AgnieszkaDebkowska Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Witam, Jestem z Warszawy i poszukuje pieska rasy bearded collie (z rodowodem). Jestem w stanie zapewnić pieskowi dużo ruchu, bo jestem aktywną osobą, pracuję w domu, więc wlasciwie przez większość czasu pies byłby ze mną. Nie planuje wystaw z pieskiem, wiec czy aby zachować większą czystość i wygode mozna pieska podcinać co pare miesiecy? Chcialabym zapytac rowniez czy te psy mają tendencje do ciągłego szczekania- tak słyszalam? Zalezy mi na piesku o zrownowazonym temperamencie. Planuje isc z pieskiem na szkolenia. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz Quote
marcelllll Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Witaj :) To miłe, że interesujesz się tą rasą. W Warszawie jest hodowla, wiosną tego roku miała pierwszy miot, kolejny szykuje się dopiero za około 2 lata :) Ale w Polsce jest kilka hodowli, mam nadzieję, że odległość nie jest dla Ciebie przeszkodą :) To prawda, to rasa dość szczekliwa, ale z tego co zauważyłam, to głównie na spacerach. Mój bearded ma teraz 1,5 roku i w domu nie szczeka nigdy- dosłownie. Na spacerach też rzadko- tylko na zbyt wielkie kije, których nie może podnieść ;) Także nie jest to nieodłączna cecha tej rasy ;) Ogólnie jest to super rasa, baardzo towarzyska i kochana. A, zapraszamy na forum bearded collie :) [url]www.beardedcollie.**********[/url] lub [url]http://www.klubbeardedcollie.darmowefora.pl/index.php?www[/url] Quote
marcelllll Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Poza tym co jakiś czas spotykamy się w Warszawie na beardusiowych spacerach, jeśli miałabyś ochotę przyjść i zobaczyć je na żywo, to zapraszamy :) Quote
Recommended Posts