Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neris :calus:
prosiaczku biegaj szczesliwie :candle:

Korenia niestety takich coraz wiecej jest :shake: trzeba coraz bardziej uwazac i byc czujnym :shake:

Posted

[quote name='Korenia']jednak z dogomaniaczek kupiła sobie nowego przyjaciela.... boa tygrysiego....[/quote]
Przyjaciela? To z łuskowatymi można się dogadać?

Posted

Pytony tygrysie tulą się do opiekunów :). Znałam takich, którzy ze swoim pytonem (to chyba była pytonica), spali w łóżku na wakacjach, żeby wężusiowi nie było zimno i smutno. W rozmowach dyskretnie pomijano kwestię żywienia Udusia, ale nie sądzę, żeby byli to ludzie, którzy cieszyliby się widokiem strachu pożeranego gryzonia, czy cokolwiek to było. Znałam pewnego terrarystę-hobbystę, dał mi węża zbożowego do pogłaskania - takie fajne większe sznurowadło :). Niestety, miał również na zapleczu pudełko z białymi myszkami na karmę. Nawet taki niby-zaskroniec musiał coś zjeść. Żółwie wodne czerwonolice też są mięsożerne i raz na jakiś czas powinny dostać całe zwierzątko, chociaż nieżywe. Rozumiem fascynację gadami jako zwierzętami, bo są piękne (przynajmniej niektóre), akceptuję konieczność karmienia niektórych zwierząt mięsem, odrzuca mnie tylko fascynacja ludzi cierpieniem i śmiercią zwierząt na pokarm.

Posted

[QUOTE]odrzuca mnie tylko fascynacja ludzi cierpieniem i śmiercią zwierząt na pokarm.[/QUOTE]
Przecież żaden, a przynajmniej spora większość terrarystów, nie przyzna się oficjalnie, że lubi patrzeć jak ich pupil raczy się myszką czy chomikiem.

Posted

[quote name='kimera']Pytony tygrysie tulą się do opiekunów :). Znałam takich, którzy ze swoim pytonem (to chyba była pytonica), spali w łóżku na wakacjach, żeby wężusiowi nie było zimno i smutno. W rozmowach dyskretnie pomijano kwestię żywienia Udusia, ale nie sądzę, żeby byli to ludzie, którzy cieszyliby się widokiem strachu pożeranego gryzonia, czy cokolwiek to było. Znałam pewnego terrarystę-hobbystę, dał mi węża zbożowego do pogłaskania - takie fajne większe sznurowadło :). Niestety, miał również na zapleczu pudełko z białymi myszkami na karmę. Nawet taki niby-zaskroniec musiał coś zjeść. Żółwie wodne czerwonolice też są mięsożerne i raz na jakiś czas powinny dostać całe zwierzątko, chociaż nieżywe. Rozumiem fascynację gadami jako zwierzętami, bo są piękne (przynajmniej niektóre), akceptuję konieczność karmienia niektórych zwierząt mięsem, odrzuca mnie tylko fascynacja ludzi cierpieniem i śmiercią zwierząt na pokarm.[/quote]

Odnosnie tej fascynacji.Byłam wczoraj u mojego weta i rozmawiałam z nim na temat gryzoni i gadziarzy ogólnie. Opowiedział mi ,że jeden z jego kolegów wetów ma w swoim gabinecie weża.I co ciekawe ,to ludzie będąc u niego w gabinecie pytają, kiedy będzie go karmił bo chcą przyjść popatrzeć:crazyeye:.

Mój wet stwierdził ,że rozumie ,że wąż musi jesć, ale nie może zrozumieć ludzi czerpiących przyjemność z oglądania zabijania zwierząt.Że kogoś może to podniecać:shake:

Posted

[quote name='kalcia']o jezuuu!! boooskie XDD
mozna to gdzies kupic? XD[/quote]

"z klawiatury" mi to wyjęłaś:lol:.....można gdzieś takie lux wdzianko zakupić??

Posted

To zdjęcie jest "podebrane" z Cavies Club, ze strony pani Barbary Sas, ale kostium pochodzi stąd:
[URL]http://cuddlycavies.homestead.com/costumes.html[/URL]
Tylko 13 dolarów, darmowa wysyłka.

Posted

No, ale chyba nikt tak na codzień tych biednych świnek nie przebiera w te stroje jak lalki? Ja osobiście bym się bała maleństwu krzywde zrobić.

Posted

Dla skinny są takie śliczne sweterki :).Te ubranka są głównie po to, żeby świnkom robić śmieszne zdjęcia. Producent uprzedza, żeby nie nakładać tego zwierzątkom na dłużej.
Te ostatnie ubranka są z pieluchomajtkami, do trzymania świnki na kolanach :).

Posted

[QUOTE]Te ostatnie ubranka są z pieluchomajtkami, do trzymania świnki na kolanach [/QUOTE]
A ja się z mężą smieje, że ma w spodenkach rowerowych pampersa ;)

Posted

Strój świetny, ale jakoś mnie takie przebieranie zwierząt w ogóle się nie podoba. No chyba, że chodiz o skinny lub pieski, które bardzo marzną. Użytkowo - tak, rozrywkowo - nie.