Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elfik przypomina mi Japońskiego China ;)

o takiego przykładowego z internetu

Znalezione obrazy dla zapytania JAPOÅSKI chin

a takie zachowanie przypisane jest do rasy...jak się Elfik do tego odnosi ? ;)

Jest żywiołowym, przyjacielskim domownikiem, łatwo się przystosowującym i do późnego wieku lubiącym zabawy. Chin japoński akceptuje inne zwierzęta w swoim otoczeniu, łatwy w prowadzeniu przyzwyczaja się do jednego właściciela. Lubi być w centrum uwagi i chętnie prezentuje się na wystawach

PS. Mam braki na stronie. Potrzeba mi wieku Elfika, Rity i Porkiego :)

Posted

Usia wróciła....Ludzie w porządku, nawet porobili jej badania. Niestety Uszka przeraźliwie skowyczała,  podobno to było związane z atakiem padaczki.

Nie dało się tego wytrzymać a tym bardziej przeszkadzało to sąsiadom. 

a Imka pojechała do fundacji od sznaucerów, forumowej Malawaszki:)

Dziękuję kochana:)

Posted

Biedna Uszka :( ale rozumiem rodzinę,ciężko czasem poradzić sobie z chorym psem. Do tego jak się mieszka w mieszkaniu i trza liczyć się z sąsiadami.

Czy masz kontakt do fundacji by można podać na stronie Imki ? W jakim mieście będzie przebywać ?

Posted
9 godzin temu, Istar19 napisał:

Elfik przypomina mi Japońskiego China ;)

o takiego przykładowego z internetu

Znalezione obrazy dla zapytania JAPOÅSKI chin

a takie zachowanie przypisane jest do rasy...jak się Elfik do tego odnosi ? ;)

Jest żywiołowym, przyjacielskim domownikiem, łatwo się przystosowującym i do późnego wieku lubiącym zabawy. Chin japoński akceptuje inne zwierzęta w swoim otoczeniu, łatwy w prowadzeniu przyzwyczaja się do jednego właściciela. Lubi być w centrum uwagi i chętnie prezentuje się na wystawach

PS. Mam braki na stronie. Potrzeba mi wieku Elfika, Rity i Porkiego :)

Wiesz co Marzenko, to wszystko prawda...to może on jest jakiś Chin podrobiony czy tam Japończyk:p

Posted
21 godzin temu, helli napisał:

Urodziwy ten Elfik, ma coś ludzkiego w spojrzeniu, Iskra też ładna, małe kudlate chyba mają wzięcie

Tak śliczności są, tylko Iskra to trudny przypadek...nie dla każdego. Bo Elfik, jak najbardziej łatwy psiak w pożyciu, ale też nie dla każdego:P

Posted

Lekkie opóźnienie...przepraszam, ale to teraz tak będzie:( 

Labek, to Zyzio, jutro jedzie do weta, ma na karku i grzbiecie zadrapania. Poza tym jest uroczy i ma ok 3 lat.

Wczoraj trafił taki mini wyżeł Kali, skatowany albo katowany regularnie przez człowieka. Wychudzony, nie widać na zdjęciu, ale ma wystające łopatki. Młody, ma wybite zęby z boku, przekrzywioną szczękę, oku też się dostało:( I ma stare rany na wardze. Jutro też jedzie do weta.Umie chodzić na smyczy. Kochany, merda się do nas:)

I jeszcze fotki Maxi yorka Porkiego oraz uroczej i troszkę wystraszonej Liki:) On na smyczy chodzi już pewnie a Likunia jeszcze z pewną nieśmiałością, ale jest do wycałowania. Mam wrażenie, że ma ślad po sterylce.

IMG_5373 (625x800).jpg

IMG_5374 (800x674).jpg

IMG_5377 (775x768).jpg

IMG_5381 (568x768).jpg

IMG_5371 (675x800).jpg

IMG_5372 (661x800).jpg