paula82 Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 może być kontakt na mnie. i tel. i e-mail. dobrze by było gdyby ją ktoś na DT mógł wziąć. szczepić będzie można za min. dwa tyg. Quote
bric-a-brac Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Paula, a jak my im ją jakim cudem wyadoptujemy, to czy ci ludzie nie sprawią sobie nowego czworonoga? Bo to by było błędne koło, jak myślisz? Quote
paula82 Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Dlatego ja chcę po dobroci i postaram się na piśmie dostać zrzeczenie się praw do niej. Poprzednim razem (kiedy miała szczeniaki) chcieli ją oddać, a szczeniaka zostawić, więc zostawiłam Tolkę. Wiem, że chcą pozbyć się też tego Kaukaza (jak będę miała zdjęcia wątek mu założę). Może dotrze do nich, że zwierzę to obowiązek, "kłopot", a jeśli to nie pomoże to trzeba będzie ich postraszyć, że pies nie może luzem biegać, albo im ją ukradnę, w końcu biega wszędzie, a psy tu często pod kołami samochodów giną, odkąd tola jest w lecznicy ani raz nie zadzwonili, aby choć zapytać, czy przeżyła zabieg. Jeszcze nie wiem, ale Tola zasługuje na lepszy dom. a czy nie sprawią sobie nowego psa? pewności nigdy nie ma, ale kiedy im koty zabierałam na sterylkę to obiecali, że więcej zwierząt nie chcą i wezmą. W ogóle to w Polsce powinno być prawo, że niektórzy ludzie powinni mieć zakaz brania zwierząt. Quote
bric-a-brac Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 To faktycznie lepiej miej zrzeczenie na piśmie. Dla świętego spokoju, żeby potem kłopotów nie było, a ludzie bywają różni. W zasadzie nie powinno się ogłaszać czyjegoś psa. Więc papier by tu był jakimś zabezpieczeniem. Quote
JOHANNALIND Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Rozumiem, że sunia przebywa teraz gdzieś w Warszawie? Quote
bric-a-brac Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Tak, w Warszawie. Chyba jeszcze w lecznicy na czas zrośnięcia brzucha. Quote
Magolek Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 [quote name='paula82']Dzięki dziewczyny. Wspólnymi siłami uda się. :D Dzisiaj byłam w lecznicy, nawet na spacer Tolę wzięłam i na smyczy umie chodzić. Zakumplowała się z pekińczykiem z klatki obok (z kociego świata). Więc może być do psów, do kotów i chyba do dzieci (ale u mądrych ludzi). [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images37.fotosik.pl/1202/5854a54a2fdb7257med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images47.fotosik.pl/1240/2c76cba5dd4fc655med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/1230/a04a92b056d37911med.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Śliczna para. :) Quote
paula82 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Tola wczoraj trafiła na tymczas do Kociego Świata. pojechała razem z pekinem, który był w lecznicy w klatce obok niej po kastracji. :lol: Mam pełną zgodę dotychczasowych "opiekunów" na oddanie jej do najwspanialszego DS, bo tylko na taki ta sunia zasługuje. Musimy ruszać z ogłoszeniami. Dziewczyny od plaskatych wrzucą ją do siebie na stronę, oraz będą też na własną rękę domu szukać, ale czym więcej ogłoszeń tym lepiej. prawda??? :cool3: Quote
Magolek Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 To bardzo dobre wiadomości. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby dziewczynka szybko znalazła swój własny domek i kochającego człowieka. :) Quote
bric-a-brac Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Z nieba Koci Świat spadł! :) :multi: Paula, pisz do któregoś moda o przeniesienie wątku na psy do adopcji. Super, szukamy domu:) Quote
paula82 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 do moda? a kto nim tu jest? Możesz zrobić to za mnie? czy muszę ja jako założycielka wątku? Quote
bric-a-brac Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Dobra, ja napiszę :) A jak to się w ogóle stało, że koci świat ją przygarną? edit: PW wysłane z prośbą o przeniesienie. Wieczorem zrobię jej allegro. edit2: utknęłam na treści :lol: Ile ona ma? Ile może ważyć? Jakiś tekst sklecisz, Paula? Quote
paula82 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 pani z kociego świata jest tak często w tej lecznicy jak i ja (a może częściej). Przywieźli pekina i zobaczyli Tolę, ja mówiłam z panią Marzeną (wetką) jaka jest sytuacja i że Tola po sterylce będzie wypuszczona bo nie mamy gdzie jej zabrać. Pani Marzena opowiedziała im tą historię, a jak wyszło, że Tola jest jednak fajną, czysta sunią i nie jest agresywna tylko była wystraszona, kombinowali aby ją gdzieś zabrać, a może p. Jola z nimi tez rozmawiała, tak do końca nie wiem jak to było. Zadzwoniła wczoraj p. Marzena z lecznicy i mówi, że chcą Tolę wziąć z Kociego Świata tylko mamy szybko dać odpowiedź bo mają po pekina przyjechać to by i ją zabrali, więc się zgodziliśmy. Według nich takie małe psiaki szybko domy znajdują. Tola nie będzie w żadnym boksie tylko luzem będzie chodzić po ogromniastym terenie. Jak się dowiem więcej dam znać. Będę miała kontakt telefoniczny z opiekunkami Toli, więc wszystko chyba będziemy wiedzieć na bieżąco. Quote
Atomowka Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Paula ale fart, no kurde cieszę się bardzo :) Napiszcie tekst do ogłoszeń Quote
bric-a-brac Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Rany super, DZIĘKUJEMY KOCI ŚWIECIE! :multi: Paula, skleć coś, plis. No i teraz kontakt nadal na Ciebie? Czy może na kogoś z KŚ? Jak coś, to daj znać. Chyba można w pierwszym poście co nieco zaktualizować, że Tolka już ciachnięta i że KŚ ją przygarną :) Quote
koci-świat Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Nawet nie wiedziałam że Tola ( u nas Dropka) ma swój wątek :-) Mała jest uroczą suczką, aczkolwiek nieco zalęknioną. Chętnie mieszka w domu na fotelu-jak widać warunki podwórkowe nie weszły jej w krew. Stanowczo jest psem "drugoplanowym". Jest ją w stanie zdominować każdy, najmniejszy plaskaty. Quote
bric-a-brac Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Koci świecie, jak z ogłaszaniem? Dajcie znać na kogo namiary podawać, to chociaż tak spróbujemy podziałać :) Quote
fenek Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Koci Swiat pewnie rzadko tu zaglada. Moze Dropcia (Tola) ma watek jeszcze gdzie indziej? ja bym sie z checia dowiedziala co tam u piscy slychac. Quote
Recommended Posts