Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A moi śpią w drugim pokoju a i tak słyszę jak nocami harcują... terkotanie się nieźle niesie.

A jak rano do nich idę to na boku leżą rozwaleni i śpią...

Będę miała na tydzień aparat mojej koleżanki, obfocę ich z każdej strony!!!!

Posted

Ja spałem, ale za to kolejne problemy świńskie... Batman ma podejrzenie grzyba, ma na szyi futerko takie jakby wystrzyżone... Po weekendzie powinien być wynik posiewu - i 100 zł do tyłu...
Przynajmniej rozdęty brzuch Beńka to nie żadne wzdęcia tylko tłuszcz. Tak jakoś nietypowo mu się odkłada. Tak nietypowo, że pierwsza reakcja wetki była: "A to na pewno samiec?".:evil_lol: Świń ma zaleconą dietę.
BTW - Bercik i Benio uwalili się obok siebie i nawet troszkę przytulali - pierwszy raz!
Zdjęć nie wstawię, bo po pierwsze Bercik na widok aparatu leci do niego jak do cykorii, a po drugie antywirus zablokował mi imageshacka, zanim sobie z tym poradzę trochę czasu minie.

Posted

hm wychodzi na to elurin , ze wszyscy, którzy mają styczność z Twoimi świniami maja wątpliwości co do ich płci ;)
słuchajcie - warszawiacy - idziemy na impreze do królików - w przyszła sobotę? hm? taką bardziej towarzyska niż króliczo-świnkowa? ewelin - moze bys sie załapała?

Posted

Wszyscy piszą nocne opowieści, to i ja się dołączę :lol: U nas kiedy tylko gaśnie światło, panowie zabierają się za jedzenie, ale trwa to chwilę i potem spią do ok. 5-6. Kiedy tylko usłyszą budzik, zaczyna kwikać Pruszek, Mały dołacza do niego gryząc kraty i wskakując co chwilę na hamak, Jurand jest bardzo cichy - tylko wspina się na łapkach i patrzy co mu doleci. Nie mam innego wyjścia jak wstać i dać im ogórka, bo wiem, że bez tego mam spanie z głowy. Po ogórku trochę się uspokajają, ale za jakąś godzine zaczyna się od nowa, byle tylko usłyszeli, że pańcia się poruszyła. Mały wali w kraty tak, że musimy zastosować drastyczne kroki:

1. Kluczyki:evil_lol: - stałe przyłóżkowe wyposażenie.
Na dźwięk brzęczących kluczy, Mały ucieka do domku. Coraz rzadziej to działa.:placz:

2. Dźwiękowy sms z muzyczką, od znajomego :lol: - skutek jak przy kluczykach, ale mniejszy.

3. W ostateczności - Klatki z Jurandem i Pruszkiem wędrują do kuchni (nie mamy tam kaloryfera i jest chłodno), Mały jest wypuszczany na wybieg i śpi pod kanapą.

Posted

Niestety, u mnie świnie przestały być przytulaste. Puszek, śliczności takie, jak pluszowa zabawka, blond puchatek wielkooki... a za przeproszeniem, mała cholera :). Turkocze tylko, Bobka szczypie, ode mnie ucieka, głaskać się nie daje, a jak go złapię wreszcie, to mnie gryzie. Nie tak na serio, bo to nie jest prawdziwa agresja, ale mocno i dotkliwie szczypie zębami. Kiedy go noszę na rękach, obawiam się już o szyję :). Uciapnął mnie już w przedramię, a niedawno w udo, w trakcie ucieczki z kolan. Co gorsza, nauczył też ucieczek Bobka. Ten co prawda nie gryzie, ale też nie chce usiedzieć na kolanach, tylko się ciągle wysmyka. I żeby się jeszcze z Pusiem lubili, a to nie. W sumie to może oni się lubią, ale bez przytulania i czułości. Obecność samiczek trochę je zdenerwowała, ale na szczęście nie wywołała agresji, przynajmniej wobec siebie nawzajem.

Posted

u mnie najpierw wstaje tz - i nic sie nie dzieje. Świnki śpią. Potem dzwoni mój budzik ze trzy razy. Właczam mu drzemka a potem zaraz jest 9.00 i mam dokładnie 28 min na wszystko. Więc wkraczam do pokoju swinkowego! I się zaczyna. Zyta z biegu wskakuje na hamak i pokazuje mi ze nie ma siana. Helena stoi przy pustej pompie i udaje ze pije - w przerwach patrząc na mnie z wyrzutem. Zocha leci do pustego uchwytu na warzywa. A potem do pustej miski na granulat. wikta opiera sie o kraty i krzyczy! Reszta podłapuje - i rownież drze się wniebogłosy. Tz - patrzy n ato, kręci głowa i zajmuje mi łazienkę twierdzac ze on teraz będzie sie golił. Wrrrrrrrrrrrrrrr

Posted

Ja mam to "szczęście", że zaczynam pracę wcześniej niż TZ i przynajmniej mam łazienkę dla siebie. TZ nie słyszy świnkowego darcia się, śpi kamiennym snem, ale ostatnio Mały tak daje w kraty, że i jego budzi :evil_lol:

Tekst do Małego: "Bo będą kluczyki!"

Posted

No nie do końca dzienne. Świnki buszują wtedy kiedy nie czują się zagrożone i mogą się ukryć przed wzrokiem drapieżników, zazwyczaj ożywają na wieczór i przy świtaniu, czyli takie północno-dzienne.

Mnie jakoś świnki nie budzą, też mam raczej mocny sen, no chyba, że jakieś kotłowania są i awantury, ostatni raz to Misio i Arnoldzik wyrwali mnie o 6 nad ranem w sobotę :P To już dawno było, a ja wciąż to pamiętam ;) Niestety mój TŻ ma dość lekki sen i strasznie denerwuje go to poidełko hałaśliwe, a Chmurcia, Aniołek czy u mnie Lenny uwielbiają pić masę wody i to właśnie w nocy, to chyba u nich rodzinne ;P

Posted

[quote name='pucka69']
słuchajcie - warszawiacy - idziemy na impreze do królików - w przyszła sobotę? hm? taką bardziej towarzyska niż króliczo-świnkowa?[/quote]

A o której będzie ona organizowana?

Posted

[quote name='Karena']Wszyscy piszą nocne opowieści, to i ja się dołączę :lol: U nas kiedy tylko gaśnie światło, panowie zabierają się za jedzenie, ale trwa to chwilę i potem spią do ok. 5-6. Kiedy tylko usłyszą budzik, zaczyna kwikać Pruszek, Mały dołacza do niego gryząc kraty i wskakując co chwilę na hamak, Jurand jest bardzo cichy - tylko wspina się na łapkach i patrzy co mu doleci. Nie mam innego wyjścia jak wstać i dać im ogórka, bo wiem, że bez tego mam spanie z głowy. Po ogórku trochę się uspokajają, ale za jakąś godzine zaczyna się od nowa, byle tylko usłyszeli, że pańcia się poruszyła. Mały wali w kraty tak, że musimy zastosować drastyczne kroki:

1. Kluczyki:evil_lol: - stałe przyłóżkowe wyposażenie.
Na dźwięk brzęczących kluczy, Mały ucieka do domku. Coraz rzadziej to działa.:placz:

2. Dźwiękowy sms z muzyczką, od znajomego :lol: - skutek jak przy kluczykach, ale mniejszy.

3. W ostateczności - Klatki z Jurandem i Pruszkiem wędrują do kuchni (nie mamy tam kaloryfera i jest chłodno), Mały jest wypuszczany na wybieg i śpi pod kanapą.[/quote]

O widzę ,że sposoby na uspokojenie świnek mamy podobne,choć po godzinie 5 rano o której wstaję do pracy, juz nic nie działa.
Drą się jak opętane, Mamut gryzie kraty.Wydaję wtedy dziwne dzwięki w stylu takiego Ciiiiiiiiiiiii...-teatralnym szeptem, zapada cisza i świnie patrzą na mnie jak na głupią.:evil_lol:
Jedynie mój TZ twierdzi że mu się super śpi w towarzystwie prośków, że działają na niego uspokajająco- bo wg niego fluidy jakieś wysyłają.:roll:

Posted

o to to, bajon! ja tez ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - do Jadzi stosowałam. I jeszcze jeden, dość brutalny - rzucałam np. gazete tak, zeby stukneła w prety i świnki stały wtedy nasłu****ąc i nie wydawały dźwięków paszczą.

Posted

Pucko - Elurin - tak!
Moi chłopcy jakoś do mnie nie piszczą, gdy śpię, za to jak tylko wstanę, podbiegają do prętów i czekają. Jeśli od razu nie idę do kuchni, Bercik i Boluś zaczynają śpiewy :)

Posted

Dostałam zaproszenie na spotkanie terrarystów - wszak jestem początkującym terrarystą :evil_lol: 23 lutego na estakadzie koło dworca PKP, a potem idą do knajpy... Kebab.
Kto się chce przelecieć z kijem przez Katowice? :mad:

Posted

byłam w zoologu u nas w Nowym Dworze i nawet tutaj mają węże... no i to chociaż duze, wygląda i poszpanować można.

Ale KARACZANY?????? I to nie na karmę - normalnie jako pet!!! to chyba tylko dla popaprańca jakiegoś czy co...