Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja']no dokładnie .... zawsze mówię , buda nie jest zła , ale musi to być dobra buda , ciepła , obszerna , czysta ...no i w życiu łańcuch , wystarczy ogrodzić teren by pies nie nawiał i nie trzeba budować jakiś tam kojców

Jutro :kciuki:[/QUOTE]

zgadam się z tym i podpisuje się obiema rękami.

dzieki Aluś!

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaga21']oj, justyna znowu kłopoty :(
mam nadzieję, że kubuś szybko sobie z bakterią poradzi. trzymajcie się.[/QUOTE]

ja też mam nadzieję i mam nadzieję, że ominie nas szpital, wenflony, itp już się biedak tyle po porodzie wycierpiał :(

Posted

hejka,

lekarz powiedział, że mocz pobrany za pomocą woreczka to wynik niemiarodajny i wynik mogę wsadzić sobie w d...:-o
mam go rozebrać, załozyć mu ciepłe skarpety i czekać aż zacznie sikać i łapać środkowy mocz:mad: masakra.
także nadal nic nie wiem.

Cezar ma prawdopodobnie guza na jądrze a nie wnętrem jest:placz:

Posted

[quote name='justysiek']hejka,

lekarz powiedział, że mocz pobrany za pomocą woreczka to wynik niemiarodajny i wynik mogę wsadzić sobie w d...:-o
mam go rozebrać, załozyć mu ciepłe skarpety i czekać aż zacznie sikać i łapać środkowy mocz:mad: masakra.

Cezar ma prawdopodobnie guza na jądrze a nie wnętrem jest:placz:[/QUOTE]

dokładnie , musisz złapać srodkowy sik , mojej siostry córka ma wiecznie bakterie i pobieranie jej moczu zawsze jest masakrą :roll:

o jeju :-( i co dalej bedziecie z tym robić ??

Posted

Świetnie się u was dzieje...
Matko, trzymajcie się...

[quote name='Alicja']no dokładnie .... zawsze mówię , buda nie jest zła , ale musi to być dobra buda , ciepła , obszerna , czysta ...no i w życiu łańcuch , wystarczy ogrodzić teren by pies nie nawiał i nie trzeba budować jakiś tam kojców
[/QUOTE]

A ja jak już słyszę buda to mi się lampka czerwona włacza bo jednak co jak co ale jak ktoś ma psa w budzie to przeważnie na łańcuchu i w warunkach wiadomych...
Obszerna? A nie właśnie przytulna i dopasowana do rozmiarów psa?
Pamiętam że naszemu pierwszemu psu zrobiliśmy budę - zmieściłyby się w niej 2 bernardyny, miała wielkie wejście, przedsionek, zdejmowany dach, ocieplane boki... Ani raz tam nie wszedł...Potem dopiero dowiedziałam się ze pies wcale nie czuje się dobrze w wielkiej budzie, tylko woli małą przytulną przestrzeń gdzie sobie nagrzeje itd.
Waldkowi planuję postawić na wsi budę na balkonie, tyle że chyba już kupię, a nie będziemy budować.

Posted

Justyś, niech ten pech Wam w końcu odpuści :roll:

[quote name='Majkowska']
A ja jak już słyszę buda to mi się lampka czerwona włacza bo jednak co jak co ale jak ktoś ma psa w budzie to przeważnie na łańcuchu i w warunkach wiadomych...
Obszerna? A nie właśnie przytulna i dopasowana do rozmiarów psa?
Pamiętam że naszemu pierwszemu psu zrobiliśmy budę - zmieściłyby się w niej 2 bernardyny, miała wielkie wejście, przedsionek, zdejmowany dach, ocieplane boki... Ani raz tam nie wszedł...Potem dopiero dowiedziałam się ze pies wcale nie czuje się dobrze w wielkiej budzie, tylko woli małą przytulną przestrzeń gdzie sobie nagrzeje itd.
Waldkowi planuję postawić na wsi budę na balkonie, tyle że chyba już kupię, a nie będziemy budować.[/QUOTE]

Tora ma budę-kupioną ;) Korzysta z niej tylko jak nie ma nas w domu i jest prawdziwa ulewa albo w zimę, ale musi mieć dużo słomy w środku :)

Posted (edited)

[quote name='justysiek']hejka,

Cezar ma prawdopodobnie guza na jądrze a nie wnętrem jest:placz:[/QUOTE]n

o , z tymi sikami to racja , ja zawsze łapałam w naczyńko , ale łapałam tak , że TZ trzymał Kubę , wsadzał nóżki do wody i mały zaczynał lać :lol:

Z Cezarem nie czekajcie już na nic tylko operujcie , wyciąć , kontrolować łącznie z RTG płuc i powinno być dobrze dobrze .

Edited by Alicja
Posted

[quote name='Alicja']
Z Cezarem nie czekajcie już na nic tylko operujcie , wyciąć , kontrolować łącznie z RTG płuc i powinno być dobrze dobrze .[/QUOTE]

Też tak myślę ;)
Ważne, żeby Cezar był zdrowy :)

Choć nie zazdroszczę sytuacji :shake: Bo teraz to masz problem i z Kubą i z Cezarem :-(

Zdrówka dla obu chłopaków :calus:

Posted

hej dziewczyny, u nas jak zawsze pod gorke, Kubie robi sie stulejka i teraz ma zapalenie :( ma antybiotyk przez tydzien a potem kontrol.... ehhh. Wczoraj dzwonila do mnie pielegniarka z osrodka czemu sie nie zglosilismy na szczepienie. Cezar zostal z Sebkiem my jestesmy u mamy bo chodzimy tu do lekarza. Cez zostal z Sebkiem.

Posted

[quote name='justysiek']szczepic mozna najwczezsniej 2 tyg po antybiotyku... jak bedzie ok. Beda mu sciagac ta skorke :([/QUOTE]

Nie wiem jak w PL, ale tu się to robi pod znieczuleniem ;) Jeśli będzie tak samo w PL, to nie martw się, będzie dobrze :calus:
A pediatra Ci nie mówił, że podczas kąpieli trzeba mu tę skórkę ściągać? Bo mi o tym mówiła i bratowa i pediatra ;)