Jump to content
Dogomania

Bastek - Kudłaty aniołek . odszedł za T.M ...Kocham y Cię ,,nadal....

Recommended Posts

Posted

Już po zabiegu. Na początek trochę smutna wiadomość, minowicie wet po badaniu określił wiek Bastka na jakieś 18 lat. A teraz kolejno badania: zepsute zęby wyrwane, usunięte naddziąślaki i kamień, uszy umyte, pazurki przycięte, USG zrobione, nerki ok, wyniki z moczu w normie, dostał kroplowkę wzmacniającą i zastrzyk z witaminami. Co do wyników krwi, będą w poniedziałek. Zlecona morfologia i badania biochemiczne. Co do wzroku to wet mówi, że jest słaby i Bastek widzi prawdopodobnie już tylko mgliście zarysy, kontury, ale jest to skutek wieku. W poniedziałek obejrzy wyniki krwi, które odbiorę ze szpitala i wówczas napiszę coś więcej. Co do kosztów zabiegu Bastek dostał rabat ze względu na swój wiek i koszt zabiegu to 120 PLN, natmiast wyniki krwi to koszt 44 PLN. Wieczorem zrobię fotkę i wstawię rachunki. Wpis do książeczki będzie w poniedziałek, bo z pośpiechu zapomniałam, ale uzupełnię i też zrobię fotkę i wstawię na wątek.
Teraz Bastek zjadł i śpi, dużo wrażeń jak na jeden dzień miał dziadunio.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agula99']Bastuś ty masz 18 lat???? wooooow!!![/QUOTE]
To dzisiaj obchodzi 18-stkę!
Jeżeli chodzi o wiek psa to co wet to inna opinia już to przeszłam a nawet zapytanie "a na ile lat pani ocenia psa - na moją odpowiedź,odpowiedź brzmiała ja też tak sądzę" a po wyszczotkowaniu zębów to jeszcze przynajmniej dwa,trzy lata by były odjęte - tak to już jest.
Michelle a co mówił wet po USG,kiwał głową na jakieś narządy czy wszystko jest w normie?

Posted (edited)

Po zabiegu..
[URL="http://w901.wrzuta.pl/obraz/powieksz/3wzMIqMs0cV"][IMG]http://c.wrzuta.pl/wi13305/80dc62c2001dab404f492c49/sdc15447[/IMG][/URL]

Rachunki:

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi7143/f2bf445b000f9d644f492c35/sdc15459-1[/IMG]

W książeczce wet wyszczególni wszystkie badania.

[quote name='Anula']To dzisiaj obchodzi 18-stkę!
Jeżeli chodzi o wiek psa to co wet to inna opinia już to przeszłam a nawet zapytanie "a na ile lat pani ocenia psa - na moją odpowiedź,odpowiedź brzmiała ja też tak sądzę" a po wyszczotkowaniu zębów to jeszcze przynajmniej dwa,trzy lata by były odjęte - tak to już jest.
Michelle a co mówił wet po USG,kiwał głową na jakieś narządy czy wszystko jest w normie?[/QUOTE]

Przy UGS mówił, że nie widzi niczego niepokojącego, więc chyba nie mamy powodu do niepokoju, poczekajmy co "wyczyta" z krwi.

Acha,a waga Bastka jest w normie ( przyp.15,5 kg).
Mam taką cichą nadzieję, że jutro Bastek obudzi się już w troszkę lepszej kondycji i może pohasa z dziewczynami po ogrodzie :)

Edited by Szamanka
Post pod postem
Posted

Michelle a wiesz ile Bastuś miał usuniętych zębów? Ma na gojenie się jakiś antybiotyk bo moja tymczasowiczka miała siedem usuwanych i przez tydzień był podawany antybiotyk Stomorgyl 20.Bardzo szybko doszła do normy,na drugi dzień już ładnie jadła gotowane.

Posted (edited)

Kurcze, niezłe zaskoczenie dla mnie z tą "pełnoletnością" Bastkową. Anula prawdę powiada, że różnie weci wiek określają. Jeden 10, drugi 12.
Dobrze, że z usg nic niepokojącego nie wynikło. Ciekawe jakie będą wyniki krwi.
Dziewczyny, jeśli nie chcemy ruszać Bastkowych deklaracji, to ja mogę zaliczkowo z bazarku przelać pieniądze. Zaraz policzę ile powinno być na dzień dzisiejszy (tzn. wpłata jest narazie jedna), ale zamówionych jest już trochę rzeczy i około 200 zł. powinno być.
Ciekawe jak nasz Chłopak dzisiaj się będzie czuł.
Dzięki Michelle .

Szybko policzyłam - na dzień dzisiejszy z bazarku powinno być 220,00 zł. Bazarek jeszcze trwa.

Edited by Szamanka
Post pod postem
Posted

[quote name='dorota k.']Kurcze, niezłe zaskoczenie dla mnie z tą "pełnoletnością" Bastkową. Anula prawdę powiada, że różnie weci wiek określają. Jeden 10, drugi 12.
Dobrze, że z usg nic niepokojącego nie wynikło. Ciekawe jakie będą wyniki krwi.
Dziewczyny, jeśli nie chcemy ruszać Bastkowych deklaracji, to ja mogę zaliczkowo z bazarku przelać pieniądze. Zaraz policzę ile powinno być na dzień dzisiejszy (tzn. wpłata jest narazie jedna), ale zamówionych jest już trochę rzeczy i około 200 zł. powinno być.
Ciekawe jak nasz Chłopak dzisiaj się będzie czuł.
Dzięki Michelle .[/QUOTE]
Dorotko! Jak wynika z pierwszego postu z rozliczenia asia-s Bastek na koncie posiada 327zł na dzień dzisiejszy (w tym jest już uregulowane 250zł z michelle za luty) a więc skontaktuj się z Asią aby przelała na konto michelle pieniążki.Sądzę,że niech bazarek dojdzie do końca i wtedy zakończysz bazarek i przelejesz całą sumę na konto Asi.Zbliża się marzec a w związku z tym napłyną nowe deklaracje za ten miesiąc a więc z opłaceniem hotelikowania Bastka nie będzie problemu.
Może jeszcze jednak niech Asia się wstrzyma z przelaniem pieniążków,ponieważ wet będzie oglądał wyniki Bastka w poniedziałek a w związku z tym może zalecić jakieś leki a więc siłą rzeczy kwota wzrośnie.

Posted (edited)

Anula, tak sobie myślę, że może przelać za sobotę, a ewentualne leki razem z deklaracją za marzec.

Narazie muszę opuścić dogo. Jak tylko będę to doczytam. Posłucham się Anuli ;) Anula, ja z Asię mam tylko poprzez pw kontakt.

Edited by Szamanka
Post pod postem
Posted

Bastus slicznie spal
ale zanim zlapalam aparat to ...same zobaczcie
[URL="http://gis4.wrzuta.pl/obraz/powieksz/8Y1J9gD6zep"][IMG]http://c.wrzuta.pl/wi3849/f4940c540023e3e64f4a6f04/sdc15484[/IMG][/URL]
grzeczny chlopak

Posted

teraz wróciłam i własnym oczom nie wierzę, że to taki staruszek? cieszę się, że zabieg bez komplikacji przeszedł.
18 lat?! on wygląda na co najwyżej 8-9 lat.

Posted

Nie wiem ile Bastuś miał usuniętych zębów, ale mogę dzisiaj dopytać o to weta,jednak musiały go one pobolewać, gdyż jakby taki pogodniejszy się zrobił.
Zresztą nakręcę filmik to zobaczycie same.

Posted

[quote name='michelle04']Nie wiem ile Bastuś miał usuniętych zębów, ale mogę dzisiaj dopytać o to weta,jednak musiały go one pobolewać, gdyż jakby taki pogodniejszy się zrobił.
Zresztą nakręcę filmik to zobaczycie same.[/QUOTE]
Michelle to dopytaj weta o tą ilość zębów usuniętych to nie jest tak istotne dla nas ale zawsze warto wiedzieć przy adopcji aby przekazać jak najwięcej informacji o psie.
Ja myślę też,że musiały go pobolewać zęby jak i dziąsła.Dobrze,że ma to już poza sobą,przynajmniej nie będzie cierpiał.Teraz mam nadzieję,że już będą same radosne chwile przed Bastkiem.

Posted

Juz jestem :-)
Przelewam za sekunde 164 zl dla Michelle za sobotnia wizyte,
Ciotki, czy moge zrobic tak ze jeszcze dodatkowo przeleje Michelle 100 zl - tzw " na zas" w razie zeby miala jak trzeba placic od reki?

Posted

[quote name='asia-s']Juz jestem :-)
Przelewam za sekunde 164 zl dla Michelle za sobotnia wizyte,
Ciotki, czy moge zrobic tak ze jeszcze dodatkowo przeleje Michelle 100 zl - tzw " na zas" w razie zeby miala jak trzeba placic od reki?[/QUOTE]
Asiu, co do Twojego zapytania o przelew na 100zł, to może Dorota , michelle i Ty dogadajcie się- ja jestem za tym co uzgodnicie.

Posted

[quote name='docha']Asiu, co do Twojego zapytania o przelew na 100zł, to może Dorota , michelle i Ty dogadajcie się- ja jestem za tym co uzgodnicie.[/QUOTE]

Tak, jak najbardziej :-), czekam na ustalenia Doroty z Michelle, na razie przelalam 164 zl za sobote

Posted

Ciotki przepraszam, ale mój wet miał dzisiaj pilną interwencję i niestety nie zastałam jego w lecznicy, ale mam nadzieję, że jutro już dowiemy się konkretów.
A może jakaś ciotka zna się na wynikach krwi??
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi7614/930b72620019a35b4f4bd039/sdc15525_-1[/IMG]

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi18363/0bd0585f0004867f4f4bd039/sdc15532_1-1[/IMG]

[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi15377/d5e654bb0001eada4f4bd03a/sdc15533_-1[/IMG]

Posted

[quote name='dorota k.']Dziewczyny, zadzwonię do Michelle , zapytam i napiszę.
Ciekawam tego filmiku z Bastulskim .[/QUOTE]

Rozmawiałam z Dorką i dziękuję za propozycję, ale proszę nie przelewajcie pieniędzy "a konto". Będziemy rozliczać się w systemie rachunek-pieniądze. Zgoda? :)

Posted

[quote name='michelle04']Rozmawiałam z Dorką i dziękuję za propozycję, ale proszę nie przelewajcie pieniędzy "a konto". Będziemy rozliczać się w systemie rachunek-pieniądze. Zgoda? :)[/QUOTE]

Zgoda :-):-)

Posted (edited)

oczywiście ,że odczyta weterynarz ,ale Michelle się pytała .... ...widzę blado poziom leukocytów i hgb... transaminazy ,,,.
nie mam zamiaru zastępować wet. i nic oceniać ,.
Michelle uda Ci się t o powiększyc/?....
chodzi tylko o szybkie rozeznanie w obrazie krwi ...z czystej ciekawości ..
co nie jest mi obce z racji zawodu.np.

Edited by aanka