karolina175 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Mam pytanie wiecie ile kosztuje leczenie parwowirozy? Quote
gryf80 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 wiesz,to zależy w której lecznicy.każda ma inną"taryfę".leczenie jest długi,codzienne kroplówki nawet 2x dziennie,antybiotyk codziennie,plus leki typu witaminy,które najczęściej podaje sie dożylnie żeby nie obciązac przewodu pokarmowego. Quote
karolina175 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Ok dziekuje za informacje juz wsystko wiem :) Chcialam wiedziec czy lekarz nie oszukuje mnie z cena :) Quote
from_wonderland Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Pamiętam, jak ja leczyłam moją suczkę z parwo to na same zastrzyki szło dobrze ponad 60 zł dziennie. Koszty były spore. Quote
ewelynka Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Witam, Moja psinka jest właśnie w okresie rekonwalescencji po parwowirozie. Dziś miałam rozliczenie z vetlekarzem i chciałam się zorientować ile w ogóle kosztuje leczenie. Ja zapłaciłam naprawdę mało bo tylko 100 zł za 5 dni opieki. Czasem nawet po 2 razy byliśmy w gabinecie. Jednak Dora nie miała kroplówek bo nie doszło do takiego odwodnienia. Były antybiotyki, witaminy, nawadnianie podskórne glukozą z elektrolitami, tabletki do rozpuszczenia. Sami kupowaliśmy leki i lekkie jedzonko, to koszt około 50 zł. Jak widzę to niewiele w porównaniu z cenami w dużych miastach. W małym miasteczku taniej. I nie wiem jak to się stało, ale trochę ludzkimi, trochę typowo weterynaryjnymi lekami udało się odratować moją sunię. :) Quote
boksereczkaa Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Jakie leki kupowaliście? Jakie tabletki rozpuszczaliście? Nie dostawała kroplówek, ale dostawała podskórnie glukozę i elektrolity (dokładnie to samo podaje się w kroplówkach) czy pewnie w formie zastrzyku? I przede wszystkim czy Twój pies na pewno chorował na parwo? Miał robione testy? Quote
xxxx52 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='karolina175']Mam pytanie wiecie ile kosztuje leczenie parwowirozy?[/QUOTE] leczenie jest idywidualne ,wszystko zalezy od stanu zdrowia psa,wieku,konieczniosci podania lekow w roznej postaci no i surowicy. I czy to jest naprawde parwo czy inne postaci zatrucia ,nie koniecznie konczace sie zejsciem smiertelnym Quote
Recommended Posts