słodkokwaśna Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 miałam dziś umówić zabieg Quote
słodkokwaśna Posted March 1, 2019 Author Posted March 1, 2019 Dziś były na pierwszym spacerze Pola i Kali, oboje dają radę, chociaż Kali zachowuje się jak pies łańcuchowy a Pola jest jeszcze troszeńkę niepewna, ale chodzi delikatnie i z gracją:) Wcześniej była uczona w boksie, bo bała się smyczy. A to nasza księżniczka niesamowitej urody i energii....mała, szalona prawie sznaucerka:) Z nią na zdjęciach nowy szczenior znaleziony w lesie...bardzo proludzki i kochany . Razem z rudą stanowią parę nie do ogarnięcia:) Wiek ok 3 miesięcy. Nie mogę dodać zdjęć:( co jest????? nawet tych co dodawałam wczoraj Quote
Istar19 Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 Zdjęcia przez zewnętrzny serwer można dodać bez problemowo ( np z google zdjęcia, czy jakiś fotosik). Albo możesz mi na maila wysłać :) moze jutro da rade dodać zdjęcia bezpośrednio...już ostatnio był z tym problem, ale się naprawił na jakiś czas ;) Quote
słodkokwaśna Posted March 1, 2019 Author Posted March 1, 2019 Dobrze Marzenko....jeszcze chwilkę popróbuję i jak się nie uda, to wyślę Ci 3 szczeniaki szorstkowłose...bo dorobiłam czarnemu dzikuskowi zdjęcia. Quote
andzia69 Posted March 1, 2019 Posted March 1, 2019 chciałam wstawić zdjęcie - żeby zobaczyć - i też nie mogę - takie coś mi wyskakuje i zdjęcie nie było "za duże" Wystąpił błąd podczas przetwarzania przesłanego pliku. Please contact us for assistance. OK Quote
Istar19 Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 Edytko dostałam maila ze zdjęciami. Dodam je na stronę jak tylko mi Janek pozwoli. Zaliczamy właśnie pierwsze przeziębienie w jego życiu i ciężko go nawet odłożyć na 5 minut :( borok mój malutki. Ale typowy facet ..katar, stan podgorączkowy i może ból głowy a ten marudzi jakby co najmniej miał 39 temperatury...no ale biedak nie wie, dlaczego się źle czuje,eh. Tak czy inaczej najpóźniej wieczorem, jak wróci z pracy Patryk, zdjęcia będą na stronie :) Quote
malawaszka Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 Imeczka pozdrawia, wpadłam dać znać co u niej, bo niestety nie jest dobrze. Wątroba już wróciła do normy, ale okazało się, że Imka ma ogromną śledzionę ze zmianą guzkowatą, koło śledziony zaczął się zbierać płyn z brzuszku, więc szykowaliśmy się do operacji i usunięcia śledziony, bo nie ma co czekać, ona tam uciska narządy, ale na wypisie od Waszego weta było o bloku II stopnia podczas narkozy, więc dziś pojechałam z nią na echo i padłam niemal trupem :( ten wet nie kazał zrobić diagnostyki kardio? ten blok II stopnia to potężna arytmia, jutro Imka będzie miała założony holter na dobę i zobaczymy, ale to jest poważny stan i absolutnie nie mamy od kardiologa zgody na narkozę i operację :( trzymajcie kciuki, żeby jednak wyniki tego badania nie były takie przerażające. Ona pewnie dlatego jest taka malutka, bo to serduszko ledwo zipie :( także tak :( nieciekawie u nas, ale nie dajemy się tak łatwo 1 Quote
andzia69 Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 o matko :( ale biedna :( :( szkoda, że nie usunięto tej śledziony przy okazji operacji :( ech :( Quote
malawaszka Posted March 4, 2019 Posted March 4, 2019 No właśnie :( byłoby już po problemie, a teraz to nie wiem, bo kardiolog mówiła, że ona cudem przeżyła tą operację w Kielcach Quote
słodkokwaśna Posted March 5, 2019 Author Posted March 5, 2019 Ojej!!!! z tego co wiem, to miała problem z normalną narkozą, to zastosowali narkozę wziewną i było dobrze. Quote
słodkokwaśna Posted March 6, 2019 Author Posted March 6, 2019 Dziś raniutko taka piękność w ubranku biegała po Lisowie. Młoda ok roku. Miała kilka kleszczy a rana posterylkowa wyleczona, tylko zszyta byle jak...jeszcze tak brzydkiego szwu nie widziałam:( Jest kochana, ale trochę wystraszona. Do tej pory nikt o nią nie pytał. Ciekawe! Quote
słodkokwaśna Posted March 6, 2019 Author Posted March 6, 2019 Marzenko do adopcji poszedł szczeniak biało czarny szorściak i Zyzio oraz Porky. Telma poszła na sprawdzenie, bo nie wiadomo czy da radę sama w mieszkaniu zostawać, ale dziś pan dzwonił, że na razie jest dobrze. Trafiły 2 sunie młode, co biegały po ulicy. Ktoś zgłosił, że to szczeniaki, ale wg mnie raczej młode sunie 8-10 miesięczne. Zdjęcia potem... Łapka Latka się goi, ale dopiero prześwietlenie za 3 tyg wszystko ujawni. Troszkę młody płacze, bo widzi inne psiaki na spacerach a on-bida siedzi za kratami:( Quote
Istar19 Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 a nowa sunia w ubranku będzie mieć jakieś imię? Ciekawe...raczej komuś zwiała chyba niż ją ktoś wyrzucił...raczej nie wyrzuca się w ubrankach...na razie dodam ją jako bezimienną, co by na stronie już była Trzymam kciuki za Telmę, daj znać, kiedy ją zdjąć :) Quote
słodkokwaśna Posted March 6, 2019 Author Posted March 6, 2019 Musiała być u kogoś na podwórku, że uciekła. Może będzie Vaya .....Daya albo te 2 czarnulki tak będą miały na imię.. edit Już nie potrzeba jej dawać na stronę.... Tak jak myślałam sunię wydał najgorszy wet jakiego znam, Szczepski. Właścicielka dzwoniła , że ma po nią przyjechać za 2 h Podobno wypuścili ją wieczorem na dwór, by pobiegała. a sunia przyszła tu ok 6km . Ma mieć zdjęte szwy na dniach. Quote
Istar19 Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 5 minut temu, słodkokwaśna napisał: Musiała być u kogoś na podwórku, że uciekła. Może będzie Vaya .....Daya albo te 2 czarnulki tak będą miały na imię.. edit Już nie potrzeba jej dawać na stronę.... Tak jak myślałam sunię wydał najgorszy wet jakiego znam, Szczepski. Właścicielka dzwoniła , że ma po nią przyjechać za 2 h Podobno wypuścili ją wieczorem na dwór, by pobiegała. a sunia przyszła tu ok 6km . Ma mieć zdjęte szwy na dniach. o super , że znalazła się właścicielka :) Sunia na pewno się ucieszy ! to nowe będą Vaya i Daya - fajne imiona :) Quote
słodkokwaśna Posted March 6, 2019 Author Posted March 6, 2019 No nie wiem czy się ucieszy....mam dziwne przeczucie. Quote
Istar19 Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 9 minut temu, słodkokwaśna napisał: No nie wiem czy się ucieszy....mam dziwne przeczucie. oh...mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobrze :( Quote
słodkokwaśna Posted March 6, 2019 Author Posted March 6, 2019 A to Vaya i Daya:) Vaya jest troszkę większa, ma dłuższą sierść i szerszą mordkę oraz jest bardziej odważna. Ale obie są urocze:) Quote
słodkokwaśna Posted March 9, 2019 Author Posted March 9, 2019 Marzenko do domu poszła ta ślicznotka" a Telma zostaje w domku:) Quote
słodkokwaśna Posted March 9, 2019 Author Posted March 9, 2019 A to na spacerkach przepiękna Pola i pocieszny Kali:) Pola, to prawdziwa dama. Wszystko robi z klasą i dystynkcją :) Jest chyba lekko w typie włoskiego charcika . Jak było można dać taką sunię na łańcuch a potem wywalić, bo nie szczekała...u nas szczeka. Jest mądra i wrażliwa! Lubi przytulania i kontakt z człowiekiem, ale specjalnie się nie narzuca . Kali, to taki troszkę lekkoduch, ale pocieszny i skupiony na człowieku. Na spacerach cały czas szuka kontaktu z człowiekiem:) i widać, jak człowiek jest dla niego ważny. Oboje bardzo ładnie przytyli a u Kaliego odrasta sierść. Tyle przeszły te bidy i nadal takie ufne. Quote
Recommended Posts