Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sorki...

Jordan i czarna sunia to rodzeństwo z nory . Teraz mają ok 4miesiące i będą średnie.

Jordan jest w miarę oswojony i umie chodzić na smyczy, ale nadal bojaźliwy i tylko do domu gdzie jest drugi pies . Nie do budy i nie do mieszkania.

Sunia Szprycha nadal dzikuska i tylko mnie toleruje. Uczy się teraz chodzenia na smyczy, ale dom tylko z innym psem i nie do mieszkania.

IMG_3775 (800x635).jpg

IMG_3783 (800x749).jpg

IMG_3785 (800x705).jpg

IMG_3787 (800x799).jpg

IMG_3792 (800x533).jpg

Posted

Marzenko Litka i Aka są już w jednym domku:)

Są nowe suczki:

Jedna po aborcyjnej a druga pożal się Boże prawie pudelka...tylko kości i skołtuniona skóra.  Wet mówi, że tylko przy sterylce do ogolenia, bo musi być znieczulona.

Na pierwszy rzut tego nie widać...to trzeba czuć. Jutro fotki.

A to mądra ok 2-3 letnia Elza.

Bardzo czysta i mądra. Na tyle, że nie każdy może być jej przyjacielem...od razu wyczuwa ludzi.  Ma bardzo mało do nich zaufania, pewnie nieraz ucierpiała. Chociaż z drugiej strony, jest dobrze wychowana i na smyczy chodzi idealnie.

Jak komuś zaufa, to będzie miał w niej najlepszą przyjaciółkę.

kurka nie można znowu wstawić zdjęć.!!!!!!!

Posted

Marzenko nadal nie mogę nic dodać...To  wyślę na Twoją pocztę.

Tam wszystko zapiszę....

Tu napiszę tylko, że Vaja i Dulcia mają dom,  Jordan i Latek są na sprawdzeniu. 

I niestety Alana ma boreliozę, czyli babeszja się w nią zmieniła albo dopiero teraz badania ją wykryły, ale czuje się  w miarę dobrze, tylko wet zalecił dodatkowo antybiotyk.

Czyli Ajana i Alana są nadal leczone.

Posted

Jest!!!!

To wklejam już tutaj Marzenko wszystko.

Szczeniaki mają ok 4 tyg i jest 2 chłopców i 2 dziewczynki. 

Jedna dziewczynka najmniejsza czarna podpalana i dłuższą sierścią i druga większa z krótką z białą krawatką.

Chłopcy podobnie  jeden większy 2 razy i z krótką sierścią a drugi mały z dłuższą. 

Andrzej trzyma parkę większych a potem tych mniejszych.

IMG_4348 (1280x853).jpg

IMG_4350 (1280x853).jpg

IMG_4359 (1280x853).jpg

IMG_4362 (1280x853).jpg

IMG_4370 (1280x853).jpg

Posted

Marzenko jak zwykle opóźnienia mam co najmniej tygodniowe...

zdjęcia dziewczynek robiłam ponad tydzień temu a dopiero dziś wklejam...i to tylko bo muszę a nie, że mam czas.

Wraca jutro Jordan :( nie dają rady... każdy myśli, że co to nie on, że na pewno wychowa dzikuska a później.....masakra!

Jest nowy piesiol, fajny...potem fotki.

A to już blondynki i czarnulka:) Ajana, Alana i Avena:) Wszystkie już zdrowe ale nadal na lekach. Są świetne, wesołe, zabawne i przyjacielskie do człowieka. Z psami bywa różnie.

No i są skoczne, trzeba uważać, aby nie przeskoczyły ogrodzenia, bo to potrafią.

Alana miała  dawno przeciętą szyję jakimś cienkim sznurkiem, ma to już dawno wyleczone, ale z 1,5 cm wgłąb ma szramę . 

Czyli musiała być uwiązywana .

Smycz opanowały, gorzej z utrzymaniem czystości, ale kto pięknemu zabroni:P

IMG_4081 (1280x1188).jpg

IMG_4083 (1057x1280).jpg

IMG_4085 (1280x853).jpg

IMG_4096 (1280x853).jpg

IMG_4101 (1280x853).jpg