Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dom tymczasowy Niusi wita serdecznie potencjalną rodzinę adopcyjną. Mamy nadzieję że adopcja dojdzie do skutku a Niusia przyzwyczai się do Państwa ,jeżeli tak to jesteśmy pewne że będą Państwo mieli dużo pociechy :) Służymy pomocą w początkowych dniach Niusi w nowym domku , jeżeli byłyby jakieś pytania to bardzo chętnie odpowiemy bo jak do tej pory to chyba my znamy ją najlepiej :) Pozdrawiamy serdecznie :)

Posted

Niusia jest już u mnie.
Jest troszkę zdezorientowana, bo znowu coś się zmienia w jej życiu. Przywitała się z moimi pieskami. Stadko ucieszyło się na jej widok, a Xenia zaraz zaczęła zaczepiać koleżankę do zabawy. Niusia jednak musi się oswoić z kolejną zmianą w jej życiu. Jeszcze dzisiaj nie była gotowa do takich zabaw jak dawniej. Myślę, że jutro już będzie lepiej. W końcu nie tak dawno temu czuła się tu świetnie.

[quote name='AtiAA']Witam wszystkich;) Jestem wraz moimi męźciznami potencjalną rodzinką dla Niusi:) [/QUOTE]
Witam potencjalną rodzinę Niusi! Cieszę się, że jesteście z nami!
Niedługo będziemy mieli okazję poznać się osobiście.

[quote name='arabiansaneta']A Ty dalej nie śpisz po nocach! Ciekawe, czy Twoje psy też tak długo siedzą?[/QUOTE]
Kiedy ja siedzę po nocach, to moje pieski smacznie sobie pochrapują na kanapie obok. Te to mają życie ;-)

Posted

[quote name='Nutusia']Sialalalalaaaaaa, jak fajnie! Rodzinka na dogo, [B]Ciotki z tonu spuszczają i przetrzepią tylko do... czwartego pokolenia[/B] ;) a Niuśka - niczego nieświadoma!
[/QUOTE]

Nigdy w życiu!:) [B]Zawsze[/B] sprawdzam do piątego i teraz też tak będzie!:p

Posted

Wszyscy mamy! Trzeba tylko zadać sobie trud i odszukać rodzinę ;). Moja ciocia od kilku lat tym się zajmuje, mam cały komputer przodków, niestety z fotek wynika, że ja bym tego testu u Jostel nie zdała. Psy to bardzo świeża sprawa mój pradziadek dopiero był zakręcony na punkcie zwierzaków. A jedna jaskółka jak wiadomo wiosny nie czyni :razz:.

Posted

A w ogóle to trochę mała przejdzie teraz,przeprowadzka do Cavani,jak już się troszkę oswoi to znów(prawdopodobna)zmiana otoczenia. Ale w razie czego poradzimy sobie;)

Posted

Mam takie jeszcze małe pytanie, z tego co się zorientowałam to Niusia jest wysterylizowana na stałe tzn miała operację[jeśli się mylę to mnie poprawcie;)] Dodatkowo miała jakieś chwilowe problemy z jelitami, moje pytanie brzmi czy macie możliwość zdobycia od jej weterynarza jakiejś historii co tam się dokładniej działo i papierku odnośnie sterylizacji? Chodzi o to aby (jeśli Niusia z nami zamieszka) nasz weterynarz miał jakieś rozeznanie co do jej wcześniejszej historii.

Posted

Tak,Niusia jest wysterylizowana,czyli pozbawiona narządów rodnych.Będzie dzięki temu zdrowsza i nie przyczyni się do mnożenia bezdomności,a psich sierot jest przecież pełno w schroniskach i na ulicach!

Jeśli zaś chodzi o jej dokumentacje medyczną....Jeśli czegoś nie będzie ,a Niuśka znajdzie u Was dom-doślę!

AtiAA-wyślij mi,proszę jeszcze raz swój nr telefonu i adres....Wróciłam dzisiaj bardzo późno z pracy i któraś z moich suczy,z nudów chyba,dobrała się do notesu z ważnymi nr telefonów,adresami i tym podobnym! Strzępy się ostały!:placz:

Posted

Witam wszystkich, czytam o Niusi od początku, zamieszczałam linki na fb, ale mam madzieję, że suncia doczekała się swojego miejsca na ziemi jak mój Łatusiek, którego mam juz 8 miesięcy! (rany jak to zleciało! ) który był w DT u cavani (serdecznie pozdrawiamy Łatkowo ) i trzymam kciuki :D

Posted

No,cóż???
My właśnie wróciłyśmy,Niusia została w Łukowie....:) Zestresowana była okropnie i bardzo chciała iść z nami (to są okropne chwile!:(),ale -została....

Domek nam tu pewnie opowie,jak jest teraz....:)