Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj to niedobrze z tym zdrowiem :( Niestety w Polsce, jak chce się leczyć na NFZ to...trzeba mieć żelazne zdrowie do tego -.-

Biedny Robin...i to po kilku miesiącach, nie dziwota, że płacze. Przywróciłam go na stronę. On mieszkał na podwórku/w domu? Wiesz może jak się zachowywał na spacerach, w domu itp? 

Zmieniłam wiek Primowi na 8 lat.

A jak Happy? Wraca, czy zostaje w nowym domu ?

Posted

Marzenko nie wiem nic gdzie mieszkał, wcześniej miał mieszkać w domu i na podwórku Trochę tu i tu.. Ale nie mogę się denerwować, to nawet nie wyszłam do nich, tylko Andrzej a on zabrał psa i tyle.

Happy nie mam wieści. 

NFZ masakra!  na dzień dzisiejszy rezonans magnetyczny, dostępny termin sierpień. A po wizycie u lekarza za 9dni , to pewnie będzie dopiero we wrześniu.

Posted

Robin, smutny bardzo:( ciągle płacze.

Na spacerze z Felą i Joko. Fela się zrobiła fajna, daje się już głaskać i na spacerze zachęca do zabawy. Oczywiście umie chodzić na smyczy, ale jest puszczana, bo jest usłuchana.

A u Joko na policzku ciągle ten guzek:(

W boksach, to nie demolka zrobiona przez psiaki, tylko przez nas, by miały cieplej pod łapkami, porozwalaliśmy poduszki i kołdry.

IMG_4540 (800x533).jpg

IMG_4614 (678x759).jpg

IMG_4617 (800x631).jpg

IMG_4622 (800x441).jpg

IMG_4627 (761x800).jpg

Posted

I nowy kochaś, zabrany spod płota, gdzie mieszkała suczka z cieczką. Jest mega cierpliwy, grzeczny i kochany, ale nie lubi kotów.

Wiek....jeszcze nie sprawdziłam:( ale jest młody) Waży ok 6kg.

Elfik, mu dano na imię.

IMG_4553 (800x796).jpg

IMG_4556 (726x800).jpg

IMG_4559 (800x800).jpg

IMG_4562 (748x800).jpg

IMG_4568 (672x800).jpg

Posted

Tak, to prze grzeczny prawie pekinek:) Najpierw go zaszczepimy, potem ogłosimy. Nie będzie problemu z domkiem. Nie potrzebuje specjalnej reklamy jak inne pieski, które czekają na dom latami....np. Joko 8lat

A z plaskatymi mam złe doświadczenia, kiedyś pekinek czekał  na zabranie 3 miesiące i w końcu sami go ogłosiliśmy i wydaliśmy.

Posted

Tak narzekałam, że nie mam psów .....to teraz mam za karę 11 w domu , w tym 8 dzikusów i tylko 3 proludzkie Abbę i 2 malutkie szczeniorki.

A teraz zaczynam przedstawienie po kolei...:

Zacznę od boksowych, bo też mamy 3 nowe.

Sunia ok 2 lata, urocza i słodka, lekko wystraszona...imię? to ta czarnulka .

Pies z nią kudłaczek, chudziutki , cały w mega kołtunach, wiek jutro..jak go będziemy retuszować a imię to Porki:)Waga ok 6 kg

Też lekko wystraszony, ale kochany:)

No i starszy bidulek, też jutro wiek ...waga ok 4 kg...mega chudy<  same żebra!!!! słodki i grzeczny. Imię Markiz:)

I jeszcze fotki Elfika:) 

Na koniec dzikie szczeniory z lisiej nory, ok 2 miesiące.  Będą duże.

Jedna dziewczynka czarna, nie ta mordka szorskowłosa, tylko druga z przodu.

Ten jasny z niebieskimi już rezerwacja, ale chyba najbardziej dziki.

Ogólnie, to nie wiadomo, czy ich borsuczyca nie wychowywała, bo z ich nory uciekła , kiedy małe były wydobywane.

Łapanka trwała 3 dni, ale jeszcze jutro jedziemy, by sprawdzić czy jest jakaś matka lub czy nie zostało jakieś małe.

Szczeniorka dziewczynka to ze strachu nawet do wody wskoczyła i pływała aż jej nie wydostali.

Masakra była, każde w inną stronę uciekało. Było od nas 3 ludzi i tak było ciężko. 

Jeszcze mam sukę dzikuskę w domu ( wygląda jak Kajo) z malutkimi 3-4 tyg córeczkami, ale zdjęcia jutro bo padam..

Też  są z nory . Podobno było więcej szczeniaków, ale coś je zjadło:(:(

IMG_4857 (514x800).jpg

IMG_4860 (800x534).jpg

IMG_4873 (800x534).jpg

IMG_4876 (800x643).jpg

IMG_4884 (800x666).jpg