justysiek Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 [quote name='Alicja']no dokładnie .... zawsze mówię , buda nie jest zła , ale musi to być dobra buda , ciepła , obszerna , czysta ...no i w życiu łańcuch , wystarczy ogrodzić teren by pies nie nawiał i nie trzeba budować jakiś tam kojców Jutro :kciuki:[/QUOTE] zgadam się z tym i podpisuje się obiema rękami. dzieki Aluś! Quote
agaga21 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 oj, justyna znowu kłopoty :( mam nadzieję, że kubuś szybko sobie z bakterią poradzi. trzymajcie się. Quote
justysiek Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 [quote name='agaga21']oj, justyna znowu kłopoty :( mam nadzieję, że kubuś szybko sobie z bakterią poradzi. trzymajcie się.[/QUOTE] ja też mam nadzieję i mam nadzieję, że ominie nas szpital, wenflony, itp już się biedak tyle po porodzie wycierpiał :( Quote
justysiek Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 hejka, lekarz powiedział, że mocz pobrany za pomocą woreczka to wynik niemiarodajny i wynik mogę wsadzić sobie w d...:-o mam go rozebrać, załozyć mu ciepłe skarpety i czekać aż zacznie sikać i łapać środkowy mocz:mad: masakra. także nadal nic nie wiem. Cezar ma prawdopodobnie guza na jądrze a nie wnętrem jest:placz: Quote
łamAga Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 [quote name='justysiek']hejka, lekarz powiedział, że mocz pobrany za pomocą woreczka to wynik niemiarodajny i wynik mogę wsadzić sobie w d...:-o mam go rozebrać, załozyć mu ciepłe skarpety i czekać aż zacznie sikać i łapać środkowy mocz:mad: masakra. także nadal nic nie wiem. Cezar ma prawdopodobnie guza na jądrze a nie wnętrem jest:placz:[/QUOTE] dokładnie , musisz złapać srodkowy sik , mojej siostry córka ma wiecznie bakterie i pobieranie jej moczu zawsze jest masakrą :roll: o jeju :-( i co dalej bedziecie z tym robić ?? Quote
Majkowska Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Świetnie się u was dzieje... Matko, trzymajcie się... [quote name='Alicja']no dokładnie .... zawsze mówię , buda nie jest zła , ale musi to być dobra buda , ciepła , obszerna , czysta ...no i w życiu łańcuch , wystarczy ogrodzić teren by pies nie nawiał i nie trzeba budować jakiś tam kojców [/QUOTE] A ja jak już słyszę buda to mi się lampka czerwona włacza bo jednak co jak co ale jak ktoś ma psa w budzie to przeważnie na łańcuchu i w warunkach wiadomych... Obszerna? A nie właśnie przytulna i dopasowana do rozmiarów psa? Pamiętam że naszemu pierwszemu psu zrobiliśmy budę - zmieściłyby się w niej 2 bernardyny, miała wielkie wejście, przedsionek, zdejmowany dach, ocieplane boki... Ani raz tam nie wszedł...Potem dopiero dowiedziałam się ze pies wcale nie czuje się dobrze w wielkiej budzie, tylko woli małą przytulną przestrzeń gdzie sobie nagrzeje itd. Waldkowi planuję postawić na wsi budę na balkonie, tyle że chyba już kupię, a nie będziemy budować. Quote
*Magda* Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Justyś, niech ten pech Wam w końcu odpuści :roll: [quote name='Majkowska'] A ja jak już słyszę buda to mi się lampka czerwona włacza bo jednak co jak co ale jak ktoś ma psa w budzie to przeważnie na łańcuchu i w warunkach wiadomych... Obszerna? A nie właśnie przytulna i dopasowana do rozmiarów psa? Pamiętam że naszemu pierwszemu psu zrobiliśmy budę - zmieściłyby się w niej 2 bernardyny, miała wielkie wejście, przedsionek, zdejmowany dach, ocieplane boki... Ani raz tam nie wszedł...Potem dopiero dowiedziałam się ze pies wcale nie czuje się dobrze w wielkiej budzie, tylko woli małą przytulną przestrzeń gdzie sobie nagrzeje itd. Waldkowi planuję postawić na wsi budę na balkonie, tyle że chyba już kupię, a nie będziemy budować.[/QUOTE] Tora ma budę-kupioną ;) Korzysta z niej tylko jak nie ma nas w domu i jest prawdziwa ulewa albo w zimę, ale musi mieć dużo słomy w środku :) Quote
Alicja Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 (edited) [quote name='justysiek']hejka, lekarz powiedział, że mocz pobrany za pomocą woreczka to wynik niemiarodajny i wynik mogę wsadzić sobie w d...:-o mam go rozebrać, załozyć mu ciepłe skarpety i czekać aż zacznie sikać i łapać środkowy mocz:mad: masakra. także nadal nic nie wiem. Cezar ma prawdopodobnie guza na jądrze a nie wnętrem jest:placz:[/QUOTE]n o , z tymi sikami to racja , ja zawsze łapałam w naczyńko , ale łapałam tak , że TZ trzymał Kubę , wsadzał nóżki do wody i mały zaczynał lać :lol: Z Cezarem nie czekajcie już na nic tylko operujcie , wyciąć , kontrolować łącznie z RTG płuc i powinno być dobrze dobrze . Edited November 6, 2013 by Alicja Quote
justysiek Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 ehhhh teraz kastracja i mam nadzieje bedzie ok, jestem zalamana, wszystkie plany daly w dupe:placz: Quote
*Magda* Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='Alicja'] Z Cezarem nie czekajcie już na nic tylko operujcie , wyciąć , kontrolować łącznie z RTG płuc i powinno być dobrze dobrze .[/QUOTE] Też tak myślę ;) Ważne, żeby Cezar był zdrowy :) Choć nie zazdroszczę sytuacji :shake: Bo teraz to masz problem i z Kubą i z Cezarem :-( Zdrówka dla obu chłopaków :calus: Quote
Guest wolfheart Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 hej Justyś,no i jak tam u Was?:lol: Quote
justysiek Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 hej dziewczyny, u nas jak zawsze pod gorke, Kubie robi sie stulejka i teraz ma zapalenie :( ma antybiotyk przez tydzien a potem kontrol.... ehhh. Wczoraj dzwonila do mnie pielegniarka z osrodka czemu sie nie zglosilismy na szczepienie. Cezar zostal z Sebkiem my jestesmy u mamy bo chodzimy tu do lekarza. Cez zostal z Sebkiem. Quote
Majkowska Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Trzymajcie się jakoś. Ale chyba nie moża szczepić dziecka przy jakichkolwiek komplikacjach zdrowotnych? Nam jak mała miała nawet kolkę to lekarka powiedziała żeby nie szczepić. Quote
łamAga Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 dokładnie , szczepienie powinni raczej odłożyć na później .... Quote
*Magda* Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Szczepi się tylko zdrowe dzieci ;) I to tak najlepiej kilka dni po skończonej chorobie, a nie od razu ;) Quote
justysiek Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 szczepic mozna najwczezsniej 2 tyg po antybiotyku... jak bedzie ok. Beda mu sciagac ta skorke :( Quote
*Magda* Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 [quote name='justysiek']szczepic mozna najwczezsniej 2 tyg po antybiotyku... jak bedzie ok. Beda mu sciagac ta skorke :([/QUOTE] Nie wiem jak w PL, ale tu się to robi pod znieczuleniem ;) Jeśli będzie tak samo w PL, to nie martw się, będzie dobrze :calus: A pediatra Ci nie mówił, że podczas kąpieli trzeba mu tę skórkę ściągać? Bo mi o tym mówiła i bratowa i pediatra ;) Quote
justysiek Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 wiem, ze trzeba, ale nie pomaga. jak pediatra nie da rady to chirurg to zrobi... nie ma w PL znieczulenia :( Quote
agaga21 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 [quote name='justysiek']wiem, ze trzeba, ale nie pomaga. jak pediatra nie da rady to chirurg to zrobi... nie ma w PL znieczulenia :([/QUOTE]no nie żartuj, że na żywca Quote
Recommended Posts