Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do domciu poszedł Artu, Petra i tak jak wcześniej wspominałam Arna:)

A to dwa  młode sierściuchy, wyleniałe:)

Antolka i Lutek:)

Antolka, wesoła, urocza trzpiotka. Na smyczy uczy się chodzić z dobrym rezultatem.

Z psami lubi zabawy a ludzi uwielbia.

Lutek, to taki ciapek....skoczny i ruchliwy, ale na spacerze chodzi przy nodze. Z psami się lubi, raczej wszystkim ustępuje. Nie szczeka a skomli za towarzystwem.

Do ludzi wielki pieszczoch, tylko to się dla niego liczy...trochę czułości i osoba obok.

To niejadek a raczej zjada tylko to, co lubi a lubi mało....najbardziej ludzkie jedzenie.

Na fotkach też Rubi się przyplątała:)  

Już mam dość DOGO!!!!! znowu zdjęcia mi nie wchodzą!!!!

Posted

Zdjęcia mam już na mailu, jutro rano stronę zaktualizuje :) super że 3 psiaki w nowych domach ! 

Teraz czas uspac dziecko...marudzi że spiacy, ale zasnąć nie umie ;)

Posted

Psiaki zdrowe:) ale mamy dużo nowych i między innymi jedną taką maliznę, co ma povera w sobie i  marudę i za pierona nie da mi nic zrobić.

Tylko rączki i rączki albo demolka za karę, że jej nie wzięłam....ale jej fotki później jak będzie padała, bo teraz zdjęcia to graniczą z cudem.

Ale innych nowych przedstawię za chwilkę...tylko napiszę, że  Delfa,Luk i Łebek mają dom:) a Boss- demolka na sprawdzeniu....już mieliśmy go zabierać, ale pani dała mu jeszcze szansę na kilka dni, bo się troszkę uspokoił a jej było przykro, że musiałby znowu wrócić do nas( bo my jemy psy:P)

Jak widać idą do domu przede wszystkim psy a u nas babiniec i wszyscy akurat chcą psy!!!!:(

Nowe: 6 bab i jeden piesol.

Trafiły jakoś kilka dni temu, tylko czasu mi brakuje....na zdjęcia:( Matko miałam im imiona wymyślić i zonk! bo nie mam...:(

Owczarka  była mega wychudzona i błąkała się z małym czarnulkiem dosyć długo. Teraz nabrała ciała a on wyleczył ucho, bo miał chore i do tego pogryzione prawdopodobne przez nią, bo u nas je już wczoraj rozdzieliliśmy.  Co jakiś czas go strofowała.Ona ma ok 2 lat a on ok roku.  Imiona dopiszę potem( jak wydumam)

Potem są 2 maluszki, ok 3 kg dziewczynki szczekaczki,  ta czarna to chyba zaciążona matka a ta biała to jej córcia. matka ma k 2 lat a córcia kilka miesięcy.

I wreszcie biała ala' terierka, której pan się utopił i zostawił cały dobytek na podwórku. Ma ok półtorej roku. Rządzicielka do psów , ale do człowieka przylepa.

I wyżełka, też płtoraroczna, nabrała ciała i trochę zaufania, ale nie miała łatwego życia/to dlatego do człowieka podchodzi z dystansem.

Chociaż jak poznała głaski, to podchodzi grzecznie i  stoi bez ruchu czekając na nie, nie  narzuca się w ogóle i mogła by tak stać pół dnia z ręką na niej. Jest spokojna, ale szczekać potrafi.

A  na końcu dziadzio Venio:) jak widać odzyskał wigor i siły :) Pięknie chodzi już na smyczy i uwielbia dzieci:) i suczki:P

IMG_5851 (539x800).jpg

IMG_5852 (493x800).jpg

IMG_5857 (641x800).jpg

IMG_5858 (693x800).jpg

IMG_5860 (800x793).jpg

Posted

fajnie, że psiaki znalazły domy :) szczególnie Delfa. Daj znać kiedy będzie można zdjąć Bossa...mam nadzieję, że dostanie swoją szansę i ją wykorzysta :)

powtórzę pytanie co do wieku Ajany i Alany...bo naprawdę mi umknęło :(

A imiona jeśli nie masz pomysłu to może z tych skorzystasz:

1. owczarka - Skaj

2. czarnuszek - Link

3. mała sunia czarna - Cola

4. mała łaciata sunia - Fanta

5. terierka - Kala 

6. wyżełka - Aria

7. ta mała co zdjęć nie masz jeszcze to szczeniak? Może nazwij ją Iskierka ;)

Jak zdecydujesz jak się psiaki będą nazywać to trafią w pełni na stronę ;)

naprawdę masz babiniec

Posted

Marzenko Ajana i Alana mają ok 5-6 lat.

Ojej ile imion:) Dziękuję, ale niestety część już była.

Zostaje tylko Skaj i Link, ale owczarka mi jakoś do niej nie pasuje.  Mieliśmy Linka, czyli Linek był  to chyba Link może być...nie wiem.

Zaraz.....ale też nie jestem pewna czy były te poniżej/

Małe panny, to Całka i Czita.

Czarny  piesek to może Dymek.

wyżełka Dida,Dima,Frida, Fara

Biała terierka, Irka, Rysia, Tigra

Owczarka, Morgan, Lora, Lejzi, Yoda

a młodej może żelka...taka elastyczna!

Posted

To jeszcze mi napisz która Całka , a która Czita ;) 

Dymek ok :)

Reszta napisz czy może być tak:

- Fara dla wyżełki, Frida już kiedyś była...dawno chyba, ale była.

-  Rysia dla terierki

- dla owczarki Morgan 

a Żelka fajnie :D

Posted

Ojj działo się działo przez ten tydzień///

Zaczynam od dobrych spraw.

Fara ma już dom:)  Żelka również:) jej fotki zaraz wkleję.

Teraz gorsze .....

Uszka znowu ma ataki, po mimo zmiany leków:(

Czita i jej córcia  Całka były sterylizowane i na stole operacyjnym doszło do zatrzymania akcji serca maleńkiej Całki, ale udało się ją przywrócić do życia.

Okazało się też, że niezła z niej agresorka w sytuacjach stresowych, u weta. 

Zostawiłam ją mówiąc, że to słodziara i aniołek a ona chciała pożreć 3 osoby z ekipy wetów.  Może przez ten stress również to serduszko stanęło.

Obie są już u mnie w domu i uczą się smyczy. Razem są grzeczne, ale bez mamy  zostawiona sama Całka płacze.

Fotki zaraz wkleję.

Mamy nowe piesy i to 2 chłopaków, ale jeden dzikusek, siedzi tylko w budzie...chociaż został znaleziony z obrożą. Prawdopodobnie był na łańcuchu od szczeniaka, bo to  obroża  z dużym kółkiem  i do tego bardzo mocno miał ją zaciśniętą. To młody pies, ok roczny ... czarny Aleks.

Każdy dotyk człowieka powoduje, że się telepie ze strachu a w budzie łebek chowa tak by nie patrzeć.

Wyciągamy go na zewnątrz, ale zaraz ucieka  z powrotem do budy. Jest łagodny.

Rudy Kapsel, to piesek ok 2 letni znaleziony z  głęboką dziurą w brzuchu. Dlatego jest w kołnierzu, bo miał to zszywane...ale był już ostry stan zapalny. Grzeczny ...na razie.

Żelka pierwsza!

IMG_6094 (800x533).jpg

IMG_6093 (800x637).jpg

IMG_6102 (800x533).jpg

IMG_6103 (800x533).jpg

IMG_6154 (800x533).jpg