Floral Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Witam serdecznie, Pół roku temu przygarnęłam 4-miesięczną suczkę w typie owczarka szwajcarskiego. Niestety, po kilku dniach zauważyłam u niego przykre objawy. Szybko okazało się, że szczeniak choruje na parwowirozę. Długie leczenie poskutkowało - aktualnie mam zdrową i niesamowicie kochaną przyjaciółkę. Kilkakrotnie spotkałam się z informacją, że u psów u których została wyleczona parwowiroza bez podania surowicy (a tak było i z moim psem), mogą zostać jej dawcami dla innych zwierząt. Czy ktoś mógłby mi pomóc, podając więcej informacji na ten temat? Czy rzeczywiście taki pies może być dawcą i czy może nim być do końca życia? Czy jest możliwość wpisania takiego psa na listę dawców surowicy w razie potrzeby pomocy innym? Kogo mogłabym poinformować o takim fakcie, lub gdzie poszukiwaniu są dawcy? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Wiem, jak dużo stresu wiąże się z chorobą naszych pupili. Wiem również, że trudno dostać taką surowicę w Polsce i zdarza się, że nie jest ona dostępna w ogóle. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Floral Quote
Asia & Ginger Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Nie wiem jak sprawa wygląda z surowicą, ale na pewno może być dawcą krwi (jeśli waży powyżej 15 kg). Krew od psa ozdrowieńca bardzo pomaga przy leczeniu parwowirozy. Myślę, że możesz się zgłosić do lecznic, podać swoje dane, żeby w razie nagłej potrzeby mogli się z Tobą skontaktować. Quote
ewelina7797 Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Pilnie poszukujemy dawcy dla szczeniat sa w stanie tragicznym bardzo prosze o pw to jest walka o zycie blagam !!!! Quote
Recommended Posts