Nanami Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Bardzo Wam dzięki za taki odzew! Oczywiście jeśli będę na serio rozważać corgie, to na pewno suki-matki będą musiały mi pasować charakterem, no ojca czasem się poznać nie da... Na pewno będę ściśle sprawdzać warunki odchowu, socjalizacje i tak dalej. Myślę że mam wręcz wygórowane potrzeby ;) więc jak się już wybiorę do danej hodowli na żywo, to będę mogła sama ocenić. Zdaję sobie sprawe, że różni są hodowcy, jednak myślę, że nie ma co skreślać którejś z przezorności. Corgie - czy może lepiej ogólnie psa - nie muszę mieć już teraz. Może to być równie dobrze za rok, za 5 lat, za 10 lat jako któraś kolejna rase. Zainteresowała mnie, bo wiem, że to inteligentne pastuchy - wszystkie psy z I grupy FCI są dla mnie wspaniałe. Uwielbiam owczarki. Póki co nie ma co ukrywać - jestem przyzwyczajona do stylu pracy owczarka niemieckiego, bo takiego wychowywałam od małego - dlatego zależy mi by móc poznać corgie bliżej i zobaczyć czy na pewno ja do nich pasuję - a one do mnie. [b]Rrega[/b] czasem bywam w Wawie, w końcu to nie tak daleko - jak będę wiedziała, że będę się wybierać, to na pewno skontaktuje się wcześniej i poproszę o jakieś mini corgie-spotkanko. Dziękuję :) Quote
mela2 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Bardzo rozsądnie. Jak juz się kiedyś umówisz z Rrega, to ona zwoła warszawskich i podwarszawskich znajomych :D Quote
RRega Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Nanani - koniecznie się odezwij, gdy będziesz się wybierała do Warszawy :) Bardzo mi się podoba Twoje podejście do rzeczy i życzę Ci wyboru najwspanialszego owczarka - jakiej rasy by nie był :) Quote
Recommended Posts