michelle04 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Już po zabiegu. Na początek trochę smutna wiadomość, minowicie wet po badaniu określił wiek Bastka na jakieś 18 lat. A teraz kolejno badania: zepsute zęby wyrwane, usunięte naddziąślaki i kamień, uszy umyte, pazurki przycięte, USG zrobione, nerki ok, wyniki z moczu w normie, dostał kroplowkę wzmacniającą i zastrzyk z witaminami. Co do wyników krwi, będą w poniedziałek. Zlecona morfologia i badania biochemiczne. Co do wzroku to wet mówi, że jest słaby i Bastek widzi prawdopodobnie już tylko mgliście zarysy, kontury, ale jest to skutek wieku. W poniedziałek obejrzy wyniki krwi, które odbiorę ze szpitala i wówczas napiszę coś więcej. Co do kosztów zabiegu Bastek dostał rabat ze względu na swój wiek i koszt zabiegu to 120 PLN, natmiast wyniki krwi to koszt 44 PLN. Wieczorem zrobię fotkę i wstawię rachunki. Wpis do książeczki będzie w poniedziałek, bo z pośpiechu zapomniałam, ale uzupełnię i też zrobię fotkę i wstawię na wątek. Teraz Bastek zjadł i śpi, dużo wrażeń jak na jeden dzień miał dziadunio. Quote
maja602 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 No ja też bym nie powiedziała, że Bastuś to dziadeczek. Po zmianie fryzury, czyli obcięciu dredów, wyprzystojniał o odmłodniał. Quote
Anula Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Agula99']Bastuś ty masz 18 lat???? wooooow!!![/QUOTE] To dzisiaj obchodzi 18-stkę! Jeżeli chodzi o wiek psa to co wet to inna opinia już to przeszłam a nawet zapytanie "a na ile lat pani ocenia psa - na moją odpowiedź,odpowiedź brzmiała ja też tak sądzę" a po wyszczotkowaniu zębów to jeszcze przynajmniej dwa,trzy lata by były odjęte - tak to już jest. Michelle a co mówił wet po USG,kiwał głową na jakieś narządy czy wszystko jest w normie? Quote
michelle04 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 (edited) Po zabiegu.. [URL="http://w901.wrzuta.pl/obraz/powieksz/3wzMIqMs0cV"][IMG]http://c.wrzuta.pl/wi13305/80dc62c2001dab404f492c49/sdc15447[/IMG][/URL] Rachunki: [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi7143/f2bf445b000f9d644f492c35/sdc15459-1[/IMG] W książeczce wet wyszczególni wszystkie badania. [quote name='Anula']To dzisiaj obchodzi 18-stkę! Jeżeli chodzi o wiek psa to co wet to inna opinia już to przeszłam a nawet zapytanie "a na ile lat pani ocenia psa - na moją odpowiedź,odpowiedź brzmiała ja też tak sądzę" a po wyszczotkowaniu zębów to jeszcze przynajmniej dwa,trzy lata by były odjęte - tak to już jest. Michelle a co mówił wet po USG,kiwał głową na jakieś narządy czy wszystko jest w normie?[/QUOTE] Przy UGS mówił, że nie widzi niczego niepokojącego, więc chyba nie mamy powodu do niepokoju, poczekajmy co "wyczyta" z krwi. Acha,a waga Bastka jest w normie ( przyp.15,5 kg). Mam taką cichą nadzieję, że jutro Bastek obudzi się już w troszkę lepszej kondycji i może pohasa z dziewczynami po ogrodzie :) Edited March 3, 2012 by Szamanka Post pod postem Quote
Anula Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Michelle a wiesz ile Bastuś miał usuniętych zębów? Ma na gojenie się jakiś antybiotyk bo moja tymczasowiczka miała siedem usuwanych i przez tydzień był podawany antybiotyk Stomorgyl 20.Bardzo szybko doszła do normy,na drugi dzień już ładnie jadła gotowane. Quote
basia34 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Bastek napewno bedzie dobrze ,przeciez jestes leczony u najlepszego weta. Quote
dorota k. Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) Kurcze, niezłe zaskoczenie dla mnie z tą "pełnoletnością" Bastkową. Anula prawdę powiada, że różnie weci wiek określają. Jeden 10, drugi 12. Dobrze, że z usg nic niepokojącego nie wynikło. Ciekawe jakie będą wyniki krwi. Dziewczyny, jeśli nie chcemy ruszać Bastkowych deklaracji, to ja mogę zaliczkowo z bazarku przelać pieniądze. Zaraz policzę ile powinno być na dzień dzisiejszy (tzn. wpłata jest narazie jedna), ale zamówionych jest już trochę rzeczy i około 200 zł. powinno być. Ciekawe jak nasz Chłopak dzisiaj się będzie czuł. Dzięki Michelle . Szybko policzyłam - na dzień dzisiejszy z bazarku powinno być 220,00 zł. Bazarek jeszcze trwa. Edited March 3, 2012 by Szamanka Post pod postem Quote
Anula Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='dorota k.']Kurcze, niezłe zaskoczenie dla mnie z tą "pełnoletnością" Bastkową. Anula prawdę powiada, że różnie weci wiek określają. Jeden 10, drugi 12. Dobrze, że z usg nic niepokojącego nie wynikło. Ciekawe jakie będą wyniki krwi. Dziewczyny, jeśli nie chcemy ruszać Bastkowych deklaracji, to ja mogę zaliczkowo z bazarku przelać pieniądze. Zaraz policzę ile powinno być na dzień dzisiejszy (tzn. wpłata jest narazie jedna), ale zamówionych jest już trochę rzeczy i około 200 zł. powinno być. Ciekawe jak nasz Chłopak dzisiaj się będzie czuł. Dzięki Michelle .[/QUOTE] Dorotko! Jak wynika z pierwszego postu z rozliczenia asia-s Bastek na koncie posiada 327zł na dzień dzisiejszy (w tym jest już uregulowane 250zł z michelle za luty) a więc skontaktuj się z Asią aby przelała na konto michelle pieniążki.Sądzę,że niech bazarek dojdzie do końca i wtedy zakończysz bazarek i przelejesz całą sumę na konto Asi.Zbliża się marzec a w związku z tym napłyną nowe deklaracje za ten miesiąc a więc z opłaceniem hotelikowania Bastka nie będzie problemu. Może jeszcze jednak niech Asia się wstrzyma z przelaniem pieniążków,ponieważ wet będzie oglądał wyniki Bastka w poniedziałek a w związku z tym może zalecić jakieś leki a więc siłą rzeczy kwota wzrośnie. Quote
dorota k. Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) Anula, tak sobie myślę, że może przelać za sobotę, a ewentualne leki razem z deklaracją za marzec. Narazie muszę opuścić dogo. Jak tylko będę to doczytam. Posłucham się Anuli ;) Anula, ja z Asię mam tylko poprzez pw kontakt. Edited March 3, 2012 by Szamanka Post pod postem Quote
giselle4 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Bastus slicznie spal ale zanim zlapalam aparat to ...same zobaczcie [URL="http://gis4.wrzuta.pl/obraz/powieksz/8Y1J9gD6zep"][IMG]http://c.wrzuta.pl/wi3849/f4940c540023e3e64f4a6f04/sdc15484[/IMG][/URL] grzeczny chlopak Quote
docha Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 teraz wróciłam i własnym oczom nie wierzę, że to taki staruszek? cieszę się, że zabieg bez komplikacji przeszedł. 18 lat?! on wygląda na co najwyżej 8-9 lat. Quote
dorota k. Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Do twarzy mu w różowym :) Dzisiaj będą wyniki krwi, więc zobaczymy co wet powie. Ja będę dopiero wieczorem. Jaka decyzja z przelewem? Quote
michelle04 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Nie wiem ile Bastuś miał usuniętych zębów, ale mogę dzisiaj dopytać o to weta,jednak musiały go one pobolewać, gdyż jakby taki pogodniejszy się zrobił. Zresztą nakręcę filmik to zobaczycie same. Quote
Anula Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='michelle04']Nie wiem ile Bastuś miał usuniętych zębów, ale mogę dzisiaj dopytać o to weta,jednak musiały go one pobolewać, gdyż jakby taki pogodniejszy się zrobił. Zresztą nakręcę filmik to zobaczycie same.[/QUOTE] Michelle to dopytaj weta o tą ilość zębów usuniętych to nie jest tak istotne dla nas ale zawsze warto wiedzieć przy adopcji aby przekazać jak najwięcej informacji o psie. Ja myślę też,że musiały go pobolewać zęby jak i dziąsła.Dobrze,że ma to już poza sobą,przynajmniej nie będzie cierpiał.Teraz mam nadzieję,że już będą same radosne chwile przed Bastkiem. Quote
asia-s Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Juz jestem :-) Przelewam za sekunde 164 zl dla Michelle za sobotnia wizyte, Ciotki, czy moge zrobic tak ze jeszcze dodatkowo przeleje Michelle 100 zl - tzw " na zas" w razie zeby miala jak trzeba placic od reki? Quote
docha Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='asia-s']Juz jestem :-) Przelewam za sekunde 164 zl dla Michelle za sobotnia wizyte, Ciotki, czy moge zrobic tak ze jeszcze dodatkowo przeleje Michelle 100 zl - tzw " na zas" w razie zeby miala jak trzeba placic od reki?[/QUOTE] Asiu, co do Twojego zapytania o przelew na 100zł, to może Dorota , michelle i Ty dogadajcie się- ja jestem za tym co uzgodnicie. Quote
asia-s Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='docha']Asiu, co do Twojego zapytania o przelew na 100zł, to może Dorota , michelle i Ty dogadajcie się- ja jestem za tym co uzgodnicie.[/QUOTE] Tak, jak najbardziej :-), czekam na ustalenia Doroty z Michelle, na razie przelalam 164 zl za sobote Quote
dorota k. Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Dziewczyny, zadzwonię do Michelle , zapytam i napiszę. Ciekawam tego filmiku z Bastulskim . Quote
michelle04 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ciotki przepraszam, ale mój wet miał dzisiaj pilną interwencję i niestety nie zastałam jego w lecznicy, ale mam nadzieję, że jutro już dowiemy się konkretów. A może jakaś ciotka zna się na wynikach krwi?? [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi7614/930b72620019a35b4f4bd039/sdc15525_-1[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi18363/0bd0585f0004867f4f4bd039/sdc15532_1-1[/IMG] [IMG]http://c.wrzuta.pl/wi15377/d5e654bb0001eada4f4bd03a/sdc15533_-1[/IMG] Quote
michelle04 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='dorota k.']Dziewczyny, zadzwonię do Michelle , zapytam i napiszę. Ciekawam tego filmiku z Bastulskim .[/QUOTE] Rozmawiałam z Dorką i dziękuję za propozycję, ale proszę nie przelewajcie pieniędzy "a konto". Będziemy rozliczać się w systemie rachunek-pieniądze. Zgoda? :) Quote
asia-s Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='michelle04']Rozmawiałam z Dorką i dziękuję za propozycję, ale proszę nie przelewajcie pieniędzy "a konto". Będziemy rozliczać się w systemie rachunek-pieniądze. Zgoda? :)[/QUOTE] Zgoda :-):-) Quote
aanka Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Michelle , nie wiem , jak inni , ale ja nie dam rady odczytać nic .....z wyników krwi ,a nie mogę powiększyć obrazu.......:shake: Quote
Anula Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ja sądzę,że te wyniki musi i tak odczytać wet. Quote
aanka Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 (edited) oczywiście ,że odczyta weterynarz ,ale Michelle się pytała .... ...widzę blado poziom leukocytów i hgb... transaminazy ,,,. nie mam zamiaru zastępować wet. i nic oceniać ,. Michelle uda Ci się t o powiększyc/?.... chodzi tylko o szybkie rozeznanie w obrazie krwi ...z czystej ciekawości .. co nie jest mi obce z racji zawodu.np. Edited February 27, 2012 by aanka Quote
Recommended Posts