andzia69 Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 Edi - Tola mi odpisała tam na wątku ( " Mam wielki problem, wstawiam przez fotosik, ale teraz i tam problemy. Bardzo dlugo trwa juz ta niedogodność na dogo, obawiam się, ze moze zostac na stale:( Nie ma nawet jak i kogo zapytać, ile to jeszcze potrwa:( " Quote
słodkokwaśna Posted October 21, 2019 Author Posted October 21, 2019 1 godzinę temu, andzia69 napisał: Edi - Tola mi odpisała tam na wątku ( " Mam wielki problem, wstawiam przez fotosik, ale teraz i tam problemy. Bardzo dlugo trwa juz ta niedogodność na dogo, obawiam się, ze moze zostac na stale:( Nie ma nawet jak i kogo zapytać, ile to jeszcze potrwa:( " Czyli chcą by dogo zamarło....może się spełnić ich marzenie. Marzenko wyślę Ci zdjęcia na maila Quote
Istar19 Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 Ojej Edi bardzo mi przykro że miałaś tak ciężko miesiąc :( Abbcia jest silna, bo ma tak silną opiekunkę. Mam nadzieję że poprawa jej zdrowia nie jest chwilowa i że jeszcze nacieszycie się sobą! Jutro dodam Etnę na stronę, czekam też zatem na maila że zdjęciami. Napisz jeszcze czy ktoś znalazł dom :) Quote
iza121 Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Oby, ta poprawa była jak najdłużej Etna piękna w moim typie Quote
Istar19 Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Przejrzałam Twoje ogłoszenia przy okazji. Czy Bingo też dodać na stronę? A Brat Nordika jest jeszcze u Ciebie czy znalazł już dom? :) Quote
słodkokwaśna Posted October 22, 2019 Author Posted October 22, 2019 Tak Marzenko, Bingo jest. Wraca też Boss:(. A brat Nordika jest, ale już zajęty. Quote
Istar19 Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Biedny Boss :( powód oddania ? Niszczy? Ma lek separacyjny czy za dużo energii ? Jak się zachowywał w domu i na spacerach ? Jakbyś wiedziała to napisz, opisz się rozszerzy. Jak brat Nordika pojedzie do domu to daj znać, dam go na stronę w dziale w nowym domu, a imię jakies ma? Żeby był porządek na stronie ;) Po obiedzie dodam Bingo ma stronę. Quote
słodkokwaśna Posted October 22, 2019 Author Posted October 22, 2019 Arktik, szybko nie pojedzie. Za jakieś 2 miesiące, bo to do mojej rodziny. Czeka na przeprowadzkę. Boss ma za dużo siły. Nie mogą go upilnować, przeskakuje wszystkie płoty i w ten sposób zagląda do sąsiadów a oni się go boją, bo duży pies. Tak to jest do rany przyłóż, zabawowy przytulak, tylko ucieknier i niszczyciel, ale to niszczenie im nie przeszkadza, tylko ucieczki. Nic nie mogą zrobić, nigdzie się ruszyć, bo on zaraz to wykorzystuje i zwiewa. Na spacerach ciągnie nadal. Quote
słodkokwaśna Posted October 22, 2019 Author Posted October 22, 2019 8 godzin temu, iza121 napisał: Oby, ta poprawa była jak najdłużej Etna piękna w moim typie Tak, Etna jest urocza:) Na spacer to ona wyprowadza nas a nie my ją. Quote
iza121 Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 3 godziny temu, słodkokwaśna napisał: Tak to jest do rany przyłóż, zabawowy przytulak, tylko ucieknier i niszczyciel, ale to niszczenie im nie przeszkadza, tylko ucieczki. Nic nie mogą zrobić, nigdzie się ruszyć, bo on zaraz to wykorzystuje i zwiewa. Na spacerach ciągnie nadal. A próbowali kontakt z innymi psami? Ewentualnie jakieś wybiegi dla psów? Zabawy, ćwiczenia umysłowe? 3 godziny temu, słodkokwaśna napisał: Tak, Etna jest urocza:) Na spacer to ona wyprowadza nas a nie my ją. Uroki psiaka, którego nikt niczego nie nauczył, teraz też mam taką owczarke adoptowana, która na smyczy chodzić nie umiala wcale, nie wiedziała do czego służy trawa na spacerze, nie umiała też najzwyklejszego siad, a na widok ręki że smaczkiem, czy poklepanie tulila się zamiast się cieszyć, że jej się udało - przykre Quote
słodkokwaśna Posted October 22, 2019 Author Posted October 22, 2019 Niestety atakuje inne psy. 2 godziny temu, iza121 napisał: A próbowali kontakt z innymi psami? Ewentualnie jakieś wybiegi dla psów? Zabawy, ćwiczenia umysłowe? Uroki psiaka, którego nikt niczego nie nauczył, teraz też mam taką owczarke adoptowana, która na smyczy chodzić nie umiala wcale, nie wiedziała do czego służy trawa na spacerze, nie umiała też najzwyklejszego siad, a na widok ręki że smaczkiem, czy poklepanie tulila się zamiast się cieszyć, że jej się udało - przykre 90% takich psów trafia do nas. Quote
iza121 Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 I to jest właśnie niestety przykre, w szczególności, w przypadku psiakow, które widać, że mają swojego korzenie gdzieś u przodków ras stworzonych do współpracy z człowiekiem Quote
słodkokwaśna Posted October 23, 2019 Author Posted October 23, 2019 42 minuty temu, iza121 napisał: I to jest właśnie niestety przykre, w szczególności, w przypadku psiakow, które widać, że mają swojego korzenie gdzieś u przodków ras stworzonych do współpracy z człowiekiem Wiesz pies nie rodzi się z tymi cechami o których napisałaś wyżej. Poza tym masa psów bezdomnych, która do nas trafia nigdy nie miała do czynienia z człowiekiem, są wyłapywane z lasów lub często wykopywane z nor innych zwierząt to jak mogą siadać na komendę, albo chodzić na smyczy? Quote
Istar19 Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 Halo halo? Napisz coś Edytko...wiem, że pewnie u Was ciężko skoro się nie odzywasz, ale napisz coś... Ktoś do Was trafił ? Ktoś znalazł dom? Mogłabym poogłaszać psy na olx, ale nie wiem na jakie miasta. Odezwij się proszę :) Quote
Istar19 Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 Cisza tu :( I tak życzę wszystkim Wesołych i Spokojnych Świąt! Moje skarby :) Znaczy ich część :P Quote
andzia69 Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 5 godzin temu, Istar19 napisał: Cisza tu :( I tak życzę wszystkim Wesołych i Spokojnych Świąt! Cudowny Mikołajek :) Zdrowych, wesołych Świąt :) U Edi było ostatnimi czasy ciężko, bo zadzwoniłam do niej. ale mam nadzieję, że wróci na dogo :) Quote
Recommended Posts