arabiansaneta Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Trzymamy za obie strony, ale proszę się nie bać, to tylko tak groźnie brzmi, ale my nie jesteśmy IPN :lol: Quote
Nutusia Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Sialalalalaaaaaa, jak fajnie! Rodzinka na dogo, Ciotki z tonu spuszczają i przetrzepią tylko do... czwartego pokolenia ;) a Niuśka - niczego nieświadoma! :) Quote
mb1406 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Dom tymczasowy Niusi wita serdecznie potencjalną rodzinę adopcyjną. Mamy nadzieję że adopcja dojdzie do skutku a Niusia przyzwyczai się do Państwa ,jeżeli tak to jesteśmy pewne że będą Państwo mieli dużo pociechy :) Służymy pomocą w początkowych dniach Niusi w nowym domku , jeżeli byłyby jakieś pytania to bardzo chętnie odpowiemy bo jak do tej pory to chyba my znamy ją najlepiej :) Pozdrawiamy serdecznie :) Quote
arabiansaneta Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Od początku pilotuję wątek Niuśki, bo bardzo przypadła mi do serca, gdy była jeszcze w schronisku. Chciałabym dla niej jak najlepszego domu, bo można ją z czystym sumieniem rekomendować. Quote
wiosenka Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Czy w ten weekend będzie spotkanie? Na razie wstrzymam się najwyżej pakiecik przejdzie na innego tymczasa ;). Quote
cavani Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Niusia jest już u mnie. Jest troszkę zdezorientowana, bo znowu coś się zmienia w jej życiu. Przywitała się z moimi pieskami. Stadko ucieszyło się na jej widok, a Xenia zaraz zaczęła zaczepiać koleżankę do zabawy. Niusia jednak musi się oswoić z kolejną zmianą w jej życiu. Jeszcze dzisiaj nie była gotowa do takich zabaw jak dawniej. Myślę, że jutro już będzie lepiej. W końcu nie tak dawno temu czuła się tu świetnie. [quote name='AtiAA']Witam wszystkich;) Jestem wraz moimi męźciznami potencjalną rodzinką dla Niusi:) [/QUOTE] Witam potencjalną rodzinę Niusi! Cieszę się, że jesteście z nami! Niedługo będziemy mieli okazję poznać się osobiście. [quote name='arabiansaneta']A Ty dalej nie śpisz po nocach! Ciekawe, czy Twoje psy też tak długo siedzą?[/QUOTE] Kiedy ja siedzę po nocach, to moje pieski smacznie sobie pochrapują na kanapie obok. Te to mają życie ;-) Quote
jostel5 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='Nutusia']Sialalalalaaaaaa, jak fajnie! Rodzinka na dogo, [B]Ciotki z tonu spuszczają i przetrzepią tylko do... czwartego pokolenia[/B] ;) a Niuśka - niczego nieświadoma! [/QUOTE] Nigdy w życiu!:) [B]Zawsze[/B] sprawdzam do piątego i teraz też tak będzie!:p Quote
arabiansaneta Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 A kto ma dziś takie głębokie rodowody? Chyba stara szlachta! Quote
wiosenka Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Wszyscy mamy! Trzeba tylko zadać sobie trud i odszukać rodzinę ;). Moja ciocia od kilku lat tym się zajmuje, mam cały komputer przodków, niestety z fotek wynika, że ja bym tego testu u Jostel nie zdała. Psy to bardzo świeża sprawa mój pradziadek dopiero był zakręcony na punkcie zwierzaków. A jedna jaskółka jak wiadomo wiosny nie czyni :razz:. Quote
AtiAA Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Aż tak bardzo się nie boję, a IPN-u to wcale:p Bardziej chyba nie mogę się doczekać;) Quote
arabiansaneta Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Pewnie, kto ma sumienie czyste, nie ma się czego bać! Quote
AtiAA Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 A w ogóle to trochę mała przejdzie teraz,przeprowadzka do Cavani,jak już się troszkę oswoi to znów(prawdopodobna)zmiana otoczenia. Ale w razie czego poradzimy sobie;) Quote
Nutusia Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Pewnie, że sobie poradzicie. Wiara góry przenosi, pozytywne myślenie to połowa sukcesu, a urok, wdzięk i mądrość Niusi dopełnią reszty :) Quote
AtiAA Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Mam takie jeszcze małe pytanie, z tego co się zorientowałam to Niusia jest wysterylizowana na stałe tzn miała operację[jeśli się mylę to mnie poprawcie;)] Dodatkowo miała jakieś chwilowe problemy z jelitami, moje pytanie brzmi czy macie możliwość zdobycia od jej weterynarza jakiejś historii co tam się dokładniej działo i papierku odnośnie sterylizacji? Chodzi o to aby (jeśli Niusia z nami zamieszka) nasz weterynarz miał jakieś rozeznanie co do jej wcześniejszej historii. Quote
jostel5 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Tak,Niusia jest wysterylizowana,czyli pozbawiona narządów rodnych.Będzie dzięki temu zdrowsza i nie przyczyni się do mnożenia bezdomności,a psich sierot jest przecież pełno w schroniskach i na ulicach! Jeśli zaś chodzi o jej dokumentacje medyczną....Jeśli czegoś nie będzie ,a Niuśka znajdzie u Was dom-doślę! AtiAA-wyślij mi,proszę jeszcze raz swój nr telefonu i adres....Wróciłam dzisiaj bardzo późno z pracy i któraś z moich suczy,z nudów chyba,dobrała się do notesu z ważnymi nr telefonów,adresami i tym podobnym! Strzępy się ostały!:placz: Quote
arabiansaneta Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Mnie, kiedy byłam na V roku studiów, suka koleżanki zeżarła okładki od indeksu! Quote
eviczek Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Witam wszystkich, czytam o Niusi od początku, zamieszczałam linki na fb, ale mam madzieję, że suncia doczekała się swojego miejsca na ziemi jak mój Łatusiek, którego mam juz 8 miesięcy! (rany jak to zleciało! ) który był w DT u cavani (serdecznie pozdrawiamy Łatkowo ) i trzymam kciuki :D Quote
jostel5 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Dzisiaj około 16-tej jedziemy z Niuśką do Łukowa!:) Trzymajcie kciuki za potencjalny Domek!;) Quote
jostel5 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 No,cóż??? My właśnie wróciłyśmy,Niusia została w Łukowie....:) Zestresowana była okropnie i bardzo chciała iść z nami (to są okropne chwile!:(),ale -została.... Domek nam tu pewnie opowie,jak jest teraz....:) Quote
Recommended Posts