leszczuuuu Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Witam czy ktos sie orientuje czy Staff bull terriery,waza mniej,sa mniejszych rozmiarow niz staff bull terrier blue.. ??!! Quote
agastaffbull Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Wzorzec staffika jest jeden, nie ma rozdziału na "staffik blue" i "staffik nie blue". Blue to jedynie umaszczenie-błękitne (niebieskie), jedno z wielu dopuszczalnych przez wzorzec w tej rasie, które nie ma wpływu na wagę i wzrost. Ostateczna waga i wzrost psa to już wypadkowa genów i w przypadku masy ciała-także żywienia. Pisałeś w innym temacie, że Twój staffik ma 46 cm w kłębie. Czy aby na pewno dobrze go wymierzyłeś? 46 cm to powinien mieć amstaff, górna granica wzorca dla staffika to 40,5 cm. [url]http://www.alfatauri.pl/wzorzec.htm[/url] Quote
leszczuuuu Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 aha dzieki za info... no moze i zle go zmierzylem...bo dokladnie nie wiem jak go zmierzyc w kłębie... heh.. :/ ale [B]WZROST I WAGA:[/B] Pożądana wysokość w kłębie: 35,5 - 40,5 cm. Wzrost i waga powinny iść w parze. Waga: psy 12,7 - 17 kg, suki 11 - 15,4 kg. A moj ma juz 25 kg a ma dokladnie 6 miesiecy i 2 tyg Waga sie nie myli... :) pozdrawiam moze mi ktos podpowie jak zmierzyc dokladnie w kłębie... pozdrawiam Quote
agastaffbull Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Leszczu, wzorzec wzorcem, a życie życiem. Moje psy też patrząc na wagę podaną we wzorcu są "ponadwymiarowe"-poprzedni staffik ważył 22 kg, obecny, w wieku 8 miesięcy, waży 19 kg. Ale im ta waga bardzo pasowała do wzrostu i gdyby ważyły mniej-wyglądałyby brzydko. Ja się z tych wyników wagi bardzo cieszę! Waga ma iść w parze z budową ciała i wzrostem, tylko uważaj, żeby psa nie zatuczyć. A jak się robi pomiary zoometryczne masz tu: [URL]http://www.swiatczarnegoteriera.republika.pl/n-standard_miara.htm[/URL] Quote
Recommended Posts