Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś były na pierwszym spacerze Pola i Kali, oboje dają radę, chociaż Kali zachowuje się jak pies łańcuchowy a Pola jest jeszcze troszeńkę niepewna, ale chodzi delikatnie i z gracją:)

Wcześniej była uczona w boksie, bo bała się smyczy. 

A to nasza księżniczka niesamowitej urody i energii....mała, szalona prawie sznaucerka:) 

Z nią na zdjęciach nowy szczenior znaleziony w lesie...bardzo proludzki i kochany . Razem z rudą stanowią parę nie do ogarnięcia:)

Wiek ok 3 miesięcy.

Nie mogę dodać zdjęć:( co jest????? nawet tych co dodawałam wczoraj

Posted

Zdjęcia przez zewnętrzny serwer można dodać bez problemowo ( np z google zdjęcia, czy jakiś fotosik). Albo możesz mi na maila wysłać :)

moze jutro da rade dodać zdjęcia bezpośrednio...już ostatnio był z tym problem, ale się naprawił na jakiś czas ;)

Posted

chciałam wstawić zdjęcie - żeby zobaczyć - i też nie mogę - takie coś mi wyskakuje i zdjęcie nie było "za duże"

Wystąpił błąd podczas przetwarzania przesłanego pliku. Please contact us for assistance.
  • OK
Posted

Edytko dostałam maila ze zdjęciami. Dodam je na stronę jak tylko mi Janek pozwoli. Zaliczamy właśnie pierwsze przeziębienie w jego życiu i ciężko go nawet odłożyć na 5 minut :( borok mój malutki. Ale typowy facet ..katar, stan podgorączkowy i może ból głowy a ten marudzi jakby co najmniej miał 39 temperatury...no ale biedak nie wie, dlaczego się źle czuje,eh.

Tak czy inaczej najpóźniej wieczorem, jak wróci z pracy Patryk, zdjęcia będą na stronie :)

Posted

DSC_5084.jpg.4621fc2d64afca4834101a0e23ee49a3.jpg

Imeczka pozdrawia, wpadłam dać znać co u niej, bo niestety nie jest dobrze. Wątroba już wróciła do normy, ale okazało się, że Imka ma ogromną śledzionę ze zmianą guzkowatą, koło śledziony zaczął się zbierać płyn z brzuszku, więc szykowaliśmy się do operacji i usunięcia śledziony, bo nie ma co czekać, ona tam uciska narządy, ale na wypisie od Waszego weta było o bloku II stopnia podczas narkozy, więc dziś pojechałam z nią na echo i padłam niemal trupem :( ten wet nie kazał zrobić diagnostyki kardio? ten blok II stopnia to potężna arytmia, jutro Imka będzie miała założony holter na dobę i zobaczymy, ale to jest poważny stan i absolutnie nie mamy od kardiologa zgody na narkozę i operację :( trzymajcie kciuki, żeby jednak wyniki tego badania nie były takie przerażające. Ona pewnie dlatego jest taka malutka, bo to serduszko ledwo zipie :( także tak :( nieciekawie u nas, ale nie dajemy się tak łatwo

• Like 1
Posted

Dziś raniutko taka piękność w ubranku biegała po Lisowie. Młoda ok roku. Miała kilka kleszczy a rana posterylkowa wyleczona, tylko zszyta byle jak...jeszcze tak brzydkiego szwu nie widziałam:(

Jest kochana, ale trochę wystraszona. Do tej pory nikt o nią nie pytał. Ciekawe!

IMG_6013 (800x687).jpg

IMG_6015 (760x800).jpg

IMG_6035 (800x755).jpg

IMG_6039 (800x633).jpg

Posted

Marzenko do adopcji poszedł szczeniak biało czarny szorściak i Zyzio oraz Porky.

Telma poszła na sprawdzenie, bo nie wiadomo czy da radę sama w mieszkaniu zostawać, ale dziś pan dzwonił, że na razie jest dobrze.

Trafiły 2 sunie młode, co biegały po ulicy.

Ktoś zgłosił, że to szczeniaki, ale wg mnie raczej młode sunie 8-10 miesięczne.

Zdjęcia potem...

Łapka Latka się goi, ale dopiero prześwietlenie za 3 tyg wszystko ujawni. Troszkę  młody płacze, bo widzi inne psiaki na spacerach a on-bida siedzi za kratami:(

Posted

a nowa sunia w ubranku będzie mieć jakieś imię? Ciekawe...raczej komuś zwiała chyba niż ją ktoś wyrzucił...raczej nie wyrzuca się w ubrankach...na razie dodam ją jako bezimienną, co by na stronie już była

Trzymam kciuki za Telmę, daj znać, kiedy ją zdjąć :)

Posted

Musiała być u kogoś na podwórku, że uciekła. Może będzie Vaya .....Daya albo te 2 czarnulki tak będą miały na imię..

edit

Już nie potrzeba jej dawać na stronę....

Tak jak myślałam sunię wydał najgorszy wet jakiego znam, Szczepski. Właścicielka dzwoniła , że ma po nią przyjechać za 2 h

Podobno wypuścili ją wieczorem na dwór, by pobiegała.

a sunia przyszła tu ok 6km . Ma mieć zdjęte szwy na dniach. 

Posted
5 minut temu, słodkokwaśna napisał:

Musiała być u kogoś na podwórku, że uciekła. Może będzie Vaya .....Daya albo te 2 czarnulki tak będą miały na imię..

edit

Już nie potrzeba jej dawać na stronę....

Tak jak myślałam sunię wydał najgorszy wet jakiego znam, Szczepski. Właścicielka dzwoniła , że ma po nią przyjechać za 2 h

Podobno wypuścili ją wieczorem na dwór, by pobiegała.

a sunia przyszła tu ok 6km . Ma mieć zdjęte szwy na dniach. 

o super , że znalazła się właścicielka :) Sunia na pewno się ucieszy !

to nowe będą Vaya i Daya - fajne imiona :)

Posted
9 minut temu, słodkokwaśna napisał:

No nie wiem czy się ucieszy....mam dziwne przeczucie.

oh...mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobrze :(

Posted

A to na spacerkach przepiękna Pola i pocieszny Kali:)

Pola, to prawdziwa dama. Wszystko robi z klasą i dystynkcją :) Jest chyba lekko w typie włoskiego charcika . 

Jak było można dać taką sunię na łańcuch a potem wywalić, bo nie szczekała...u nas szczeka.

Jest mądra i wrażliwa! Lubi przytulania i kontakt z człowiekiem, ale specjalnie się nie narzuca .

Kali, to taki troszkę lekkoduch, ale pocieszny i skupiony na człowieku.

Na spacerach cały czas szuka kontaktu z człowiekiem:) i widać, jak człowiek jest dla niego ważny.

Oboje bardzo ładnie przytyli a u Kaliego odrasta sierść. Tyle przeszły te bidy i nadal takie ufne.

IMG_6139 (800x533).jpg

IMG_6141 (800x533).jpg

IMG_6146 (800x800).jpg

IMG_6149 (612x800).jpg

IMG_6166 (800x555).jpg