Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dream* - nie wiedziałem, że ta akcja dotyczy też świnek. SPK się w to włączyło? Dawno nie byłem w sklepie, wszystko kupuję w hurtowniach, to i nie wiem, co się dzieje ;)
Na koszakach jestem ze względu na Fredzia, owszem, z przyczyn biznesowych (mam sklep internetowy, muszę widzieć, co w trawie piszczy ;) ), no i myślę o koszach - ale to za ładnych parę lat...
Evelin - wiceprezes ds. logistyki, transportu i kontaktów z mediami :diabloti:

Posted

[quote name='Elurin']Dream* - nie wiedziałem, że ta akcja dotyczy też świnek. SPK się w to włączyło? Dawno nie byłem w sklepie, wszystko kupuję w hurtowniach, to i nie wiem, co się dzieje ;)
Na koszakach jestem ze względu na Fredzia, owszem, z przyczyn biznesowych (mam sklep internetowy, muszę widzieć, co w trawie piszczy ;) ), no i myślę o koszach - ale to za ładnych parę lat...
Evelin - wiceprezes ds. logistyki, transportu i kontaktów z mediami :diabloti:[/quote]

dotyczy, i dotyczyłaby bardziej zapewne, gdyby stowarzyszenia swinkowe się w nią włączyły jak SPK :P ale ja sie nie znam, zakładkę mogę przynieść i zrobić fote jak chcesz sie zapoznać :)

jaki sklep internetowy? Asortyment jest mobilny czy raczej sztywny?
cos dla szynszyluchów fajnego macie?

Posted

Sklep Paszczak [URL="http://www.paszczak-sklep.pl"]Paszczak karma dla psów, kotów, gryzoni i innych zwierząt[/URL] (proszę to traktować jako informację, nie reklamę). Jak masz zapotrzebowanie na coś konkretnego postaram się ściągnąć. Dla szyków też mam towary. Mały wybór klatek, ale jak chcesz konkretny wymiar, zdobędę.
Wklej te zakładki, może napisz coś więcej, to dam znać na Caviarni.

Posted

ja bym chciała ferplastowski tower dla freciszczy ale to nie w tym miesiącu no i to zależy ile byś za niego chciał. i czy w gre wchodziłby odbior osobisty? bo jakies rozne opinie nt wysyłki czytałam, ale to jak o kazdym sklepie w sumie.
asortyment fajny i ceny fajne, pare rzeczy z działu karmy dla koszatniczek w ogóle się dla nich nie nadaje do spozycia ;p np te cirspy verseli i snacki :)

moge podesłac zakładki, ale o akcji Ci więcej nie powiem niż jest na stronie informacyjnej i niz to co napisałam wyzej bo nic wiecej nie wiem :P

Posted

znaczy ja tego nie mówiłam złośliwie :) ale np krązki z lucerną dla koszy są fajne jako smakołyk :P

a Chinchilla PRO 25kg i Complete 8kg byłoby można? i w jakiej cenie?

Posted

Karmy mogę zamówić, ale trzeba by poczekać ze dwa tygodnie. Cena za 25kg około 125zł, za 8kg nie jestem pewien, bo nigdy nie miałem takich paczek, ale chyba ok. 60-70zł.
Daj mi namiar na tę konstrukcję fretkową, najlepiej kod producenta.

Posted

Hej!
Czy szelki dla świnek dostępne w sklepach zoo są OK? Czy faktycznie można śmiało ubrać w nie świnkę i .. wyprowadzić na spacer?
Pytam, bo dla mnie to totalna pomyłka ale syn kuzynki pragnie mieć świnkę (efekt filmu :mad: ) i koronnym argumentem jest to, że będzie chodził na spacery ze świnką w szelkach :-o

Posted

Świnki nie powinny chodzić w szelkach ani na obroży. Postaraj się to wybić synowi kuzynki z głowy, a przede wszystkim porozmawiaj z kuzynką, jako matka ma większy wpływ na dziecko. Świnki maja sztywny kręgosłup i bardzo łatwo zrobić im krzywdę.

Tutaj znajdziesz więcej informacji na ten temat:
[url=http://www.swinkimorskie.eu/akcesoria_zabawki.php]Klub Pomocy Świnkom Morskim[/url]

Posted

Tak właśnie przypuszczałam :cool3:
Tylko jak przekonac kogoś kto w sklepie zoologicznym najpierw widzi szelki dla świnek a potem słyszy od "autorytetu" - sprzedawcy, że świnka morska o niczym innym nie marzy jak tylko o spacerku w szeleczkach :angryy:

Posted

Świnka pewnie wpadnie w panikę, jak jej się coś takiego nałoży na grzbiet. Albo znieruchomieje, jak to świnka, i dziecko może mieć ochotę ciągnąć zwierzątko na smyczy, albo świnka będzie chciała uciec w popłochu. W obu przypadkach zwierzak może sobie nadwerężyć kręgosłup.
A o wychodzeniu na spacer można zapomnieć. Świnka jak kot, woli chodzić własnymi drogami, a na obcym terenie w ogóle nie chce się poruszać; myśli tylko o tym, jakby tu najszybciej uciec i schować się do jakiejś bezpiecznej kotlinki, najlepiej gdzieś w krzaki.
Dużo lepiej wypuszczać świnkę na spacer w kojcu.

Posted

W Warszawie jest do wzięcia siano dla świntuszków, ale może być dla innych sianożernych stworów! Caviarnia dostała w prezencie kilka dużych worków siana dla naszych podopiecznych. Zgłaszajcie się, bo Kundzik, która przechowuje u siebie to siano, musi gdzieś mieszkać :).

[URL="http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=20&t=3097"]CAVIARNIA • Zobacz temat - Sianko podarowane przez p. Agatę[/URL]

• 1 month later...
Guest Elżbieta481
Posted

Chcemy gorąco podziękować Karenie za pomoc,radę i wsparcie jakie okazała nam w czasie obecnym gdy Antoni jest chory.Jest wielką pomocą i kopalnią wiedzy jesli chodzi o opiekę gdy świnka jest chora.Jest wsparciem lepszym niż lekarze.Jest bardzo życzliwa.
Dziękujemy.
Dziękujemy także Elurinowi za wsparcie za rozmowę pełną zrozumienia.Za to,że rozumie nasz strach.
Dziękujemy za to,że jesteście.
Elżbieta i Waldemar

Guest Elżbieta481
Posted

Cały ten tydzień i kilka dni poprzedniego Antoni ma zapalenie górnych dróg oddechowych.Zaczęliśmy od leczenia u nas tu w Rumii.W momencie jednak kiedy dokto P.na naszą prośbę stwierdził,że nie mierzy się świnkom temperatury i nie powiedział jakie mleko to spytałam Kareny o to mleko.Powiedziała,że śwince nie daje się mleka.Zadała sobie trud by wskazać lecznice,podała karmy-przesłała przesyłkę z wit.Udalo mi się wpaśc w panikę,kiedy doktor w lecznicy na Kieleckiej tzn lekarka stwierdziła,że skoro potylu zastrzkach Antoniemu nie jest lepiej to trzeba go uśpić.Mój TŻ się nie zgodził i leczymy dalej.Podajemy geberki-zresztą w ten wieczór kiedy lekarka powiedziała to co powiedziała-fajnie zjadł.Od wczoraj kiedy dot.do nas przesyłka od Kareny podajemy wit.-on jest słaby ale nie uważam,żeby trzeba było go uśpić.W wieczór kiedy powiedziała to co powiedziała zdecydowałam się zwrócić do Elurina,choc musielismy sobie coś wyjasnić.Stwierdział,że zapomniał i też pomógł.Wysłała kureierem PP karmę i właśnie czekamy na niego.
Elżbieta

Posted

Zaręczam, że są większe kopalnie wiedzy o świnkach ;)

Ale najważniejsze - jak dzisiaj się czuje Antoni? Kontrolujecie mu wagę? Pamiętajcie o podawaniu Lakcidu!

Posted

Bydlaki z PP nie dostarczyły dziś paczki, ma być w poniedziałek. Będzie awantura na poczcie :angryy:
Moja mama ma możliwość podjechania po Antosia pociągiem we wtorek. Rozkład umożliwia wizytę w Oazie tego samego dnia wieczorem.