Kaaasia Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Głównym powodem kastracji Olka jest jego zachowanie w czasie cieczek :angryy: (już mi raz uciekł na szczęście za znajomą suką :mad:) i mam nadzieję, że właśnie tutaj się troszkę uspokoi. Gdyby też wyhamował do innych samców to był by miły bonus :smile: Quote
justysiek Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 [quote name='Kaaasia']Głównym powodem kastracji Olka jest jego zachowanie w czasie cieczek :angryy: (już mi raz uciekł na szczęście za znajomą suką :mad:) i mam nadzieję, że właśnie tutaj się troszkę uspokoi. Gdyby też wyhamował do innych samców to był by miły bonus :smile:[/QUOTE] :evil_lol: no zycze Ci aby sie pod tym wzgledem wyhamowal:loveu: Quote
Ptysiak Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 No to już jest akurat bardzo dobry powód :) Też życzę by się zmienił na plus :) Quote
agaga21 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 justyna, nie pogonisz za "spam"? [SIZE=4][/SIZE][SIZE=4][/SIZE][INDENT][SIZE=4][B] [COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]dziś ostatni dzień głosowania w krakvecie. bezdomne psy z szydłowca mogą wygrać karmę ale potrzebne są głosy, bo przegrywają ze "zbieraczką" kotów :-( [/FONT][/COLOR][COLOR=#717171][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]proszę, zagłosuj na szydłowiec![/FONT][/COLOR][COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15498[/URL][/U][/FONT][/COLOR] [/B][/SIZE][/INDENT][SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] Quote
kalyna Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 co do kastracji to ja obiecałam już Gandzi, ze jak się nie ogarnie to będzie po jajkach :D na razie to się nie przejął... no ale w domu to mi nikt nie pozwoli mu to zrobić..:lol: Quote
justysiek Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 [quote name='agaga21']justyna, nie pogonisz za "spam"? [INDENT][SIZE=4][B] [COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]dziś ostatni dzień głosowania w krakvecie. bezdomne psy z szydłowca mogą wygrać karmę ale potrzebne są głosy, bo przegrywają ze "zbieraczką" kotów :-( [/FONT][/COLOR][COLOR=#717171][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]proszę, zagłosuj na szydłowiec![/FONT][/COLOR][COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15498[/URL][/U][/FONT][/COLOR] [/B][/SIZE][/INDENT] [/QUOTE] nie pogonie, bo to w słusznej sprawie:lol: ja jestem za kastracja i sterylizacja, a Ty nie bedziesz wystawiala G.? Quote
kalyna Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 [quote name='justysiek'] a Ty nie bedziesz wystawiala G.?[/QUOTE] ja nie chcę, ale zachęcana jestem :roll: jakoś mi się to nie widzi... Quote
justysiek Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 [quote name='kalyna']ja nie chcę, ale zachęcana jestem :roll: jakoś mi się to nie widzi...[/QUOTE] czemu nie chcesz? a jestescie w jakims klubie? bo my w PKPR Quote
kalyna Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 [quote name='justysiek']czemu nie chcesz? a jestescie w jakims klubie? bo my w PKPR[/QUOTE] my jeszcze nie, bo się tym nie interesowałam.. ale hodowla i metryka w ZKwP ;) jak już to od przyszłego roku, ale wątpię.... ehh bo mi się nie chce, potrzebne są dwie osoby, szkoda mi kasy, no i wyszkolenie... a to trzeba jeździć i w ogóle, a ja zaczynam studia magisterskie :mdleje: więc nie mam ani jednego plusa... jeszcze :D Quote
Kaaasia Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 [quote name='kalyna']co do kastracji to ja obiecałam już Gandzi, ze jak się nie ogarnie to będzie po jajkach :D na razie to się nie przejął... no ale w domu to mi nikt nie pozwoli mu to zrobić..:lol:[/QUOTE] Ja straszę Olka, że jak się nie ogarnie to zrobię to własnoręcznie :evil_lol: Quote
justysiek Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 [quote name='kalyna']my jeszcze nie, bo się tym nie interesowałam.. ale hodowla i metryka w ZKwP ;) jak już to od przyszłego roku, ale wątpię.... ehh bo mi się nie chce, potrzebne są dwie osoby, szkoda mi kasy, no i wyszkolenie... a to trzeba jeździć i w ogóle, a ja zaczynam studia magisterskie :mdleje: więc nie mam ani jednego plusa... jeszcze :D[/QUOTE] ja planuje jezdzic, chcialam zawsze miec psa z rodowodem miec hodowle:loveu: jesli tylko Cezar bedzie zdrowy my bedziemy robic pt i jak bozia da ipo no kasy idzie troche, ale jaka satysfakcja:loveu: ja juz skonczylam studia mgr w tym roku Kasia ty sadystko:evil_lol: biedny Oli:diabloti: Quote
Alicja Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Ozzy jest wykastrowany . Ma rodowód , był na wystawach ale ze względu na to , że nie miałam zamiaru go rozmnażać , a zaczęło się powiększanie prostaty , bezpieczniej było jajeczka ciachnąć. Pies który nie może rozładować się ,,sexualnie,, a czuje pociąg do cieknących suczek , na bank będzie mial problemy z prostatą . Ozzy po kastracji ,,odmłodniał ,,, nie zrobił się agresywny jak to wielu opowiada , nie zmienił się pod względem psychicznym , ale on od zawsze był psem ze stabilną psychiką , więc nie obawialiśmy się zachwiania zachowania. Quote
kalyna Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 ja na razie wysiadam przy PT to o czym my mówimy :D choć marzy mi się IPO... na razie to będziemy uczyć się tropienia i mam nadzieję,że czegoś dowiem się na ćwiczeniach na zlocie.. No i na dodatek szukam mieszkania, gdzie będzie mógł być pies... a ciągle wisi nade mną widmo akademiku :( Alicja no to mnie pocieszyłaś :( Quote
justysiek Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 [quote name='Alicja']Ozzy jest wykastrowany . Ma rodowód , był na wystawach ale ze względu na to , że nie miałam zamiaru go rozmnażać , a zaczęło się powiększanie prostaty , bezpieczniej było jajeczka ciachnąć. Pies który nie może rozładować się ,,sexualnie,, a czuje pociąg do cieknących suczek , na bank będzie mial problemy z prostatą . Ozzy po kastracji ,,odmłodniał ,,, nie zrobił się agresywny jak to wielu opowiada , nie zmienił się pod względem psychicznym , ale on od zawsze był psem ze stabilną psychiką , więc nie obawialiśmy się zachwiania zachowania.[/QUOTE] zgadzam sie z Ala co do kwestii zdrowotnej jestem jak najbardziej za, ale np moj Fuks(*) po kastracji sie nie zmienil, ale z nim to inna sytuacja byla. [QUOTE][COLOR=#3E3E3E]kalyna[/COLOR][COLOR=#3E3E3E][INDENT]ja na razie wysiadam przy PT to o czym my mówimy :-D choć marzy mi się IPO... na razie to będziemy uczyć się tropienia i mam nadzieję,że czegoś dowiem się na ćwiczeniach na zlocie.. No i na dodatek szukam mieszkania, gdzie będzie mógł być pies... a ciągle wisi nade mną widmo akademiku :-( Alicja no to mnie pocieszyłaś :-([/INDENT][/COLOR] [/QUOTE] my chcielibysmy pocwiczyc ale to od psa zalezy jak nie bedzie szlo to przeciez nic na sile a jak Cezar bylby chory to tez czeka go kastracja ale jak na razie mam nadal nadzieje Quote
Kaaasia Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 [quote name='justysiek'] Kasia ty sadystko:evil_lol: biedny Oli:diabloti:[/QUOTE] Jak się nie da po dobroci to trzeba inaczej :diabloti: Quote
Izabela124. Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Bobik po kastracji zmienił się na lepsze. Ja tam widzę plusy kastracji/sterylizacji. Quote
justysiek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='Kaaasia']Jak się nie da po dobroci to trzeba inaczej :diabloti:[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: dobrze ze Oli nie czyta:diabloti: Iza tez jestem za, uwazam ze dla wszystkich psow wychodzi to na zdrowie, moze nie na zachowanie, ale na zdrowie tak. Quote
łamAga Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Ja tam sie ciesze ze mam psa kastrata :evil_lol: Quote
justysiek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='dOgLoV']Ja tam sie ciesze ze mam psa kastrata :evil_lol:[/QUOTE] czemu?:evil_lol: ja tam widze sporo plusow kastracji Quote
łamAga Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='justysiek']czemu?:evil_lol: ja tam widze sporo plusow kastracji[/QUOTE] Nie lubię widoku wiszących jajeczek u psów :evil_lol: nie no ogolnie to Neron jest duzo spokojniejszy w domu , kiedys biegał od okna do okna jak suki miały cieczki a teraz go nie rusza nawet jak Qwenda ma cieczke ;) Quote
justysiek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='dOgLoV']Nie lubię widoku wiszących jajeczek u psów :evil_lol: nie no ogolnie to Neron jest duzo spokojniejszy w domu , kiedys biegał od okna do okna jak suki miały cieczki a teraz go nie rusza nawet jak Qwenda ma cieczke ;)[/QUOTE] ja tez nie lubie tego widoku:diabloti: ale u mojego nie widac bo ma sierci za duzo:evil_lol: a myslicie Quwendi wystawiac? Quote
łamAga Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='justysiek']ja tez nie lubie tego widoku:diabloti: ale u mojego nie widac bo ma sierci za duzo:evil_lol: a myslicie Quwendi wystawiac?[/QUOTE] Qwendi jest wystawiana :) ma zrobiony championat :) ale ostatnio coś nia ma czasu ani pieniędzy na wystawy , w tym roku pewnie juz sie na żadna z wystaw nie wybierzemy ale w przyszłym nadrobimy :evil_lol: Wy Cezara bedziecie wystawiac ?? Quote
kalyna Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='justysiek']ja tez nie lubie tego widoku:diabloti: ale u mojego nie widac bo ma sierci za duzo:evil_lol:[/QUOTE] dokładnie, mam tak samo :D nie cierpię tego widoku, ale i Gandolina i Ciapuś mają zarośnięte sierścią ;) choć największy szok przeżyłam jak widziałam Doga Niemieckiego :lol: [QUOTE]Ja straszę Olka, że jak się nie ogarnie to zrobię to własnoręcznie :evil_lol:[/QUOTE] czasami tak Ciapka straszę :D wtedy mama woła Ciapka, przytula go i mówi, że ona mi nie pozwoli :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Wszystkiego naj naj naj... i dużo dużo dużo zdrówka z okazji 8 miesięcy Cezarku :loveu::BIG::tort::BIG::loveu: Quote
łamAga Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='kalyna'] choć największy szok przeżyłam jak widziałam Doga Niemieckiego :lol: [/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='Ptysiak']Wszystkiego naj naj naj... i dużo dużo dużo zdrówka z okazji 8 miesięcy Cezarku :loveu::BIG::tort::BIG::loveu:[/QUOTE] dołączam się do życzeń :BIG: Quote
Recommended Posts