 [quote name='GAJOS']Jeżeli już interesuje Cie takie narzędzie to... Kup obroże elektryczną na Allegro (za 100-130 zł) działanie to samo, z różnicą taką, że Ty sterujesz tym urządzeniem, bardzo szybko możesz nauczyć psa ilości szczeknięć na, które może sobie pozwolić gdy np. ktoś puka / dzwoni do drzwi. A taka obroża antyszczekowa kopie psa za każde szczeknięcie co w finalnym momencie znieczuli psa na impuls jaki daje taka obroża. PS. Obroża Elektryczna o jaką mi chodzi ma 100 poziomów siły - impulsu elektrycznego jak i wibracji...[/QUOTE] nie każda obroża, jak to nazwałaś "kopie" psa prądem, są obroże które wyłącznie wibrują. z tych obroży za 100-130 zł masz jakąś konkretną firmę a myśli? Quote
yamayka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Obroza elektryczna za 100 zł...? I używanie we własnym zakresie, bez szkoleniowca...? Gajos, ugryź ty się częściej w język jak coś radzisz. Quote
GAJOS Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='NightQueen']nie każda obroża, jak to nazwałaś "kopie" psa prądem, są obroże które wyłącznie wibrują. z tych obroży za 100-130 zł masz jakąś konkretną firmę a myśli?[/QUOTE] Tutaj jest - [URL]http://allegro.pl/elektryczna-obroza-treningowa-z-lcd-300m-pilot-i2079387241.html[/URL] Zgadzam się, faktycznie są O.A. też z opcją wibracji :) Quote
GAJOS Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='yamayka']Obroza elektryczna za 100 zł...? I używanie we własnym zakresie, bez szkoleniowca...? Gajos, ugryź ty się częściej w język jak coś radzisz.[/QUOTE] Owszem, obroża elektryczna za troszkę więcej niż sto złotych. Tak, używałem jej we własnym zakresie, bez szkoleniowca, i jakoś nie zrobiłem krzywdy swemu psu, nie używałem jej ZA WSZYSTKO, I NA WSZELKI WYPADEK. Pozdrawiam.. Quote
NightQueen Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 a powiedz mi jak duży jest odbiornik na obroży? Quote
GAJOS Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='NightQueen']a powiedz mi jak duży jest odbiornik na obroży?[/QUOTE] Kurcze, trudno mi teraz powiedzieć jakie są dokładnie wymiary ale mniej więcej szerokość i długość odbiornika jak paczka papierosów, a wysokość hmmm na 2 - 3 cm. Z aukcji: " [LEFT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#af6241][B][COLOR=#512d1e]Dane techniczne:[/COLOR][/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#af6241]NADAJNIK Wymiary: 130 x 50 x 30 mm Zasilanie: bateria 2 x AAA 1.5V Antena - zasięg 300m Funkcje: sygnalizacja świetlna, dźwiękowa, wibracja i impuls elektryczny Podświetlenie nocne – Led [/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#af6241]OBROŻA Wymiary: regulowana długość 20 - 50 cm, [B]odbiornik 60 x 32 x 38 mm[/B] Zasilanie: 2x 4LR44 6V [/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT] Quote
NightQueen Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 kurcze trochę duże dla małego psa :roll: Quote
GAJOS Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='NightQueen']kurcze trochę duże dla małego psa :roll:[/QUOTE] Nie jestem pewien, ale większość tych obroży ma podobne wymiary, nawet te za 500 czy 800 zł. Quote
NightQueen Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 tak też mi się wydawało właśnie, dlatego nie wiem czy jednak się nad tym antyszczekaczem nie zastanowię Quote
GAJOS Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='NightQueen']tak też mi się wydawało właśnie, dlatego nie wiem czy jednak się nad tym antyszczekaczem nie zastanowię[/QUOTE] Ale obroże antyszczekowe czy te "gwizdki"? Quote
NightQueen Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 [quote name='GAJOS']Ale obroże antyszczekowe czy te "gwizdki"?[/QUOTE] chodziło mi o to [URL]http://allegro.pl/antyszczekacz-dla-psow-psa-przeciw-szczekaniu-hit-i2049702561.html[/URL] Quote
GAJOS Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='NightQueen']chodziło mi o to [URL]http://allegro.pl/antyszczekacz-dla-psow-psa-przeciw-szczekaniu-hit-i2049702561.html[/URL][/QUOTE] Teoretycznie fajna sprawa. Zastanawia mnie tylko co się dzieje, gdy np. jakiś pies szczeka na zewnątrz, czy przypadkiem i za to Twój pies nie będzie "nękany" przez te ultradźwięki ? Gdzieś kiedyś widziałem, podobne urządzenie z tym, że tam człowiek wciskał przycisk i dopiero wtedy był emitowany dźwięk z tego urządzenia. Quote
NightQueen Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 [quote name='GAJOS']Teoretycznie fajna sprawa. Zastanawia mnie tylko co się dzieje, gdy np. jakiś pies szczeka na zewnątrz, czy przypadkiem i za to Twój pies nie będzie "nękany" przez te ultradźwięki ? Gdzieś kiedyś widziałem, podobne urządzenie z tym, że tam człowiek wciskał przycisk i dopiero wtedy był emitowany dźwięk z tego urządzenia.[/QUOTE] no właśnie też tego pewna nie jestem i przez to mam wątpliwości Quote
GAJOS Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='NightQueen']no właśnie też tego pewna nie jestem i przez to mam wątpliwości[/QUOTE] Zaraz poszukam tego urządzenia, chyba było w Moim Psie opisane. ooo :) I znalazłem : proszę, [URL]http://tablica.pl/oferta/trener-ultradzwiekowy-dla-psa-odstraszacz-zwierzat-psow-treser-latarka-IDkJQX.html[/URL] Wydaje się lepsze, dlatego ze ultradźwięki są strasznie nieprzyjemne dla psiaka. A tutaj Ty decydujesz za co pies "oberwie". Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts