Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już radzę.
Jak psiaka skzolisz "w ogóle" - kliker, czy "zwyczajne" metody pozytywne?

Ucz tak, że stajesz przed psem i pokazujesz mu nagrodę. Jak staje w miare ładnie i sie nie kręci to dawaj nagrodę. Jak np źle ustawi łapę, to go "podprowadź" kroczek, jak stawi równo to daj nagrodę. Tylko i przednie łapki powinny byc różnolegle do siebie ustawione, a stawy skokowe względem ziemi winny być prostopadłe.
Fajnie, żeby psiak machał ogonkiem, to również chwal.
Ćwicz w miejscach publicznych, w mieście, skwerkach, koło placów zabawach i na psiach spotkaniach - warunkach jak najbliższych wystawie.
Ew. skorzystaj z pomocy handlera - osoby zajmujacej się wystawianiem psów. Niekoniecznie musi on/ona wystawić psiaka na wystawie, może się z Wami poprostu spotkać i Was nauczyć co i jak :lol:
Pozdrawiam
Kasia

Pozdrawiam
Kasia

Posted

[COLOR=Navy][I][B]Bardzo dziekuje za wyrazisty obraz pozyc; wystawowej ;-) bedziemy sie szkolic ,choc nie jest to łatwe bo Lara to diabeł wcielony ;-) ujarzmic to biszkoptowe dziewcze to nielada wyzwanie ...

SZkolenie pozytywne ....sami ;-).ale juz na wiosne szkolenie pod okiem fachowca .....

Pozdrawiam milutko ..
[/B][/I][/COLOR]

Posted

[COLOR=Navy]Acha jeszcze jedno ....... a co sprawdzaja i ogladaja sedziowie u labków ? oprocz zebow ;-).....briardy mam opanowane ale co do labków to jestem kompletnie zielona .;-)[/COLOR]

Posted

To co u każdego psa - zęby, u psów jajka :lol:
Pozatym jak jak w każdej rasie sędzia może obmacać psa, obejżec go w ruchu i statyce. Zwraca sie uwage na kątowanie, wyraz głowy, linie górną i dolną, charakter pies powinien być przyjacielski i odważny.

Posted

zuzolandia[COLOR=navy][I][B]Bardzo dziekuje za wyrazisty obraz pozyc; wystawowej ;-) bedziemy sie szkolic ,choc nie jest to łatwe bo Lara to diabeł wcielony ;-) ujarzmic to biszkoptowe dziewcze to nielada wyzwanie ...
[/B][/I][/COLOR]

ja gdy chce swojego psiaka ujarzmic to staram sie z nim przed cwiczeniami troche go wymeczyc zabawa zeby ładnie cwiczył(to działa na Carlosa) i tak samo bede robic na wystawach wymecze go troche zabawa zeby ładnie sie pokazał sedzinie ,pozdrawiam

Posted

[COLOR=Navy][I][B]Dziekuje za rady ;-) Madzienko ;-)......choc briardy to niezwykle zywiołowe psiaki to mnie trafił sie akurat bardzooo spokojny egzemplarz ;-).... w przeciwienstwie do rozkokoconej labradorki ;-)
Pozdrawiam
[/B][/I][/COLOR]

• 2 years later...
Posted

Witam !! ;) Chciałabym się dowiedzieć coś więcej o pozycji wystawowej labradorów. Być może będę miała labka na MP i muszę się jak najwięcej dowiedzieć jak się je wystawia. We wrześniu pojadę do Wawki na wystawę labków by po podglądać trochę profesjonalistów ;) ale przed nią chciałabym poznać to trochę od strony technicznej, w praktyce sprawdzę to we wrześniu. Proszę, opiszcie mi pozycję labka w statyce jak najbardziej dokładnie :lol: liczę na was :p