helli Posted February 8, 2019 Posted February 8, 2019 Urodziwy ten Elfik, ma coś ludzkiego w spojrzeniu, Iskra też ładna, małe kudlate chyba mają wzięcie Quote
Istar19 Posted February 9, 2019 Posted February 9, 2019 Elfik przypomina mi Japońskiego China ;) o takiego przykładowego z internetu a takie zachowanie przypisane jest do rasy...jak się Elfik do tego odnosi ? ;) Jest żywiołowym, przyjacielskim domownikiem, łatwo się przystosowującym i do późnego wieku lubiącym zabawy. Chin japoński akceptuje inne zwierzęta w swoim otoczeniu, łatwy w prowadzeniu przyzwyczaja się do jednego właściciela. Lubi być w centrum uwagi i chętnie prezentuje się na wystawach PS. Mam braki na stronie. Potrzeba mi wieku Elfika, Rity i Porkiego :) Quote
słodkokwaśna Posted February 9, 2019 Author Posted February 9, 2019 Hehehe rzeczywiście jaki podobny i też taki dumniacha:) Rita 2 lata Elfik 2-3 lata Porky 2 -3 lata Quote
słodkokwaśna Posted February 9, 2019 Author Posted February 9, 2019 Usia wróciła....Ludzie w porządku, nawet porobili jej badania. Niestety Uszka przeraźliwie skowyczała, podobno to było związane z atakiem padaczki. Nie dało się tego wytrzymać a tym bardziej przeszkadzało to sąsiadom. a Imka pojechała do fundacji od sznaucerów, forumowej Malawaszki:) Dziękuję kochana:) Quote
Istar19 Posted February 9, 2019 Posted February 9, 2019 Biedna Uszka :( ale rozumiem rodzinę,ciężko czasem poradzić sobie z chorym psem. Do tego jak się mieszka w mieszkaniu i trza liczyć się z sąsiadami. Czy masz kontakt do fundacji by można podać na stronie Imki ? W jakim mieście będzie przebywać ? Quote
andzia69 Posted February 9, 2019 Posted February 9, 2019 Edi - a dopiero mowiłaś, ze Monika jej nie chce :) Quote
słodkokwaśna Posted February 9, 2019 Author Posted February 9, 2019 9 godzin temu, Istar19 napisał: Elfik przypomina mi Japońskiego China ;) o takiego przykładowego z internetu a takie zachowanie przypisane jest do rasy...jak się Elfik do tego odnosi ? ;) Jest żywiołowym, przyjacielskim domownikiem, łatwo się przystosowującym i do późnego wieku lubiącym zabawy. Chin japoński akceptuje inne zwierzęta w swoim otoczeniu, łatwy w prowadzeniu przyzwyczaja się do jednego właściciela. Lubi być w centrum uwagi i chętnie prezentuje się na wystawach PS. Mam braki na stronie. Potrzeba mi wieku Elfika, Rity i Porkiego :) Wiesz co Marzenko, to wszystko prawda...to może on jest jakiś Chin podrobiony czy tam Japończyk:p Quote
słodkokwaśna Posted February 9, 2019 Author Posted February 9, 2019 21 godzin temu, helli napisał: Urodziwy ten Elfik, ma coś ludzkiego w spojrzeniu, Iskra też ładna, małe kudlate chyba mają wzięcie Tak śliczności są, tylko Iskra to trudny przypadek...nie dla każdego. Bo Elfik, jak najbardziej łatwy psiak w pożyciu, ale też nie dla każdego:P Quote
słodkokwaśna Posted February 12, 2019 Author Posted February 12, 2019 Lekkie opóźnienie...przepraszam, ale to teraz tak będzie:( Labek, to Zyzio, jutro jedzie do weta, ma na karku i grzbiecie zadrapania. Poza tym jest uroczy i ma ok 3 lat. Wczoraj trafił taki mini wyżeł Kali, skatowany albo katowany regularnie przez człowieka. Wychudzony, nie widać na zdjęciu, ale ma wystające łopatki. Młody, ma wybite zęby z boku, przekrzywioną szczękę, oku też się dostało:( I ma stare rany na wardze. Jutro też jedzie do weta.Umie chodzić na smyczy. Kochany, merda się do nas:) I jeszcze fotki Maxi yorka Porkiego oraz uroczej i troszkę wystraszonej Liki:) On na smyczy chodzi już pewnie a Likunia jeszcze z pewną nieśmiałością, ale jest do wycałowania. Mam wrażenie, że ma ślad po sterylce. Quote
słodkokwaśna Posted February 12, 2019 Author Posted February 12, 2019 No i jeszcze 2 dzikuski, które w miarę się już oswoiły. Quote
słodkokwaśna Posted February 12, 2019 Author Posted February 12, 2019 Muszę przez 3dni teraz nadrobić wszystkie zaległości z psami, bo mnie nie będzie kilka dni....mam nadzieję, że tylko tyle. Quote
Recommended Posts