Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Doda_']mówi ze ma do 'sprzedania' 3 swinki.. to sa prawdopodobnie samczyki.
ale nie chce mi sie wierzyc bo podala taki powod (dlaczego musi sprzedac) - ma za dużo klatek w domu, bo nie chce zeby mialy male (a mowila ze sa tylko samczyki, hmm, mozliwe ze ma inne zwierzeta, ale nie wiadomo..)

wczoraj ja postraszylam, nawet z jej mama gadalam. mowila ze jeszcze nie sprzedala swinke gadziarzom, a tak napisala na ogl bo chciala zeby ludziom bylo zal i kupowali swinki.. no i nasza rozmowe wstawila na jakims forum, a dzis jakis facet na naszej klasie napisal /komenta/ ze odda swinki na karme.. wiem ze to na zlosc. bo ta dziewczyna pewnie podala im moj nr gg:roll:

hmm, mowi ze zatrzyma sobie 2 swinki (samiczki chyba) a 3 samczyki sprzeda.. jak mi sie uda wyciagnac swinki od niej, to kto weźmie na dt? moze moglabym u mnie na dt zostawic 1 lub 2 ale musialabym pogadac z rodzicami.

aha, agamika, nie wiem czy bede mogla sprawdzac. Chyba tak, ale ktos musi ze mna do niej jechac.[/quote]

Dodo, nie myliłaś się dziewucha zrobiła sobie pogaduszke na "terrorystycznym" o tym czy ty jestes z Tozu - czy to możliwe, oraz o tym czy w ogole musi oddawać Ci świnki. Wysłała całą waszą rozmowe, wraz z twoim nr. gg ... ;/ Ponadto na zdjęciach pupilek pl. dziewczyna ta ma zdjecia weży, wieć wątpię, aby hodowała te świnki wyłącznie na sprzedaz ... ;/
[URL]http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?topic_view=threads&p=973388&t=297745[/URL] - z terrarystycznego o waszej rozmowie ... ;/
Tu robili sobie po prostu z Ciebie zarty i wlasnie dlatego wydaje mi się, że ten cały wirus to jedna wielka bujda ;|

A to jej kolejne wspaniale ogłoszenie ;/
[URL="http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?p=973468&highlight=%B6winki#973468"]http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?p=973468&highlight=%B6winki#973468[/URL]

A tak poza tym, to wczesniej ten dzieciak mial do sprzedania 2 samce i samice, ktora jest najprawdopodobniej w ciazy (jak napisala), bo ciagle trzyma ja z samcami, tez na terrarium.com.pl ale nie moge tego teraz znalezc.... pisalam nawet o tym na Caviarni ... ;/
Nawet udało mi się znaleźć i choć napisała, że nie na karmę, to ogłoszenie i tak było w dziale karmówka ;/ [URL]http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?p=962245&highlight=%B6winki#962245[/URL]

Posted

Dodo, ja Ciebie nie chcę straszyć, ale dobrze by było, jakbyś w jakiś sposób zablokowała sobie konto na naszej klasie, aby inni nie mogli na nie wchodzić. Najlepiej usuń je sobie i za jakiś czas załóż nowy. W ten sposób nikt nie będzie wchodzić z tego linka, który podali na tym forum na twój profil, bo mają twoje dane jak na tacy.

Posted

Dokładnie, albo przynajmniej zablokować kompletnie dla nieznajomych .... dodatkowo radze tez zmienić nr. gg bo to tez maja podane i beda cie gnebić głupimi gadkami .... a dziewczyna niech nie chrzani ze nie prowadzi "hodowli" dla zarobku bo dziwnym trafem ma kilku sprawdzonych ojców ;/

Posted

giovanka, wlasnie ze wiem o tym wszystkim. niech mysli ze jestem z tozu. nie wiem czy to prawda o tym wirusie - dzis 'na poduszce' umarla jej lejdi. co do weza.. wlasnie, chcialam zeby ktos ze mna tam pojechal i sprawdzil mieszkanie. sprawdzilabym czy nie ma weza. sama to naprawde sie boje. mowila ze moze jutro podjechac pod jakis sklep i podac mi swinki... dzis wieczorem mamy sie umowic. tylko kurcse gdzie swinki beda, naprawde boje sie postawic klatke z tymi swinkami w moim pokoju!!

nie wierze tez, ze swinki sa od 'kurnika' , te maluszki sie urodzily u niej. 3 umarly a jeden przezyl. niewazne - musze tam poejchac z kims, sprawdzimy cale mieszkanie (mozliwe ze weza lub inne zwierzeta zostawi sobie u kolezanki). ostatnio odebrala,m od niej samczyka, byl w stanie kiepskim.

wiec powiedzcie co teraz?? bo ja tu juz siedze kilka godzin i dalej nic nie wiem co robic.

ps - mowila ze jak bede u niej to zebym sie nie przestraszyla bo na podlodze sa duze plamy krwi.. - jej sunka ma cieczke.. (prosila zeby przyjechac wtedy kiedy jej mamy nie bedzie)

wiecie co?? najlepiej byloby tam pojechac naprawde z policja!! ale ja nie dam rady!!

Posted

Boże strasznie to brzmi ... pozatym co ona za bzdury wymysla, ze suka z Cieczką zostawia duże plamy krwi na podlodze...suka dokladnie sie wylizuje i niczego nie zostawia, a przynajmniej jesli juz to jakies slabo widzialne plamki, a napewno nie duze plamy krwi ;/ Oo to jest jakies chore ;/

Jeśli miałaby schować u kol gady, to schowa i wiekszosc swinek, więc nie wiem, czy to może mieć jakiś sens ;/

Posted

chlopaki juz mi na nk nic nie pisza, na gg tez nie. bo opieprzylam Anie (ta dziewczyne) i zagrozilam. Tam nie ma mojego adresu, zdjecia tez nie, wiec czego mam sie bac? mysle tylko o swinkach a nie o siebie.

bede odbierac swinki, dawac do dt i ds, pozniej znowu odbierac i tak dalej.. czy nie byloby lepiej pojechac tam z kims - np policja czy toz?? bo ja zadnej legitymacji nie mam, bedzie dalej tak robic.

Posted

Co za mała perfidna żmija...
Tak najlepiej zapukać do niej z policją i najlepiej wziąć jakiegoś przedstawiciela TOZu. Niech dziewczyna ma świadomość że łamie prawo. Nic nie może Ci zrobić, nawet do sądu posłać.

Posted

Doda, mogę popytać wśród znajomych z Twoich stron czy ktoś by się z tobą nie wybrał na wizytację tej dziewczyny. No, ale to nie będzie pewnie na już tylko na za parę dni.

Posted

[quote name='Karolajna']Ale to właśnie na jutro :([/quote]

najlepiej to zrobic jak najszybciej. bo dziewczyna potrzebuje kase i pewnie swinki sprzeda ludziom :angryy: nie bedzie czekac...

Posted

Dziewczyny, może nadajcie sprawę do Stowarzyszenia Pomocy Królikom? Oni mają uprawnienia inspektorów, mogą dokonywać interwencji (nie tylko w sprawie królików), no i mają członków w całej Polsce. Tu jest ich strona: [URL="http://www.kroliki.net"]www.kroliki.net[/URL]

Posted

Zdobądź kontakt nr. telefonu do TOZu. Poproś kogoś żeby do nich zadzwonił, musisz zapukać do niej z przedstawicielem TOZu. To na prawdę jest chore psychicznie... Ona łamie prawa zwierząt, przez nią zwierzęta są krzywdzone- powinnaś z tym walczyć...

Posted

Karolajna - ja z tym caly czas walcze. wczoraj zamiast sie uczyc pisalam z nia do pozna, probowalam przekonac zeby trzy swinki mi dala ale sie nie udalo. chcialabym, zeby ktos mi pomogl - dzwonil do tozu i wogole byl przy mnjie. potrzebna mi taka osoba. DG32 zgodzila sie mi pomóc, juz przesylam jej link do watku

Posted

A tu troszke o Jadze ;]
[URL]http://ludzie.cafeanimal.pl/Jaga_09,4326[/URL]
Interesują ją wszelkiego rodzaju świnki do oddania ... ;|
[URL]http://www.swinkimorskie.com/forum/viewtopic.php?p=29544&highlight=#29544[/URL]
Kilka zdjęć - monitor jej kompa nie wyglada na monitor, który znalazł by się u biednej dziewczyny z pijackiej rodziny ...
[URL]http://www1.epuls.pl/p/blackheart/3037279[/URL]
O rozmnażaniu nie rasowych - mix bernardynów ...
[URL]http://www.forum.biolog.pl/tematy74/dieta-dla-mieszanki-bernardyna-pilne-vt12863.htm[/URL]

Wklejam w nowym poście, gdyż zanim zdązyłam zedytować juz strasznie duzoodp. było ... ;)

Posted

[quote name='basia']A powiedzcie mi czy to co robi ta dziewczyna jest sprzeczne z prawem?[/quote]
Tak, w Polsce istnienie formalny zakaz sprzedawania zwierząt na "karmówkę"

Posted

no kurcze, nie wiedzialam ze jeszcze chce miec male pieski...

giovanka strasznie ci dziekuje :loveu:

naprawde trzeba dzialac jak najszybciej bo jeszze bedziemy szukac domku dla szczeniakow.. jej psinka teraz ma cieczke..

ps - musze konczyc, bede ok 22-23

a jakby co to smsy pisac 500-631-584

Posted

Kurcze trzeba coś zrobić.
Cioteczki, niech no któraś zadzwoni do TOZu. Sprzeczne to z prawem jak diabli.
Dobrze by było żeby TOZ był przy tym, najlepiej postarać się żeby przesłać im te linki.

Posted

[quote name='Doda_']no kurcze, nie wiedzialam ze jeszcze chce miec male pieski...

giovanka strasznie ci dziekuje :loveu:

naprawde trzeba dzialac jak najszybciej bo jeszze bedziemy szukac domku dla szczeniakow.. jej psinka teraz ma cieczke..

ps - musze konczyc, bede ok 22-23

a jakby co to smsy pisac 500-631-584[/quote]

Nie ma za co Dodo :) żal mi tych świnek było i chciałam po prostu pomóc, a traktowanie zwierząt jako zysk i brak myslenia u ludzi doprowadza mnie do szału ;/

Posted

Można ją jeszcze nastraszyć skarbówką - wątpię, żeby dochód rejestrowała. A jest obowiązek. Skarbówka lubi w takich sytuacjach reagować, bo to np. kasa z premii za aktywność jest:diabloti:
Ja w ogóle bym poszedł raczej w tym kierunku i w stronę ujawniania danych osobowych - policja na sprawę zwierząt machnie ręką raczej, a skarbówka takiej okazji nie przepuści.
Aha, i dogrywajcie szczegóły na privach lub smsami - to ogólnodostępne forum...

Posted

[quote name='trolka']Tak, w Polsce istnienie formalny zakaz sprzedawania zwierząt na "karmówkę"[/quote]

A możesz przytoczyć jakąś ustawę albo coś?