shorty1988 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Witam wszystkich forumowiczów Od jakiegoś czasu planuję kupić psa z rasy schipperke. Mam parę pytań odnośnie tej rasy: -jaka jest cena tego psa (wiem że jest rzadko spotykany w Polsce) -gdzie w Polsce są hodowle -czy to prawda że od naszych sąsiadów (Czech) istnieje możliwość kupienia tego psa po niższej cenie (mam na myśli hodowlę "od Prachovskych skal") To by było chyba wszystko o co chciałem zapytać-piszcie wszystko co wiecie nt tej rasy, bo bardz zależy mi na kupnie tego diabełka:diabloti: Quote
wiska Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Cena jest wysoka : ] hodowle sa 3: w Bydgoszczy,Warszawie i Wroclawiu. W hodowli "od Prachovskych skal" byl tylko raz do sprzedania pies po nizszej cenie poniewaz , co tu duzo mowic nie nadawal sie do niczego: byl bardzo brzydki exterierowo.Jak chcesz taniej to zawsze mozesz podzwonic po hodowlach i popytaco tzw.: "PETy". Jak ci tak zalezy na kupnie to radze pozbierac kase przez pare lat ,pogadac z hodowcami i kupic szczeniaka po rodzicach przebadanych, z osiagnieciami i z w miare charakterem a nie nastawiac sie na kupno ochlapow. Quote
shorty1988 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 A jaka jest średnia cena schipperke w Polsce? Właśnie nie chcę kupić "ochłapów" :P O hodowli z Wrocławia i Bydgoszczy wiem ale nic mi nie wiadomo o Warszawie-można prosić o jakieś informacje? Powiedz mi proszę czy pies nadaje się do trzymania w domu (i jak znosi krótkie przebywanie w samotności) Z góry dzięki za odp Quote
wiska Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 W Warszawie taki Pan Weterynarz ma z tego co wiem (ale moge sie mylic) pare(2) schipperkow i w zeszlym roku mialy one miot. Z tego co wiem nie maja one zadnych badan, zawodow, ale oczywiscie maja zrobione hodowlanki, hodowla jest tez zarejestrowana w ZKwP. W domu ma sie dobrze tylko jest to rasa, ktora otrzebuje codziennego ruchu/spacerow. Krotkie (!) przebywanie w samotnosci znosza dobrze jak kazde psy-byle nie za dlugie. Quote
Alusia Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Przeciętna cena za szczeniaka w Europie to 1000Euro :) Quote
shorty1988 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 A jak nazywa się ta hodowla/weterynarz z Warszawy? Podaj mi namiar jeśli wiesz coś więcej. Chciałbym kupić schipperke na wiosnę/początek lata ale nie wiem co z tego mi wyjdzie Quote
wiska Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 to jest strona internetowa szkoly dla psow tego pana: [url]http://www.baritus.com.pl/index.php[/url]. Nie mam pojecia jaki to jest przydomek Quote
Onkoonka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Znalazłam coś takiego. Myślę, że ciekawe bo za rozsądną cenę. Został chyba ostatni piesek, wiec szybko musisz nawiązać kontakt z hodowcą. Prodám šiperku - pejska s PP narozeného 2.4.2012. Odběr čipovaného,očkovaného pejska koncem měsíce května.Po výstavně vynikajících rodičích .Vhodný do chovu i na výstavy Cena za sztukę [B]800.00 EUR[/B] [URL="http://www.aukcjezwierzat.pl/aukcja23824_proda-iperku-pejska.html"]http://www.aukcjezwierzat.pl/aukcja2...ku-pejska.html[/URL] Quote
shorty1988 Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 Odświeżam swój stary temat :eviltong: Wracam z powrotem do punktu wyjścia tzn chcę "na poważnie" kupić psa rasy schipperke-czy znacie (na obecną chwilę) hodowle w Polsce które prawdopodobnie mają/będą niedługo miały szczeniaki na sprzedaż? Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam Quote
Onkoonka Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Witam, Wiem że hodowla w Bydgoszczy ma szczeniaki, ale nie wiem nic wiecej w tym temacie. Możesz tam napisać i sie wypytać. Daj znać czy udało ci się kupić i co się dowiedziałeś.pzdr. Quote
Recommended Posts